Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba Hanımlar,
Haftalık yemek planımız şu şekilde:
Pzt: Tarhana Çorbası-Nohut Yemeği
Salı: Tarhana Çorbası-Bezelye Yemeği
Çrş: Mercimek Çorbası-Mantarlı Et Sote
Prş: Mercimek Çorbası-Kuru Biber Dolması
Cuma: Sütlü Bulgur Çorbası -İzmir Köfte
Yanlarına salata, turşu ve yoğurt.

Benim de yemek listem
Bugun: dünden kalan kuru fasulye pilav
Yarın: ızgara et patates kızartması salata
Sali: bakla yemeği yogurt salata
Çarşamba : karnıbahar kızartması yogurt makarna
Persembe: evde yapılan hamburger
Cuma: nohut pilav
Cumartesi: bezelye yemeği tarhana çorbası
Pazar: tarhana çorbası kahvaltı türü şeyler ya da balık salata

Merhaba arkadaşlar konuyu ilgiyle takip ediyorum. Çok güzel şeyler yazıyorsunuz. Ben üniversite öğrencisiyim evde kalıyorum aylık 700-800 tl geçiyo elime. para biriktirmek gerçekten güzel ama ne için biriktireceğimi bilmediğim için hiç böyle bir çabaya girmedim açıkçası. çünkü hedeflediğim bir şey yok. almak istediğim bir şey ve ya seyahat, tatil vs. haliyle bütün paralar yemeğe ve giyime gidiyor. pişmanlık had safhada

Merhaba hosgeldin . Hedefi olunca insanın biraz daha hırs yapıyor tabi. Ama sana şöyle soyluyim ben diyorumki şimdi keşke öğrenciyken biraz kenara birikim yapsaydım keşke.... İnşallah rahat bi hayatın olur ama bazen insan zorluklarla karşılaşıyo birinden istemektense kenara koyduğun paraya güvenmek çok daha güzel emin ol . Ben çalışmıyorum şu an elime az bi para geciyo ama sürekli artırmaya altın almaya çalışıyorum belkibaşkaları için az ama mesela ben diyorumki bunlarla bebeğim doğunca besik alabilirim ya da bebek arabası alabilirim benim de tam bi hedefim yok ama inan ayda 50 lira bile kenara koysan çok iyi yaparsın sana bi abla tavsiyesi

benden bu günde sıfır harcama
ay bu çok güzel bir duyguymuş
gerçi eşim memlekete gitti eminim o cüzdanı boşaltıp gelir

bende
pazartesi : patatesli bezelye
salı : kuru fasulye pilav
çarşamba: etli patlıcan yemeği
perşembe: erişteli yeşil mercimek yemeği
cuma: balık

yanlarına salata yoğurt ve pilavlar yapılır

bezelye yemeğini yarın için yaptım
şimdi yarın akşam pişirmek için fasulyemi de ıslatırım

Kızlar benim 7,5 gram altinim var elhamdülillah
Sizce napiyim öyle kalsın mı ? Şu an 500 liram var ama ayin 5 ine kadar onla geçinicez sizce altın aliyim mı ? Extradan bişey çıkarsa bozdururum . Ben altın yüksekse de alıyorum en azından paramı harcamam diye. Kendime bi bilezik alma hayalim var ama işçilik dolayısıyla vazgeciyorym

Ben olsam şimdi altın almazdım. Yani kısa süre için. Zarar edersin.
Bilezik işinden hiç anlamam. Takmak üzere altın almak bana çok uzak bir kavram.

Sıkısip satcaksan zarar edersin.
Bilezikde burma ve lazer kesimlere bak isciligi en az olanlar onlar

Üye olduğunuz dergiler hangileri?

Bugün misafirlerim vardı
Eşime liste verdim .
ilk defa böyle listeyle gönderdim , liste olduğu halde asıl lazım olanlardan birşeyi unutmuş , bir daha gitti ..
Gece bir tarifi yapacaktım , bir malzemenin eksikliğini de o zaman anladım ..
Sizinkiler de böyle mi ? Elinde liste olduğu halde , 2 kez gittiği halde hala eksik mi getiriyor eve ?

Buralarda okuyup buzluğa börek kek poğaça ve kek koyuyorum
Mercimek köftesi ve çiğ köfte de konulur mu ?

Günaydın kızlar
İyi haftalar
bende bu hafta için bezelye yapmayı planlıyorum
haftasonu biraz halsizdim
biraz ev işi biraz dinlenme biraz da oğlanla oynama derken bitirdik haftayı

günaydın kızlar.. cumartesi iş çıkışı eve geldim önce çamaşırları makinaya attım, makina çalışırken ben de bi yandan kuru dolma ve bi sıra da sarma yaptım ocağa koydum.. eve koyuldum. süpürdüm sildim toz aldım.. wc banyo temizledim.. eşim çalışıyordu gelince yemek yedik o arkadaşlarıyla program yaptı benim de arkadaşlarım çaya geldi.. yedik içtik sohbet ettik.. pazar günü de dolmalarım vardı zaten yanına biraz kuru patlıcan içi çıkardım hafif haşladım sonra yağda kavurdum yanına da bi patates kızarttım ikisini karıştırıp sarmısaklı yoğurtle yedik görümcem bendeydi.. beraber yedik.. bugüne yemek yapmadım ama aklımda sucuklu makarna yapma planı var yanına salata ayran turşu.. geçen hafta yapamadım.. yarın için de akşamdan taze fasülye yaparım.. yanına bulgur pilavı turşu hatta çarşambaya da kalır çünkü genelde taze fasülye yemeğim iki günlük çıkıyor.. perşembe günü de biberli domatesli kavurma yapsam.. yanına kahvaltılık.. cumaya da kuru fasülye olsa haftayı kurtarırım inşallah..

eşimle ikimizin maaşı yarın akşam veya çarşamba yatar.. dondurucumda sadece bi poşet kuşbaşı eti kaldı.. kıyma ve et almamız gerekecek.. kıymadan yine köfte yapar dondurucuya atarım.. çok pratik ve güzel oluyor.. kalanı da yemeklik olarak poşetlerim.. etleri de aynı şekil yaparımm..
ben hiç nohut haşlayıp dondurucuya atmadım aslında pirinç pilavına karıştrıp yaoılınca da lezzetli oluyor onu da denesem mi ki acaba..

Dene dene çok güzel oluyor dondurucudaki nohut.
Ben yeşil mercimek de koyuyorum buzluğa.

Akşama kuru fasulye yapcam. Biraz çok yapayım da yarın da yeriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…