- 8 Aralık 2013
- 7.871
- 17.390
- 448
Depoya koyuyorum ben.Kızlar kirk yılda bir kullanilir dediğimiz yada daha sonra kullanırım dediğimiz şeyleri nereye koyuyorsunuz mesela raf yada parkelerim dosenirken artmıştı ilerde belki lazim olur diye tutuyorum ama nereye koyacam bilmiyorum
Canım bu domatesi dondurucuya rendeleyip buzd.poşetine mi koyuyorsun sonra koku fln olmuyor değil miSiz söyleyince baktım benim dondurucumdakilerde çok az kalmış 1 poşet bamya, 1 poşet bezelye, 1 poşet taze barbunya var, birazda doğranmış domates var, bir sarmalık asma yaprağı var, 3 kavanoz domates konservesi var. Yakında yeni sebzeler çıkıyor o zamana kadar tüketirim.
Bu yıl birşey yapamadım 4 paket biber doğradım bitti dolmalığımda bugün bittikızlar dondurucudaki sebzeler ne zaman bitirilse uygundur.. yani mart ayı bitti benim dondurucuda hala türlü 2 poşet, tavalık 2 poşet taze fasulye 1 paket bi de közlenmiş patlıcan 3 paket var. bugün son komposto poşetini de çıkarıp yapayım..
Zeytinyağı ve tatlı elma yağı ile masajİyi akşamlar herkese bir konuda yardımınıza ihtiyaçim var ben bir ay erken doğum yaptigim için bebeğimin yemek borusu ile midesi arasındaki kapakcik gelismemis bu nedenle sürekli fqışkırtarak kusuyor ve çok gaz yapiyor bu durum ne yapsam gazı bitmiyor sürekli ağlıyor ve uyumuyor çok yoruldum artık metsil ve biogaia damla kullaniyorm ama ise yaramiyor gazı için ne yapabilirim.
Güzel günlerfr kullan inşMerhaba bende kararsızım ve gelin iyice gitti dün gittim samsung j7 prime aldım. Nakit 1390 tl ama çok ii telefon
Ben hem rende hem kup şeklinde koydum domatesi ve biberle kavutup menemenlik yaptim . Cozdurmeden kullanılıyorum lezzet farki yok m rendeyi buz posetlerine koydum çorba yemege kolay oluyor
Canım ben domateslerin birazını rendeleyip (benim blender yok) birer çorbalık veya makarnaya sos için buzdolabı poşetiyle koyup yemek yaparken buzu çözülmeden direk pişirdim koku falan olmadı şimdiye kadar. Birazını küp küp doğradım öyle koydum dolma yaparken çözdürdüm bezelye de, taze fasulye gibi yemekler de direk buzlu buzlu atıyorum tencereye,bu yemekleri yaparken ekstra su koymuyorum buzu çözülünce kalan su yeterli oluyor. Genellikle düdüklü tencere kullanıyorum. Hiç tadında değişiklik yok. Yeşil biberleri hafif kızartıp soğuyunca kilitli poşette buzluğa koydum melemende de kullandım kahvaltıda da kullandım mükemmel bir lezzet. Bazen konserveler kapağı tam kapanmamışsa bozulabilir bu aşamada eşimden destek alıyorum kapakları o kapatıyor. Böyle bozulunca İnsan emeğine, zamanına üzülüyor.Canım bu domatesi dondurucuya rendeleyip buzd.poşetine mi koyuyorsun sonra koku fln olmuyor değil mi
Birde çözdürüp mü kullanılıyor
Bu yıl dolmalık domates yaptım çözdürmeden dolma yaptım
Konservelerim bozuldu ziyan oldu
Bir daha yapmam konserve ama domatesr ihtiyacım oluyor
Salça gibide kullanıyordum rende zor olur blandetdan yada küp küp kesip koyabilirim nasıl saklıcam
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah ciddi bir rahatsızlığınız yoktur. Allah şifa versin.@black_2014 geçmiş olsun canım benimkilerde çok gaz olmadı kızımda kusma da yoktu,şimdi 2,5 aylık oğlum az da olsa kusuyor zor oluyor
M maviduvar1 geçmiş olsun cnm
Z zynpzeynep hoşgeldin cnm umarım eşinin iş sıkıntıları çözülür
mutlu haftasonları herkese
oğlumu kardiyolojiye götürdük derken kızım üşüttü hasta oldu giremedim bikaç gün
hastane taksi ilaç masrafı 170 civarı tuttu.onlar iyi olsunda giden para olsun
lcwaikiki indiriminden 150 tl lik birşeyler aldık hepimize sadece ihtiyaç
50 markette harcadım
50 tl eşim görümceme markette bişiler almış görümcem verince eşim o parayı bana verdi
bugün evdeydim hiçbir iş yapmadım çocukları uyutup çay eşliğinde kızımın odasına keçeden duvar süsü yaptım terapiye ihtiyacım vardı
Bir süre kilerde saklıyorum, var olduğunu unutup yenisini alıyoruz yada aradığımız zaman bulamıyoruz,sonra ya geri dönüşüme atıyorum ya birine veriyorum.Kızlar kirk yılda bir kullanilir dediğimiz yada daha sonra kullanırım dediğimiz şeyleri nereye koyuyorsunuz mesela raf yada parkelerim dosenirken artmıştı ilerde belki lazim olur diye tutuyorum ama nereye koyacam bilmiyorum
Senden de inşallah canım geçmiş olsunDenicem cnm bu tarifini Allah razı olsun.
Domates kurusunu nasıl tüketiyorsunuz. Zamanı geliyor bende bu sene bebek olunca pek bişey yapmadım bunuda öğreneyim teşekkür ederimÇok teşekkür ederim kızlar
Kahvaltıyı yaparken kuru domates haşladım biraz.
Yapılacak işim Yok. Kek yapacağım oğluma.
Domates kurusunu haşlıyorum. Kavanoza yerleştiriyorum. Aralarına sarımsak koyuyorum. Sonra da kavanozun içine zeytinyağı döküyorum. Sabah kahvaltısında tüketiyoruz genelde.Domates kurusunu nasıl tüketiyorsunuz. Zamanı geliyor bende bu sene bebek olunca pek bişey yapmadım bunuda öğreneyim teşekkür ederim
Ellerine sağlık resmi paylaşır mısın@black_2014 geçmiş olsun canım benimkilerde çok gaz olmadı kızımda kusma da yoktu,şimdi 2,5 aylık oğlum az da olsa kusuyor zor oluyor
M maviduvar1 geçmiş olsun cnm
Z zynpzeynep hoşgeldin cnm umarım eşinin iş sıkıntıları çözülür
mutlu haftasonları herkese
oğlumu kardiyolojiye götürdük derken kızım üşüttü hasta oldu giremedim bikaç gün
hastane taksi ilaç masrafı 170 civarı tuttu.onlar iyi olsunda giden para olsun
lcwaikiki indiriminden 150 tl lik birşeyler aldık hepimize sadece ihtiyaç
50 markette harcadım
50 tl eşim görümceme markette bişiler almış görümcem verince eşim o parayı bana verdi
bugün evdeydim hiçbir iş yapmadım çocukları uyutup çay eşliğinde kızımın odasına keçeden duvar süsü yaptım terapiye ihtiyacım vardı
El emeği olan herşey güzel zaten ellerine sağlık. Bende yapımını öğrenmiştim de ağustosta doğum yaptım bi tarhana bi bamya yaptım bide nane reyhan kuruttum. Geçen yaz erik pestili yapmıştım domates sos menemen fasulye konservesi iyi olmuştu bu yıl Allah izin verirse bunların yanında dolmalık patlıcan biber kurutacam.bwlki salçada yaparım adanaya gidersemDomates kurusunu haşlıyorum. Kavanoza yerleştiriyorum. Aralarına sarımsak koyuyorum. Sonra da kavanozun içine zeytinyağı döküyorum. Sabah kahvaltısında tüketiyoruz genelde.
Bazen salatalara da ilave ediyorum. Çok seviyoruz biz
Adana ya gelirsen haber verirsen salça yaparken yardıma gelirim biberleri temizlemeyi severim. Kışlık hazırlarken yardım ederim inşallah . Bu arada tanışırızEl emeği olan herşey güzel zaten ellerine sağlık. Bende yapımını öğrenmiştim de ağustosta doğum yaptım bi tarhana bi bamya yaptım bide nane reyhan kuruttum. Geçen yaz erik pestili yapmıştım domates sos menemen fasulye konservesi iyi olmuştu bu yıl Allah izin verirse bunların yanında dolmalık patlıcan biber kurutacam.bwlki salçada yaparım adanaya gidersem
Allah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim. Ay bi tuhaf oldu içim insan birbirini görmeden abla kardeş oluveriyo bu forum harika. Güzel kalplerle tanıştım Rabbim herkese güzel günler göstersin dertsiz tasasız inşallah. İnşallah tanışırız canım benimAdana ya gelirsen haber verirsen salça yaparken yardıma gelirim biberleri temizlemeyi severim. Kışlık hazırlarken yardım ederim inşallah . Bu arada tanışırız
Günaydın. Kuzucukla güzel günler de kullanın. Hayırlı olsun. Birikimleriniz bereketli ve devamlı olsun.Hayırlı sabahlar kızlar .. Ben diyeti bozdum galibabebek arabası aldım kuzuma kredi kartına taksitle .. Bu arada gün paramı birikimimi doğum paramı bir ettim bi tane burma bilezik aldık. Oğlumun gramlari da 4 gr oldu çeyrek leri de 5 oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?