- Konu Sahibi Tarcinli_Kurabiye
-
evet aşı konusunda bende size katılıyorumaşılar için;
kuduz aşısına bence de gerek yok evdeki kedinin..
ama şehirlerarası yolculuklarda,karne istiyolar ve tek baktıkları da kuduz aşısı kaşesi olup olmadığı..
karma aşı olsa iyi olur..
iç dış parazit tedavilerinin ise,3 ayda bir diyolar ama 6 ayda bir yapılmaları uygun bence de.. (evden hiç çıkmıyorlarsa şayet..)
mama için ise;
whiskas diğer market mamalarına göre biraz daha iyi..
whiskas ve diğer benzeri market mamaları çok lezzetli onlar için,çünkü içinde tatlandırıcı niteliğindeki madde oranı fazla,kurutulmuş et oranı az..
ama profesyonel mamaların içeriği başka hiçbir ek gıdaya gerek olmaksızın ayarlanmış..
minareller,protein,vitamin dengesi,bi miniğin sağlıklı beslenmesi için uygun değerler ve oranlar..
içerğinde ise,gerçek kurutulmuş et ya da tavuk var..
Royal Canin+Whiskas minik poşetlerdekinden biftekli olan.Ya kedi dediğin balık yer değil mi? Okyanus balıklısından, evde pişirilen tereyağlı balıktan hiç hazzetmiyor hatta kokusundan bile nefret ediyor :) Kırmızı ete (bifteğe) düşkün benim manyak.Günlük royal canin yer, akşamlarıda yemek üstüne tatlı niyetine yarım poşet Whiskas.Sanırım koladaki bağımlılık yaratan şey, whiskasta da kediler için geçerli.Kaliteli olmamasına rağmen deliriyor hatta bağımlı diyebilirim
aynen canım katılıyorum sana.Kedim Whiskas'ı seviyor, bende onu kullanıyorum. Zaten profesyonel mamaların çoğunda GDO varmış. Hangileri olduğunu bilen var mı? Ben Whiskas'a arada Proplan karıştırıyorum. Umarım Proplan'da GDO yoktur.
evimizde bizimle birlikde yaşayan masumcuklara kendimiz kadar önem verelim nolurr.kendimiz hergün fast food yesek sağlığımız ne hallerde olur bir düşünün whiskas da kedilerimizin fast foodu.veteriner mamaları en sağlıklıları.
Veteriner maması dediğin nedir canım? Ben de veterinerden alıyorum fakat iyi olmadığı söylendi.
Royal Canin, Hills, Proplan, bunlar kedilerini gerçekten seven bilinçli kedi sahiplerinin kullandığı mamalar, whiskas tarzı market mamalarsa kedilerinin sağlığını 3 kuruş paraya değişen sözde hayvanseverlerin kullandığı mamalar canım...Ne yazık ki ne söylersek söyleyelim whiskas sevdasından asla vazgeçmeyecekleri gibi birde sağlıklı olduğunu savunuyorlar, bir kaç sene sonra kedilerinin cansız bedenlerini ellerine aldıklarında umarım ben ne yaptım diye vicdan azabı çekmezler...
Ne yani ben bunları kullanmıyorum diye kedimi sevmemiş mi oluyorum? Benim bütçem ne yazık ki onları karşılamıyor. Fakat %40 yaşama şansı olan bir kediye de sırt çeviremezdim. Öylece bırakmaktansa, veterinerimin tavsiye ettiği veterinerimin de kedisi için kullandığı bir mamayı kullanıyorum.
Sen neden alındın anlamadım neticede veterinerin önerdiği bir mamayı kullanıyorsun? Ben kendi çocuklarım için royal canin kullanıyorum, sokakta baktıklarım için yine marketten değil veterinerden aldığım 15 kglik daha hesaplı mamaları kullanıyorum.Kısaca hayvanlara zeytinyağlı taze fasulye yediririm ama whiskas yedirmem! Umarım daha açık olmuştur. Ve evet tüm uyarılara rağmen hala gidip whiskas mama alıp bunların iyi olduğunu iddia eden hayvan sahipleri bence hayvansever geçinen yüz karası insanlardır.Hayvanların eninde sonunda böbrek yetmezliği çekeceği, mesanelerinde kristal oluşacağı kesin, bunu bile bile devam ediyorlarsa kimse onların iyi sahip olduğunu söyleyemez değil mi? Bu mamalardan vermek yerine ev yemeği vermek çok daha sağlıklı olur.Kullanmayın, kullandırmayın.
Daha önce veterinerimin kedisi için kullandığı ve bana da tavsiye edip kullandığım mamanın kötü olduğunu söylemiştiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye ile whiskas arasında bir fark yok sonuçta ikisi de hayvan sağlığı için zararlı ve seçim yapmak gerekirse her ikisini de seçmemek gerekir. Kötünün iyisi diye seçim yapmak gibi bir saçmalık olamaz. Elbetteki yanlış olan bir şeyi onaylamamak gereklidir. Birde benim veterinerim whiskasın iyi olduğunu söylemişti. Buradaki veterinerler bir garip, bir dediği bir dediğini tutmuyor. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 5 sene eğitim görmüş ama lafına güvenemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?