Küçük şehir de yaşayıp para biriktirmek mi, büyük şehir de para biriktiremesek de ..

yıllardır iş sebebiyle küçük şehirlerdeyim,aradığını bulman zor,sürekli geviş getirir gibi aynı yerler aynı insanlar...
buradan sonra büyük şehir olacak inşallah,artık sıcak,deniz ve imkanları birarada istiyorum,tabi inşallah....

büyük şehir derim 9 senedir küçük yerlerdeyim en son eşimin işi nedeniyle 1 senedir köydeyim sadece 3 aydır lojmanda kaldığım için rahatım ama iki ilçe ve bir köy deneyiminden şunu çıkardım büyükşehirde yaşamakla ilçede yaşamak arasında çok ta maddi fark yok çünkü sağolsun küçük yerlerde evsahipleri ve esnaflar 3 lirayı 5 lira yapmasını çok güzel beceriyorlar. 4000 nüfuslu ilçenin 28 km uzaklıkta köyündeyim maaşımı çekmeye gidişim bile para.... arkadaşım ilçede kalıyor 2 oda 1 salon evini kirası yakıtla aylık 750 liraya geliyor... 4 sene evvel 20 liraya aldığım çizmenin ince topuklarına lastik çakmak 5 lira, köye pazara doğru dürüst bi şey gelmiyor ama nasıl oluyor anlayamıyoruz ama pazardan 2 poşet yarı bayat sebze meyveye 40 lira verip çıkıyoruz buyur burdan yak.
bir de babam bizi para biriktirin diye sıkıştırıyor :)

cnm bide küçük şehirde hersey daha pahalı degilmidir?yani hani para birktrmek demişssnde bnce aksine harcama cok oluyor.ablamda küçük şehirde oturuyor baskente göre daha cok pahalı oldugunu yetiştiremedklerini sölüyor

her ikisini de yaşamış biri olarak tavsiyem ankara'daki düzenini bozma
ben de ankara'da yaşıyordum, hata ettim geldim ailemin yanına
ailemin yanında olmaktan mutsuz değilim tabii ki, burası da küçük bir şehir değil ama insanın kendine ait hayatının olması farklı
kendine ait sorumlulukları edinme duygusu farklı
belki ailenin yanında güzel para biriktirirsin ama orda halihazırda bir düzenin de var anladığım kadarıyla
bence hiç bozma, hem ankara'da yaşamak istanbul'la kıyaslanırsa daha kolay...

ben döndükten sonra çok pişman oldum, şimdi de tekrardan düzen kurma derdi düşündürüyor, o olmasa yeniden orda çalışırım.

ıstanbul'u tercih edeyim mi Adana'ya? Çok kararsız kaldım ben de. Ankara olsa nispeten iyi. Ama ıstanbul olacak.

İstanbul'u tercih edeyim mi Adana'ya? Çok kararsız kaldım ben de. Ankara olsa nispeten iyi. Ama İstanbul olacak.

İstanbul'da düzen kurmak oldukça zor, ama kurulu düzenin varsa ben olsam İstanbul derdim...
düzenim yoksa da yakınların yardımıyla kendime güvenli bir ortam kurabileceğimi düşünüyorsam ve geçinebileceğim bir gelirim varsa yine İstanbul derdim...

buyuk sehırın derdıde buyuk.ben kastamonuda yasıyorum burda kıralar uygun en luks yer 350 400 tl en fazla.ulasım gıbı bır dert yok ıstedıgın yere yuruyerek bıle rahat gıdebılıyorsun.ama isterdımkı buyuk bır sehırde yasıyım ıstegım hersey elımın altında bulunsun

evet yusum, bende aynen senin anlattığın gibi bir yerde yasıyorum.kıyafeti hiç almıyorum zaten.markasız dandik şeyler bile markalının fiyatında,marketler çok pahalı,anlattıkların benim yasadığım yerle o kadar uyumlu ki..yoksa aynı yerde mi yasıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…