Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi akşamlar kızlar nasılsınız
Yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler :)
İki günde iki farklı arkadaşımı ağırladım şehir dışından
gezdik tozduk yedik içtik
Yarın işe dönüyorum
Ayın 15ine kadar minimum harcama ile ayı kapatmam gerek

Fişi duruyorsa geri verin
Ben mısırı teflon tencerede patlatıyorum
Yılda belki 1 kez patlatırım, o da oğlum istediğinde

benim de tanidigim böyle insanlar var. bu kadae maasla kirada oturanlar var. 1500 kira 300 400 aidat ödeyen ama ev almayi degil kirada oturmayi tercih edrn insanlar var bir laf soylesen fikir versen gucenen insanlar... ya ben hic birseyi dusunmesem su an genciz calisiyoruz yaşlı olunca ne olacsk onu düşünürüm. neden malim olmasin.

Çok sağol canım. Senin de başın sağolsun. Çocuklarla mı gittin? Epey zor olmuştur...
teşekkür ederim canım
biz zaten ayın 20 sinde karneleri dağıtıp gidecektik bir ev için konuşmuştuk biriyle günlük kiralık olarak
ama dr haber gönderince 16 akşamı gittik
çocukları da götürdüm
gündüz hastanede oyalıyordum bir şekilde, lobide falan tv izliyorlardı
özel hastane olunca pek karışan eden olmuyor
19 kaybettik zaten çocukları da alıp cenazeyle döndük tabi ben çocuklara söylemedim
insan nasıl ölümü anlatır onuda pek bilmiyorum
ki büyük kızım anne ben baba anneyi öyle görünce çok üzülüyorum diyordu
babamda cenazeye geldi çocukları babamın geldiği arabaya bıraktık

onlar mezarlıktan sonra ayrıldılar
bir hafta annemlerin yanında kaldı çocuklar
daha sonra gelen giden azalınca gidip aldık çocukları
dün akşam eve döndük

ayni seyi ben de düşünmüştüm. pazar marketten cok daha iyi. kendine de pazarda satana da faydali. gidip zengin market sahiplerine neden daha fazla para odeyelimki

Bunu ben arada yapıyorum , özellikle yazın herhün farklı yere gittiğin için , 1 hafta aynı şeyleri giyiyorum , tabi akşamları yıkayıp kurutuyorum , ama ne giysem derdi olmadan yine onları giyiyorum .. 1 hafta kafam rahat ediyor ..

hahahahaahaa bu superdiiii ya benim de günlük hesap kaydim var. Eşim bazen dalga geciyor 3 lira su aldim 1 lira ekmek diye. bilgisayarda bile kaydim var. demekki tek ben degilmisim.buna sevindim

Eşim istedi diye labneli portakallı kek yaptım söylemesi ayıp. Yarın için kek paketledim ben de.

ben de açma poğaça yaptim oldukca fazla oldu yarın goturecegiz ikimizde. valla market konusunda benim eşim de ayni. benim pazari gezdigime bile kiziyor. ben de biseyler alip veriyorum ona taşımasi icin. sonra diyorum. sen git eve ben geliyorum : D

Bu yaz için tatil olanınız hazırsa yurt dışında konaklama için 7 geceliğine ne kadar veriyorsunuz
Bu yıl için planlarımız hazır ancak henüz bilet ve rezervasyon işini halletmedik.
Gideceğimiz yere göre değişiyor. Ama biz genelde daire ya da ev kiralıyoruz. Mutfaklarında herşey oluyor. Özellikle yurtdışında çok işimizi görüyor o mutfak. Damak tadımıza pek uymuyor oraların yemekleri.
6-7 gecelik bir daireyi ya da evi 800 -2000 tl arası bulabiliriz. Yerine oda sayısına yatak sayısına göre değişiyor.

Kartlarda yaptığımız her harcamayı yazıyoruz. Bu şekilde hesaplı gidebiliyoruz.
ayni seyi ben de düşünmüştüm. pazar marketten cok daha iyi. kendine de pazarda satana da faydali. gidip zengin market sahiplerine neden daha fazla para odeyelimki
Pazarda bile kenarda kalan teyzelerden alıyorum ben. Onlardan almak beni mutlu ediyor. Hiç pazarlık da yapmam.

hahahahaahaa bu superdiiii ya benim de günlük hesap kaydim var. Eşim bazen dalga geciyor 3 lira su aldim 1 lira ekmek diye. bilgisayarda bile kaydim var. demekki tek ben degilmisim.buna sevindim
Benim de var defterim. Hatta defterlerim....
Teeeee 10 sene önceki ödemeleri filan bulurum. Ne işime yarayacaksa

neye iki seneniz kaldi anlayamadim

Adaba kredisi ve öğrenim kredisi, daha iki sene ödeyeceğiz.

Kızlar bulaşık makinesi deterjanım bitmek üzere. Epey oldu alalı, büyük paket almıştım fiyat hatırlamıyorum. Sizce şu uygun mu? Perşembe A101 den alayım mı?

Benim de böyle tanıdığım biri var , kendisi çalışmıyor eşinin maaşı iyi , şuan 12 yıllık falan evli ..
Ben de yeni evlendiğinde merak edip sormuştum her ay o kadar parayı kiraya vermek yerine krediye verip ev almayı neden düşünmüyorsunuz diye .
Kendimi ne sıkıcam zaten kirayı ödeme gücümüz var 10 yıl 20 yıl niye borca gireyim ki demişti
Kendi ailesinin daha doğrusu dedesinin durumu iyiydi , geçen yıl vefat etti mirastan hemen kendisine iyi bir daire aldı içini iç mimara istediği gibi yaptırdı , eşyaları sıfırladı .. Yani dededen kalacağını biliyordu kendisini sıkmadı ..
Bir de teyzesinden örnek vermişti , teyzesi sıkmış kısmış mal mülk yapmış tam borçlar bitmiş rahata ermiş o yıl kansere yakalanıp vefat etmiş , teyzem didindi kanser oldu o yiyemedi , eniştem başkasıyla evlendi o yiyor .. Bunun için de kendimi asla sıkmam demişti ..
Yani ev kredisi için sıkmadı kendini ama genel olarak cimri biri , bana ev hediyesi 3-5 liraya şekerlik olur ya ondan getirmişti ..
İşte herkesin yaşantısı , doğrusu kendine ..
Kimseyi anlamaya çalışmıyorum , kendimce doğru olanı belirledim o doğrultuda ilerliyorum inşaAllah

bulasik makinama uzun zamandir deterjan kullanmiyorum. karbonat limon tuzu ve sirke bardaklarim cizilmiyor. buna cok sevinmistim. bir de saglikli oldugunu dusunuyorum. o sebeple hic deterjan fiyatlarindan haberim yok

Benim de var defterim. Hatta defterlerim....
Teeeee 10 sene önceki ödemeleri filan bulurum. Ne işime yarayacaksa

Ben de evlendiğim yıl tutmuştum
Yıllardır tutmuyorum
Bu yıl tutmaya niyetlendim ama 1 ay bitti bile , ben daha başlayamadım ..

Eskiye dair Aradığım şeyi aradığım an bulmak istiyorum ama nasıl bir düzen kursam bilemedim
Rica etsem defterden fotoğraflar atar mısınız fikir için
@kikikoko ve yedirenk79 sizden de rica etsem

O tanıdığın da haksız sayılmaz.
Bizim bi tanıdığımızın gecekondusu vardı, yıllarca kar kış oranın sefaletini çekti. Sonra toki geldi oraya, ev yaptı. Ev tesliminden 1 ay önce kadın öldü. Göremedi apartman dairesini.

evet çok sıkmadan hayatı devam ettirmek, ne olur ne olmaz diye 3-5 kuruş kenarda para şaklamak gerek. Benim anlayışım bu şekilde.
2008 yılında ev aldık. 10 yıl kredi çektik. Sonra yapılandırdık 7 yılda bitirdik. Sıkıştık mı? Evet bazen. Ama ödendi bitti.
Gücüm varsa yıllarca başkasının evine para ödemem.
Herkesin hayata bakışı yaşama şekli farklı.

demekki guvencesi varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…