Küçük Düşün Büyük Olsun!

Dolapları düzenledim
Çok kışlıkları kaldırdım bi kaç tane yazlık üst koydum dolaba..
anısı olan bi işe yaramayan kutuları, sırf anısı var diye sakladığım eşyaları çöpe attım..
4 tane çanta, 1 ayakkabı, 4 kazak/hırka birine vermek için ayırdım
Şimdi hazırlanıp dışarı çıkıcam hem yürüyüş olur hem gezerim

Dün bende dolabı temizledim 8-9 parça verilecek sey çıkardım
Bir botum var topuk kısmı deforme oldu tamir mi ettirsem atsam mı kararsızım
Temizliği yaptık bugun
Ütü var beni bekliyor
Çamaşır bulaşık makinesi ve buzdolabını çekip altını süpürüp sildim cok toz oluyo oralar
Yemeği yapıp duşumu alıp duşakabini de yıkarsam ooooh benden rahatı yok
Bahar temizliği n zmn yapacaksınız kızlar
Güneşi gördükçe temizlik yapasım geldi ama tek basıma yapamıcam bu kez yardımcıya ihtiyaç var neyse zmn var daha

Merhaba Hanımlar,
Bugün kızı kahvaltıdan sonra tiyatroya götürdüm. Oradan çıkıp kitapçıya gittik. 4-5 tane kitap okuduk, ordan da eve geldik. Küçük hanım yolda gelirken uyuyakaldı. 2 aktivite ve hiç harcama yok, tarihi bir an yaşıyorum valla.
3 3gunlukdunya , dün eşim kızımı müzeye götürmüş, oradan da parka götürüp oynatmış. 12:00 de çıktılar, 15:00 de geldiler, arabada uyumuş. 16:30 gibi kalktı. Dolayısıyla kendime ait 4,5 saatim olmuş oldu. Bugün de biz kızımla 11:00 de çıktık, yeni geldik. Eşim de arkadaşıyla buluştu. Akşamları da ailecek zaman geçiriyoruz.
Biz haftaiçi de birer gün birbirimize nefes aldırmaya karar verdik. Bi akşam ben arkadaşlarımla çıkacağım, bir akşam da o.

Ben de oğlumun bebekliketn kalma ana kucağını kanguru deniliyor ya ondan ve bebeklik eşyalarını bir arkadaşım doğum taptı ona verdim. Hatıra olsun diye saklıyordum neyse. Bugün salon camlarını silip perdelerini yıkadım. Bütün evi sadece süpürdüm. Toz aldım görünen yerleri sildim. Balkonun birini yıkadım. Ayrıntılı bir temizliğe benim de ihtyacım var. Sonra pazar ve hafta içine yemek yaptım. Karnıyarık, Ispanak, bezelye ve bamya bu haftaki menüm br tek kurabiye yapacağım. Banyoyu da temizledim. Yoğurt yaptım. Benden bu kadar.

merhaba hanımlar
bugün habersiz kayınvalidemin akrabası geldi karı-koca ben evde çocuklarla yalnız pijamalı falan,dün görümcreme gitti kayınvalidem bizde sanıyorlarmış,mecbur davet ettim tabi yaşlı insanlar hem bebeği görürüz demişler.ben hiç tanımıyorum görmedim daha önce.habersiz misafir zor oluyor ya ev desen dağınık kadın kızıma 20 tl verdi.bugün harcamam yok ama eşim işten gelirken ekmek çubuk kraker falan almış.kalan 2,75 de kumbaraya.yemeğim vardı kuru fasulye pilav yanına turşu cacık.

Bugün harcamalı geçti bizim de.
Bebek arabası aldık bir tane. Bizimki devasaldı, kullanamıyorduk arabaya zor sığıyordu. Bizim araba kuş kadar olduğu için.Bakalım satabilirsem satcam.

Bebek arabası
Bebek için ıslak mendil aldık

Sonra markete uğradık

Kıyma
Peynir
Meyve
Ekmek aldık çıktık

Bugün giyinme odama göz attım biraz. Yatak odasında gardrobu yenisi gelince düzenleyeceğim.
Ben çorap, iç çamaşırı da dahil olmak üzere tek parça almadan koca bir yılı geçirebilirim sanırım. Zira kıtlık falan çıkar sanıp, toplamışım ne bulduysam... keşke nefsime hakim olabilsem de en azından bu baharda ve yazın tek parça almasam nasıl da güzel olur...
Sadece tasarruf olsun diye değil. Dolanımdakileri doyasıya giyebilmek ve kullanabilmek için de çok çok iyi olur aslında

Çok Mantıklı aslında
Ama benimki müzeye parka götürmek yerine her seferinde sadece annesine götürür ya da evde çizgi film açar

Bugün piknik malzemerimizi alıp maltepe sahile gittik
Oğlum bisiklete bindi , parkta oynadı , kumda kova ve kürekleriyle oynadı , arkadaşlar edindi onlarla oynadı , bisiklet yarışı yaptı , bisikletlerini değiştirip bindiler , uçurtma uçurduk derken güzel bir gün geçirdik çok şükür , elhamdülillah..

6 tl otopark ücreti
Bir de 2 litrelik termosta sıcak su götürmüştüm yetmedi , eşim bir kaç kez çay aldı ..
10 tl ile günü kapattık ( benzin hariç )

Benim de aynı şeyi yapmam lazım k a h v e
İnsan nasıl ferahlıyor değil mi?
Ellerine sağlık
Benimki yarım ferahlama oldu, hala bazı şeyleri atamadım.. hala 2 yıl önce alıp hiç giymediğim kadife pantolonu atamadım.. hala asla giymem bu ayakkabıyı dediğim ayakkabıları veremedim kimseye :)
İnşallah yeni dolabın gelsin baştan aşağı bi düzenle sende ferahla :) yeni eşya yeni düzen Yen'i bir sen :)

Alırken bayıla bayıla aldığımız şeyler nasıl oluyor da bi zaman sonra insanın ruhuna yük oluyor... çok enterasan
Odayı baştan boşaltıp işe yaramayan ne varsa atacağım...

Bende ayirmak istiyorum bazi seyleri.
Yenilemek istiyoruk artik.
Kisin alisveris yapmadim yazin yazliklarimi yenilerim bende.
Yogurt kabi, dibi kalmis koy peyniri kabi falan vardi onlari attim.
Fisler vardi cuzdanimda onlari attim.
Ben attikca ferahliyorum anneme gore herseyi atiyorum.

Kaza yaptigim gun alyansimk takilarimi minik kilit pakete koymus esimin arkadasi getirip vermislerdi oylece posette duruyordu
Takamadigimdan ozaman taki acmadim bile paketi ama gordum hepsi icindeydi.

Bulamiyorum yok.

Ya cok gelen giden oldu kimsenin gunahini alamam.

Bende biyere koymus unutmus olabilirim.
Ama koyabilecegim heryere baktim
Yok yok yok.

Alyansimi seviyordum neticede maddi cok bi degeri olmasada hatirasi var.
Cok uzuldum.

Biraz daha dokucem ortaligi bulamazsam alyans alicam kendime.

Bulursun bir yerden cikar. Bu tur seylerde israrla aradikca bulamazsin. Sonra aa buradaymis dersin.

tr_lelli inşallah bulursun. Biraz batıl inanç ama ben ne zaman yapsam işe yaradı. Birşey kaybettiğim zaman birşey bağlıyorum. Eşarp, havlu, ip ne olursa. Bir yere değil de mesela eşarbı kendi içinde bağlayacaksın. Dene istersen.
İnatla ararsan da çıkmaz. Umursama bakalım biraz.

Ben hiç yeni almadan ( doğum hariç ) 5,5 yıldır çeyizimdekileri kullandığıma göre sen de kısacık 1 yılı almadan geçirebilirsin M maviduvar1
Örnek olsun da kendini tutabilmen kolay olsun diye yazdım :)

Yani ama ciddi ciddi bir yıl almasam haydi haydi yeter...
belki de başarabilirim.
Nasıl da güzel olur. Herşeyimi doyasıya kullanmış olurum. Dolabım giylmeyen değil giyilen kıyafetleri ile dolu olur...Sonra ki sene gönül rahatlığı ile Yen'i şeyler alırım.
Teşekkür ederim desteğin için...

Beni bu konuda motive eden şey ; zaten kiracıyım 2. El eve yeni kıyafet/eşya almaktansa , olanları kullanırım , o parayı gezmeye harcarım daha iyi.
Kendi sıfır evim olduğunda ( evrene olumlu mesaj yollayayım ) yeniden gönlümce yeni kıyafet/eşya alırım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…