Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi akşamlar kızlar,
Bugün 20 TL'ye kent kart yükledim
90 kuruşada bir simit aldım. Başka bir harcamam olmadı.

Ben değerlendiremeden altın tekrar yükselişe geçmiş ona üzüldüm biraz açıkçası

75 TL de elektrik faturası gelmiş. Hafta içi onuda yatırırım. Bu sıralar hep gider var. Hiç birikim yapamıyorum.

Canım bu domatesi dondurucuya rendeleyip buzd.poşetine mi koyuyorsun sonra koku fln olmuyor değil mi
Birde çözdürüp mü kullanılıyor
Bu yıl dolmalık domates yaptım çözdürmeden dolma yaptım
Konservelerim bozuldu ziyan oldu
Bir daha yapmam konserve ama domatesr ihtiyacım oluyor
Salça gibide kullanıyordum rende zor olur blandetdan yada küp küp kesip koyabilirim nasıl saklıcam

Bu yıl birşey yapamadım 4 paket biber doğradım bitti dolmalığımda bugün bitti
Rabbim bu yıl yenilerinş yapmayı nasip etsin bu yıl sağlam hazırlık yapmayı düşünüyorum. Bebe küçük diye yapamadım ama çok zorlandım
Türlüyü kompostoluğu nasıl hazırladın.

Zeytinyağı ve tatlı elma yağı ile masaj
Rezene ve kimyon kullan
Anasonlu bebe çayları var aktarda bulamazsan sadece anason al çay poşetlerine koy ve bebeğin yastığına yakın bir yere tak kokusu rahatlatır birax ben anason içmedim içirmedimde ama bunu yaptım bşraz daha rahat uyuyordu rezenede gazını alır sen iç yine
Gazlı bebek çok zor inş. Fayda eder

Merhaba bende kararsızım ve gelin iyice gitti dün gittim samsung j7 prime aldım. Nakit 1390 tl ama çok ii telefon
Güzel günlerfr kullan inş

Ben hem rende hem kup şeklinde koydum domatesi ve biberle kavutup menemenlik yaptim . Cozdurmeden kullanılıyorum lezzet farki yok m rendeyi buz posetlerine koydum çorba yemege kolay oluyor

Denicem kısmetse bu yıl konserve riskini göze alamıcam.bu yıl onca emek masraf yiyecek ziyan olfu 6 yıldır ilk kez başıma geldi şekerli gibi oldu içi kırt kırt.

Canım ben domateslerin birazını rendeleyip (benim blender yok) birer çorbalık veya makarnaya sos için buzdolabı poşetiyle koyup yemek yaparken buzu çözülmeden direk pişirdim koku falan olmadı şimdiye kadar. Birazını küp küp doğradım öyle koydum dolma yaparken çözdürdüm bezelye de, taze fasulye gibi yemekler de direk buzlu buzlu atıyorum tencereye,bu yemekleri yaparken ekstra su koymuyorum buzu çözülünce kalan su yeterli oluyor. Genellikle düdüklü tencere kullanıyorum. Hiç tadında değişiklik yok. Yeşil biberleri hafif kızartıp soğuyunca kilitli poşette buzluğa koydum melemende de kullandım kahvaltıda da kullandım mükemmel bir lezzet. Bazen konserveler kapağı tam kapanmamışsa bozulabilir bu aşamada eşimden destek alıyorum kapakları o kapatıyor. Böyle bozulunca İnsan emeğine, zamanına üzülüyor.

Canım çok geçmiş olsun. İnşallah ciddi bir rahatsızlığınız yoktur. Allah şifa versin.
Ellerine sağlık el emeği gibisi yok kızınız nasıl sevinmiştir şimdi.

Bir süre kilerde saklıyorum, var olduğunu unutup yenisini alıyoruz yada aradığımız zaman bulamıyoruz,sonra ya geri dönüşüme atıyorum ya birine veriyorum.

Çok teşekkür ederim kızlar

Kahvaltıyı yaparken kuru domates haşladım biraz.
Yapılacak işim Yok. Kek yapacağım oğluma.
Domates kurusunu nasıl tüketiyorsunuz. Zamanı geliyor bende bu sene bebek olunca pek bişey yapmadım bunuda öğreneyim teşekkür ederim

Domates kurusunu nasıl tüketiyorsunuz. Zamanı geliyor bende bu sene bebek olunca pek bişey yapmadım bunuda öğreneyim teşekkür ederim
Domates kurusunu haşlıyorum. Kavanoza yerleştiriyorum. Aralarına sarımsak koyuyorum. Sonra da kavanozun içine zeytinyağı döküyorum. Sabah kahvaltısında tüketiyoruz genelde.
Bazen salatalara da ilave ediyorum. Çok seviyoruz biz

Ellerine sağlık resmi paylaşır mısın

El emeği olan herşey güzel zaten ellerine sağlık. Bende yapımını öğrenmiştim de ağustosta doğum yaptım bi tarhana bi bamya yaptım bide nane reyhan kuruttum. Geçen yaz erik pestili yapmıştım domates sos menemen fasulye konservesi iyi olmuştu bu yıl Allah izin verirse bunların yanında dolmalık patlıcan biber kurutacam.bwlki salçada yaparım adanaya gidersem

Adana ya gelirsen haber verirsen salça yaparken yardıma gelirim biberleri temizlemeyi severim. Kışlık hazırlarken yardım ederim inşallah . Bu arada tanışırız

Adana ya gelirsen haber verirsen salça yaparken yardıma gelirim biberleri temizlemeyi severim. Kışlık hazırlarken yardım ederim inşallah . Bu arada tanışırız
Allah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim. Ay bi tuhaf oldu içim insan birbirini görmeden abla kardeş oluveriyo bu forum harika. Güzel kalplerle tanıştım Rabbim herkese güzel günler göstersin dertsiz tasasız inşallah. İnşallah tanışırız canım benim

Günaydın. Kuzucukla güzel günler de kullanın. Hayırlı olsun. Birikimleriniz bereketli ve devamlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…