- Konu Sahibi Tarcinli_Kurabiye
-
valla benimki sürekli whiskas yedi at gibi oldu 15yıl yaşadı.arada bi onu sheba ile ödüllendiriyordum.kesinlikle bir zararını görmedim ve avrupada başa baş giden iki marka var 1-whiskas 2-kitekat.bizimki kitekat'ı pek sevmezdi bu yüzden onun hakkında pek bişey diyemem ama whiskas'ı kesinlikle tavsiye ederim...Royal Canin, Hills, Proplan, bunlar kedilerini gerçekten seven bilinçli kedi sahiplerinin kullandığı mamalar, whiskas tarzı market mamalarsa kedilerinin sağlığını 3 kuruş paraya değişen sözde hayvanseverlerin kullandığı mamalar canım...Ne yazık ki ne söylersek söyleyelim whiskas sevdasından asla vazgeçmeyecekleri gibi birde sağlıklı olduğunu savunuyorlar, bir kaç sene sonra kedilerinin cansız bedenlerini ellerine aldıklarında umarım ben ne yaptım diye vicdan azabı çekmezler...
Öncelikle didi, senin kullandığın mamanın ne olduğu konusunda bir fikrim yok, bir süre bu hesabı kardeşimle birlikte kullandık bir soru sorduysan bunu o yanıtlamış olabilir kendisi bir veteriner hekim adayı okulu bu dönem bitiyor, mamanın kötü olduğunu söylediyse muhtemelen kötüdür yapılabilecek bir şey yok ama madem ki kötü olduğunu söylemiş bu durumda inan bana zeytinyağlı taze fasülye vermek onun için çok daha faydalı olacaktır çünkü bu kötünün iyisini seçmek değil tam tersi ev yemekleri onlara uygun bir hale getirilirse, vakit ayırılıp onlara özel besinler pişirilirse çok daha sağlıklı olur, fasülye kedilerin böbreklerini bitirmez ama whiskas bitirir. Whiskas kuru mama bakkalda 300 gr 5 ytl, royal canin 2 kg 36 ytl yani 2 kg whiskas kuru mama 33 liraya gelirken sağlıklı olan kuru mama 36 ytl'ye geliyor.2 kg whiskas kuru mama yalnızca 17 gün yetiyorken 2 kg royal canin mama 28 günlük porsiyona denk geliyor şimdi bana söyler misin bu insanlar neden hala aylık daha fazla ücret öderlerken ısrarla whiskas almaya devam ediyorlar? Bu arada kullandığın mama nedir?
valla benimki sürekli whiskas yedi at gibi oldu 15yıl yaşadı.arada bi onu sheba ile ödüllendiriyordum.kesinlikle bir zararını görmedim ve avrupada başa baş giden iki marka var 1-whiskas 2-kitekat.bizimki kitekat'ı pek sevmezdi bu yüzden onun hakkında pek bişey diyemem ama whiskas'ı kesinlikle tavsiye ederim...
Bana bir araştırma yapacağını, benim bütçeme uygun ve kaliteli bir mama söyleyeceğini yazmıştı kardeşin.
Aylık 20 liraya 6 kilo appetite kullanıyorum. Çok fazla mamaların fark etmediğini ve bunun da iyi olduğunu söyledi veteriner. Çok fazla para harcamaya gerek yok dedi mamalar için. Kendi kedisine de bunu veriyor. Ona güvenerek kullanıyoruz bizde.
bir kedinin ömrü zaten 16-20 yıldır.sizinki gayet de iyi yaşamış bence.belki de yaşlılıktan böbrekleri iflaz etmiştir,sonuçta nedensiz bir ölüm olmaz öyle değil mi?hani kediniz 10 -12yaşında ölmüş olsaydı duraklardım belki ama 18yaş çok normal bence.ben whiskasın distribitörü filan da değilim,hiç bir yere de imzamı filan atmıyorum,üslubunuzu da biraz yumuşatmanızı tavsiye ediyorum...tersleşmiyelim olur mu?!Biz tavsiye etmiyoruz benim ilk kedimde at gibi whiskas yedi 18 sene yaşadı ölümü böbrek yetmezliğinden oldu çünkü o sıra Türkiye'de super profesyonel mamalar bulunmamktaydı netice 18 sene yaşası diye whiskas iyi mama mı? Yoksa bu hayvan henüz 3 yaşındayken bize bu kediye whiskas yedirmeyin sonunda böbrek hastası olacak diye uyaran fransızca öğretmenimize bilmişlik yaparak daha fazla yaşamasını mı engelledik? Evet kedimiz böbrek yetmezliğinden dolayı öldü 10 yaşında hastalandı 8 sene cebelleştik ancak bu kadar yaşadı...Büyük söz etmeyin ve hiç bir markanın arkasına da imzanızı atmayın! Bir can'dan bahsediyoruz!
bir kedinin ömrü zaten 16-20 yıldır.sizinki gayet de iyi yaşamış bence.belki de yaşlılıktan böbrekleri iflaz etmiştir,sonuçta nedensiz bir ölüm olmaz öyle değil mi?hani kediniz 10 -12yaşında ölmüş olsaydı duraklardım belki ama 18yaş çok normal bence.ben whiskasın distribitörü filan da değilim,hiç bir yere de imzamı filan atmıyorum,üslubunuzu da biraz yumuşatmanızı tavsiye ediyorum...tersleşmiyelim olur mu?!
Whiskas denen mamayı savunan herkesle tartışırım size biraz araştırma yapıp yorum okumanızı tavsiye ediyorum ayrıca uslubumda herhangi bir problem göremedim, herhangi bir veterinerede sorsanız zaten whiskas kullanmamanız gerektiğini size söyleyecektir bilmem anlatabildim mi ama bazılarınız mesela siz sizlere verilen bilgileri kullanmak ve hatalarınızı düzeltmek yerine aynen yukarıda yaptığım hesap gibi 20 liraya evlatlarınızı satıyorsunuz, bu mamaya harcadığınız paradan çok daha fazlasını veterinerlere yatırmak zorunda kalıyorsunuz.Kedi sizin kediniz ancak o yaşa gelmiş bir hayvan özellikle pencereden aşağı düşerek ölebilecek kadar ihmal edildi ise, bu evde sineklik mevcut değilse zaten tartışma yapmaya luzum göremiyorum...Bunun üzerine de söyleyebilecek bir şey yoktur sanırım, yazık...
bir kedinin ömrü zaten 16-20 yıldır.sizinki gayet de iyi yaşamış bence.belki de yaşlılıktan böbrekleri iflaz etmiştir,sonuçta nedensiz bir ölüm olmaz öyle değil mi?hani kediniz 10 -12yaşında ölmüş olsaydı duraklardım belki ama 18yaş çok normal bence.ben whiskasın distribitörü filan da değilim,hiç bir yere de imzamı filan atmıyorum,üslubunuzu da biraz yumuşatmanızı tavsiye ediyorum...tersleşmiyelim olur mu?!
Bana bir araştırma yapacağını, benim bütçeme uygun ve kaliteli bir mama söyleyeceğini yazmıştı kardeşin.
Aylık 20 liraya 6 kilo appetite kullanıyorum. Çok fazla mamaların fark etmediğini ve bunun da iyi olduğunu söyledi veteriner. Çok fazla para harcamaya gerek yok dedi mamalar için. Kendi kedisine de bunu veriyor. Ona güvenerek kullanıyoruz bizde.
öncelikle almanyada sivri sinek olmadığı için sineklik gereksiz.ayrıca kediler hakkında madem bu kadar fikriniz var,o zaman eceli gelmiş bir kedinin bunu hissettiğini,sahibini çok üzmemek için ölüsünü göstermemek için kendisine saklanıp orada rahat ölebileceği bir yer seçtiğini biliyorsunuzdur.demek ki benim kedim her zaman oturduğu camın kenarından kendine bir yer seçmiş ki atlamayı tercih etmiş.ayrıca tartışmanın da bir adabı vardır.ben sizi tanımıyorum siz de beni,uç ve agressiv cvp.larla hiç bir zaman neticeye bağlanılmaz.Whiskas denen mamayı savunan herkesle tartışırım size biraz araştırma yapıp yorum okumanızı tavsiye ediyorum ayrıca uslubumda herhangi bir problem göremedim, herhangi bir veterinerede sorsanız zaten whiskas kullanmamanız gerektiğini size söyleyecektir bilmem anlatabildim mi ama bazılarınız mesela siz sizlere verilen bilgileri kullanmak ve hatalarınızı düzeltmek yerine aynen yukarıda yaptığım hesap gibi 20 liraya evlatlarınızı satıyorsunuz, bu mamaya harcadığınız paradan çok daha fazlasını veterinerlere yatırmak zorunda kalıyorsunuz.Kedi sizin kediniz ancak o yaşa gelmiş bir hayvan özellikle pencereden aşağı düşerek ölebilecek kadar ihmal edildi ise, bu evde sineklik mevcut değilse zaten tartışma yapmaya luzum göremiyorum...Bunun üzerine de söyleyebilecek bir şey yoktur sanırım, yazık...
sizin için üzüldüm.insan aileden bir fert kaybetmiş gibi oluyor o vakit.ben whiskasla bir problem yaşamadım,ama sizin dediğinizi de dikkate alırım.zira şu sıralar tekir kedi arayışındayım...kedimiz ölürken çok sıkıntı çekti canım 8 sene kadar yaşatmak için elimizden geleni yaptık yani insan üzeri bir gayret gösterdik o yüzden whiskasa karşı biraz hassasız.hayvan kan işeye işeye öldü,lütfen bir daha kedi beslersen whiskas kullanma da ne kullanırsan kullan.
öncelikle almanyada sivri sinek olmadığı için sineklik gereksiz.ayrıca kediler hakkında madem bu kadar fikriniz var,o zaman eceli gelmiş bir kedinin bunu hissettiğini,sahibini çok üzmemek için ölüsünü göstermemek için kendisine saklanıp orada rahat ölebileceği bir yer seçtiğini biliyorsunuzdur.demek ki benim kedim her zaman oturduğu camın kenarından kendine bir yer seçmiş ki atlamayı tercih etmiş.ayrıca tartışmanın da bir adabı vardır.ben sizi tanımıyorum siz de beni,uç ve agressiv cvp.larla hiç bir zaman neticeye bağlanılmaz.
sizin için üzüldüm.insan aileden bir fert kaybetmiş gibi oluyor o vakit.ben whiskasla bir problem yaşamadım,ama sizin dediğinizi de dikkate alırım.zira şu sıralar tekir kedi arayışındayım...
Daha önce veterinerimin kedisi için kullandığı ve bana da tavsiye edip kullandığım mamanın kötü olduğunu söylemiştiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye ile whiskas arasında bir fark yok sonuçta ikisi de hayvan sağlığı için zararlı ve seçim yapmak gerekirse her ikisini de seçmemek gerekir. Kötünün iyisi diye seçim yapmak gibi bir saçmalık olamaz. Elbetteki yanlış olan bir şeyi onaylamamak gereklidir. Birde benim veterinerim whiskasın iyi olduğunu söylemişti. Buradaki veterinerler bir garip, bir dediği bir dediğini tutmuyor. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 5 sene eğitim görmüş ama lafına güvenemiyorum.
kedilerin bıyık ve kuyrukla denge kurduklarını biliyorum ama dediğinize de katılıyorum,bazen sinek,kelebek ya da herhangi birşey kovaladıkları zaman odaklarını tümüyle ona verdiği için asıl tehlikeyi kaçırıyorlar.gece tezgah üstünde muazzam bir dengeyle,tek bir bardak bile yerinden oynatmadan gezinen kedi,ertesi gün salon çiçeğini bir sinek uğuruna devirebiliyor.ama 15 yıl birlikte yaşadığınız bir hayvanı 3 aşağı 5yukarı tanıyabiliyorsunuz.neleri göze alıp nelerden çekindiğini anlarsınız.benimki durduk yerde atlayabilecek bir tip değildi.koltuktan inerken bile 3kere düşünüyordu.veteriner hekim adayıyım diyorsunuz,konunun ehli sizsiniz,bu konuda sizinle tartışamam.muhakkak ki benden daha fazla bir bilgiye sahipsinizdir.ben 30'umu devirdim ve eve ilk girdiğim günden beri hep bir kedimiz vardıSineklik zaten kediler için canım, atlamasınlar veya sakarlıklarından düşmesin diye yoksa istanbul'da da belediye yazın her gün ilaçlama yapıyor sağolsun sineğimiz veya sivrisineğimiz yok.Evet, kardeşiminde benimde kediler hakkında derin bilgilerimiz var özellikle bir veteriner hekim adayı olarak diyebilirim ki kedilerin ölü göstermeme sendromu kedilere ait bir yafta, elbette yaşlandıklarında iyice kuytu köşelere girerler ama bu pencereden atlayacakları manasına gelmiyor ne yazık ki biz insanlar kedilere daima ulvi davranışlar yüklemişiz.Nasılki büyüme çağında ki çocuklar aslında her an tehlike altında olmamasına karşı anneler olarak sürekli onları gözetim altında tutarız tüylü dostlarımız içinde aynı şey geçerli...İnsanları sineklikler konusunda uyarıyor olmamıza rağmen her hafta kliniğe muhakkak gerek pencereden düşen, gerek kuş kovalarken arkasından atlayan gerekse çiftleşmek için kendini pencereden atan kedilerle uğraşıyoruz, kimi şanslı ufak bir damak yırtığı ile atlatıyor, kimi derhal ölüyor kimi ise sakat kalarak aylarca kortizon tedavisine mahkum oluyor işin ilginç yanı akıllanmıyorlarda ne sahipleri nede kedileri.Sizin anlayacağınız bu anlık bir şey, bir pisi 10 sene atlamadı diye 11. sene atlamayacak diye bir durum söz konusu değil.siz zaten pisinizi kaybetmişsiniz ama eğer ki bu satırları okuyan kedi sahibi bir üye varsa diyebilirim ki kedi olan evde sineklik şart...Kılıçbalığı benim kardeşimdir onun yerine ben cevap vereyim dedim, başın sağolsun...
teşekkür ederim.ben şu an zaten türkiyedeyim.bu vaka ordayken daha olmuştu.fena halde araba altındaki hamile kedileri kesiyorum şimdi:82:Türkiye'de olsaydın sana hemen bir minik sahiplendirirdik o kadar çok var ki sırada bekleyen
kedilerin bıyık ve kuyrukla denge kurduklarını biliyorum ama dediğinize de katılıyorum,bazen sinek,kelebek ya da herhangi birşey kovaladıkları zaman odaklarını tümüyle ona verdiği için asıl tehlikeyi kaçırıyorlar.gece tezgah üstünde muazzam bir dengeyle,tek bir bardak bile yerinden oynatmadan gezinen kedi,ertesi gün salon çiçeğini bir sinek uğuruna devirebiliyor.ama 15 yıl birlikte yaşadığınız bir hayvanı 3 aşağı 5yukarı tanıyabiliyorsunuz.neleri göze alıp nelerden çekindiğini anlarsınız.benimki durduk yerde atlayabilecek bir tip değildi.koltuktan inerken bile 3kere düşünüyordu.veteriner hekim adayıyım diyorsunuz,konunun ehli sizsiniz,bu konuda sizinle tartışamam.muhakkak ki benden daha fazla bir bilgiye sahipsinizdir.ben 30'umu devirdim ve eve ilk girdiğim günden beri hep bir kedimiz vardı)siz kitapları devirdiniz,ben kulak ve kuyruk çekiştirerek öğrendim...siz işin aslını biliyorsunuz,ben gözlemlerime dayanarak.elbette size saygı duyar ve bu noktada susarım.ve yaşadığınız bu acı olaydan dolayı size de tekrar baş sağlığı diliyorum.
teşekkür ederim.ben şu an zaten türkiyedeyim.bu vaka ordayken daha olmuştu.fena halde araba altındaki hamile kedileri kesiyorum şimdi:82:
yo estafurullah(doğru yazdım inşallahHiç merak etme 30'umu devireli çok oldu bu bitirdiğim 2. fakülte daha önce hukuk fakültesini bitirdim ve veterinerlik fakültesi için çok çok uğraştım çünkü kendimi bildim bileli evde daima bir kaç çeşit kuyruklu olmuştur, eh aileden gelen bir şey var tabii o aşıyı bir kere vurdun mu kurtuluşun yok o yüzden benim esas deneyimim evdeki, sokaktaki parktaki patiler sonrasında okul, sonrası belediye ve sonrası klinikler zaten evinde hiç hayvan beslememiş çocukluğunda onlarla alt alta üst üste oynamamış kimse veteriner olmaz, ha olur tıp fakültesini kazanamamıştır veteriner olmuştur o ayrı...
Kediler zarif hayvanlar ciddi manada bazen dünyanın en sessiz yaratıkları bazense onlardan sakarı gürültücüsü yok, şeker şeyler dünya onlarsız çekilmez...Davranış konusunda ise ben yalnızca etoloji dersi gördüm kardeşimse etoloji üzerine yüksek lisans yaptı o yüzden kılıç bu konuyu daha iyi bilir ama zılgıtı yedi oturuyor şimdi :) Pati sallıyoruz sana...Bol patili, az whsikaslı günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?