J Janet Jak Esim hosgeldiniz.
Genel anlamda toparlarsak
1-israf etmiyoruz
2-gün icindeki harcamalarimizi gozden geciriyoruz
3-kumbara yöntemiyle biriktiriyoruz/seviyoruz biz kumbarayı topikcek.
4- yatirim araclarini seviyoruz dolar,altin aliyoruz alabildigimiz kadar paramiz nekadarina yeterse.
5- tasarruf yolları ariyoruz. Tasarruf etmeye calisiyoruz.
Bu tasarruf yicekde oluyor, elektrik-su da oluyor, giyside oluyor.
Umarım sizde birikime baslar ve ilerleyen zamanlarda şu kadar altin aldim
Bukadar kenara attim yazarsiniz.
Sevgiler.
elektrik su deyince, bizim evdeki musluk su damlatıyordu. mutfaktakini yaptık. Fakat banyodakini yapamadık. çünkü musluğu açamadık çok kötü paslanmış. ya suyun boşa damlaması bile beni rahatsız ediyor. elbet tatile çıkıyoruz. yemek yiyoruz.harcıyoruz. ama damlayan su boşa gidiyor israf oluyor diye düşünüyorum. hesapladım. şimdi musluğu değiştirsek 50-60 lira musluk 100 lirada işçilik tutsa. oradan akan sudan fazla paraya geliyor. çok mu fazla inceliyorum acaba
bulasik makinama uzun zamandir deterjan kullanmiyorum. karbonat limon tuzu ve sirke bardaklarim cizilmiyor. buna cok sevinmistim. bir de saglikli oldugunu dusunuyorum. o sebeple hic deterjan fiyatlarindan haberim yok
En iyisi altına bidon kova falan koyup başka amaçlarda kullanmak
Nasıl kullanıyorsun acaba? Ne kadar karbonat ev ne kadar limon tuzu kullanıyorsun bir yıkama için? Ben de deneyebilirim.
Limon tuzu karbonat karışımı mı 1 kaşıkkaşıkları varya kahve ölçü kaşığı falan plastık. onunla birer kaşık koyuyorum.üzerine de sirke döküyorum. kaşıklığa da bazen limon kabuğu koyuyorum koksun diye. ama aklında bulunsun balık bulaşığına illa az bişey yağ çözücü sıkıyorum. koku tamamen çıkmayabiliyor.
Limon tuzu karbonat karışımı mı 1 kaşık
Olsun bir deneyim ben deikisinden ayrı ayrı birer kaşık. aslında bunu tasarruf için yapmıyorum. deterjan kullanırken hep bulaşıklarda deterjan kokusu ve sabunlu kalıyor gibi hissettim. sonuçta kimyasal madde. ondan dolayı kullanıyorum
muzları dilimleyip buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsin.sonra onu 1-2 kaşık sütle rondodan geçiriyorum ben buzluyken.dondurma kasesine üzerine de damla çikolata falan çocuğuma ev yapımı dondurma diyorum :)) yazın hep bundan yedikHerkese merhaba kızlar,
Yeni arkadaşlar gelmiş,hoşgelmiş
Dün arkadaşlarımla bir ilçeye gittik güzelce yedik, içtik, gezdik. Giderken yolda yemek için kek yapmıştım. Hepsi bitmez diye yarısını buzluğa attım. İyiki atmışım düşündüğüm gibi anca yendi. Bir misafirim gelse buzlukta pişmiş böreğim, kekim var çok iyi oldu.
Ben yol için hazırlıklar falan yapınca arkadaşlarda elimi cebime attırmadılar sağolsunlar. 50 TL falan harcadım.
Hatta o arkadaşlarımdan birisi bir poşet muz, bir poşette limon getirmiş. Poşetlerde rahat 6-7 kilo vardır. Buz poşeti alıp limonları sıkıp buzluğa atmayı düşünüyorum. Buzluğumdada yer yok hepsi sığmayabilir.
Muzları ne yapacağımı bilemedim. Çünkü hiç muz sevmem. Annemde günde en fazla 1 tane yer. Sanırım onlarıda teyzemlere, kolu komşuya falan dağıtırım.
Herşeyde Bir hayır vardır
bittiğinde bende deneyim bakayım mreak ettimBu arada canım önceki mesajlarında gördüm pedi büyük paketlerde alıyorum yazmışsın
BİM'in pedi Harika tavsiye ederim.. orkide bin basar çok da uygun..
Annemde yemez bu tarifi muhtemelen ama küçük kuzenlerim için yapabilrim. Çok teşekkür ederimmuzları dilimleyip buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsin.sonra onu 1-2 kaşık sütle rondodan geçiriyorum ben buzluyken.dondurma kasesine üzerine de damla çikolata falan çocuğuma ev yapımı dondurma diyorum :)) yazın hep bundan yedik
para yönetimi diye bir uygulama var ben onu indirdim kullanşlı , ayrı olarak defterim devarAylık yazıyorsunuz anladım
Daha önceki yaptığım böyleydi
Ama kafamda daha başka düşündüm onu da exel de yapmak lazım , pc yi her seferinde aç - kapa sevmediğimden kaldı
Tel.e exel indiriliyor mu ??
Muz kararmiyor dimi?muzları dilimleyip buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsin.sonra onu 1-2 kaşık sütle rondodan geçiriyorum ben buzluyken.dondurma kasesine üzerine de damla çikolata falan çocuğuma ev yapımı dondurma diyorum :)) yazın hep bundan yedik
Güzeldi tabiki böyle olması lazimmis demek.Herşeyde Bir hayır vardır
“Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Ali İmran-216)
Yaşadığımız çağda başımıza gelen musibet ve sıkıntıları iyi tahlil etmemiz ve olana hayır gözü ile bakmamız lazım.Müzlümanca duruşumuz ve Rabbimize teslim olmamızda bunu gerektirir.Nitekim bu konu ile ilgili bugün okuduğum bir fıkranın yararlı olacağı düşüncesi ile sizlerle paylaşıyorum.
Padişahın biri veziri ile birlikte ava çıkar. Bir süre ormanda gezindikten sonra bir ava rastlarlar. Padişah telaşla vezire seslenir.
-Çabuk Tüfeğimi hazırla.
Vezir torbadan barutu çıkartır ve alel acele tüfeğe doldurur. Bu kargaşada biraz fazla doldurur barutu tüfeğe.. Padişah tüfeği alır ve ateş eder. O da ne. Tüfek fazla baruttan dolayı patlar ve padişahın bir parmağı kopar. Padişah hışımla vezire döner ve
- Bre zındık hayatıma kastın mı var diye hiddetlenir.
Vezir üzgün ve sıkıntılı bir halde padişaha der ki
- Padişahım bunda da vardır bir hayır.
Padişah öfkeyle "Ne hayır olacak parmağım koptu. Atın bunu zindana" der.Veziri yaka-paça alırlar ve zindana atarlar. Aradan 5-6 ay geçer ve padişah bu sefer Afrika tarafında tekrar ava çıkar. Ormanda dolaşırken insan yiyen yerlilerin eline düşerler. Yerliler herkesi kazana atıp pişirmektedir.Sıra padişaha gelir. Tam zorla soymaya başlamışlardır ki bir parmağının olmadığını fark ederler. Bütün yerliler telaşla bağırmaya ve ellerini kafalarına vurmaya başlar. Başlarındaki kabile reisi seslenir. "Tanrılarımız bizi çarpacak, bizde azası eksik olanı yemek lanetlidir" der ve padişahın derhal salıverilmesini ister. Perişan vaziyette oradan kaçan padişahın aklına vezirin "Herşeye bir hayır vardır" lafı gelir ve saraya döner dönmez emir vererek vezirin zindandan çıkartılıp yanına getirilmesini ister. Saçı-sakalı karışmış halde huzura gelen vezire sarılır ve olan-biteni anlatarak hakkını helal etmesini ister. Bunun üzerine vezir tebessümle padişaha dönerek:
"Bunda da bir hayır vardır padişahım" der. Padişah yine öfkelenir ve "Ne hayırı 6 aydır boşu boşuna zindanda yattın" deyince vezir cevabı yapıştırır
-Padişahım ya bende sizinle birlikte olsaydım.
bittiğinde bende deneyim bakayım mreak ettim
Yeni gelenler olmuş galiba kızlar hızınıza yetişemiyorum sayfalar uçmuş:)
yaw ben hiç para biriktiremiyorum giderlerimiz çok fazla sizin birikimleri gördükçe kendimi çok fakir hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?