Küçük Düşün Büyük Olsun!

kredi kartını her çektiğinizde not alırsan kartının ne kadar biriktiğini görebilirsin. Bir de mümkünse kredi kartı kullanmayabilirsin. o zaman azalır :)

Canım taksitli alisveris yapma.
Karti surekli yanina alma.
Bisi alacagin zaman eline al ve suan buna ihtiyacim var mi? Diye dusun.
Ben cok defa yerine birakmisimdir.
Kendine sinir limit koy.
aslında canlar bırsey dıyım mı benım kartım yok. bu yazdıgım eşimin çıkarttıgı 3 tane kart var onların borcu. yanı ben oyle cok karttan cektırıyım 5 taksede boldıreyım falan derdınde degılm. hastalık dönemımde ve babamın yanına gıttıgımde eşim bazı alışverışlerı yaptı cogunlugu onun borcu ancak tabıkı ıcınde benım olanlarda var. bızde hesaplar ortak zaten onun maası kredıye gıdıyor benım maaşımla da evı dönduruyoruz. kartalardan ıkısının borcu bıtmek uzere ıkısını kapattıracagım tekı kalacak. eşime bunu soyledım o zaman dıgerının lımıtını arttırırız dıyor ee ben ne anladım kartları kapatmaktan :) ıkısını kapatıp sızın dedıklerınızı de uygulayacagım bakalım bu ay nasıl yansıyacak ınsallah azalır... tek tek teşekkur ederım yazdıklarınızdan öturu

akşam yemege hafıf bırseyler yapmak ıstıyorum kızlar ne yapabılırım ?

ya aynı bizim gibi. çok güldüm. kredileri eşim ödüyor. evin fatura masrafları bana ait. hep onun kartını kullanıyoruz. ama kartı kapattırırım belli bir süre sonra yenisini çıkartır. limiti artırır falan.. kredi kartı olayına son veremiyorum maalesef. çünkü benim elimde olan bir şey değil. sadece ay sonları hesabını kart dökümünü kontrol ediyorum.

ben de bugün kuzene gideceğim.yemek yapmayacağım. henüz hafta sonu harcadığım parayı hesaplamadım. pazara çıkmıştım. bayağı harcadım sanırım. bugün de 405 kredi kartıma yatırdım. o da 150 si bireysel emeklilik gerisi tatil taksitimiz. bir de 35 lira telefon faturam var. onu yatırdım. akşam hasta arkadaşa ziyaretine gideceğiz ne alsak acaba hediye. bilemedim.

Babam pazarda çalıştığı için hasta ziyaretlerine ve yakınlarımızın evine çaya giderken hep en güzelinden taze meyve götürüyoruz. Hem ikram etmede zorlanmıyorlar, sonuçta hasta ise bir şey ikram etmek ister ama hazırlayamaz, hem de sağlıklı,leziz

“Öyle Zengin Oldu İşte”

Yukarıdaki cümle size tanıdık geliyor mu? Çevremizde, içtiği bir çayın dahi hesabını yapan, genellikle de itici profil çizen insanlar için bu cümleyi sık sık kullanırız. Ben, işi bu kadar abartmanızı önermeyeceğim ama küçük tasarruflarla neler yapabileceğinizi ve bunu nasıl başarabileceğinizi anlatacağım.

Tasarruf nedir: Temel ihtiyaçları gereği kadar tüketme, dikkatli davranarak ihtiyaç fazlası tüketimlerin önüne geçme uygulamasıdır.

Bozuk para biriktirmek, tahmin edilenin çok daha üzerinde bir faydaya sahiptir. Neden mi?

İnsanlar genellikle metal paraları önemsemez ve bir çok insan taşımaktan rahatsızlık duyar. Bu durum, alışverişlerde bozuk paraların harcanma olasılığını arttırır. Bilimsel gözlemlere dayalı tüketici davranışları, bireylerin bozuk paralar ile satın aldıkları nesnelere gider gözüyle bakmadığını gösteriyor. Yani, insanlar ceplerindeki bozuk paraları kullanarak alışveriş yaptığında, satın aldığı ürüne bedava sahip olmuş hissine kapılıyor. Bu bilinçaltı düşünce bizlerin cebindeki metal paraların hızla harcanmasını sağlıyor.

Biraz peşisıra mesajlar atıyorum ama okudukça paylaşıyorum. Hoşuma gitti.

Artık bozuk paralarınızı gereksiz yere harcamadığınızı varsayıyorum. Üzerinizde taşımak da çözüm değildir. Her akşam bozuk paralarınızı kumbaraya atın. Buradaki püf nokta kumbaranın yapısıdır. Kapağı açılabilen kumbaralar ile birikim yapmak çok zordur. Genellikle kapıda ödemeli ufak alışverişlerde veya sabah ekmek almaya giderken kumbaraya dadanma ihtimalimiz çok yüksektir. Bu durum birikim prensibini bozar. Bu yüzden konserve kutusuna benzeyen ve kesilip delinerek açılabilen kumbaralardan edinin. Hem maliyeti düşük hem de bir kez bozunca tekrar kullanılamadığı için nefsinizi frenleme gücüne sahiptir:) Porselen domuz kumbaralara birkiminizin yarısı kadar para harcamayın Konserve kutusu modeli candır. Bu prensiplerle bozuk para biriktirmeye başlarsanız her altı ayda bir kumbara doldurduğunuzu ve ortalama 500 TL birikim yaptığınızı göreceksiniz. Çok keyiflidir. 6 ayda bir kez ve en az 500 TL prim aldığınızı düşünün. Aynı duyguyu yaşatacak size.

Bu ay sonunu ucu ucuna denk getiremediyseniz ve açık veriyorsanız ölecek haliniz yok ya. Haliyle birikiminize ufak bir tırnak atmanız gerekecek. Bu hamleyi borçlanma olarak değerlendirin. Birikim yapmak prensip meselesidir ve prensiplerinizi bozarsanız işin büyüsü bozulur. Eğer birikim hesabınıza dadanmanız gerektiyse iş yerinizden avans istermiş gibi birikim hesabınızdan avans kullanın. Yani bir sonraki maaşınızı eksik hesaplayabilirsiniz. Maaşı alır almaz birikim hesabınıza olan borcunuzu ödeyin. Prensiplerinizi bozmayın.

Zeytinyağlı bamya

Makarna yada pilavin yanina sote olabilir
Ben tavuk kizarticam.

yazdıklarınızı cok canım cektı kızlar cokta severım sagolun. onumuzdekı gunlerde bunları yapacagım

evde malzeme ne var ? ona göre bişey yap bence.

yedırenk tasarruflu bır hatun olarak ve de dısarı cıkmamak ıcın tamda senın dedıgın gıbı yaptım buzlukta kıyma vardı bıraz patates te vardı curumeye yuz tutmus soganımda vardı hepsınden patates yemegı yaptım param bana kalmıs oldu.
aynen ay sonunda donem içi hareketlerden nereye ne harcamısız bakıyorum ve bazen hesap yapıyorum sankı banka yanlış hesaplıyomus gıbı aksam olsun bakıcam hepsıne ınsallah. bırde bızı bıtıren bır sey oldu gecen ay world kart. Allahım eşim bunu keşfedınce mil bırıksın dıye orada ındırım var burada bu var burada su var dıye bır suru alışverıs yaptık sanırsam bırazda bundan dolayı kartlar kabardı. anlayacagınız 100 puan bırıksın dıye 19820879482372983 tl para harcıyoruz

Son düzenleme:
ay kızlar malum benım eşimi kontrol edemıyorum harcadıkca harcayası gelıyor malesef
ne zamandır spor salonuna yazılmak ıstıyordu
taa evlendıgımızden berı bende ev alalım yazılalım dıyordum ertelemek ıcın :)
evımızı aldık 1 sene gectı hala yazılmadık
gecenlerde bızım evın yakınında bır salon acıldı fıyat olarak 1 senelıgı 2 kişi 980 tl
bırde taksıt yaparsak 70 tl vade farkı odeyecektık bende odemeyelım dıye taksıtlendırmedım
ama oradan ayrıldıktan sonra banka arayıp taksıtlendırelım mı dıye sordu bızde yesss dedık
yanı vade farkı olmadan 3 taksıtte odeyecegız
yanı bunları neden anlatıyorum
ben kolayca kılo verebılıyorum ama eşimde yerleşık bıraz kılo var onları vermek ıcın bugun yemekten once spora gıdecegız
ohh be anlattım sonunda guzel olacak hem eşimin dilinden de kurtulmus olacagım cok sukur hemde saglıklı yasayacagız

Beth18 spora gitmek kötü bir şey değil ki, ben sevindim sizin adınıza. Güzel bir alışkanlık olarak geri döner size inşallah bu yatırım.

Birikim tamam çok önemli ama sağlık ve kaliteli bir hayat da önemli

bugun cenem dustu farkındayım
sıze bır soru
ben ev ıcın bırkımımı tl seklınde vadelıde bırıktırmıstım
yanı katılım bankasında
sımdı de vadelıye mı yatırsam yoksa gram altın dolar seklınde mı bırıktırsem bılemedım
sız nasıl degerlendırıyorsunuz?

dogru canım ama ben spor salonu yerıne dısarıda yurumeyı kosmayı daha cok sevıyorum hatta bunun ıcın bısıklet aldık surerız dıye ama soguk havalarda olmuyor o nedenle bende guzel olacagını dusundum bakalım gorecegız ne kadar gıdıcez salona?? ınsallah sonu bısıklet gıbı olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…