- 24 Ağustos 2015
- 3.304
- 3.919
- 333
Eki Görüntüle 1949219
Adaba kredisi ve öğrenim kredisi, daha iki sene ödeyeceğiz.
Kızlar bulaşık makinesi deterjanım bitmek üzere. Epey oldu alalı, büyük paket almıştım fiyat hatırlamıyorum. Sizce şu uygun mu? Perşembe A101 den alayım mı?
Fotosunu atmayayım da. Çünkü gelen kısmıda isimlerimiz yazıyor.Ben de evlendiğim yıl tutmuştum
Yıllardır tutmuyorum
Bu yıl tutmaya niyetlendim ama 1 ay bitti bile , ben daha başlayamadım ..
Eskiye dair Aradığım şeyi aradığım an bulmak istiyorum ama nasıl bir düzen kursam bilemedim
Rica etsem defterden fotoğraflar atar mısınız fikir için
@kikikoko Veyedirenk79 sizden de rica etsem
Ben de evlendiğim yıl tutmuştum
Yıllardır tutmuyorum
Bu yıl tutmaya niyetlendim ama 1 ay bitti bile , ben daha başlayamadım ..
Eskiye dair Aradığım şeyi aradığım an bulmak istiyorum ama nasıl bir düzen kursam bilemedim
Rica etsem defterden fotoğraflar atar mısınız fikir için
@kikikoko Veyedirenk79 sizden de rica etsem
Böyle bi miras kalacağını bilsem bende ev almazdım sanırımBenim de böyle tanıdığım biri var , kendisi çalışmıyor eşinin maaşı iyi , şuan 12 yıllık falan evli ..
Ben de yeni evlendiğinde merak edip sormuştum her ay o kadar parayı kiraya vermek yerine krediye verip ev almayı neden düşünmüyorsunuz diye .
Kendimi ne sıkıcam zaten kirayı ödeme gücümüz var 10 yıl 20 yıl niye borca gireyim ki demişti
Kendi ailesinin daha doğrusu dedesinin durumu iyiydi , geçen yıl vefat etti mirastan hemen kendisine iyi bir daire aldı içini iç mimara istediği gibi yaptırdı , eşyaları sıfırladı .. Yani dededen kalacağını biliyordu kendisini sıkmadı ..
Bir de teyzesinden örnek vermişti , teyzesi sıkmış kısmış mal mülk yapmış tam borçlar bitmiş rahata ermiş o yıl kansere yakalanıp vefat etmiş , teyzem didindi kanser oldu o yiyemedi , eniştem başkasıyla evlendi o yiyor .. Bunun için de kendimi asla sıkmam demişti ..
Yani ev kredisi için sıkmadı kendini ama genel olarak cimri biri , bana ev hediyesi 3-5 liraya şekerlik olur ya ondan getirmişti ..
İşte herkesin yaşantısı , doğrusu kendine ..
Kimseyi anlamaya çalışmıyorum , kendimce doğru olanı belirledim o doğrultuda ilerliyorum inşaAllah
Fotosunu atmayayım da. Çünkü gelen kısmıda isimlerimiz yazıyor.
Defterin bir tarafını giden bir tarafını gelen kısmı olarak ayırıyorum.
ŞUBAT 2017
Giden. Gelen
Kredi. Papatya maaş
Kart. Eşi maaş
Bakıcı. Vs şeklinde varsa ek ödemeleri yasıyorum
Birikim
Elektrik
Su
Telefon. KALAN
Vs
Vs
Vs
böyle bir düzenim var
Benim durum daha da vahimdi. Kızımın bakıcısı haftaiçi yemeklerimizi yapıyor. Ben ev yemeğinden sıkıldığım için haftasonları eşimi dışarıya sürüklüyordum. Dışarıda kahvaltı da sevdiğim birşey benim. Ama buraya takılmaya başladıktan sonra bir hesap yaptım ki biz her ay dünyanın parasını dışarıda yemeğe veriyormuşuz. Epey toparladım şimdi. Neredeyse 2 aydırnhiç dışarıda yemedik.o dışarıda yemek cok fazla yaptigimiz şey. aslinda onu azaltsak iyi olacak degilmi. iki kişi en az 40 lira tutuyor. ona verene kadar git et al yemek yap. daha mantikli aslinda
Fotosunu atmayayım da. Çünkü gelen kısmıda isimlerimiz yazıyor.
Defterin bir tarafını giden bir tarafını gelen kısmı olarak ayırıyorum.
ŞUBAT 2017
Giden. Gelen
Kredi. Papatya maaş
Kart. Eşi maaş
Bakıcı. Vs şeklinde varsa ek ödemeleri yasıyorum
Birikim
Elektrik
Su
Telefon. KALAN
Vs
Vs
Vs
böyle bir düzenim var
Çocuklar ile bu işleri halletmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Annemi kaybettiğimde kızım 6 aylıktı, babamı kaybettiğimde ise 2,5 yaşındaydı. Alıp götüren kimse de olmayınca çocukla uğraştım durdum. Zor günlerdi geçti şükür. Seninki de geçmiş bitmiş...teşekkür ederim canım
biz zaten ayın 20 sinde karneleri dağıtıp gidecektik bir ev için konuşmuştuk biriyle günlük kiralık olarak
ama dr haber gönderince 16 akşamı gittik
çocukları da götürdüm
gündüz hastanede oyalıyordum bir şekilde, lobide falan tv izliyorlardı
özel hastane olunca pek karışan eden olmuyor
19 kaybettik zaten çocukları da alıp cenazeyle döndük tabi ben çocuklara söylemedim
insan nasıl ölümü anlatır onuda pek bilmiyorum
ki büyük kızım anne ben baba anneyi öyle görünce çok üzülüyorum diyordu
babamda cenazeye geldi çocukları babamın geldiği arabaya bıraktık
onlar mezarlıktan sonra ayrıldılar
bir hafta annemlerin yanında kaldı çocuklar
daha sonra gelen giden azalınca gidip aldık çocukları
dün akşam eve döndük
Böyle bi miras kalacağını bilsem bende ev almazdım sanırım
Araba alırdım kenara para koyardım ev almazdım.. tabi yakın zamanda miras kalacağından eminsem
Seninki mantıklı canımBenim ailemin durumu da iyi elhamdülillah şükürler olsun
Ayrıca krediye borca kredi kartına karşı biriyim , şuan kiradayım ama ev kredisine girmedim , bir de bu arkadaşın teyzesinin örneği de ( o zaman bekardım ve ) beni etkilemişti ..
Ama küçük çocuğumu bırakıp işe gidiyorum , hiç olmazsa şuan yaşarken bizi mutlu edecek elle tutulur bir şey olsun istedim , annemden borç alıp yazlık aldım 1+1 de olsa denize girmemize ve güzel anlar geçirmemize yeter .. İnşaAllah güzel anlarımıza şahitlik yapar ..
Bu arada canım önceki mesajlarında gördüm pedi büyük paketlerde alıyorum yazmışsınBenim hayalim de kredisiz nakit parayla ev almak.
200 bin liralık kredi çekip 150 bin lira faiz ödeyecek kadar zengin değilim
Benim durum daha da vahimdi. Kızımın bakıcısı haftaiçi yemeklerimizi yapıyor. Ben ev yemeğinden sıkıldığım için haftasonları eşimi dışarıya sürüklüyordum. Dışarıda kahvaltı da sevdiğim birşey benim. Ama buraya takılmaya başladıktan sonra bir hesap yaptım ki biz her ay dünyanın parasını dışarıda yemeğe veriyormuşuz. Epey toparladım şimdi. Neredeyse 2 aydırnhiç dışarıda yemedik.
Merhaba arkadaslar, benim de çok ilgimi çekti konunuz ve birikim yapmak istiyorum artık. Daha önce hiç yapamadım eğer sizlerle olursam sanırım yapabilirim. Ne yapmam nerden başlamam lazım? Bütün sayfaları okuyamadim bilgilendirirseniz sevinirim.
Benim hayalim de kredisiz nakit parayla ev almak.
200 bin liralık kredi çekip 150 bin lira faiz ödeyecek kadar zengin değilim
Bu arada canım önceki mesajlarında gördüm pedi büyük paketlerde alıyorum yazmışsın
BİM'in pedi Harika tavsiye ederim.. orkide bin basar çok da uygun..
Seninki mantıklı canım
Faiz ödemiyorsun sonuçta..
ailene Allah sağlık sıhhat versin inşallah, o kişinin dede olunca yakın zamanda kalacağını tahmin etmiş..
kısarken biriktirirken hayatı da kaçırmamak lazım.. çok kısıp biriktirip ölen sonra eşi 2. Eşine paralar saçan insanlar bende gördüm.. Birikim daha iyi yaşayabilmek için yapılmalı bence.. yoksa 20 tane evim olsa kaç yazar her yaz denize giremiyorsam yada gezemiyorsam..
Seninki mantıklı canım
Faiz ödemiyorsun sonuçta..
ailene Allah sağlık sıhhat versin inşallah, o kişinin dede olunca yakın zamanda kalacağını tahmin etmiş..
kısarken biriktirirken hayatı da kaçırmamak lazım.. çok kısıp biriktirip ölen sonra eşi 2. Eşine paralar saçan insanlar bende gördüm.. Birikim daha iyi yaşayabilmek için yapılmalı bence.. yoksa 20 tane evim olsa kaç yazar her yaz denize giremiyorsam yada gezemiyorsam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?