Küçük Düşün Büyük Olsun!

ayyy o spor parasını hiç sorma canım ya.. çok büyük hatırası var. bizim oraya yeni spor salonu açılacaktı. zaten hep aklında spor yapmak var ama bir türlü gerçekleştiremiyor nedense işte yıllık üye olalım ucuzmuş dedi. benim kredi kartımı verdik limit yetmedi. bana bir sürü söylendi neden düşük limit kullanıyormuşum. sonra neyse limiti artırdım üye olduk. kaç defa gitti derseniz yılda 5 defa belki... yani 1250 lira olan o para içime oturdu. ben de o gitmiyor diye gidemedim. artık spor salonu konusunu açamıyor. işte nerde kaldı tasarruf

şu an dolar düştü, dolar olabilir.

canım ya cok tatlısınız simdi eşim geldı ısten gıtmeyelım desem anında oturur koltuga gıtmez bılıyorum ama demıcem gıdıcez ınsallah

Hoşgeldin aramıza. Ben bugün biraz altın, biraz euro biraz da dolar aldım. Bu stratejiyi uyguluyorum şimdilik. Herşey düşüşte gözüküyordu aldığımda.

Merhaba bayanlar, şu an dışarıdan yazıyorum :)) benim elektrik su doğalgaz kira vs giderim yok. Yani var ama ben ödemiyorum şirketimiz ödüyor. Bankada paramız var onunla dolar ve sterlin aldım, 2 ay önce 10 günde 16bin kazanmıştım döviz yöntemiyle. Şu an yine dövizdeyim.
Ekstra olarak ben de kumbara yapıp en az 20 lira içine atmak istiyorum inşallah böylece kenarda ekstra param olur ve çok harcamanın önüne geçerim. Bankadaki paramızı ev için kullanmayı düşünüyoruz ama şu kriz zamanında da ev için o kadar vermeyi düşünmüyorum, dövizle onu katlıyorum. Şükür aylık gelirimiz iyi, arabamız da var. Ama elime geçeni harcadığım için artık buna dur demek için size katıldım. Tekrar müsait oldukça yazacağım, teşekkürler hepinize

İyi akşamlar kızlar nasılsınız
İşten geldim üstümü değiştirirken yarın giyeceklerimi ayarladım.. ilk defa dün hazırlamıştım giyeceklerimi sabah baya kolay oldu..
Ben bi yandan araba için kısıp para biriktirirken altın/dolar düşüyor.. düştükçe benim toplu param azalıyor boşa kürek çekiyo gibi hissetmeye başladım..
bugün sadece arkadaşıma çiçek göndermek için para harcadım.. cüzdanımda 15 lira kalmış. Para çektiğim anda siler süpürürüm o yüzden bu hafta bununla idare etmeye çalışıcam

Hoşgeldiniz
Türkiye'de mi çalışıyorsunuz?
Kira ve faturaları ödeyen şirket hiç duymamıştım o yüzden merak ettim

kizlar size iyi bilgi verecek bir sayfa var. Burada sayfa ismi paylasabiliyormuyuz.

bizim kenarda beş kuruşumuz yok. ev almaya niyetlensek peşinatımız yok. altınlarımızı da zamanında borç ödemek zor geldi, bozduk borçları kapattık dedi. zaten nasıl birikim yapalım, haftada üç kez mutlaka dışarıda yiyoruz, her hafta bir kaç gece misafir geliyor, pastaneden pastadır, hamur işidir ancak yetiyor dedi. bana sordu evin bütçesini, harcamaları nasıl yapıyorsunuz vs. ben de evin bütün geliri ortak. ikimiz harçlıklarımızı eşit miktarda ayırıyoruz. sonra kredi, faturalar, mutfak masraflarını, birikimi ayırıyoruz dedim. market aktüellerini takip edip tek bir marketten alış veriş yapmadığımızı, aynı ürünleri bu sayede daha uygun fiyata farklı marketlerden aldığımızı, iş yerine yemek götürdüğümü, işe gidip gelirken özel aracımı çıkarmadığımı, şimdilerde ise beş arkadaş belli bir noktada buluşup, tek bir araçla gittiğimizi dedim. kız birden çıkış yaptı, böyle hayat mı olur, böyle sıkım sıkım sıkılarak ev alacağıma ömür boyu kirada yaşarım daha iyi dedioysa ki misafir için boş kaldığımda kurabiye, poğaça, börek yapıp dondurucuya attığımı, yazdan kış hazırlıklarımız olduğunu falan söylememiştim bileresmen bana kızdı ve gıcık oldu, iliklerime kadar hissettim.

canım benim defterimin herhangi bir özelliği yok. günlük defterciğimde unutmayım diye o gün alış veriş yaptıysam karalarcasına not ederim. bir de kalın bir defterim var. onda da minik defterciğimde yazanları haftalık yazarım. OCAK der başlarım mesela. şu kadar gelir. şu kadar kredi, şu kadar mutfak masrafı, şu kadar fatura vs, şu kadar kikikoko harçlık, şu kadar kikikoko kocası harçlık diye. ama cep telefonuna indirilen programlar varmış. ben kendi anlayacağım şekilde not ediyorum canım.

Merhaba, teşekkür ederim hoş buldum. Eğer yarın kuyumcuya uğrayabilirsem 1 çeyrek almayı düşünüyorum. Ekstradan da kumbara yapacağım inşallah tabi. Kızlar heveslendim umarım çok güzel şeyler olur teşekkürler

Selam kızlar
Bugün arabalara mazot alındı. 400 tl
Market gittik 227 tl
Oğluşla pijama aldım 70 tl
Banka karttan üyelik aidatı almış. Arayıp iptal ettireceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…