KÜÇÜK YEĞEN

Sizin için belki bir sorun değil ama bu benim için büyük bir sorun. Ben zaten çocuk sever bir insan değilim siz fazlasıyla seviyorsunuz belli. Benim çocuğum olmayan bir çocuk içinde planlarımı erteleyemem de tepkimi de koyarım.

aynen ben de 5 yıl sonra ancak karar vermişim o da pandemi var gezemiyoruz diye 😂

Saçmalık ve ötesi.

Niye açıklama yapıyorsunuz ki ben evimde yatılı misafir istemiyorsam istemiyorumdur. Adı üstünde benim evim, keyfim öyle ister. Şehir dışından biri gelir, zaruret hali olur neyse.

Ya da kız olur siz de zaman geçirrisiniz. Elin 13-14 yaşındaki ergenini evimde yatırmak zorunda değilim. Oyununu oynar gider evine. Ben evimde rahat rahat yayılmak isterim , belki kısa şort giyerim onu mu düşüneceğim?

Neyse sinirlendim biraz kendime geleyim.:kahve:

Ne guzel bir söz var. Ölçülü olmak. Her şeyde ölçülü olmak.

Kendini bilen bir aile zaten çocuklarını o kadar kisa mesafede yatılı yollamaz. Kendini bilen bir eş de ozel vakitlerini kök ailesi ve çekirdek ailesi arasinda dengeli olarak düzenler.

Işiniz zor demeye geldim. Dilerim tatlılıkla dogru yolu bulursunuz.

ayy sinir oldum
hiç hoşlanmam saçma sapan iş
çocuğum da gitse şahsen eşine sorarım arada yaa geliyor ama rahatsız oluyor musun vs tarzında
ne anlayışsız insanlar var.
hiç de demem o benim kardeşim gidecek tabi ki falan diye.
doğuran büyütsün arkadaşım ne gerek var çocuğunu ona buna satmaya
ben kendim şahsen hiç hatırlamam akrabanın evinde kalayım
ne münasebet

Ne guzel bir söz var. Ölçülü olmak. Her şeyde ölçülü olmak.

Kendini bilen bir aile zaten çocuklarını o kadar kisa mesafede yatılı yollamaz. Kendini bilen bir eş de ozel vakitlerini kök ailesi ve çekirdek ailesi arasinda dengeli olarak düzenler.

Işiniz zor demeye geldim. Dilerim tatlılıkla dogru yolu bulursunuz.

Aynem katiliyorum. Yegenle bagin güclü olmasi güzel, ama herseyin ayari önemli. Insanlardaki rahatlik seviye de Nirwana. Ben ogullarimi teyzelerine felan iki üc gün yatili yollamam mesela.

Yorumlari biraz okudum da, bu gelmeler kalmalar, misafirlikler kültür meselesi, tabiat meselesi.

Ben tek cocuk olarak sessiz sakin ve yalniz buyumus biriyim. Asosyal degildim arkadaslarim oldu, gezdim tozdum ama oyle evimizde devamli bir misafir trafigi olmazdi. Çok nadiren gelen olurdu onlar da yatiya kalmazdi.

Benim pijama partisi adi altinda yatiya cagirdigim kiz arkadaslarim disinda akraba hisim bizim evimizde hiç kalmamiştir bilmem yani.

İnsan böyle büyüyünce veya tabiati böyleyse fazladan insan çekemiyor ve bu asiriiii normal.
Butun olay ayni fikirde biriyle evlenmek ya da orta yola gelecek biri olmasi.

Sinir bozucu...O ev ikinizin de evi diye herkes kafasına göre davranamaz ki...Eve ortak olmak böyle bir hakkı vermez kimseye...O yeğenini çağırsin,sen kuzenini çağır,o asker arkadaşını çağırsin,sen kız arkadaşlarını topla pijama partisi yapın,var mı böyle bir mantık.

Hani spontan gelişir falan arada olur belki,ama düzenli bir şekilde belli aralıklarla çantasını hazırlayıp gelmesi aşırı saçma.Hem de 5-10 dakikalik mesafeden 🤦🏻‍♀️

Haa keyif te alabilirdiniz,bu durum size normal de gelebilirdi.Ama siz istemiyorsanız iş bitmiştir...Bu durumda kendinizi istemediğiniz bir şeye zorlamanin manası yok.

Burada ki bazı şikayetvari yorumları okudukça aynı düşüncede olmayıp, hayatı kendime ve eşime dar etmediğim için mutlu oluyorum.

Size haber verilmeyip planınızı bozdurma konusunda haklısınız ama bunu çözmek için de kurmaya, kendinizi yemenize gerek yok.
"Biz bugün dışarı çıkacağız, önceden yapılmış bir plandı. Yarın gelebilir misiniz X'cim" demek yeterli. Emin olun bir sonraki sefer müsait olup olmadığınızı soracaklardır. Sonrasında eşinize de gerekli uyarıyı yaparsınız. Bu krizi bu şekilde yönetebilirsiniz.
Ama yeğeni geldi diye tartışmak evliliği ve duyguları yıpratmaktan başka bir şey değil.
Oğlumun kendine yaşıt kuzeni var, o gelir kalır yada oğlum gider. Eşimden hiç izin almadım bunun için, ha bilindik bir planımız varsa "şu gün gel" derim sadece.
Eşimin yeğeni yada kardeşi bize kalmaya gelir. Onlar kendi aralarında takılır bende kendime plan yaparım. Adam benimle evlendi diye beni tanıyana kadar olan tüm yaşam şeklini, arkadaşını, akrabasını değiştirmek/silmek zorunda değil ki.

Aynem katiliyorum. Yegenle bagin güclü olmasi güzel, ama herseyin ayari önemli. Insanlardaki rahatlik seviye de Nirwana. Ben ogullarimi teyzelerine felan iki üc gün yatili yollamam mesela.
Teyzeye gidilir kalinir elbet ama iki uc haftada bir 3 gun boyunca bes dakikalık kapiya cocuk yatılı yollanmaz.

Tabi bunlar genel nezaket görgü meselesi isteyen uyar isteyen uymaz.

Burada ki bazı şikayetvari yorumları okudukça aynı düşüncede olmayıp, hayatı kendime ve eşime dar etmediğim için mutlu oluyorum.

Size haber verilmeyip planınızı bozdurma konusunda haklısınız ama bunu çözmek için de kurmaya, kendinizi yemenize gerek yok.
"Biz bugün dışarı çıkacağız, önceden yapılmış bir plandı. Yarın gelebilir misiniz X'cim" demek yeterli. Emin olun bir sonraki sefer müsait olup olmadığınızı soracaklardır. Sonrasında eşinize de gerekli uyarıyı yaparsınız. Bu krizi bu şekilde yönetebilirsiniz.
Ama yeğeni geldi diye tartışmak evliliği ve duyguları yıpratmaktan başka bir şey değil.
Oğlumun kendine yaşıt kuzeni var, o gelir kalır yada oğlum gider. Eşimden hiç izin almadım bunun için, ha bilindik bir planımız varsa "şu gün gel" derim sadece.
Eşimin yeğeni yada kardeşi bize kalmaya gelir. Onlar kendi aralarında takılır bende kendime plan yaparım. Adam benimle evlendi diye beni tanıyana kadar olan tüm yaşam şeklini, arkadaşını, akrabasını değiştirmek/silmek zorunda değil ki.
Hanımefendi kimse bana sormuyor bu çocuk bu akşam gelsin mi diye benim problemim bu. Kim olursa olsun aynı tepkiyi veririm çünkü zorunlu bir durum değil keyfe keder geliyor.

Ben istemem acikcasi. Evi 5 dk mesafede ve her geldiginde yatili kalacak. 5 yasinda cocuk degil 13 yasinda ergen yani, evinde yatamiyor mu? Bir de haftanin 6 gunu calisiyor olucam. Her seferinde gelecek ve 2 3 gun kalacak. Daha neler.. Kaldi ki su pandemi doneminde asla evime yatili birini kabul etmezdim. Ayrica esinizin size sormadan her defasinda cagirmasi da hos degil. Evin hanimi musait mi bakalim. Bilmiyorum, bu isleri bastan sıkı tutmazsaniz sonrasi zor olur.

Back
X