Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydınlar....
bende harcamalarımızı yazayım ıstedım
elektrık 55
su 55
dogalgaz 500-400
tel faturaları 60
ınternet 50
spor salonu aylık 330
aidat 60
ev kredısı 6000
kk 3000 civarı düsüremıyoruz
ben bababımın yanına gıdıp gelıyorum ayda 3-4 kez 300
araba sıgorta bakım vs aylık yazayım 500

kredı kartının ıcınde gıyım,market, bırkac taksıt var
düşüremıyoruz ınsallah onumuzdekı aylarda dusurecegım

aynı şeyi ben de düşündüm, tl yerine dolar kumparasımı yapsam diye döviz bürosu gülmez değilmi :)

Yok canım neden gülsün, ben her dışarı çıkışımda cüzdanımdaki 10-20-30 tl (hiç 50 tl yaptıramadım daha: )) hemen çeviriyorum, yoksa tl parayı harcıyorum ben

allah kolaylık versin ödemelerde.

Böyle detaylı ben de yazayım bakalım nereye ne gidiyor

slm kızlar
bizim harcamalar
kredi 2700
öğrenim 240
tlf internet tv fatura 300
kredi kartı 2500
eşimin sigara 400
araba yakıt henuz ne olacak bilmiyorum
onun dışında gıda harcaması var

selam hanımlar.. yoğun çalıştım yeni oturdum.. dün eşim kocaman teneke açılmayan kumbara almış.. çok sevindim. diğer kumbara parasıyla çeyrek almıştım yaa bu sefer dedim bak ne güzel takımının renginde kumbara almışsın hadi bu sefer tatil parası biriktirelim.. tatile gidince üstüne eksik miktarı tamamlarız.. heveslendi tamam dedi tatil kumbarası olsun dedi.. bakalım inşallah bereketli olur. şubat ayında pek girmez kumbaraya ama marttan umutluyum..
bu arada dün eve gittim akşamdan dondurucudan çıkardığım karnıyarıklık patlıcanla karnıyarık yaptım yanına biraz pirinç pilavı ayran ve turşu. sıfır harcamayla kapattım.. eşim kumbara ve iki koli soda almıştı.. bu akşam da güzel bi makarna yaparım yanına salata ayran.. inşallah bugün de sıfır harcamam olur.. hafta sonu yemek programınıda kafamda belirledim. cumartesi 2 de işten çıkıyorum akşam yemeğine dolapta köyden annemin yolladığı kaz etini düdüklüde haşlarım yanına bulgur salata.. pazar da dondurucuda taze fasülye yapsam harcama yapmam inşallah..
belki farketmişsinizdir baya dikkat ediyorum bu ay sıkışık olacaz eşim parayı kaptırınca idare etmek zorunda hissediyorum..

zelalke gecmıs olsun canım
inşallah bı sekılde ayı cıkarırsınız
ayrıca basınız sagolsun
ama bak akıllı hatun başka oluyor, ne guzel yemek planlamarını yapmıssın
buradakı tum kadınlar oyle
aılesını gelecegını dusunup elımızdekını har vurup harman savurmuyoruz
tutuyoruz gerektıgınce harcama yapıyoruz
valla taşı sıksak suyunu cıkarırız aferın bıze

Yok canım neden gülsün, ben her dışarı çıkışımda cüzdanımdaki 10-20-30 tl (hiç 50 tl yaptıramadım daha: )) hemen çeviriyorum, yoksa tl parayı harcıyorum ben

ya güzel de birikimlerinizi evde mi saklıyorsunuz kızlar. bizim evde bir kuruşumuz yok. istanbulda hergün hırsızlık oluyor. evde alarma var yine de bişey bırakmaya korkuyorum eve.

slm kızlar
bizim harcamalar
kredi 2700
öğrenim 240
tlf internet tv fatura 300
kredi kartı 2500
eşimin sigara 400
araba yakıt henuz ne olacak bilmiyorum
onun dışında gıda harcaması var

valla biz araba aldığımızdan bu yana masrafı bitmedi. hergün arabayla işe gelmiyoruz ama osu busu derken bayağı para ediyor

ben kırk yıl düşünsem bu kıvama geleceğimi tahmin dahi edemezdim.. bu topik beni bu hale getirdi :) halimden çok memnunum.. herkesin emeği var bunda hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. dün elektrik faturamız geldi 46 tl:) eşim dedi valla helal olsun sana nasıl da düşürdün bu kadar.. akşamları fişleri çektiğimi görünce gülmüştü bana o sebeble fatura gelince etkisini görmüş oldu.
ya aslında aman birikim yapayım aman şunu alayım tek değil hayatımız eminim hepinizin yaptığınız yardımlar vardır. ben yanlış anlaşılmasın diye yazmıyorum ama inanın ciddi bi şekilde verdiğim durumlar var her ay..bence yaptığımız tasarruf ve birikimin bereketlenmesi için çevremize de miktar önemli değil birşeyler yapmak lazım..
benim hayat felsefem bu verdiğin herşey kat kat geri döner..

kesinlikle ya bu topiğe katıldığım için çok sevinçliyim. benim gibi kişiler varmış demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…