Küçük Düşün Büyük Olsun!

Suan dinlen bebek olunca azicik uyusam dinlensem dersin :)
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Ayy cok hossun ya :) guldurdun

fırında soslu tavuk
sosu evde kendim hazırlıyorum. içinde tavuğun miktarına göre bir kaç kaşık susuz yerinden yoğurt, bir çorba kaşığı kadar z.yağı, bir kaç kaşık süt, bir kaç diş sarımsak, nane, karabiber,tatlı kırmızı biber,tuz, bir tepeleme kaşık salça. bunları bir güzel karıştırıyorum, tavukları içine atıyorum. iyice malzemeyi tavuğa yediriyorum (genel olarak tavuk incik kullanıyorum)

yemek malzemesini tercihen bir gece önceden, mümkün değilse en azından 6 saat önce hazırlıyorum ki, sosu bir güzel içine alsın. kişi başına birer sarı patatesi dörde, altıya bölüyorum, pişirmeden bir kaç saat önce onu da soslanmış tavuğa katıyorum.

sonra da 200 derece fırında üzerini hamurla veya al. folyo değmeyecek şekilde kapayıp, iki saat kadar pişiriyorum. çıkarmadan önce de arzuya göre rendelenmiş kaşar sepiyorum. kaşar hafif kızarınca servise hazır oluyor. gerçekten çok lezzetli ve pratik, besleyici, gösterişli ve kırmızı ete göre ekonomik bir yemek oluyor.

misafir içinse yanında genelde ezo gelin çorba veya domates çorbası yapıyorum, bir de pirinç veya bulgur pilavı. kendimize olursa zaten karbonhidratı da var diye, pilav yapmıyorum.

daha önceden yapmadıysan istersen dene canım

Son düzenleme:
Merhaba
Uzun zamandır yazmıyorum.
Kumbaraya iki aydır devam ediyordum, sadece bozuk paralar ile 40 euro yaptım.
Arada eşimden tırtıkladıklarım oluyor, oda damladıkça heveslenmeye başladı.
Aylık 1 gr ı da zorunlu tutuyorum. Bazı aylar 2 aldım, eksildi arttı başladığımdan beri 7 gr 24 ayar 1 gr 22 ayar oldu ( 22 yi altın yüksekken hediye götürürüm diye almıştım. )
Artık markete gidince sadece ihtiyaçlarımı alıp çıkıyorum.
Aktüel ürünleri takip ediyorum, sadece ihtiyaçları alıyorum, çünkü sürekli indirime giriyor.
Bankadan 308 lira ile vadesiz dolar hesabı açtım, al sat mantığını çözebilmek için dolar düşüverdi inatla bekliyorum kaybettiğim 9 lirayı geri alacağım
Bu ay 500 tl dr ödemem var, kart geçeceğim, biraz bu aydan biraz öbür aydan arttırıp öderim.
Okudukça hevesleniyorum, okudukça öğrendiklerimi uygulamaya koyuyorum.
sadece maddi anlamda degil, mutfakta da daha aktifim taze pişmiş çorbayı buzluğa atıyorum, bayat ekmeği çekip köfteye kullanıyorum, fırını peşpeşe kullanıyorum.

Burdan size iki önerim de olsun, bimde aktaşların dondurulmuş pidesi 8 tl içinde 4 adet var.
Benim için kurtarıcı oldu. Özellikle kaşar peynirlisi efsane, kıymalısı da güzel üste peynir rendelenince de çok güzel oluyormuş ama ben denemedim. Fırında 5 dk da pişiyor. Birde hazır pasta 12 tl, çikolatalısı çok güzel. İki çeşit çikolatalı var ikiside güzel, fakat diğer çeşitleri iyi değilmiş. İkiside ani misafirde kurtarıcım oldu, hem fiyatlar uygun hem pratik hem zaman kazandırıyor.

Kızlar çok yazmayın yahu yetişemiyorum.
200 lira cebimde, hala harcamadım. ama kesin en az 50 sini yarın akşama kadar harcarım. çümkü günübirlik istanbula gidiyorum akşam

Bu pastayi burdan sormustum herkesden de olumlu yorumlar aldim.
Sizdende òyle
Denemeliyim sanirim
Misafirim geldiginde kurtaricim olabilir her an kendisi o halde.

Bu pastayi burdan sormustum herkesden de olumlu yorumlar aldim.
Sizdende òyle
Denemeliyim sanirim
Misafirim geldiginde kurtaricim olabilir her an kendisi o halde.

Küçük boy olan çok lezzetli, o pek kalmıyormuş, eşim farklı türünü almış onu da her yiyen beğendi, bende beğendim 12 tl ye mümkün değil evde öyle bir ikram hazırlayamayız. Tek çekindiğim nokta katkı maddeleri olur, oda ztn sık tüketilmeyeceği için problem değil
Ama profiterollü olan ve cheescake ler ile ilgili olumlu yorumlar okumadım.
Size bu dönemde kurtarıcı olur, hasta ziyaretleri için çok uygun bence.

Cok tesekkur ederim
Cheescake icinde bende a101 öneriyorum
Biz severek tuketiyoruz

Tr-lelli ceyrek ve yarımları neden tümletip ataya çeviriyorsun.?bunun bir faydası var mi?düşünüyorum da Degistirdiginde biranlamda bozdurmus oldugun icin zarar etmiş olmuyor musun?

Kızlar bu arada elma sirkesi nasıl yapiliyo bilen var mı benim evde elma çok yenmiyo bozulacak. Bi de sirke çok kullanıyorum . Şu an kayinvaldem in yaptığı üzüm sirkesi var onla mayalayabilirmiyim acaba yardım ederseniz çok sevinirim

maşallah süper örneklersiniz bize
süpersin çabuk atlattın şükür cnm
süper bir örnek daha

böyle düzenli halinize hayranım
ilk birkaç ay öyleydi benimde tabi bende 1.5 yaşında bir de kızım vardı yatmak ne mümkün.sonra da mide yanması başladı uzanamadım bile hiç.dr kontrolünde bile zor yatıyordum orda boğazım fena yanıyordu alevler çıkıyordu heryerimden.doğana kadar öyle çektim.annelik nasıl başka birşeymiş bunları yaşadıkça anladım

pide ve pastayı denemeliyim zira böyle kurtarıcılara ihtiyacım olacak

geçen ay 200'er TL harçlıkla idare edince, cüzdanın gizli köşesine 100 TL girdi. o girince geçen aylardan kalan 250 TL ile yarın çeyrek alırım. utanmasam eşimin gizli köşesindekini de isterdim ama utandım yahuuuu o zaten biraz toplanınca al bunu ne istiyorsan yap diye veriyor bana. tabi kalan para da sadaka kumbarasına gider.

kızlar en son eşime sürpriz toplu kıyafet alışverişi yapmıştım, o günden beri giysi namına tek kalem bile bir şey almadık. alış veriş orucunu hala tutuyoruz yaz için bir kaç tişört, ince keten pantolona ve babete ihtiyacım var. eşimin çok daha fazla ihtiyacı var. onları da inşallah yaz sonu indiriminden alacağız. bu aydan itibaren harçlıkta 200 TL'da istikrarlı olursak, her ay yaz indirimi için 200'er TL kenarı koymaya başlayacağız. gerekirse üzerini de tamamlarız inşallah. nasip :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…