Küçük şehir de yaşayıp para biriktirmek mi, büyük şehir de para biriktiremesek de ..

Ankara çok pahalı bir şehir değil ki... İstanbul olsa düşünün derdim... Ama Ankara için tereddüt duymayın.. Arkadaşlarım gitti... Burda oturdukları evin yarısından daha az bir fiyata daha güzel bir evde oturuyorlar... Düşünün yani...
Ben olsa tereddüt etmezdim... Bir yaşta sonra aileyle değil kendi ayaklarınızın üzerinde durmalısınız... Ekmek elden su gölden hayat öyle göründüğü gibi değil... Bir yerlerime dikenler bata bata özgür olayımda varsın ekmek elden su gölden yaşamayayım...

Küçük bir şehirde para biriktirmek mi?
Ben 3 yıldır küçük bir ilçede yaşıyorum ve memur fazla olduğu için kalitesine göre oldukça pahalı.
sobalı evler 400-500tl civarında ve hemen hemen hepsi rutubetli. Marketlerde fiyatlar oldukça pahalı. Kıyafet pahalı, sizlerin kotondan aldığınız bir kazağın fiyatına biz burda dandik şeyler alıyoruz.
Ailen yanında olsa bile aldığın maaşla en çok araba alabilirsin. Gezecek bir yer olmadıktan sonra arabayı ne yapayım ben!

Bir de en önemlisi huzur denilen şey küçük yerlerde asla yok.
Herkes birbirini tanır,dedikodusu boldur,bir yerden ikinci defa geçtiğinizde bu nereye gidiyor böyle diye konuşmaya başlarlar. Hele ki bekarsanız attığınız adıma dikkat etmeniz gerekir. Ben evimden çok zor çıkarım. Çarşı denilen yere ayda 2 veya 3 defa giderim ki laf edip huzurumu bozmasınlar diye. Tabi heryer aynı olmaz ama burda o kadar çok iftira attılar ki insanlara nefret ettim artık insanlarından.

Para olmadan nasıl istediğin yerde yaşıcaksın.
Bu yüzden önce para biriktirilmesi lazım yada paşa gibi sırtını ailene dayaman lazım...
yoksa istenildiği gibi bi hayat anca rüyalarda olur.

Ayrıca bende küçük bi şehirdeyim.
Ve sizin o bahsettiğiniz hiç bir şey olmayan küçük ama pahalı yerler ilçeler küçük şehirler değil...
ılçelerde evet pek bir şey yok... Pek güzelde sayılmazlar...
Ama küçük şehir için aynı şeyi söylemek yanlış.Tabi turistlik bi yerse orası için bişi diyemem ...

büyük şehir büyük şehir :lepi: ayy edirneye yada çorluyo gitsem ruhum daralıyo akannehir

Aynen canım hiçbirşey olmayan yer bir küçük şehir ilçe değil.

İlçesi köy kendisi ilçe havasında bile olmayan bir yer küçük şehir dediğim yer kendi adıma.

aynen katılıyorum...ayrıca büyük şehirde yaşamış bi insana küçük şehir iyice külfet geliyor,çünkü alıştığın şartları arıyorsun,küçük şehirde de seçenek sınırlı olduğu için bulduğunla yetinmek zorundasın..ben de ankarada byüdüm,3 senedir tayin dolayısıyla ankaraya çok yakın bi şehirde yaşıyorum.burada aradığımı bulamadığımda ilk fırsatta ankaraya gidiyorum,bi de yol parası masrafım eklendi..ha ailem de ankarada,onlara da gidiyorum ve sürekli onlara destek olmaya çalışıyorum...ayın sonu zor geliyokaydirigubbakcemile2

kesinlikle buyuk sehir..dezavantajlari olsada avantajlari cok daha fazla.unv.ve sonrasi yalnizdim..kendi ayaklarim uzerinde durmaya alistiktan sonra kucuk yerde yasamak benim icin cok zor..cok cok mecbur kalirsam o ayri..

Ben hem ilçeden hem de küçük bir ilden bahsediyorum.
Şuanki görev yerimden önce küçük bir ilde yaşıyordum. Yazdığım herşey orası için de geçerli.

aileminn yanında kalmayıı tercihh ederimmm.hem birikim yapmışş olurumm hemde ilerde zatenn ailemden yeterince ayrı kalacağımm içinn onlarla nekadarr wakit geçirirsem kardır die düşünürümm:1closedeyes:

büyük yerden küçük yere geldim 3 senedir herşey cok palalı
bişi biriktirelm derken elimizdekilerine sattık
yani sıfır elde var yine sıfır bide rezilikte cabası

düşündümde ortada kaldım :) ben de başkentte oturuyorum suan istanbuldada cok zamanım gecer yazları özellkle fakatt trafigi,sıkıntısı derdi hiç bitmez büyük şehirlerin.lakin küçük şehirlerdede çeşit az insanlar aynı gittigin yerler yasama tarzı hep aynı tekdüze.iyi yanı da kafan rahat oluyor galiba küçük şehirde dert tasa uzakta kalıyorgibi insan ilşkileride daha samimi cnkü mecburluk var.

canım benim en büyük pişmanlıklarımdandır. daha üniversite tercihi yapaken ailemin yanında kalmamak. yıllarca ev arkadaşı kira evleri bilmem ne derdi çektim, temizlik yap çamaşır yıka ütü yap. oysa evimde kalsaydım ohh mis gibi ailemin evi yediğim önümde yemediğim arkamda olacaktı. ne ev ne evsahibi derdi ne de ev arkadaşı. yalnız kalsan yalnızlık sıkıyor bir süre sonra. bakardım tüm evlerde ışıklar yanıyor bir tek ben yalnızım sanardım üzülürdüm. işin maddi yönü çok ayrı. biriktir paranı araba al, hatta ev al ev sahiplerine faturalarına yedirme paralarını. 7 yıl yalnız yaşadım ben. şimdiki aklım olsa ...

bencede yaa kiraya yakita verecegin parayla ailenin yaninda olup genc yasta güzel yatirimlar yapabilirsin nasilsa birgün ayrilacaksin o evden

vallahi küçük yer çok zor her anlmda hem maddi hem manevi(yiyecek içecek yakıt giyim vs çok pahalı)
ailenden uzak , hastane doktor vs hepsi sorun, ben karsta yaşıyorum ailem istanbulda çok zorlanıyorum geçinmek bir yana düğünden kalanlar olmasa geçinemeyecez

Sanatci şu an seninle aynı durumdayım. Mayısta tayin isteyeceğim kafam karışık cidden. Öğretmenim Adana merkezde ailemleyim ama bir yere kadar artık. İstanbul'a tayin istemeyi düşünüyorum orda doktora filan şansım var. İstanbul dediğimde herkes çok zor geçinemezsin burdaki rahatlığı nasıl bırakırsın filan diyorlar. Tayin istersem çok mu cidden hata etmiş olurum bilmiorum. Geçim derdi zor filan tamam da aile yanında da olmuyor. Bir de tabiki Adana ile İstanbul bir değil imkanları vs daha farklı kafama çok takıyorum

Kesinlikte farklı şehirde ve büyük şehirde olmak en güzeli...
ıstanbul olsa bile sen istedikten sonra para biriktirilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…