Kullandığınız Kedi Mamaları

evet aşı konusunda bende size katılıyorum
sadece bir kez kuduz aşısı yaptırdım ikinci aşımızın vakti geldiğinde vet imiz kedimin dışarı çıkıp çıkmadığını sordu ve bebeğim evden dışarı patisini bile çıkarmaz dediğimde kuduz aşısına gerek yok o zaman dedi.
karma aşı içinde olsa iyi olur ama olmazsada sorun değil dedi.
parazit olayına gelince, benim kedim aşıya karşı derisi reaksiyon gösteriyor, aşı olduğu yerde hemen tüy dökülmesi ve egzama oluşuyor bizde eczaneden kediler için parazit hapı alıyoruz kilosuna orantılı olarak parazit hapı veriyoruz, ben 3 ayda bir veriyorum vet ede sordum 6 ayda bir versek daha iyi olmazmı diye ( 5 yaşında oğlum var) evde çocuk var 3 ayda bir ver aksatma en önemlisi o zaten dedi
mama olayına gelince daha öncede yazdığım gibi kesinlikle profesyonel mama tercih etmek gerekiyor onlarda bizim çocuklarımız

bu arada benim kedi sayısı evde ikiye çıktı ve tabiiki masraflarda x2 oldu haliyle
ama evimize yeni gelen kızımızada kıyamıyorum ki psikolojik olarak çok yıpranmış bir kedi, o kadar nazik kibar ve terbiyeli olmasına rağmen 1,5 yaşına gelmiş ama hala kendine yuva bulamamış, bende dayanamadım kızlar ve sahiplendim
bakıyorum yüzünede öyle masum ki
hal böyleyken böyle anlıycağınız bende bir yandan masrafları düşünmedem edemiyorum tabii ama onlarda Allahı ın yarattığı canlar bizler sahip çıkmazsak evlerimizi onlara açıp yuvaları yapmazsak düşünsenize yavrucakların durumu

neyse çok duygusallaştım ben (

Son düzenleme:
royal canin kullanıyordum.
ama burada artık bulamıyorum.
proplana geçtim.
çeşit çeşit veriyorum..
beğenerek yiyor fıstıklı lokumum.

Market mamalarında şöyle bir durum var, diyelim super profesyonel dediğimiz hills proplan royal canin tipi mamaları günde 70 gr yiyen erişkin kedi market mamlarından çok daha fazlasını yemelidir çünkü market mamalarının bir besleyiciliği olmadığı gibi uzun vadede hayvanın fizyolojisine de zararlıdır.Böbrek yetmezliği, üriner yollarda taş, karaciğer hastalıkları gibi problemlere neden oluyor.Tecrübe ile sabit kaliteli mamadan şaşmamak gerek işi garmaj/ ay a vurduğumuzda aslında super profesyonel mamalar çok daha hesaplı oluyor.

biz de Royal canin ya da pro plan verdik şimdiye kadar hep. zaten pek bi nazlı bizim kız başka şey yemez kolay kolay. ama yaş mama konusunda tek favorisi la cat ton balıklı olanı. o da bi yerde market maması ama çok nadir veriyoruz zaten... bize küsüp trip yapıyorsa yarım kutu ton balıklı yaş mama yetiyor Köpük'ümüze

bende başlarda royal canin alıyodum fakat büyüdükça daha fazla yediği için biraz tuzlu geldi açıkçası. şimdi la cat yiyo oğluşum.
kızlar bide mamasının içine bira mayası katarsanız çok seviyolar. tavsiye ederim. hem vitamin hemde tüy dökümü açısından çok faydası oluyo bira mayasının.

Royal Canin+Whiskas minik poşetlerdekinden biftekli olan.Ya kedi dediğin balık yer değil mi? Okyanus balıklısından, evde pişirilen tereyağlı balıktan hiç hazzetmiyor hatta kokusundan bile nefret ediyor :) Kırmızı ete (bifteğe) düşkün benim manyak.Günlük royal canin yer, akşamlarıda yemek üstüne tatlı niyetine yarım poşet Whiskas.Sanırım koladaki bağımlılık yaratan şey, whiskasta da kediler için geçerli.Kaliteli olmamasına rağmen deliriyor hatta bağımlı diyebilirim

Maalesef whiskas'ın kullandığı aromalar bağımlılık yapıyor doğrudur...

evimizde bizimle birlikde yaşayan masumcuklara kendimiz kadar önem verelim nolurr.kendimiz hergün fast food yesek sağlığımız ne hallerde olur bir düşünün whiskas da kedilerimizin fast foodu.veteriner mamaları en sağlıklıları.

Kedim Whiskas'ı seviyor, bende onu kullanıyorum. Zaten profesyonel mamaların çoğunda GDO varmış. Hangileri olduğunu bilen var mı? Ben Whiskas'a arada Proplan karıştırıyorum. Umarım Proplan'da GDO yoktur.

Veteriner maması dediğin nedir canım? Ben de veterinerden alıyorum fakat iyi olmadığı söylendi.

Veteriner maması dediğin nedir canım? Ben de veterinerden alıyorum fakat iyi olmadığı söylendi.

Royal Canin, Hills, Proplan, bunlar kedilerini gerçekten seven bilinçli kedi sahiplerinin kullandığı mamalar, whiskas tarzı market mamalarsa kedilerinin sağlığını 3 kuruş paraya değişen sözde hayvanseverlerin kullandığı mamalar canım...Ne yazık ki ne söylersek söyleyelim whiskas sevdasından asla vazgeçmeyecekleri gibi birde sağlıklı olduğunu savunuyorlar, bir kaç sene sonra kedilerinin cansız bedenlerini ellerine aldıklarında umarım ben ne yaptım diye vicdan azabı çekmezler...

Ne yani ben bunları kullanmıyorum diye kedimi sevmemiş mi oluyorum? Benim bütçem ne yazık ki onları karşılamıyor. Fakat %40 yaşama şansı olan bir kediye de sırt çeviremezdim. Öylece bırakmaktansa, veterinerimin tavsiye ettiği veterinerimin de kedisi için kullandığı bir mamayı kullanıyorum.

Sen neden alındın anlamadım neticede veterinerin önerdiği bir mamayı kullanıyorsun? Ben kendi çocuklarım için royal canin kullanıyorum, sokakta baktıklarım için yine marketten değil veterinerden aldığım 15 kglik daha hesaplı mamaları kullanıyorum.Kısaca hayvanlara zeytinyağlı taze fasulye yediririm ama whiskas yedirmem! Umarım daha açık olmuştur. Ve evet tüm uyarılara rağmen hala gidip whiskas mama alıp bunların iyi olduğunu iddia eden hayvan sahipleri bence hayvansever geçinen yüz karası insanlardır.Hayvanların eninde sonunda böbrek yetmezliği çekeceği, mesanelerinde kristal oluşacağı kesin, bunu bile bile devam ediyorlarsa kimse onların iyi sahip olduğunu söyleyemez değil mi? Bu mamalardan vermek yerine ev yemeği vermek çok daha sağlıklı olur.Kullanmayın, kullandırmayın.

Daha önce veterinerimin kedisi için kullandığı ve bana da tavsiye edip kullandığım mamanın kötü olduğunu söylemiştiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye ile whiskas arasında bir fark yok sonuçta ikisi de hayvan sağlığı için zararlı ve seçim yapmak gerekirse her ikisini de seçmemek gerekir. Kötünün iyisi diye seçim yapmak gibi bir saçmalık olamaz. Elbetteki yanlış olan bir şeyi onaylamamak gereklidir. Birde benim veterinerim whiskasın iyi olduğunu söylemişti. Buradaki veterinerler bir garip, bir dediği bir dediğini tutmuyor. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 5 sene eğitim görmüş ama lafına güvenemiyorum.

Öncelikle didi, senin kullandığın mamanın ne olduğu konusunda bir fikrim yok, bir süre bu hesabı kardeşimle birlikte kullandık bir soru sorduysan bunu o yanıtlamış olabilir kendisi bir veteriner hekim adayı okulu bu dönem bitiyor, mamanın kötü olduğunu söylediyse muhtemelen kötüdür yapılabilecek bir şey yok ama madem ki kötü olduğunu söylemiş bu durumda inan bana zeytinyağlı taze fasülye vermek onun için çok daha faydalı olacaktır çünkü bu kötünün iyisini seçmek değil tam tersi ev yemekleri onlara uygun bir hale getirilirse, vakit ayırılıp onlara özel besinler pişirilirse çok daha sağlıklı olur, fasülye kedilerin böbreklerini bitirmez ama whiskas bitirir. Whiskas kuru mama bakkalda 300 gr 5 ytl, royal canin 2 kg 36 ytl yani 2 kg whiskas kuru mama 33 liraya gelirken sağlıklı olan kuru mama 36 ytl'ye geliyor.2 kg whiskas kuru mama yalnızca 17 gün yetiyorken 2 kg royal canin mama 28 günlük porsiyona denk geliyor şimdi bana söyler misin bu insanlar neden hala aylık daha fazla ücret öderlerken ısrarla whiskas almaya devam ediyorlar? Bu arada kullandığın mama nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…