• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar
Bana göre herkesin önceliği farklıdır. Herkes farklı şeylerden keyif alır.
Evim arabam var. Eeee hayattan daha ne isterim maddi anlamda. Kenarda zor günler için 3-5 liram olsun yeter bana.
Onun dışında dünyayı gezmektir en büyük hayalim. Kış boyu bunun için para koyarız, havalar ısınınca da atarız kendimizi dışarı.
Çok meşhur kahve kafelerinde oturup kahve içmem ama evimde koca Bi kupa kahveyi kitabım eşliğinde keyifle içerim. Bu cimri olduğumu değil, trende uymayarak keyfime göre yaşadığımı gösterir.
Ev eşyası, tabak çanak merakım yoktur. Ama cildime bakmayı giyinmeyi severim. Bunlara da ara sıra abartsam da normal paralar harcarım.

Bugün sabahtan işe gitmiyorum
Günlük programım şöyle
Şimdi kuşluk kılıp hemen dışarı çıkacağım.
Önce pazara, sonra spora gideceğim.
Öğlen eve geleceğim. Oğlum cumadan çıkınca dışarı çıkacağız. Pizza yiyeceğiz, arabamı temizleteceğim, aktardan şampuan alacağım. Akşam da arkadaşlara oturmaya gideceğiz.
115 TL var yanımda. Bakalım yetecek mi?

Günaydın kızlar
Hayırlı cumalar
Yarın şehir dışına gidiyoruz görümcem doğum yaptı
Hediyelik takıyı aldık bir miktarda yol parası var
evden kahvaltılık sandviç yapacağım
kasım ayında da şehir dışına çıkacağız daha 4 doğum var en yakınlarımdan
inşallah eksiye girmeden atlatırız 2016'nın son periyodunu

mavimli mavimli benim doktorum çok ilaç verme taraftarı değildi ama sen kafana göre ilaç alma sor yine doktora

eyyay eyyay salona ne kadar ödeme yapıyorsun.
Benim ki pilates değil ama merak ettim. Salondaki aletleri kullanıyorum. Ben 3 aylık 300 ödedim.

Sıkmak yanlış bence
Yiyip içmeli ancak israf etmemeliyiz
İfrat tefrit derler , iki aşırı uç , o olmamalı , yani ne cimri ne savurgan .. Cömert ve Tutumlu olmalı ..
Vermeyi de bilmeli , veren el alan elden her zaman üstündür ..

Herkesin hayata bakışı ve yaşadıkları farklı
Benim için olmazsa olmaz şey tatil / gezme , sağlıklı yeme / içme ..
Bunlara harcarım ne gerekiyorsa
Ancak kozmetik , makyaj , şu kremi bu kremi , ev tekstili , tabak çanak , gereksiz ayakkabı , çanta , kıyafet , aksesuar gibi şeylere para vermeyi sevmem , istemem , onlara vereceğim para ile gider bir gece bir yerde kalırım , oraları gezerim mantığındayım ..

Bir başkası da gencim şıkıdım şıkıdım giyeyim der , çeşit çeşit aldıkça alır

Kimi sık sık mobilya değiştirir , o değişince tülünü halısını da değiştirir mecburen..

Kimi mutfağına çeşit çeşit tabak çanak doldurur

Herkesi mutlu eden şey başkadır çünkü

Bence kişi kendini tanıyıp ona göre harcamalı ancak israf etmeden

Yıllar önce bir arkadaş yakın bir akrabasından bahsetmişti , kadın artırmış , yememiş içmemiş , istediği gibi ev almış , oturmak nasip olmamış , vefat etmiş , kocası başkasıyla evlenmiş , sefasını o sürmüş .. Ondan o zaman çok etkilenmiştim ..

Çok duyuyorum yemeyip içmeyip biriktiren her şeyi bir hedefe bağlayan , mesela evim olsun öyle alırım diye diye kendini kısan ama o evi alıp da oturmak nasip olmayan ..

Varyemez de olmamalı yani

Neticede 3 günlük yalan dünyadayız , dünü yaşadık , yarını yaşayacak mıyız meçhul , elimizde bir bu gün var , tek gün .. Onu doya doya yaşamalı ..
GÜNAYDIN HERKESE
3günlukdünya senle aynı fikirdeyim.yazdıklarına kesinliklee katılıyorum herkes bir takım seylerden hoslanır mutlu olur.
kimisi evine hiç önem vermez yer içer gezer
kimisi kıyafet tutkunudur hep üst baş alır
bende evimin temizlik ve düzeniyle mutlu oluyorum mesela esya sık sık asla degiştirmem ilk evlendigim dönem alınan yatak odam ve salonum var oturma odamı degiştirdim sadece evim tertipli düzenli olunca temiz sade esya temiz ev cokkkk mutlu oluyorm
kıyafetim hiç fazla olmadı bana az öz parcalar varsa yetiyor.kombi yapıyorum
çantam 5 tane dir mesela günlük siyah kahve yaz için acık 2 renk ve dügün için bir tane sade herseye giden canta bu kadar
ayakkabımda aynı 10 15 tane vardır toplasan.
bunlar bana yetiyor.
gezmek her fırsatta artıbildigimle ben küçük seyler yapıyorum pahalı olmayan bütcem ona yetiyor mesela gecen hafta sonu kızımı aldım evime yakın:) lüx bir otele gittim bir gece konaklamak için (eşimide aradım cagırdım iş cıkısı biz surdayız gel kat su oda su)benim calıstıgım iş yerine indirimliydi 170 geceliği verdim orda yedik içtik.sonra cok guzel sıcaklıgı ayarlanmıs havuz hamam keyfi yaptık gün boyu yüzdük havuda temiz duslar alındı sabah acık büfe pazar kahvaltısı egelndik yedik içtik evimize döndük. cok iyi geldi.
ben cok yaratıcıyım fikirler iyidir ve parayı iyi kullanırım.ama bizdede esim işte savurgan düşüncesiz bizi çok maddi yıktı.ama ben cabalayıp herseyi yapacagm kendime güveniyorm.ve hayatımın her anını degerlendiriyorm.ELİMDEN GELDİĞİNCE

HA BİDE sunu söyleyim eklemeden gecemem
üstüne basına al al lüx giyin sık giyinip sağda solda gezerler bazıları evine gitsen evini afedersinz sey götürür o insanları hiç sevmem o üstü bası alacagına evie serecek düzgün halı temiz esya al biz biraz ailecek böyleyiz ben böyle gördüm alıştım.bana cok tuhaf geliyor.tırnagına bakar makyaj o biçim üst baş kokular koular aaaa bir gidersin ev arkandan geliyor dökülüyor ben seveme bu işleri ankara devlet su işleri:)))

Ayrica bisi yazicam.

Kaliteli mekan insani kaliteli yapmiyo enayi oluyosun.

Alti ustu sutlu kahve icecegim gidip x mekanda 15tl verirsem sirf mekan icin o benim icime oturur.
O mekanda icmezsem onu benim incilerim dökülmez.

Ayni marka su marketde 30krs bufede 75krs. 1tl İse neden 30krs. Olani almim?
Su ayni su ayni marka.

1suya 2.5tl diyen mekanlar var saka gibiler.

Ben ilk defa gidecegim mekanlarin bile menu ve fiyatlarina int. Bakiyorum.
Yorumlarini okuyorum.

Agvaya gittik (gidenler bilir goksu nehri civari oteller resmen biri gelsede kaziklasak diye yollarda bekliyolar)
İnternetden arastirdim fiyati,mekani,yorumlari.
Tamam suraya gidicez dedim.
Gittik 2kisilik kahvalti masasi donattirdik 50-60tl ye. 3kisi yedik.

Normalde belki rast gele girsek daha pahali mekana girecektik.

Kapida da menu nekadar diye sorulmuyo.

Otel seciminde de öyle cok detayli arastiriyoruz, fiyat da mekanda önemli.
Bu yil gittigimiz otele bizden 3hafta önce gidenler ayni gun sayisi kadar a 1000tl fazla ödemisler.

Otelin yogunluguna,zamanina,sezonuna ve satabilmelerine gore fiyat koyuyolar.
Turlar indirim yapiyo gunluk.
Direk aradiginizda pazarlik bile yapabiliyosunuz.

Bizim gittigimiz zamanda buyuk bir kalabalik cikis yapmis otel gayet sakinlemis haldeydi.

Biz 4* otelde 6gun guzel bir fiyata gayetde eglendik.

1000tl fazla odeyen ilk gordugu turdan direk ayirtmis yeri odemeyi yapmis.

Bunlar ufak seyler ama hep bütceye +.

günaydın hanımlar. dün öğleden sonramı babamla geçirdim. çok şükür iyi, rabbimin izniyle daha da iyi olacak. bugün öğleden sonrası için izinliyim, yine babamın yanına gideceğim. geceleri ve öğleye kadar da annem kalıyor. bu şekilde idare ediyoruz. yıllık iznimi de kullanmamıştım, uzun süre hastanede kalırsa bir kısmını kullanırım artık. yeter ki babam iyi olsun.
öncelikler vs konuşulmuş. herkesi mutlu eden şeyler farklı. cimri olmak da iyi değil, israf etmek de. her şeyde olduğu gibi bunda da dengeyi tutturmak önemli. allah hem yemeyi, hem yedirmeyi nasip etsin. yoksa piyasada dolaşmayan, kimsenin işine yaramayan, hiç bir yaraya melhem olmayan para kağıt parçasından ibaret. öyle insanlar görüyorum ki, ne kendi yiyor, ne yediriyor. kendine de, başkasına da harcayamıyor, eli titriyor, gözü kalıyor. bazısı da var, amaaan üç günlük dünya deyip, günlük yaşıyor. bir sıkıntı gelince de bakıyor kenarında beş kuruşu yok. inşallah biz bu dengeyi kuranlardan oluruz. :KK66:

herkese, sağlıklı, mutlu ve bereketli bir gün dilerim. :KK51:

Bugun 3 ders oglumu okula biraktim.
Önemli ders olmasa yollamicaktim cok soguk ya.
Yatasim vardi.
Gelir gelmez yataklari kapattim.
Evi supurdum
Toz aldim.
Mutfak kaldi bi toparlancak.

12.30gibi oglumu alip yemek yapip yaticam biraz bugun gozum hep yataga bakiyo.
Para harcamak yok bugün.

Kurufasulye ve pilav yapicam yemek.

Bugun 3 ders oglumu okula biraktim.
Önemli ders olmasa yollamicaktim cok soguk ya.
Yatasim vardi.
Gelir gelmez yataklari kapattim.
Evi supurdum
Toz aldim.
Mutfak kaldi bi toparlancak.

12.30gibi oglumu alip yemek yapip yaticam biraz bugun gozum hep yataga bakiyo.
Para harcamak yok bugün.

Kurufasulye ve pilav yapicam yemek.
benimde kızım bugun 3 ders öglen gelecek karsı komsum bakıyor onun msafiri var bugun yiyip içip cocuklarda gelecekmiş oynar.bende özel sektör tüm gün calısıyorum.akşam cıkacagım
dün pazara ugradım iş cıkısı
1 kg havuc
1 tane büyük kara lahana
2 kg kuru soğan
2 bag maydonoz
bir büyük karnıbahar
2 kg domates
2 kg muz aldım
bugun karnıbahar pişirecegim önden etli şehriye corbası yapacagm yanına kara lahana salatası havuc ve domatesli karısık yapıp yiyecegz:kk77::kk77:

biz tatile sezon dışı gittik. yani bahar'dı, diğeri sonbahar başlangıcıydı. hem hava aşırı sıcak olmuyor, hem kalabalık olmuyor, hem de 3te 1 fiyatına konaklıyorsun. yaz boyu ise atladık motora istediğimiz heryeri günübirlik gezdik.

Aaaa ne kadar ucuz ve tabiki de harika
Bu verdiğim rakam güya indirimli bir de
Dolabıma baktım. Eksikleri kafama yazdım.
Pazara gidip aradan çıkarayım bu işi
Belediyeye ait oldugu için bu kadar uygun haftada 2 gün oluyor
Zumba da var ikisi ağır gelir diye yazılmadım ona bu sene

biz tatile sezon dışı gittik. yani bahar'dı, diğeri sonbahar başlangıcıydı. hem hava aşırı sıcak olmuyor, hem kalabalık olmuyor, hem de 3te 1 fiyatına konaklıyorsun. yaz boyu ise atladık motora istediğimiz heryeri günübirlik gezdik.
ben bu sene erken rezervasyonları takip edip gidecem kesinlikle fazla ödemem sezonda cok fazla oluyor.takip ettiklerinizi sizlerde paylaşın begendiğinz otelleri vs kızlar

Yazlığım için 3,5 aydır aldıklarım ..
Hepsini indirimden aldım

1 nevresim takımı 70 tl english home
1 yazlık battaniye 37 tl madame coco
1 pike 53 tl madame coco
Oğluma pike 43 tl madame coco
Bana pike bornoz 25 tl madame coco
3 uzun bardak 6 tl esse
Kahve kaşığı ve bambu bıçak 18 tl esse
12 su bardağı 24 tl esse
6 kişilik yemek takımı 200 tl cemile store ( bu takımı daha önce görüp beğenmiştim ihtiyacım yok diye almamıştım , kolay kolay herşeyi beğenmem , avm gezmeyi de hiç sevmiyorum , o yüzden aldım )

Çok az almışım , 6 ayda tamamlamış olsam süper olur ..

Kaliteli demir / ferforje karyola istiyorum
Uyguna nereden alabilirim ?
Bir de bekarken bellona , evlenince istikbal yatak aldım ..
Şimdi bunlardan başka almak istiyorum , hangi marka önerirsiniz , bel fıtığıyım .. Yataş , idaş , işbir ?

Back
X