Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba kızlar...
İki haftadır fırsat bulup pazara çıkamamıştım. Dün sebze, meyve, balık her şey aldım ve bunlar beni iki hafta rahat götürür. Bu arada buzluktaki kışlıkları ve bakliyatları değerlendirdim, iyi tasarruf yapmış oldum. Ne koyduysam tüketmeye çalışıyorum. Birkaç poşet sebzem hala var ve mart ayında da onları yaparım inşallah. Bir taraftan da tecrübe ediyorum seneye buzluğa koyacaklarım konusunda...
Cumadan beri bir sürü ödeme yaptım. Elektrik, su, internetler, telefonlar, servis, yemek vs derken bayağı bir harcama oldu. Bugün de Bağkur ödememi yaptım. Önümde bekleyen kredi kartı ödemem var ki o da 10 gün sonra ve parası hazır çok şükür.
İşe gelmeden önce ben de kuru fasülye pilav yaptım. Marul ve yeşillikleri suya koydum, gidince yıkayıp salata yapacağım. Hafta sonu yaptığım yoğurdum da var. Bugünlerde ekmek harici harcamamız olmaz. Suyumuzu da doldurduk, çocukların harçlıklarını da verdim rahatım.
Kumbaram ikinci ayını doldurmak üzere ve bayağı ağırlaştı. Her gün ne varsa atıyorum 20 - 50 ne varsa. Bozuk da atıyoruz.
Hafta sonu canım tatlı istedi ki normalde tatlı pek sevmem. Hemen kalktım süt vardı sütlaç yaptım tam 8 kase çıktı...
Dün aldığım ıspanakları yıkayıp doğradım. Bir gün yemek yaparım, yarısıyla da börek yaparım.
Akşam poğaça da yaptım ve bugün yanıma da aldım. Evde de bulunması iyi oluyor, çocuklar arıyor.
İnsan emek ettikçe bir şeyler oluyor ve bunları gördükçe de daha da şevke geliyor. Yeter ki çalışalım, uğraşalım, emek verelim. Sonucu emin olun ki çok güzel olacak...
Ahmet Şerif İzgören'in sözüyle bitiriyorum yazacaklarımı..."Bedava peynir yalnız fare kapanında mevcuttur..."

yalnız, noktayı çok güzel koydun canım... :)

Merhaba hanımlar, @amelia2, k a h v e , eyyay , hawar , M maviduvar1 sizlere çok teşekkür ederim. Bugün doğalgaz aboneliğine başvurdum. Peşin fiyatına ödesem nasıl olur, kredi kartı ile ödeme nasıl olur diye sordum fark etmez dediler. Bende 8 taksit yaptım ayda 68 lira ödemesi olacak. Bu arada zulalar duruyor. Sağolun.

Az önce yine mail atmış. İhtiyaç kalmadı diye. La havle....

@meyraa biz de ödemeler de ortak. Herkesin kendine göre bir düzeni var.
Arabanız hayırlı olsun inşallah

@joeyfun keşke söylenebilse. Ama söylenmiyor işte. İsteyen değil de istenen sıkıntıya gidiyor

@bir yudum mutluluk maşallah. Allah bereketini versin inşallah

sağolasın... o olsun bu olsun derken, sonunda birinde ortak karar kılıp, alabildik arabayı, çok şükür... :)

ÇOk gıcık gerçekten. Bakalım ne zaman hallolacak
çabuk olur inşallah
maşallah bereketli olsun güzel bir sözmüş

şu abonelikler böyle pahalı olmasa.taşınırken bir sürü masraf oldu onlara da
neyse yine vazgeçmiş şükür

hoş geldin canım, bence de hedef olunca daha istekli oluyor insan ama sen yine de her an zor durumda kalırsam diye düşünerek para biriktir. 3-5 ne varsa damlaya damlaya göl olur demişler. unutma insanın ne zaman başına ne geleceği belli değil her an herşey olabilir diye düşünmek lazım

bence altın alma ya lazım olursa, o güne kadar idare et o gün alırsın altını.

ihtiyacın da önemli canım, ihtiyacından kalanla altın alabilirsin. ben genelde öyle yapıyorum. tabi peşin fiyatına taksit olursa onu değerlendiriyorum.

ayyy ne gıcık bişey, zaten hep derim paran varsa da kimse bilmeyecek. isteyen çok olur.

ihtiyacın da önemli canım, ihtiyacından kalanla altın alabilirsin. ben genelde öyle yapıyorum. tabi peşin fiyatına taksit olursa onu değerlendiriyorum.

Evet galiba ihtiyaçlarımızı alcaz öncelikle

ayyy ne gıcık bişey, zaten hep derim paran varsa da kimse bilmeyecek. isteyen çok olur.

Aynen valla. İnşallah benim ya da eşimin ailesinden biri bizden borç istemez diye düşünüyorum hep. Korkuyorum para için arası bozulanlardan olmaktan. Ve inşallah biz de borç isteyecek durumda olmayız

Yeni gelenler yada yazip cevap bekleyen arkadaslar.
Ben sahsen cevap veemiyorsam bilmedigimden yada anlamiyo olusumdan cvp vermiyorum.
Misal doviz isi kurlar vs hic dovizim olmadi hic de anlamam.
Bilmedigim seyede yorum yazmam.

Hani su dusunulmesin gormemezlige geliniyor sorum yada kâle alinmiyorum vs olmasin..

Kafamin basmadigi hic bise karismak istemiyorum.
Cunku anlamiyorum :)

Bugun bi cesaret (nereme guvemiyorsam) lahana saricam canim istedi erbaslarda seviyolla.
Haslama asamasindayim henuz
Bakalim nolcek

The Black merak ettim seni beybin nasil sen nasilsin?

Çok çirkin ya resmen emri vaki yapıyor
Bence kaale alma cevap verme.. 1-2 gün sonra yeni gördüm vs de

ayy evde en gıcık oldugum şey. orasi burasi kırık dökük bozuk. ben de strec film yillardir. eminonunden büyük rulo aliyorum çooook uzun süre gidiyor

Babanız size her ay 2.000 harçlık göndermiyor muydu ?
Madem onlar evlendikten sonra hala para veriyor , Ben olsam hediye ederim , almam para ..

Sonunda birisi cevap yazdı :)
Çok teşekkür ederim
Lazım olan kısmı bozdurucam sadece
Gerisini bekleticem sanırım
3.9.. lardayken almıştım bakalım yükselecekmi tekrar

ben de bastan aldim kazandim sonra yine aldim 3.81 den. simdi bön bön bakiyorum ekranlara

Ay çok güzelmiş eşinizin o huyu
Benimki kendi unuttuğu halde bin kere söylenerek gitti , market de evin dibi ..

Herşeyi hep kendim yaptım, ona hiç iş bırakmadım
Şimdi de zor geliyor adama
Ahh evlendiğimde bir uyaranım olsaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…