Küçük şehir de yaşayıp para biriktirmek mi, büyük şehir de para biriktiremesek de ..

sanat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
589
3
96
Diğer
küçük şehirde yaşayıp para biriktirmek mi büyük şehirde para biriktiremesek de istediğimiz gibi yaşamak mı siz olsanız hangisini tercih edersiniz? ailenizin olduğu küçük şehirde bedavadan yaşamak para biriktirmek mi ailenin evinde olduğu için bedava :) büyük şehirde kafanıza göre takılmak mı?

yazayım ben size şehirleri de biri ankara diğeri kastamonu merkez.ilçe falan değil. tayin yoluyla gideceğim için eğer gidersem maaşım aynı kalacak. ev kirası vs olmayacak.bekar olduğum içn ailemin evinde yaşıycam

Son düzenleme:
paradan ziyade ailemin bulunduğu yerde yaşamak isterdim
ayrı olmak,yanlız yaşamak gerçekten zor
ayrıca hem hasret gidermiş olurum hemde gelecek için biraz da olsa yatırım yaşmış olurdum

Büyükşehirde yaşamaya alışkın birinin sadece para biriktirmek uğruna ailesi ile küçük yerde yaşaması zor olsa gerek..
Zaten belli yaştan sonra insanların aile ile beraber oturmasına karşıyım ben..yerimseniben

bence küçük şehir daha iyi ama küçük yerlerde de iş olanakları sınırlı sonuçta ikisininde pek bir farkı yok para açısından

ben küçük bi şehirden geldim. sineması bile günde tek seans tek salon. mc donalds tarzı bi yeri ve alışveriş merkezi falan da yok. toplu taşıma kullanılmaz, en uzak yerine bisikletle gidilebilir....
burdan çıkıp başkente geldim.
seneye mezun olup küçük bi yerde yaşamak istiyorum bi süre.

çünküüü küçük yerlerde her şey ucuz..
benim memleketin egenin bi ilçesi, güzel geniş doğalgazlı daire kirası en fazla 350 falandır. yol parası derdi yok her yer yakın birbirine.
hayat ucuz... o yüzden önce küçük yerde yaşamak para biriktirmek istiyorum....

vala istanbuldan bursaya gelin geldim bu bizim tercihiimzde rahat yaşamak için istanbulda yaşamaktan vazgeçip eşimin ailesinin bulunduğu yere geldim.
tabi küçük var küçük var..bursa güzel ve her türlü ihtiyac karşılayan bi şehrimiz.istanbula göre küçük ama şimdi nasıl bir küçüklükten bahsettiğine bağlı çünkü ben sanırım bursadan daha da küçük bi yerde yaşamak istemezdim...

8 yıldır hatta üniversiteyide sayarsak 12 yıldır hep küçük şehrilerdeyim.

Sosyal hayat yok yada sıfır.

alışveriş yapacağın bir merkez yok yada 1

çocuğumla gezeceğim bir yer yok yada 1

Kıyafet şu bu çeşit az ve pahalı

hayat pahalı,rekabt az

Para biriktirebilen biri büyük şehirde de biriktirir bence.

Ah gidebilsem büyük şehir diyorum ben.Gez toz eğlen alışveriş yap.
Varsın paran geç biriksin.

Dove neresi o cennet, orayı isteyelim bari tayinlerde.

Sıcak bir yer istiyorum.

ıklim de çok önemli bence.Sıcağa alışkın biri sıcakta rahat eder.Soğuk iklimde büyümüş biri de soğukta daha rahat eder.Ben soğuğa hiç alışamadım

sızınle alakalı bır durum buyuk sehırde yasayıpta evınden ayda bır ıkı kere dısarı cıkanlar var..

sosyal bır ınsansanız kucuk sehırlerde zorlanırsınız

ama canım sosyal hayat sıfır. manisanın bi ilçesi. kar falan yağmaz hiç. ova üzerine kurulmuş 100.000 nüfüsu olan bi yer. izmire yakın olduğu için alışverişimizi izmirden yaparız genelde. yoksa kıyafet falan marka olmamasına rağmen markalar kadar pahalı oluyor :)) güzel yer ama gençsen zaman geçmiyor
tiyatro yok kültürel etkinlik yok, bi park bi çarşı, aynı cadde üzerinde git gel

valla bugünlerde ben de aynı şey kendime soruyorum.. cevap bulabilen varsa haber etsin banaaaaa

ilçenin adını da yazsaydınız bari. benim ailemde Manisa da, uzun yıllar büyük şehirlerde yaşadım. Ankara, İzmir, Kayseri, son olarak da sökedeyim. Ama küçük yerler hiçte ucuz değil. para biriktirmek buralarda daha zor hem insan istediği şeyi bulamıyor ve gerçekten de gezecek yer bulmak mesele. Ah nerde güzel İzmirin güzel mekanları...Bana göre büyükşehir her zaman avantajlı.

yemeyeceğim parayı ne yapayım:)
ben her şeyden kısıp para biriktirmekten ya da ev almak gibi büyük borçlar altına girmekten yana değilim.
rahat yaşamak benim için daha önemli.
istanbul kadar olmasa da büyük bir şehirde yaşamayı tercih ederim.

küçük şehir tercihimdir
sadece para değil her yönden daha rahat,daha huzurluu

buyuk şehır okadar doydum kı okadar havanı soludum kı..
hertasın altını bıldım ama sımdı tek dılegım kucuk bı yerde yaşam..
huzur olsun yeter kı..onemlı olan nerde mutlu olcaksanız orda yaşamanızdır..
cunku bıdaha bu zamanı bulamazsınız ..

büyük şehirde yaşayıp para biriktirmesek bence
küçük yerlerde yşamaktan sıkıldı m artık

yazayım ben size şehirleri de biri ankara diğeri kastamonu merkez.ilçe falan değil. tayin yoluyla gideceğim için eğer gidersem maaşım aynı kalacak. ev kirası vs olmayacak.bekar olduğum içn ailemin evinde yaşıycam

canım ben Ankaralıyım ve hep ankarada yaşadım.. Ailem ve işim burda olduğu için benim için ayrılmak zor ama evlendiğimde gerekirse başka şehire geçerim ancak öyle ayrılabilirim ama ailem burda olmasa hiç düşünmeden giderdim, havası daha güzel cıvıl cıvıl daha küçük bir yere giderdim işimi bile bırakırdım.. boshayallersmile Ankara yaşamak için güzel değil..

ben küçük şehirde büyüdüm. üniversite için istanbula geldim, 13 yıldır istanbul'dayım. burdan tekrar ne memleketime dönmeyi düşündüm ne de başka bir küçük şehire.

çünkü büyük şehirde birşey yapmasan bile, istersen yapma şansın var, küçük şehirde bu yok. bahsettiğim sadece sinema tiyatro falan değil. mesela ben haftasonları bir ekiple beraber bisiklet gezilerine gidiyorum, bazen günübirlik yürüyüşlere gidiyorum. küçük şehirde bunları yapan organizasyon firmaları yok.

daha bir çok şey var ama büyük şehirde yaşamanın benim açımdan en önemli özelliği imkanların daha fazla olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…