Benim eşim market konusunda çok müsrif. Mesela ekmek ve yumurta almaya diye girer bir sürü abur cubur alır çıkar. Geçen hafta patlatmalık mısır ve ocak üstünde patlatmak için metal bi aparat var ya ondan almış. Ne gerek vardı ki? Hiç de yemeyiz patlamış mısır
benim de bu arkadaşının tam tersi bir arkadaşım ve kuzenim var. evlerine giren para 10000 üzeri. haftanın bir kaç günü dışarıda yemek, eve her misafir geldiğinde markete ve hamur işi satan yerlere koşmak vs. geçen gün bana diyor biri, kenarda beş kuruşumuz yok! beş yıllık evliler, ev için peşinat biriktirmek gibi çabaları da hiç olmamış. biraz konuştuk, nasıl yapıyorsunuz vs sordu. biraz bahsettim, bana böyle hayat mı olur, çok cimrisiniz dedi yaaben de peki dedim.
teşekkür ederim canımÇok sağol canım. Senin de başın sağolsun. Çocuklarla mı gittin? Epey zor olmuştur...
tr_lelli İnşallah çok daha iyi olacaksın. Sabret canım. Allah yardımcın olsun
@kikikoko herkesşn öncelikleri farklı bence. Benim çevremdekiler de çok müsrif. Ben bu tasarruf konularından hiç behsetmiyorum. Herkesin yaşamı hayata bakışı çok farklı.
Ben her hafta Pazar'a çıkarım. İşyerimden kimseyi görmedim bunca yıldır. Ancak ben marketten alınan sebze meyveyi sevmiyorum.
Herkes ne düşünürse düşünsün. Bizim ailecek en büyük tutkumuz gezmek. Kış boyu para biriktirip hava ısınmaya başladığı zaman da gezmeye başlıyoruz. Ben net başında oturup uçak bileti almaktan otel rezervasyonu yapmaktan daha çok keyif alıyorum.
Steve Jobs, Mark Zuckerberg gibi başarılı isimler hep aynı kıyafetleri giyiyorlar
Bunun sebebini sorduklarında ise şöyle bir cevap almışlar
Zihnimi kıyafete yormuyorum, böylelikle algılarımı işime verebiliyorum
Gibi bir cevap.
Hep aynı kıyafetle kendime bir tarz yaratmalıyım.
Ahah hiç düşünemedim kendimi öyle
Bu yaz için tatil olanınız hazırsa yurt dışında konaklama için 7 geceliğine ne kadar veriyorsunuz
pazara gitmekten keyif aldığımızı da söylesek eyvah eyvah. ya da günlük çantam da hesap kitap defterciğimin olduğunu bilseler, akşamları da evde büyük deftere temize çekildiğinine diyelim, herkesin hayatı, hesabı kitabı kendisine. şikayetlenmeseler, gözleri kalmasa daha iyi de, işte.
Eşim istedi diye labneli portakallı kek yaptım söylemesi ayıp. Yarın için kek paketledim ben de.
Bu yıl için planlarımız hazır ancak henüz bilet ve rezervasyon işini halletmedik.Bu yaz için tatil olanınız hazırsa yurt dışında konaklama için 7 geceliğine ne kadar veriyorsunuz
Kartlarda yaptığımız her harcamayı yazıyoruz. Bu şekilde hesaplı gidebiliyoruz.bu gün temizlik çamaşır ütü ile geçti
bide çocuklarım 2-3 gündür hasta onlarda nazlanıyorlar yavrucaklar
bir kaç arkadaş geldi bu gün
bu hafta ful misafir bekliyorum
banyo işini de bitirirsem kek yapacağım yoksa
yarına kalacak
çayın yanına ikramlık olarak
M maviduvar1 bunu deneyeceğim canım
önce bir borç ödeme planı yapmamız lazım
dün bir dedim kartların ne kadar nasıl yaptınız falan dedim
bakmadım daha dedi bende üstelemedim
elenaferrante hoş geldin aramıza
bende çok şey öğrendim bu topiklerden
burada ki arkadaşilardan
Pazarda bile kenarda kalan teyzelerden alıyorum ben. Onlardan almak beni mutlu ediyor. Hiç pazarlık da yapmam.ayni seyi ben de düşünmüştüm. pazar marketten cok daha iyi. kendine de pazarda satana da faydali. gidip zengin market sahiplerine neden daha fazla para odeyelimki
Ben de ev alalım istiyorum
Bankada bileziklerim var. Ama eşim kredi çekmekten yana değil.
2 senemiz kaldı hem araba hem öğrenim kredimiz var
Benim de var defterim. Hatta defterlerim....hahahahaahaa bu superdiiii ya benim de günlük hesap kaydim var. Eşim bazen dalga geciyor 3 lira su aldim 1 lira ekmek diye.bilgisayarda bile kaydim var. demekki tek ben degilmisim.buna sevindim
neye iki seneniz kaldi anlayamadim
benim de tanidigim böyle insanlar var. bu kadae maasla kirada oturanlar var. 1500 kira 300 400 aidat ödeyen ama ev almayi degil kirada oturmayi tercih edrn insanlar var bir laf soylesen fikir versen gucenen insanlar... ya ben hic birseyi dusunmesem su an genciz calisiyoruz yaşlı olunca ne olacsk onu düşünürüm. neden malim olmasin.
Eki Görüntüle 1949219
Adaba kredisi ve öğrenim kredisi, daha iki sene ödeyeceğiz.
Kızlar bulaşık makinesi deterjanım bitmek üzere. Epey oldu alalı, büyük paket almıştım fiyat hatırlamıyorum. Sizce şu uygun mu? Perşembe A101 den alayım mı?
Benim de var defterim. Hatta defterlerim....
Teeeee 10 sene önceki ödemeleri filan bulurum. Ne işime yarayacaksa
Benim de böyle tanıdığım biri var , kendisi çalışmıyor eşinin maaşı iyi , şuan 12 yıllık falan evli ..
Ben de yeni evlendiğinde merak edip sormuştum her ay o kadar parayı kiraya vermek yerine krediye verip ev almayı neden düşünmüyorsunuz diye .
Kendimi ne sıkıcam zaten kirayı ödeme gücümüz var 10 yıl 20 yıl niye borca gireyim ki demişti
Kendi ailesinin daha doğrusu dedesinin durumu iyiydi , geçen yıl vefat etti mirastan hemen kendisine iyi bir daire aldı içini iç mimara istediği gibi yaptırdı , eşyaları sıfırladı .. Yani dededen kalacağını biliyordu kendisini sıkmadı ..
Bir de teyzesinden örnek vermişti , teyzesi sıkmış kısmış mal mülk yapmış tam borçlar bitmiş rahata ermiş o yıl kansere yakalanıp vefat etmiş , teyzem didindi kanser oldu o yiyemedi , eniştem başkasıyla evlendi o yiyor .. Bunun için de kendimi asla sıkmam demişti ..
Yani ev kredisi için sıkmadı kendini ama genel olarak cimri biri , bana ev hediyesi 3-5 liraya şekerlik olur ya ondan getirmişti ..
İşte herkesin yaşantısı , doğrusu kendine ..
Kimseyi anlamaya çalışmıyorum , kendimce doğru olanı belirledim o doğrultuda ilerliyorum inşaAllah
Benim de böyle tanıdığım biri var , kendisi çalışmıyor eşinin maaşı iyi , şuan 12 yıllık falan evli ..
Ben de yeni evlendiğinde merak edip sormuştum her ay o kadar parayı kiraya vermek yerine krediye verip ev almayı neden düşünmüyorsunuz diye .
Kendimi ne sıkıcam zaten kirayı ödeme gücümüz var 10 yıl 20 yıl niye borca gireyim ki demişti
Kendi ailesinin daha doğrusu dedesinin durumu iyiydi , geçen yıl vefat etti mirastan hemen kendisine iyi bir daire aldı içini iç mimara istediği gibi yaptırdı , eşyaları sıfırladı .. Yani dededen kalacağını biliyordu kendisini sıkmadı ..
Bir de teyzesinden örnek vermişti , teyzesi sıkmış kısmış mal mülk yapmış tam borçlar bitmiş rahata ermiş o yıl kansere yakalanıp vefat etmiş , teyzem didindi kanser oldu o yiyemedi , eniştem başkasıyla evlendi o yiyor .. Bunun için de kendimi asla sıkmam demişti ..
Yani ev kredisi için sıkmadı kendini ama genel olarak cimri biri , bana ev hediyesi 3-5 liraya şekerlik olur ya ondan getirmişti ..
İşte herkesin yaşantısı , doğrusu kendine ..
Kimseyi anlamaya çalışmıyorum , kendimce doğru olanı belirledim o doğrultuda ilerliyorum inşaAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?