Perde ve halılar ne kadar tuttu ortalama ?Merhaba Hanımlar,
Epey zaman oldu yazmayalı.. Çarşamba günü yeni evimize geçtik şükür. Günlerdir eşya yerleştirme işleri ile uğraşıyoruz.
Eski evimden salon takımımı ve kızımın odasını getirdim sadece. Yatak odası takımı, buzdolabı, kurutma makinesi, mutfak masa sandalyesi, avize, perde, halılar yeni alındı. Epey masraf oldu ancak bunlar sık değiştirilen eşyalar olmadığı için içime sinen, kaliteli şeyler aldım.
5000 TL KDV ödedik. 10.000 TL de tapu masrafı tutacakmış.
Bütçe ne durumda bilmiyorum. Eşimle bir oturup bu yeni eve göre bütçe planlaması yapmamız gerekiyor.
Benden haberler böyle... Umarım herkes iyidir...
Perdeler 7000 TL, halılar da 5500 tuttu canım.Perde ve halılar ne kadar tuttu ortalama ?
Oy oy cokmuş ya.ben de evleniyorum da tahmini hesaplamamar peşindeyim :)Perdeler 7000 TL, halılar da 5500 tuttu canım.
Salonum 2 cephe, bir taraf komple yere kadar cam, diğer tarafta da bir pencere var. 3500 salon tuttu.
Perde fiyatı da halı fiyatı da çok değişiyor. Ben 8 yıllık evliyim. İlk eşyalarımızı halı, perde, avize dahil ikeadan almıştık. Baya uyguna gelmişti o zaman. Şimdi epey yıprandılar. Kendi evimize girmeden eşyaya çok para harcamak istemedim ben. Sana da tavsiye ederim. Kirada 2 ev değiştirdik, eşyalar zarar gördü.Oy oy cokmuş ya.ben de evleniyorum da tahmini hesaplamamar peşindeyim :)
HosgeldinizBen buraya da gelsem.
Zira tasarruf ve birikim konusunda epey gaza gelmiş durumdayım
Güle güle oturun evinizdePerde fiyatı da halı fiyatı da çok değişiyor. Ben 8 yıllık evliyim. İlk eşyalarımızı halı, perde, avize dahil ikeadan almıştık. Baya uyguna gelmişti o zaman. Şimdi epey yıprandılar. Kendi evimize girmeden eşyaya çok para harcamak istemedim ben. Sana da tavsiye ederim. Kirada 2 ev değiştirdik, eşyalar zarar gördü.
Şimdi kendi evimiz için kalıcı eşyalar seçtim.
Bana gel cnm evde kimse yokTepside çörek/mayalı ekmek yaptım
Yani corekde derler bizde mayali ekmekde.
Ben ev ekmegini cok seviyorum.
Mutfak icin alisveris yapmak istiyorum.
İnt. Bakiyorum yemek takimlari cok pahali
Gerci benim servis tabagi ve
Yemek tabagi eksigim var.
Pasta tabagim var sanirim 6-7takim pasta tabagim var.
Tam set alirsam cok kalabalik oluyor.
Uydurucam birbirine zaten gundelik kullanicam.
Su bardagida istiyorum.
Giysi zaruri ihtiyaclarimi bu yonde degerlendirim hazir evdyken.
Oglumada yaza kadar giysi almicam.
Esim mac izliyo oglumda tv ps takmis
Ay ciglik aticam simdi.
Darlanayrum.
Teşekkür ederim :)Perde fiyatı da halı fiyatı da çok değişiyor. Ben 8 yıllık evliyim. İlk eşyalarımızı halı, perde, avize dahil ikeadan almıştık. Baya uyguna gelmişti o zaman. Şimdi epey yıprandılar. Kendi evimize girmeden eşyaya çok para harcamak istemedim ben. Sana da tavsiye ederim. Kirada 2 ev değiştirdik, eşyalar zarar gördü.
Şimdi kendi evimiz için kalıcı eşyalar seçtim.
Ahh yakin olsak dururmuyum.Bana gel cnm evde kimse yok
Sohbet eder cay iceriz senin çörekten tırtıklarız
Canim bende cook seviyorum yeni eve yeni esyayiGüle güle oturun evinizde
Herkes yeni eve yeni eşya mantığında eve 300 verince eşyaya verecek para kalmıyor ki
Yanlış anlamayın sizin için demiyorum
Kendim için düşünüyorum
Yani önce ucuz eşya alıp evlemi iyi eşya lazım yoksa ev borcu olacak dıye evden önce mi iyi eşya
Bu ikilemdeyim
biz evlenirken esyalara para vermedik kaliteli ve begendıklerım oldu şimdi ev alsam değiştirmem meselaCanim bende cook seviyorum yeni eve yeni esyayi
Yani cok acilmadan almaya calisirim kesin bende.
Hatta o hayalle birikim yapmayi dusunuyorum
Gr falan almaya baslayinca onu bile hayal ettim yeni ev suan olmasada.
Zaten tül falan uymuyo yeni evlere
Ama ben esyaya cok para vermem asla!
biz evlenirken esyalara para vermedik kaliteli ve begendıklerım oldu şimdi ev alsam değiştirmem mesela
içime sinen seyler hepsi cunku
ama 3-5 yıl sonra nolur bılemem tabıı
keske yakın olsaydık cnmmmm yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?