- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
Merhaba kızlar...
İki haftadır fırsat bulup pazara çıkamamıştım. Dün sebze, meyve, balık her şey aldım ve bunlar beni iki hafta rahat götürür. Bu arada buzluktaki kışlıkları ve bakliyatları değerlendirdim, iyi tasarruf yapmış oldum. Ne koyduysam tüketmeye çalışıyorum. Birkaç poşet sebzem hala var ve mart ayında da onları yaparım inşallah. Bir taraftan da tecrübe ediyorum seneye buzluğa koyacaklarım konusunda...
Cumadan beri bir sürü ödeme yaptım. Elektrik, su, internetler, telefonlar, servis, yemek vs derken bayağı bir harcama oldu. Bugün de Bağkur ödememi yaptım. Önümde bekleyen kredi kartı ödemem var ki o da 10 gün sonra ve parası hazır çok şükür.
İşe gelmeden önce ben de kuru fasülye pilav yaptım. Marul ve yeşillikleri suya koydum, gidince yıkayıp salata yapacağım. Hafta sonu yaptığım yoğurdum da var. Bugünlerde ekmek harici harcamamız olmaz. Suyumuzu da doldurduk, çocukların harçlıklarını da verdim rahatım.
Kumbaram ikinci ayını doldurmak üzere ve bayağı ağırlaştı. Her gün ne varsa atıyorum 20 - 50 ne varsa. Bozuk da atıyoruz.
Hafta sonu canım tatlı istedi ki normalde tatlı pek sevmem. Hemen kalktım süt vardı sütlaç yaptım tam 8 kase çıktı...
Dün aldığım ıspanakları yıkayıp doğradım. Bir gün yemek yaparım, yarısıyla da börek yaparım.
Akşam poğaça da yaptım ve bugün yanıma da aldım. Evde de bulunması iyi oluyor, çocuklar arıyor.
İnsan emek ettikçe bir şeyler oluyor ve bunları gördükçe de daha da şevke geliyor. Yeter ki çalışalım, uğraşalım, emek verelim. Sonucu emin olun ki çok güzel olacak...
Ahmet Şerif İzgören'in sözüyle bitiriyorum yazacaklarımı..."Bedava peynir yalnız fare kapanında mevcuttur..."
Az önce yine mail atmış. İhtiyaç kalmadı diye. La havle....
@meyraa biz de ödemeler de ortak. Herkesin kendine göre bir düzeni var.
Arabanız hayırlı olsun inşallah
@joeyfun keşke söylenebilse. Ama söylenmiyor işte. İsteyen değil de istenen sıkıntıya gidiyor
@bir yudum mutluluk maşallah. Allah bereketini versin inşallah
mecburiyetMaşallah ne kadar hamaratsiniz
çabuk olur inşallahÇOk gıcık gerçekten. Bakalım ne zaman hallolacak
maşallah bereketli olsun güzel bir sözmüşMerhaba kızlar...
İki haftadır fırsat bulup pazara çıkamamıştım. Dün sebze, meyve, balık her şey aldım ve bunlar beni iki hafta rahat götürür. Bu arada buzluktaki kışlıkları ve bakliyatları değerlendirdim, iyi tasarruf yapmış oldum. Ne koyduysam tüketmeye çalışıyorum. Birkaç poşet sebzem hala var ve mart ayında da onları yaparım inşallah. Bir taraftan da tecrübe ediyorum seneye buzluğa koyacaklarım konusunda...
Cumadan beri bir sürü ödeme yaptım. Elektrik, su, internetler, telefonlar, servis, yemek vs derken bayağı bir harcama oldu. Bugün de Bağkur ödememi yaptım. Önümde bekleyen kredi kartı ödemem var ki o da 10 gün sonra ve parası hazır çok şükür.
İşe gelmeden önce ben de kuru fasülye pilav yaptım. Marul ve yeşillikleri suya koydum, gidince yıkayıp salata yapacağım. Hafta sonu yaptığım yoğurdum da var. Bugünlerde ekmek harici harcamamız olmaz. Suyumuzu da doldurduk, çocukların harçlıklarını da verdim rahatım.
Kumbaram ikinci ayını doldurmak üzere ve bayağı ağırlaştı. Her gün ne varsa atıyorum 20 - 50 ne varsa. Bozuk da atıyoruz.
Hafta sonu canım tatlı istedi ki normalde tatlı pek sevmem. Hemen kalktım süt vardı sütlaç yaptım tam 8 kase çıktı...
Dün aldığım ıspanakları yıkayıp doğradım. Bir gün yemek yaparım, yarısıyla da börek yaparım.
Akşam poğaça da yaptım ve bugün yanıma da aldım. Evde de bulunması iyi oluyor, çocuklar arıyor.
İnsan emek ettikçe bir şeyler oluyor ve bunları gördükçe de daha da şevke geliyor. Yeter ki çalışalım, uğraşalım, emek verelim. Sonucu emin olun ki çok güzel olacak...
Ahmet Şerif İzgören'in sözüyle bitiriyorum yazacaklarımı..."Bedava peynir yalnız fare kapanında mevcuttur..."
şu abonelikler böyle pahalı olmasa.taşınırken bir sürü masraf oldu onlara daMerhaba hanımlar, @amelia2,k a h v e , eyyay , hawar , M maviduvar1 sizlere çok teşekkür ederim. Bugün doğalgaz aboneliğine başvurdum. Peşin fiyatına ödesem nasıl olur, kredi kartı ile ödeme nasıl olur diye sordum fark etmez dediler. Bende 8 taksit yaptım ayda 68 lira ödemesi olacak. Bu arada zulalar duruyor. Sağolun.
neyse yine vazgeçmiş şükürAz önce yine mail atmış. İhtiyaç kalmadı diye. La havle....
@meyraa biz de ödemeler de ortak. Herkesin kendine göre bir düzeni var.
Arabanız hayırlı olsun inşallah
@joeyfun keşke söylenebilse. Ama söylenmiyor işte. İsteyen değil de istenen sıkıntıya gidiyor
@bir yudum mutluluk maşallah. Allah bereketini versin inşallah
Merhaba arkadaşlar konuyu ilgiyle takip ediyorum. Çok güzel şeyler yazıyorsunuz.Ben üniversite öğrencisiyim evde kalıyorum aylık 700-800 tl geçiyo elime. para biriktirmek gerçekten güzel ama ne için biriktireceğimi bilmediğim için hiç böyle bir çabaya girmedim açıkçası. çünkü hedeflediğim bir şey yok. almak istediğim bir şey ve ya seyahat, tatil vs. haliyle bütün paralar yemeğe ve giyime gidiyor. pişmanlık had safhada
Kızlar benim 7,5 gram altinim var elhamdülillah
Sizce napiyim öyle kalsın mı ? Şu an 500 liram var ama ayin 5 ine kadar onla geçinicez sizce altın aliyim mı ? Extradan bişey çıkarsa bozdururum . Ben altın yüksekse de alıyorum en azından paramı harcamam diye. Kendime bi bilezik alma hayalim var ama işçilik dolayısıyla vazgeciyorym
Babamın bize 2800 lira borcu var. Kendilerine yatak baza falan almışlardı. Bizim kredi kartından 12 taksit çektirdik. Her ay taksidini ödemeye başladık.
Bu hafta 1000 lirasını verecek. Direk altın mı alsam? Yoksa kızım için araba koltuğu ve baston puset almamız lazım. Onları mı alsak bilemedim.
bereketli olsun inşallah....
bir meslekdaşım var. erkek. başka bir şehirde. benden sürekli borç istiyor. hep acil bir ödemesi oluyor. ve 200 ila 500 tl arasında borçlar istiyor.
vallahi usandım artık. az önce de mail atmış. hesap numarasını falan yazmış. bugün acil ödemesi varmış 200 tl. cuma geriye verecekmiş. ,bir kere ben bayanım. eşime sormadan nasıl sana para vereyim. 2. si de şimdiye dek defalarca kere istedin. hiç vermedim insan da azıcık yüz olur yaaaa.....
ihtiyacın da önemli canım, ihtiyacından kalanla altın alabilirsin. ben genelde öyle yapıyorum. tabi peşin fiyatına taksit olursa onu değerlendiriyorum.
ayyy ne gıcık bişey, zaten hep derim paran varsa da kimse bilmeyecek. isteyen çok olur.
Çok çirkin ya resmen emri vaki yapıyorbereketli olsun inşallah....
bir meslekdaşım var. erkek. başka bir şehirde. benden sürekli borç istiyor. hep acil bir ödemesi oluyor. ve 200 ila 500 tl arasında borçlar istiyor.
vallahi usandım artık. az önce de mail atmış. hesap numarasını falan yazmış. bugün acil ödemesi varmış 200 tl. cuma geriye verecekmiş. ,bir kere ben bayanım. eşime sormadan nasıl sana para vereyim. 2. si de şimdiye dek defalarca kere istedin. hiç vermedim insan da azıcık yüz olur yaaaa.....
Ay deli olacağım. Bıktım bu toki evinden. Her gün bişey çıkıyor. Sabah bi uyandık baktık ki büyük banyoda klozetin önü göl olmuş. Alt komşu geldi, banyolarına akmış. Bizim duvarlar sızıntıdan ıslanmış.
Daha 10 gün oldu ebeveyn banyosundaki taharet musluğunu yaptırdık. Yönetimi aramış eşim eve usta geldi. Biz bakmıyoruz dışarıdan usta çağırın dediler.
Sinir oldum.
Ben strech film ve buzdolabı poşedini toptancılardan çok alıyorum. Uzun süre kullanıyorum. Bi streç film almışım allah seni inandırsın 1 senedir kullanıyorum hala bitmedi
Aaa. Hayırlı olsun annene. Uzun kollu kapşonlu hırka da örüyor mu?
Hoş geldin canım.
Ay ne yüzsüz insan. Sinir oldum.
Ne güzel yazmışsın
Babamın bize 2800 lira borcu var. Kendilerine yatak baza falan almışlardı. Bizim kredi kartından 12 taksit çektirdik. Her ay taksidini ödemeye başladık.
Bu hafta 1000 lirasını verecek. Direk altın mı alsam? Yoksa kızım için araba koltuğu ve baston puset almamız lazım. Onları mı alsak bilemedim.
Sonunda birisi cevap yazdı :)
Çok teşekkür ederim
Lazım olan kısmı bozdurucam sadece
Gerisini bekleticem sanırım
3.9.. lardayken almıştım bakalım yükselecekmi tekrar
l
liste yapmadan gidiyor , ben sayıyorum , unuttursa yine gider , bazen de ben unutuyorum yine gidiyor , bir saat içinde otuz kez gönder yine gider :)
mercimek köftesi konuluyor da ama çiğ köfte emin değilim .
hafta sonu bende çörekotlu kurabiye ve mantar kurabiye yaptım , yarısını pişirdim yedik yarısını da buzluğa attım
buzluk içinde elmalı turta için harç yaptım attım , sonradan iyi oluyor hazır . kete su böreği de var ama sigara böreği sarmak istiyorum bi ara , buzlukta 1 kg yufka var unutuyorum çıkartmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?