Küçük Düşün Büyük Olsun!

kızlar arabayı da aldığımıza göre borçlarımızı özetliyorum:
- her ay 930 tl ev kredisi
-6 tane tam altın kızkardeşime olan borç
- 2 bin eşimin arkadaşına borç
-1800 kartın toplam borcu
-500 tl kira
-250 tl her ay verilen yardım parası

ayın 1 inde toplam maaşlar 5000 desek. mart ayı için ödeme planı yazıyorum:
- 930 ev kredisi
- 400 tl kk ya
-500 tl kira
-250 tl yardım
-200 tl faturalar olsun
-100 tl lazer e gidecem
toplam 2380 tl ediyor hadi 2500 desek kalıyor 2500 tl..
bu durumda elimizdeki 2500 tl ile 1 tam altın alsak gerisini yettirebilir miyiz acaba.. gıda ve harçlıklar için 1500 tl kalmış olacak. en azından kızkardeşime olan 6 tam altından birini almış olacağız..

Selam kızlar. Bugün bir bakayım dedim siteye..telli gibi düşünüyorum bende ve herkes gibi gelecekten çocuklarım için endişeleniyorum o kadar işsiz var ki etrafta
Bu arada taşındım bayağı masraf oldu haftaya katılmayı düşünüyorum size ..allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin biz en azından birşeyler yapabiliyoruz az yada çok ..hatta bazılarının durumu ülke standartlarının üstünde..şimdilik hoşçakalın.

amin canım amin....

yazdıklarında, noktası virgülüne kadar, hem fikirim seninle.... o veya bu sebeple, önemli değil, hali hazırdaki durumları içler acısı.... ve onlar da insan, bizim gibi üşüyor, acıkıyor, korkuyorlar...........

maddi/manevi yapabileceğim bir şey olursa, özelden ulaşabilirsin bana canım... elimden geleni yaparım...

benim çevremde yok, göz görmeyince de, her şey güllük gülistanlıkmış gibi rahat rahat yaşıyoruz.....

bu kışı çıkaracakları yer var çok şükür. yer içerler, sıcacık otururlar. iş konusunda da ümitliyim. hiç olmadı akrabalarımız aşiret gibi maşallah, temizliğe alırız. sonrası için özellikle türkmen cemiyetlerinden ümitliyim. zaten bunlar türkmen. türkmenler vatanlarını terk etmez, geri dönmenin hayaliyle yaşıyorlar. evin babası savaşmak için geri dönmüş, büyük ihtimal de şehit olmuştur diyor eşi. allah razı olsun, tıkandığımız yerde seni haberdar ederim.

hayırlı olsun güle güle kullanın

vallahi çok duygulandım yazını okurken, evet adaletsiz dünya, kimi ne eğlencelere para harcarken. kimi birgünlük kıyafet giyerken yediğini dökerken, en güzel villalarda yaşarken kimi de açlıktan sürünüyor, yazık ya inşa, soğuk, iş yok yemek yok başında erkek yok. kimi de sefasını sürsün. ben yardım etmek isterim nasıl yapabilirim yardımcı olurmusun

işte büyükler küçükleri eziyor sistem bu, ama insanlara yazık oluyor güçsüzlere..

canım, ben vakıflara denetim ve danışmanlık yapıyorum.... bu tür sosyal faaliyetler çok fazla.... biz de nasipleniyoruz arada, hamdolsun...

ama böyle bire bir, kıyıda, köşede kalmış, utancından bir şey istemeyip, kendi şartlarında yaşamaya çalışanlar için, bizlerin bir şeyler yapması daha elzem, diye düşünüyorum... kurumsallaşmak tamam çok güzel ama, bireyselin tadı hiç bir şeyde yok... "dibine vurdum" dedin, kıskandım seni ben, mesela.... :)

allah razı olsun. bu aileyi inşallah akrabalarım ve çevrem el birliğiyle düze çıkaracağız. ama tıkandığımız bir yer olursa haberdar ederim. yardım etmek istiyorsan, bulunduğun şehirde illa ki türkmen cemiyetleri vardır. gerçek ihtiyaç sahibine yardımda ırk ayrımı yapmam, aynı şekilde arap da olsa elimden geleni yapardım. ama önceliğim soydaşım olur.

3,88 den bir miktar Euro aldım. böylece daha önce aldıklarım ile alış ortalamam ancak 4,00 a düştü. yani hala zarardayım.

ayyy canım sorma ya ben de bini gecik kazanmıştım şimdi binden fazla zarardayım ne yapacağım bilmiyorum, bir de ev konumuz var, bir aya artarmı dersin , döviz bilgisi veren arkadaş vardı kimdi ya bizi bir aydınlatsın. iki gündür çok strese girdim gittiii paracıklar

işte bu aile beni burdan vurdu. baba savaşmak için geri dönmüş, anne ve kızı para kazanmak için cami WC'si ve camiyi temizlemiş. onurlular, dilenmiyorlar. yiyecekleri bir kaç paket makarnadan ve bir kaç 200 mg kutu sütten ibaretti. ama vakıflarda çalışmanın da tadı bambaşka ya. vaktiyle öyle çalışmalarımız da olmuştu, inşallah geri döneceğim.

Bi yatiyorum bi is yapiyorum sevmedim ben bu olayı yaw.
Bulasigim var azicik daha yikancak
Oglumun nevresimini degisicim.
Kalkıp pıtı pıtı yapim barisi.

Bugun bisi aldirmadim.
Evde olanlarla yapicam mamalari

5tl var cuzdanimda(zulayi saymiyorum tabi o sayilmaz)

Evde bi tur daha atayim ben

Bence yeter biraz kısınca olur diye düşünüyroum

Benim zararım çok çok az. Ben referanduma yakın artacağını düşünüyorum. Azar azar alarak alış fiyatımı düşürmeye çalışıyorum.
Uzun süre birşey olmazsa bozdurmam sanırım. Allah bereket versin inşallah birikimlerimize

zelalke yeter diye düşünüyorum. Biz aylık harçlık olarak 1600 tl ayırıyoruz. Bu ay 200 tl si arttı

vakıflara ben çok güvenemiyorum açıkçası, kendi elimle vermek isterim her zaman. en azından ihtiyaç sahibine gittiğini bilirim. mutlu olurum

keşke herkes birbirini insan olduğu için sevseydi. böyle olsaydı savaşlar olmazdı. zaten savaş olmasının tek sebebi ırkçılık. senin toprağın benim toprağım meselesi. dilenenlere ben de kesinlikle yardım etmiyorum hele ki bir engeli yoksa çalışıp para kazanmaya sağlığı müsaitse..ama bunların durum farklı baba yok başlarında. kadının küçük bebeği var ve en önemlisi de alçak gönüllüler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…