- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
cok tatlı :)Evet şu anda kocamı görüyorum balkondan. Elleri kolları dolu geliyor. Bakalım neler almış, ne kadar harcamış?
ay kızlar malum benım eşimi kontrol edemıyorum harcadıkca harcayası gelıyor malesef
ne zamandır spor salonuna yazılmak ıstıyordu
taa evlendıgımızden berı bende ev alalım yazılalım dıyordum ertelemek ıcın :)
evımızı aldık 1 sene gectı hala yazılmadık
gecenlerde bızım evın yakınında bır salon acıldı fıyat olarak 1 senelıgı 2 kişi 980 tl
bırde taksıt yaparsak 70 tl vade farkı odeyecektık bende odemeyelım dıye taksıtlendırmedım
ama oradan ayrıldıktan sonra banka arayıp taksıtlendırelım mı dıye sordu bızde yesss dedık
yanı vade farkı olmadan 3 taksıtte odeyecegız
yanı bunları neden anlatıyorum
ben kolayca kılo verebılıyorum ama eşimde yerleşık bıraz kılo var onları vermek ıcın bugun yemekten once spora gıdecegız
ohh be anlattım sonunda guzel olacak hem eşimin dilinden de kurtulmus olacagım cok sukur hemde saglıklı yasayacagız
bugun cenem dustu farkındayım
sıze bır soru
ben ev ıcın bırkımımı tl seklınde vadelıde bırıktırmıstım
yanı katılım bankasında
sımdı de vadelıye mı yatırsam yoksa gram altın dolar seklınde mı bırıktırsem bılemedım
sız nasıl degerlendırıyorsunuz?
elenaferrante poşete de mı para almıslar ben mı yanşlıs anladım sanırım metro.da bu uygulama vardı?
canım ya cok tatlısınızayyy o spor parasını hiç sorma canım ya.. çok büyük hatırası var. bizim oraya yeni spor salonu açılacaktı. zaten hep aklında spor yapmak var ama bir türlü gerçekleştiremiyor nedenseişte yıllık üye olalım ucuzmuş dedi. benim kredi kartımı verdik limit yetmedi. bana bir sürü söylendi neden düşük limit kullanıyormuşum. sonra neyse limiti artırdım üye olduk. kaç defa gitti derseniz yılda 5 defa belki... yani 1250 lira olan o para içime oturdu. ben de o gitmiyor diye gidemedim. artık spor salonu konusunu açamıyor. işte nerde kaldı tasarruf
canım ya cok tatlısınızsimdi eşim geldı ısten gıtmeyelım desem anında oturur koltuga gıtmez bılıyorum ama demıcem gıdıcez ınsallah
Hoşgeldin aramıza. Ben bugün biraz altın, biraz euro biraz da dolar aldım. Bu stratejiyi uyguluyorum şimdilik. Herşey düşüşte gözüküyordu aldığımda.
J Janet Jak Esim hosgeldiniz.
Genel anlamda toparlarsak
1-israf etmiyoruz
2-gün icindeki harcamalarimizi gozden geciriyoruz
3-kumbara yöntemiyle biriktiriyoruz/seviyoruz biz kumbarayı topikcek.
4- yatirim araclarini seviyoruz dolar,altin aliyoruz alabildigimiz kadar paramiz nekadarina yeterse.
5- tasarruf yolları ariyoruz. Tasarruf etmeye calisiyoruz.
Bu tasarruf yicekde oluyor, elektrik-su da oluyor, giyside oluyor.
Umarım sizde birikime baslar ve ilerleyen zamanlarda şu kadar altin aldim
Bukadar kenara attim yazarsiniz.
Sevgiler.
HoşgeldinizMerhaba bayanlar, şu an dışarıdan yazıyorum :)) benim elektrik su doğalgaz kira vs giderim yok. Yani var ama ben ödemiyorum şirketimiz ödüyor. Bankada paramız var onunla dolar ve sterlin aldım, 2 ay önce 10 günde 16bin kazanmıştım döviz yöntemiyle. Şu an yine dövizdeyim.
Ekstra olarak ben de kumbara yapıp en az 20 lira içine atmak istiyorum inşallah böylece kenarda ekstra param olur ve çok harcamanın önüne geçerim. Bankadaki paramızı ev için kullanmayı düşünüyoruz ama şu kriz zamanında da ev için o kadar vermeyi düşünmüyorum, dövizle onu katlıyorum. Şükür aylık gelirimiz iyi, arabamız da var. Ama elime geçeni harcadığım için artık buna dur demek için size katıldım. Tekrar müsait oldukça yazacağım, teşekkürler hepinize
bizim kenarda beş kuruşumuz yok. ev almaya niyetlensek peşinatımız yok. altınlarımızı da zamanında borç ödemek zor geldi, bozduk borçları kapattık dedi. zaten nasıl birikim yapalım, haftada üç kez mutlaka dışarıda yiyoruz, her hafta bir kaç gece misafir geliyor, pastaneden pastadır, hamur işidir ancak yetiyor dedi. bana sordu evin bütçesini, harcamaları nasıl yapıyorsunuz vs. ben de evin bütün geliri ortak. ikimiz harçlıklarımızı eşit miktarda ayırıyoruz. sonra kredi, faturalar, mutfak masraflarını, birikimi ayırıyoruz dedim. market aktüellerini takip edip tek bir marketten alış veriş yapmadığımızı, aynı ürünleri bu sayede daha uygun fiyata farklı marketlerden aldığımızı, iş yerine yemek götürdüğümü, işe gidip gelirken özel aracımı çıkarmadığımı, şimdilerde ise beş arkadaş belli bir noktada buluşup, tek bir araçla gittiğimizi dedim. kız birden çıkış yaptı, böyle hayat mı olur, böyle sıkım sıkım sıkılarak ev alacağıma ömür boyu kirada yaşarım daha iyi dediYaa aksam girmedim ne kadar cok sey yazmissiniz hepsi de faydali hepsini okudum
Janita birikim yapmayan arkadasina neler anlattin merak ettim canim.
Bende dun evime geldim esim hicbiryeri dagitmamis cok sasirdim ve sevindim sagolsun. Heryer derli toplu ve temiz. Evde uzun sure kalmadigi icin sanirim. Dun gec geldik eve ama karnimiz acikmisti simdi en az 30 tl bayilacaktik disarida yesek bende yazin hazirladigim menemeni yumurtayla karistirdim.birde kuymak malzemeleri vardi karadenizden gelen kuymak yaptim birde cay.tamam iste doyduk cok sukur.
Yalniz biz gecen ay tam 5000 tl kredi karti idedik nereye ne gitti bilmiyorum inanin hastaliklar ameliyatlar sehir disina cikmalar ayda 4 kez git gel yaptim. Bunlarinda etkisi var tabi aksam bir bakicam ekstrelere nasil nerden kisacagim bilmiyorum
canım benim defterimin herhangi bir özelliği yok. günlük defterciğimde unutmayım diye o gün alış veriş yaptıysam karalarcasına not ederim. bir de kalın bir defterim var. onda da minik defterciğimde yazanları haftalık yazarım. OCAK der başlarım mesela. şu kadar gelir. şu kadar kredi, şu kadar mutfak masrafı, şu kadar fatura vs, şu kadar kikikoko harçlık, şu kadar kikikoko kocası harçlık diye.Ben de evlendiğim yıl tutmuştum
Yıllardır tutmuyorum
Bu yıl tutmaya niyetlendim ama 1 ay bitti bile , ben daha başlayamadım ..
Eskiye dair Aradığım şeyi aradığım an bulmak istiyorum ama nasıl bir düzen kursam bilemedim
Rica etsem defterden fotoğraflar atar mısınız fikir için
Janita ve yedirenk79 sizden de rica etsem
Merhaba hoş buldum. Şirket derken kendi iş yerimiz. Evet Türkiye'deyiz .Hoşgeldiniz
Türkiye'de mi çalışıyorsunuz?
Kira ve faturaları ödeyen şirket hiç duymamıştım o yüzden merak ettim
aynen aynenBenim de var defterim. Hatta defterlerim....
Teeeee 10 sene önceki ödemeleri filan bulurum. Ne işime yarayacaksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?