Küçük Düşün Büyük Olsun!

Babamın bize 2800 lira borcu var. Kendilerine yatak baza falan almışlardı. Bizim kredi kartından 12 taksit çektirdik. Her ay taksidini ödemeye başladık.
Bu hafta 1000 lirasını verecek. Direk altın mı alsam? Yoksa kızım için araba koltuğu ve baston puset almamız lazım. Onları mı alsak bilemedim.

Canım ben de çiçeğim marka ürünler aldım memnunum. PerOS hiç denemedim.

l

liste yapmadan gidiyor , ben sayıyorum , unuttursa yine gider , bazen de ben unutuyorum yine gidiyor , bir saat içinde otuz kez gönder yine gider :)
mercimek köftesi konuluyor da ama çiğ köfte emin değilim .
hafta sonu bende çörekotlu kurabiye ve mantar kurabiye yaptım , yarısını pişirdim yedik yarısını da buzluğa attım
buzluk içinde elmalı turta için harç yaptım attım , sonradan iyi oluyor hazır . kete su böreği de var ama sigara böreği sarmak istiyorum bi ara , buzlukta 1 kg yufka var unutuyorum çıkartmayı

Anacığıma 20 dolar aldım :) evde bebek yeleği örüp satmaya başladı.. ben kazandım bunu, dolar al dedi
bereketli olsun inşallah....

bir meslekdaşım var. erkek. başka bir şehirde. benden sürekli borç istiyor. hep acil bir ödemesi oluyor. ve 200 ila 500 tl arasında borçlar istiyor.
vallahi usandım artık. az önce de mail atmış. hesap numarasını falan yazmış. bugün acil ödemesi varmış 200 tl. cuma geriye verecekmiş. ,bir kere ben bayanım. eşime sormadan nasıl sana para vereyim. 2. si de şimdiye dek defalarca kere istedin. hiç vermedim insan da azıcık yüz olur yaaaa.....

cnmmm benimde 1 paket kuşbası kaldı
ben de kıyma ve et alacam bu hafta aynen:) mutfaklar aynı gıdıyor senle
nohutta fasulye de haslayıp atıyorum ben
cok rahat oluyor valla

Bu konuda biz de meraktayız da, durum karışık acelesi yoksa bekle bence. ben de beklemedeyim. lazım olan kısımları erteledim. elbet yükselir ekonomi böyle karışıkken hep böyle kalacağını düşünmüyorum. bir de döviz borsa sayfalarını takip et.

Selamm bende bi giremedim yazamadim
Okudum ama.
Mutfagi topladim
Nevresim degistim
Evi supurdum
Bulasik mak camasir mak calistirdim ancak..
Hızım minumum.
Wc,banyo duruyo hak getire.

Bugun 10 tl attim ancak kenara
Dunden de 10 tl vardi etti 20 tl.
Ayin 10unda alicam ben altini cok cikmasa bari

merhaba arkadaşlar....

bir kere isteyip de vermeyince, ikinci kez, aynı kişiden borç nasıl istenir, benim de aklım almıyor...

borç verirsin/vermezsin den ziyade, ben, "eşime sormadan nasıl vereyim " e takıldım... bu konuda takdir etmemek mümkün değil... günümüzde, feminist veya kendileri üç kuruş kazanmayan bayanların, erkeğin parası üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıp, ben bilirim, ben yaparım, kimseyi ilgilendirmez vs. deyip evlilik kurumuna çok zarar verdikleri, kadın/erkek eşitliğini çok farklı algıladıkları, aslında amacın çok farklı olduğu malumken, bu tavır gerçekten takdire şayan... :)

ama şunu da unutmamak lazım ki, hem vicdanen, hem de dinen, kadın kendi kazandığı üzerinde tasarruf ve istediği gibi harcama yetkisine sahiptir, eş de olsa, kimseden izin almam zorunda değil, bunu da anti parantez belirtmek lazım... :)

ama bence de, konu ne olursa olsun, kim kazanıyor olursa olsun, izin almaktan ziyade, fikir alarak, danışarak ve birbirine yardımcı olarak, harcama ve birikim yapmak en doğrusu, en güzeli... sonuç aynı olur ama, sebep, kırmadan, dökmeden, gönül alarak olur... bu da muhabbeti arttırır ki, günümüzde eşler arasındaki en büyük noksanlık, muhabbet.........

k a h v e annene bereketli olsun elişi yapıp satmak çok güzel bende penye ipten sepet paspas falan satıyodum ama şimdi iki bebekle fırsatım olmuyor
M maviduvar1 ben olsam yine vermem vermedğin halde isteyip duruyorsa bir de vermeye alışırsa vay haline
merhaba kızlar ne güzel haftalık menü oluşturuyorsunuz ben yapamıyorum öyle.eşim bazen akşamcı çalışıyor gece 11-12 geliyor atıştırmalık tost falan yiyor düzen karışıyor ya da ben yalnız yiyemiyorum canım istemiyor günlük duruma göre yapıyorum.
dün evdeydik lahmacun söyledik 30 tl oraya.çok sık dışardan yemiyoruz canımız istemişti.26 tl de eşim markette harcadı 10 tl si sigara tabi
defacto da internet alışverişlerinde kargo bedava yapmış kızıma 4 lü uzun çorap beğendim 8 tl uygun değil mi fiyatı etek altına diz altı çorap giydiriyorum alıcam sanırım.cüzdanımda 10 tl var belki 10 gün oldu harcamadım yarın maaş günü o artık kumbaraya gider.eşimden de bozuk alamıyorum çünkü çekmiyor para ay sonu idare ediyor

Ay deli olacağım. Bıktım bu toki evinden. Her gün bişey çıkıyor. Sabah bi uyandık baktık ki büyük banyoda klozetin önü göl olmuş. Alt komşu geldi, banyolarına akmış. Bizim duvarlar sızıntıdan ıslanmış.
Daha 10 gün oldu ebeveyn banyosundaki taharet musluğunu yaptırdık. Yönetimi aramış eşim eve usta geldi. Biz bakmıyoruz dışarıdan usta çağırın dediler.
Sinir oldum.

31 lira vitamin aldım eczaneden . 17 lira da bimde harcadım . Tuvalet kağıdı kağıt havlu ve strec film aldim hepsi bitmek üzereydi . Allah kesemizebereket versin

Ben strech film ve buzdolabı poşedini toptancılardan çok alıyorum. Uzun süre kullanıyorum. Bi streç film almışım allah seni inandırsın 1 senedir kullanıyorum hala bitmedi

Anacığıma 20 dolar aldım :) evde bebek yeleği örüp satmaya başladı.. ben kazandım bunu, dolar al dedi

Aaa. Hayırlı olsun annene. Uzun kollu kapşonlu hırka da örüyor mu?

merhaba, iyi haftalar ancak girebildim bir selam vereyim dedim.

Hoş geldin canım.

Ay ne yüzsüz insan. Sinir oldum.

Ne güzel yazmışsın

bizim evimizde maddi anlamda ayrılık yok. herkes kazandığını ortaya koyar ve herşey birlikte yapılır ki eşim parasal konulara asla ve asla karışmaz. maaşı ve ek ödemeleri geldikçe benim hesabıma eft yapar ve hiç karışmaz.
ben o 200 tl yi eşime sormadan veririm. hatta eşimin haberi bile olmaz ancak evlilik kurumu içinde bu bana yanlış geliyor açıkçası...
benim bahsettiğim şey eşimden izin almak değil kesinlikle... ancak bütçemizden böyle bir para eksiliyorsa eşim bunu bilmeli.
bunca yıllık evliyiz daha bir kere bile bana kaça aldın, neden aldın diye sormamıştır....

yok ya vermicem. üstelik mail atmış. bir de hesap numarası yazmış. daha önce istediği zaman da mesaj atmıştı. baktım az önce. birine cevap olarak yurtdışına çıkacağız, tüm nakit paramıza Euro aldık, diğerine de araba aldım nakitimiz oraya gitti yazmışım.
meslekdaşım .az çok ne kazandığını tahmin ediyorum. üstelik erkek. üstelik başka şehirde. demek ki kendi çevresinden bunu isteyebileceği kimsesi yok, belki de istiyor da insanlar benim gibi muzdarip durumdan.

Sonunda birisi cevap yazdı :)
Çok teşekkür ederim
Lazım olan kısmı bozdurucam sadece
Gerisini bekleticem sanırım
3.9.. lardayken almıştım bakalım yükselecekmi tekrar

M maviduvar1 açıkca söylenebilse keşke her seferinde bi bahane bulmak zorunda kalmasan.istemeyi bıraksa o da
elenaferrante bizde 3 ay oldu bu eve taşınalı usta işi bitmedi çok gıcık bir durum.yok kombi yok tesisat,yok pvc

tam da yazdığın gibi anladım ben de canım... :)

bizde de, değil on lira, on bin lira versem eşim karışmaz, ama ben onun fuzuli bulduğum harcamalarına karışırım... :))
bi de bizde durum sizden biraz farklı, bütün masrafları eşim karşılar, artarsa biriktirmek gibi bir huyu olmadığından bana verir, ama bir şey alınacağı zaman herkes ne varsa verir.... mesela yeni araba aldık, birlikte ödedik...benim ne alıp verdiğimi bilmez, sormaz da bunca yıldır...

cnmmm benimde 1 paket kuşbası kaldı
ben de kıyma ve et alacam bu hafta aynen:) mutfaklar aynı gıdıyor senle
nohutta fasulye de haslayıp atıyorum ben
cok rahat oluyor valla
evet aynıymış:) benim aldıklarım genelde 2 ay gidiyor çok şükür bereketli oluyor.. akşam nohut haşlicam düdüklüde pilavlarda kullanmak için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…