Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın Hanımlar,

Yarın alışveriş diyetine başlıyorum. Hafta içi evde kahvaltı yapıp kendi aracımla işe geliyorum. Akşam da iş çıkışı direkt eve geçiyorum. Havaalanının içinde çalıştığım için çarşı, pazar hiç bir şey görmüyorum. Dolayısıyla bu durum benim için avantaj olacak. Mesele hafta sonu para harcamamayı başarabilmek. Şubat ayı içerisinde, Mart ayının tüm pazarları için çocuk oyunlarına tiyatro bileti almıştım. Normalde tiyatrodan çıktıktan sonra bir yere oturup, bir şeyler yiyorduk. Bu ay hava güzel olursa yanımıza bir şeyler hazırlayıp, parkta piknik yapabiliriz ya da eve dönüp yemeğimizi yeriz. Duruma göre bakacağım. Cumartesi günlerini de bahsettiğim çocuk kitapçısında ve ücretsiz müzelerde geçireceğiz.

Zülfü Livaneli'nin yeni kitabını okumayı istiyordum bu ay, işyerindeki pilotlardan biri almış, okumuş bana getirecek. Ikea ve Tchibo'nun internet sitelerinden uzak durmam gerekiyor. Yeni eve taşındığımız için her iki web sitesine de baktığımda alınacak bir milyon tane şey buluyorum. En iyisi hiç bakmamak. E-mailime gelen reklam bildirimlerinin tamamını da kapattım.

Bu ay için gerekli olan yumurta, ceviz, zeytinyağı, deterjan, diş macunu vs. siparişlerini internet üzerinden verdim. Bu hafta içi kargo ile gelirler. 2 haftalık yemek planlamasını yaptım ve gerekli olan malzemelerin siparişlerini de verdim. Ekmek tüketmediğimiz için damacana su dışında, 2 hafta içerisinde eve almam gereken bir şey kalmadı.

Hadi bakalım hayırlısı

Çocuk doğmadan önce şuurunu kaybederek, dünya kadar eşya almış sonra da kullanmadıklarını nereye koyacağını şaşırmış bir anne olarak gerekli olanlardan ziyade gerekli olmayanları sıralayayım sana,
  • Mini bebek beşiği: Hani şu süslü ve küçük olanlardan. 2013'te 500 TL para bayılmıştık. 4 ay kullandı, sonrasında dönmeler başlayınca park yatağa geçtik.
  • Yeni doğan ayakkabısı: Çok şirinler ve epey pahalılar. Ben birkaç tane almıştım. Sürekli ayağından düştükleri için bir süre sonra mücadele etmeyi bıraktım. Yürüme dönemine kadar ayakkabı alma.
  • 0-3 Ay Yeni doğan Kıyafeti: Benim kız aldığım o 0-3 ay tulumları 1 ay giydi, sonra olmadı. Hiç giydiremediklerim oldu. En mantıklısı tulum yerine patiksiz altlardan kullanmak.
  • Dönence: Fisher Price'nın dönencesini almıştım. 200 TL civarıydı. Bir kere bakmadığı gibi sonradan çekiştirmeye başladı. Ağır bir şey olduğu için kafasına düşer diye korktuk ve çıkardık.
  • Kanguru: Chicco'nun kangurusunu almıştım. Bağlama sistemi epey karışıktı.Kucağımda bebek varken bağlayamadığım için kullanamadım.
  • Oda takımı: Büyüyen beşik, dolap, şifonyerden oluşan bir takım aldık. Kız zaten 3 yaşına kadar bizimle uyudu. Sonra odasına geçireyim dedim. Mobilyalar stoperli, büyük, kendi başına kullanamıyor. Öyle olunca o takımı koyduk diğer odaya. Kıza yeniden mobilya aldım.

Aynen yaaaaa resmen bize tuzak kuruyo bu reklamlar ama biz " küçük düşün" cüleriz almayız

Son düzenleme:
Keşke bende biriktirebilsem evimiz kira maddi açıdan sikintidayiz bebeğim dort aylik bende keşke para kazanabilsem birikim de yapabilsem ama nasıl?
evde yapılabilecek elişi tarzı bişeyler deneseniz,gerçi ufak bebekle zor biliyorum benimde var bebeğim.kumbara işi cidden faydalı oluyor az çok demeyin atın.evde münkün olduğunca tasarruflu davranın,biriktiremesekte harcamamıl olmakta kar
süpersiniz siz bu işi biliyorsunuz takipteyiz bize de heyecan ve örnek olacak,gerçi bende pek almamayı düşünüyorum bu ay ama diyette değilim :)

aynennn ya bunları alan arkadaşlar var, boşuna masraf yapmak istemem çok teşekkür ederim. bebekler genelde 3 aylık oluyormuş. 3 aydan sonra tulum olmuyormu. bir de patiksiz altlıklar nasıl oluyor.

ayy evet dimi yarın harcama diyete başlıyoruz. valla evdede eksiklerim varki. maaşımda bugün son su faturasını ödedim ve bitti. artık yeni maaşla yeni aya başlarım. bu ay eve ve kendime az harcama yapmışım şoktayım. mart ayında bir evde eksikler ve kuaför masrafım olacak. saçımı kendim mi boyasam bakalım ne kadar yapabileceğiz.

Kızlar yarın dıyete başlıycaz ya bişey sorucam size benim yüzey temizleyicim çok az kalmış ama almak ıstemıyorum evden nelerle yer silebilirim mutfağım korıdorum taş odalarım parke .

Insallah başarılı oluruz :))))

Kızlar yarın dıyete başlıycaz ya bişey sorucam size benim yüzey temizleyicim çok az kalmış ama almak ıstemıyorum evden nelerle yer silebilirim mutfağım korıdorum taş odalarım parke .
Parkeleri sirkeli su ile siliyorum. Seramik olan yerleri sıvı Arap sabunu ile siliyorum arada bir çamaşır suyu damlatıyorum.

Ben bir defa kuaför de boyatıyorum sonra iki defa kendim bozuyorum, sonra tekrar kuaför böyle tekrarlıyorum.

aynennn ya bunları alan arkadaşlar var, boşuna masraf yapmak istemem çok teşekkür ederim. bebekler genelde 3 aylık oluyormuş. 3 aydan sonra tulum olmuyormu. bir de patiksiz altlıklar nasıl oluyor.
Bebekler çok hızlı büyüdükleri için tulumların ayak kısmı kasıyor bir süre sonra. Patiksiz tek alt alıp, çorap ve patiği ayrı alırsan daha uzun süre giydirebilirsin. Mesela şu fotğraftaki gibi

Eklentiler

• IMG_0377.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 46
Ben de sirke ile siliyorum. Gayet temiz oluyor. Camları da sirke ile siliyoruz.

İnşallah bugün bende bi kumbara yapıyim evde

Kızlar doğalgaz faturaları ne kadar geldi bizim 174 . Artık çok gelmez herhalde geçen ay 250 gelmişti

Gece uyurken kapatıyoruz gündüz de genelde açmıyorum .
Aksam 7-12 arası yakıyoruz

saçımı hep kendim boyarım , litrelik oksidan suyu aldım ,10-11 tl verdim , neva colorun tüp boyasını alıyorum , genelde kuaförler ondan kullanıyor , 3,75 fiyatı suyunu almazsan 3.25 tl :) kabım fırçam boya tutmaz havlum eldivenim de var ,, bir sağdan bir soldan işlem tamam :)

Kızlar doğalgaz faturaları ne kadar geldi bizim 174 . Artık çok gelmez herhalde geçen ay 250 gelmişti

Gece uyurken kapatıyoruz gündüz de genelde açmıyorum .
Aksam 7-12 arası yakıyoruz

bizim geçen ay 153 geldi. gece kapattık bazen açtık. gündüz zaten evde değiliz.bu ayki henüz gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…