Küçük Düşün Büyük Olsun!

taze zencefilli bal. bide karabiberli limonlu ballı ılık su

mavimli gecmis olsun
Limonu soy
Minik minik dogra balin icine karistir
Her gun sabah aksam yesin limonuyla birlikde öksurugu kesiyo

Kizlar nasilsinsiniz
Ben daha iyiyim
Sabah yengemler geldi
Mutfagimi topladi bulasiklarimi yerlestirdi.
Evimi supurdu.
Gitti simdi
Annemde pazara gitti
Maydanoz,balik,ispanak falan aldi.
Aksama hamsi buglama yapicam annem ayiklayacak yikayacak sagolsun.
Bide corba yaparim yeter.
Pilav da var evde.

Mr sonucu cuma gunu alamadik dr yoktu
Yarin sabah esim goturcek bakicaz.
Daha iyiyim ama

2gundur boyunlugun ön bolmesini cikarip uyuyorum.

Ama yuzustu ve yan yatmayi cok özledim.

100tl zulama gitti bu arada iyilesince lazim olur yatarkende birikiyo cok sukur.
Annem lazim olanlari ekmegime kadar aliyo
Genelde de kendi evinde ya pisirip yada hazirlayip getiriyor.

Battaniye ,nevresim yikaniyor
Cok takintiliyim ben bu temizlik konusunda duramiyorum sirf bu sebepden cabuk iyilestigim kesin :)

tr_lelli . Sen iyileştiğin zaman evin kırkını bile çıkartırsın diye düşünüyorum. Allah annene sağlık sıhhat versin ellerine sağlık.

selam hanımlar. ben de eşimden tırtıklamaya devam ediyorum. gizli zulamda 450 tl oldu. 50 dolar vee kumbaramm. bunlar tamamen bana ait.evimizin peşinatı için de arabamızı sattık yarın gelip alacaklar.. ne de çok severdim arabamızı. ama sağlık olsun ev sahibi olmak daha önemli. ufak ucuz bi araba bakıyoruz işimizi görecek. zaten eşimle ben servisle işe gidiyoruz. araba çok kullanılmıyor alışveriz ve aile ziyaretlerinde gerekli.. Allah güç kuvvet sağlık verdikçe biz ilerleyen zamanlarda güzel bi arabada alırız inşallah

Selam kızlar ne zamandır yazamıyorum finaller vb şeyler derken ancak vakit buldum.
Bir dönemi daha güzel bir biçimde kapattım mutluyum. Bu sene mezun oluyorum inşallah.

Tüm sayfaları okudum. Borç konusunda herkese güvenmedigim için kolay kolay kimseye borç para vermem. Güvendiği insana verdigim para da borç değildir bile benim için bana her şekilde geri ödeneceğini bilirim. O bakımdan pek sorun yaşamadım o konuda.

Kıyafet konusu konuşulmuş. Sanırım k a h v e idi yazan ihtiyaç mi değil mi konusu.
Ben öğrenciyim bir yandan çalışıyorum doğal olarak kıyafetime dikkat etmem gerekiyor. Ama açıkçası ben kıyafet meselesine pek takılmıyorum. Elbette ki düzgün giyinmek önemli ama benim için marka olmasindansa ya da sayı olarak cok fazla olmasindansa işimi görmesi daha önemli.
1 hafta boyunca her gün 1 pantolon giysen ve haftalik çamaşır yikansa bile 7 tane den fazla pantolona ihtiyacın yok mesela bence. Ya da her gün farklı bir gömlek ya da tişört ya da kazak giysen bile ki hiç birimiz o kadar fazla kıyafet degistirmiyoruz muhtemelen yine de sayı olarak 15-20 adete gerek olmadığını düşünüyorum.
Sonuç olarak düşündüğüm zaman elim hep en rahat ettiğim pantolon ya da elbiseyi gidiyor. Kendimi en mutlu hissettiğim giysilerle dışarı çıkıyorum.
O bakımdan kendi adıma rahat edeceğim ve bir kaç farklı şekilde kombinleyecegim giysiler almaya çalışıyorum.
Dolabım kalabalık olunca boguluyorum Ben.

Ayakkabı da da en önem verdiğim şey spor ayakkabı. Asla taviz vermiyorum o konuda :) sürekli giydiğim ve uzun saatler ayakta kaldığım için benim açımdan çok önemli. Ama yine de toplasan 5 tane spor ayakkabim yok sanırım .

Yani ihtiyaç kavramı günümüz de değişse de. Şahsi fikrim kimsenin ayin 30 günü için farklı kıyafetlere ihtiyacı olmadığı yönünde. O kalabalık bizi boguyor nefes almak için her dışarı çıktığımız da gözümüze güzel görünen her parça ile eve döndüğümüz de sıkıntımız daha çok artıyor bence.

2 kazak ve 1 deri çeketle eve dönüp bu yazıyı okudum bi tane de arkadaşıma parfüm aldım hediye..
bu ara bana herşey ihtiyaç gibi gelmeye başladı
Hergün şıkır şıkır mı giyiniyorum hayır! Ama sürekli alıyorum bu ara..
mesela siyah/bordo/kahve deri ceketlerim olduğu halde siyah deri ceket biraz bol daha üstüme oturan bişi istiyorum diyip duruyordum.. 280 liradan 240a düştü direndim, 170e düştü direndim, 130a düşünce dayanamadım artık deri ceket dediğin şeyin mevsimi bulunduğum şehirde çok kısa.. ama ihtiyaç gibi geliyo işte..
Aslında minimalist yaşamları bol bol okuyorum mantıklı da geliyor ama uygulamadık bi türlü.. dolu dolap mutlu etmiyor beni ama 3 pantolon 5 kazak olayını yapamadım, yapamıyorum. He yine hergün aynı şeyi giyiyorum ona da bi çözüm bulamadım..
Bide Yen'i alınan bi kıyafeti ilk kez giymek için illa özenle hazırlandığım biyere gitmeyi beklerim.. bu huyumla ilgili burcumu çok eleştiriyo ekşi
Mesela yeterli pantolonun var ama bi pantolon gördün sendekinin bi ton daha koyusu ama seni çok zayıf gösterdi üstüne tam oturdu fln.. burda ihtiyaç mı istek mi ayrımı yapabiliyor musun?

Elbette yapabiliyorum. Hali hazirda üzerimde aynısı varken gidip neden bir tane daha alayım ki ?
Seni daha zayıf gösterdi daha zarif duruyorsun vb cümleler vicdan rahatlamak için kurulan cümleler bence aynı zaman da birer satış taktiği. Beni zayıf gösterse neye yarar kilo vermiş olmuyorum ya :)
Doğrusunu söylemek gerekirse ben öyle şeylere inanmam canım evet bazı modeller hem kesimi ile alakali hem kumaş vb şeyler ile alakali daha zayıf gösterir vücudu daha güzel toparlar bunlar doğrudur. Ama o pantolonu alsan bile sürekli giyebilecek misin ?
Ben pratik bir insanım sade ve şık giyinmek isterim. Spor bir tarım var ama elbise etek de Severim her ne kadar fazla kilolarimdan dolayi uzun süredir giyemiyor olsam da.
Yine de dediğim gibi aynı ürünün farklı rengini almak. 3-4 yine deri ceket almak vb şeyler bana gereksiz geliyor.

Dikkat ettim de özellikle kaza gecirdigin zamandan beri duygusal olarak biraz farklı şekilde ilerliyorsun. Muhtemelen kazanın etkilerini atlatmak için zihinsel olarak yöneliyorsun alışverişe.
Bunlara ihtiyacın olmadığını biliyorsun. Kendi zihnini yönetebilirsin. Tut kendini canım :)

SVincent haklısın.. kazadan sonra abarttım.. önceden daha güçlüydüm, bu ara kendimi daha zayıf hissediyorum.. oysa benim Mart'ta araba hedefim var.. toparlanmalıyım.. yazdıkların gerçekleri görmemi sağlıyo.. teşekkür ederim

Kizlar dr emarima bakti
Off,uff falan dedi eyvahh! dedim.
Kirik sıkıntılı yerde omuriligi baski yapar bu ameliyat olmak istermisin ? Dedi
Bu ameliyati olmak zorudaysam tabiki
Ama zamanla duzelcek bisiyse nicin olayim dedim.

Kemikleri gosterdi arasi cok uzak degil kemiklerin kaynar ama en az 6ay dedi

6ay bu boyunluk cikmicak dedi.

Ya kaynamazsa tekrar ameliyat denirse ben bosunami bukadar beklicem dedim.
2ay sonra yine mr cekelim gidisata bakalim dedi.

Süt,yogurt,kaymak,yumurtaya yuklen dedi.

Ben ameliyatda olsam bu boyunlugu yine 3ay takicam
Zaten 1ayim doluyo bu hafta.
Ben cok ayakta kalirsam, kendimi yorarsam,uzun sure oturursam omur kisimlarimda sirtimda agri olusuyo zaten

Yatip dinlendiriyorum sirtimi.

6ay boyunlukla napcam ben ya

bir doktora daha gitsen ve ameliyat kararını öyle versen?

bir doktora daha gitsen ve ameliyat kararını öyle versen?
Özele gitmeyi dusunuyorum
Direk bana ameliyat olmak istermisin? Diye sorunca bi iskillendim.
Cünkü mr isteyen dr degil bu
O doktor yoktu buna yönlendirmisler.
O doktor ameliyatlik bisi yok zamanla duzelir demisti.
1-2hafta gecsin dinlenim tekrar baska de gidicem.
Sıkıntı surdaki bana cekilen tomografi,mr hepsi hastanede pc den bakip goruyorlar .
Ben özel hastaneye gittigimde o gecmisi görebilirler mi?

Yani illa yeni mr istenir son duruma bakmak icin ama ilk durum hakkida bilgileri olmasi daha iyi degil mi?

Suan bunu ogrenmeye calisiyorum acaba özel hastanedeki doktor onlara ulasabilir mi?

Biz gidip alicaksak cok ugrastiriyolar
Esimin raporu icin bile gunlerce gidip gelindi.

ilk durum hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir mi bilemem. ama PC'dan o bilgileri göremezler, çünkü onlar gittiğin devlet hastanesinin kişiye ve hastaneye özel bilgileridir. tomografi ve mr sonuçlarını bazı hastaneler hasta yakınlarına veriyor. demek ki verilmemiş. ancak kullandığın ilaçlar vs görünür. özele gidersen tetkikler yeniden yapılır. bilmiyorum ama ben bu konularda devlet hastanelerine daha fazla güveniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…