- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
Ben çok severim pazarda gezmeyi.
Marketten sadece ananas alıyorum. Onu da soydukları için.
erkekler genelde öyleler. market dolaşmak gereksiz gelir. en yakına gidip, hepsini alıp, yanına gördükleri ve canlarının çektiği her şeyi katıp bir an önce marketten uzaklaşmak isterler.Benim eşim market konusunda çok müsrif. Mesela ekmek ve yumurta almaya diye girer bir sürü abur cubur alır çıkar. Geçen hafta patlatmalık mısır ve ocak üstünde patlatmak için metal bi aparat var ya ondan almış. Ne gerek vardı ki? Hiç de yemeyiz patlamış mısır
İyi dilekleriniz icin saolun kizlar biraz daha zaman.
@Ruhimucerret trafik kazasi gecirdim
Kirik var boynumda
Cok tesekkur ederimAa geçmiş olsun o halde
günaydın kızlar :) iyi pazarlar.
yarın vadelideki ve yatırımdaki param ile ya dolar yada euro alacağım hangisini tavsiye dersiniz?
Günaydın
Acaba tasarruf için işe giderken ya da eşinizi yollarken yemesi için bir şeyler alıyor musunuz yanınıza?
Hem daha ucuz hem daha sağlıklı olur.
Benim bir cam şişem var, onunla su götürüyorum. Bir de meyve alıyorum yanıma atıştırmalık.
Sabahları da sandviç işine mi girsem
Selam kızlarr
Annem pazara gidecek ona siparis verdim.
Peynir,yesil zeytin, portakal istedim.
Esim 50tl birakti
Bende 30tl vardi bozuklar harcansin yeter hem onu anneme verdim 50tl zulaya yani +20kâr diyelim :)
Sampuanim bitti
Ben otaci kullaniyorum sacim zayif onada alisti degistiremiyorum pahali biraz ama yapcak bisi yok
Sampuan luxumde oluversin artik.
2ay gidiyor ama 25tl sampuan.
Onu kaettan cektir dedim.
Yine ben yine ev mod. yarin insAllah cikicam annemle
Oglumu okula birakip kuyumcuya gidicez
Gr alicam.
Bakalim kac gr alabilecegim.
Öncelikle hoşgeldiniz. Biz sabah erken kalkıp evde kahvaltı yapıp çıkmaya çalışıyoruz. Öğle yemeklerimiz şirketlerde, akşam ise mümkün mertebe evde yiyoruz. Dışarıdan yemek hem sağlıksız hem de pahalı. Buraya takılmadan önce bizim evdeki en önemli harcama kalemlerinden biri dışarıda yemekti. Epey yol aldık bu konuda.
ben yemek parasi aliyorum. önceden evde kalan yemek olursa goturuyordum. parami birikime katiyordum. gecen yil karatay diyeti yapmistim. o sebepten öğle yemegi yiyemiyorum artik. sabah da küçük beslenme kutuma kahvaltilik koyuyorum. yiyorum. hem daha saglikli oluyor
İşte bir küpe daha bana.
Teşekkür ediyorum.
Eğer çok kıyafet alıyorsanız bir küpe daha :
Çeşit çeşit şıkır şıkır Giyiyorsam kendime , giymiyorsam kime ne !
elenaferrante ben samimi insanlarin birbirine olan enerjisine cok inanan biriyim.
Bir cok birikim topigine takildim 4 yildir falan.
Bu topigi actigimdan beride birbirimize bir cok bilgi aktardik.
Bu gerek tutumlu olmak
Gerek ip ucu
Gerek ziyan etmeme vs vs.
Bir cok fikir danisiyoruz.
Birbirimizi yönlendirmeye calisiyoruz.
Birbirimizin ev sahibi olmasiyla,kredisinin bitmesiyle vs seviniyoruz.
Ben biriktirdikce,ziyan etmedikce gelen birikime cok inanan biriyim.
Yani sen biriktriyorsun,israf yapmiyorsun ve bereketleniyor.
Ben birikim topiklerine bakmadan önce elimdeki tüm parayi giysiye,ivir zivira gömen biriydim.
Yani esim 100tl mi verdi arkadasim vardi o da alisveris manyagi biraz ona aldaniyorum o hafta hobba alisverise.
Sonra arkadasimdan elimi cektim ve baktim kenarda 3kurusum yok
Birgun 1.5tl bulamadim evde.
İnanirmisin canim bisi istedi oglumu okula birakip donustede onu alicaktim(yiyecek)
Butun cantalarimi,montlarimin ceplerini,cekmeceleri doktum
1.5tl eksik cikismadi.
Alamadim tabi 1.5tl eksik sonra verim diyemedim.
Annemdende istemee cekindim.
O gün anladim kenarda paramin olmamasinin nekadar kötü bisey oldugunu.
Birikimimde hic bisim yoktu.
Basima bisi gelse o an yada Allah korusun cocuguma Esimin gelmesi lazimdi yada ondan bundan para istemem lazimdi.
Ve zula yapmaya karar verdim.
Sonra altin yaptim.
Sonra esimi tesvik ettim tl olarak bir mebla birikim yaptirdim.
Arabimizi degistik borcu bitti ve hic sıkısmadan odedik.
Birikimlere hic dokunmadik.
Simdi yine degisicez ve yine birikimlere dokunmicaz.
Umarim anlatabilmisimdir.
Birikim benim icin önemli.
valla ben de cok sevdim bu topigi. ben yıllardır hep insanin kenarda parasi olmasi gerektigini düşünüyorum. neyle karsilasacagimiz belli olmaz. bunu bana ilk ogreten annemdi. Allah razi olsun ondan. fakat eşimi bu konuda ikna etmem cok zor. evi bile alirken coook diller döktüm. simdi degistirmek icin de iki aydir dil dokuyorum. sonunda ona da ikna oldu şükür. keşke bu konuda o da benim gibi olsa ama zor
Calisan arkadaslar.
Bankaci bir arkadasim var eside teknisyen.
Sifirla evlendiler
Yani ne evleri vardi ne arabalari.
3yillik evliler.
Kız baya tutumlu.
O da bankaya kahvaltisini,sandövicini,suyunu evden goturuyor.
Yazin kisligini hazirliyor buzlugunu dolduruyor.
Disardan yemek yememek icin surekli elinin altinda hazirda bisiler yapiyor
Borek,kofte,sarma vs gibi.
Her hafta pazara cikiyor.
Ev aldilar 10 sene odicekler
Simdide araba aldilar nekadar odicekler onu bilmiyorum.
Birinin taksidini yarilayinca yazlik almayi dusunuyolarmis.
Esi bile arkadasima sayende aldik sen bukadar tutumlu olmasan alamazdik diyormus.
Bu küpeyi ben de çok seviyorum ama pek uygulayamıyorumEğer çok kıyafet alıyorsanız bir küpe daha :
Çeşit çeşit şıkır şıkır Giyiyorsam kendime , giymiyorsam kime ne !
tr_lelli İnşallah çok daha iyi olacaksın. Sabret canım. Allah yardımcın olsun
@kikikoko herkesşn öncelikleri farklı bence. Benim çevremdekiler de çok müsrif. Ben bu tasarruf konularından hiç behsetmiyorum. Herkesin yaşamı hayata bakışı çok farklı.
Ben her hafta Pazar'a çıkarım. İşyerimden kimseyi görmedim bunca yıldır. Ancak ben marketten alınan sebze meyveyi sevmiyorum.
Herkes ne düşünürse düşünsün. Bizim ailecek en büyük tutkumuz gezmek. Kış boyu para biriktirip hava ısınmaya başladığı zaman da gezmeye başlıyoruz. Ben net başında oturup uçak bileti almaktan otel rezervasyonu yapmaktan daha çok keyif alıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?