Küçük Düşün Büyük Olsun!

tabiki burada amacımız sadece gereksiz para harcamamak tasarruf yapmak. elbetteki alıcaz yapıcaz tatile gideceğiz. ama ne gerek var boşuna gereksiz harcamalara. mesela ben eskiden aman bu ucuz der alırdım ve hala dolabımda bir defa bile giymediğim kıyafetler var.çoğunu dağıttım. ben her ay birikimimden ihtiyacı olana bir miktar veriyorum.

Bizimde giderlerimiz
1000 araba kredisi
1000 ev kredisi
300 kira
500 boya masrafı şimdilik
700 kızıma harcanan
100 elektrik
100 market annemde yiyoruz genelde
1000 diğer borçlar
500 sigara benzin vs
daha baska masraflarda çıkıyo
dogalgaz açtırıcaz
yeni cam taktırdık onlar ödenicek
bazen tarla dükkan ödemeleri oluyo
yani sürekli gidiyo

Benim eşimin ailesinin durumu iyi. Ben içlerine girdiğimden beri hesap kitap yapmıyorlar. Öncesini bilmiyorum.
Herhalde eşim de ordan gördü.
Ev için kredi çekmeye cesareti yok. Aylık 3-4 bin kredi borcu öderiz. Ama adam istemiyor. Diyorum ki kimse 250000 çıkarıp verip ev almıyor.
Neyse ben de eşimin kredi kartını kestim be çöpe attım. En azından bendekini

bence harcamalarınız ortalama karaında yani
kiranız cok uygunmuş
bırde tarla dükkan derken tarla ve dükkanınız mı var?
tarla olarak nasıl bır yerden aldınız?

Allah yardımcın olsun zor bu savurganlar la uğraşmak

bende buzluktakılerımı degerlendırdım
barbunya vardı onu cıkarıp barbunya pılakı yaptım
elma koymustum onu cıkarıp komposto yaptım
birde peynırler vardı yarın kahvaltılık onları cıkardım yerız dıye
buzluk olayı cok sahane
sıfır harcama ıle gunu kapatmayı düşünüyoreee

Benim eşimin de bu kez cesareti pek yok. kriz piyasa iş durumları belli biliyorsunuz. biraz da ondan. bir de ev var nede olsa mantığı. o kredi kartı konusunda ben de zamanında aynısını yaptım. fakat o yine gitti 2 tane daha çıkarttı.

kızlar yatırımı arsaya yapmak mantıklımı sizce. biz evi değiştiremezsek parayı pek elimde tutmak istemiyorum.çünkü biliyorumki eşim o para var diye rahat davranacak. o parayı ev satılmazsa neye yatırabilirim. fikir verirmisiniz.

bence harcamalarınız ortalama karaında yani
kiranız cok uygunmuş
bırde tarla dükkan derken tarla ve dükkanınız mı var?
tarla olarak nasıl bır yerden aldınız?

İç anadoludayız biz.
Hem eşimin tarlaları var hem icar tutuyoruz kiralıyoruz yanı.
Tarlanın tohumu gübresi mazot alımları oluyor dönem dönem.
Dükkana da eşimin traktör bayisi var.Bakımları vs oluyor

ufak bi araç arıyoruz kızlar.. uygun olması lazım paramız yok çünkü , iki bileziğim var sadece şöyle 15-20 bin arası birşey bulsak en azından işimizi görse ne iyi olur yaa

anladım Allah emegınızın bereketını arttırsın

Genelde buğday arpa ekiyoruz. Mısır ekmiyoruz sulamak gerekiyor.
ama mısır eken tanıdıklar var onlardan geliyor mısırlar bize:)
tüh
bizim ilçede mısır ekiyorlar ama sorunca kcoaman poşetle ücretsiz getiriyorlar mahçup oluyorum
parasıyla olsa istediğim kadar sipariş veririm..
siz ekiyorsanız bana sat diyecektim :)
bayılıyorum süt mısıra..

ufak bi araç arıyoruz kızlar.. uygun olması lazım paramız yok çünkü , iki bileziğim var sadece şöyle 15-20 bin arası birşey bulsak en azından işimizi görse ne iyi olur yaa
20 bine güzel bişey bulursun canım
bende aşağı yukarı o fiyatlarda araba alıcam inşallah bakıyorum sürekli sitelere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…