cenoy,,,,herkezin kendi fikri seninde fikrin böyle... ama bana görede yanlış...neden o zaman gittiğim veteriner mama satmadığı halde profesyonel öneriyor ticari bir cıkarıda yokken..bende senin kadar arastırdım takıntılıyım biraz dısarda önüme gelen vete girip mama konusunu konuşmuşumdur...biri ikisi üçü yanıltıyorda bunların hepsimi yalancı yani..hiçbir ücret ödemeden sadece bilgi almak amaclı coğu veteriner wiskası kesinlikle önermedi..veteriner maması cümleside yanlış bana göre...benim rastgeldiğim hicbir pet shop wiskas satmıyor acık mama satmıyor soruyorum zararlarından bahsediyor satabilir,,,para kazanabilir ama satmıyor demekki ortada gercekten birşey var... ben ilk zamanlarda wiskas alıyodum bebekken evet iştahla yiyodu sağolsun mahallemdeki vet vermemem gerektini söyledi o gün kestim...ve o vetten bir alış verişim bile yoktu para uğruna kaliteli mamaya yöneltmiyor veterinerler bizleri....bu işin uzmanı onlar,,bişey biliyolarki söylüyolar,,hadi bizler bu konuda uzman değiliz ama veterinerler uzman bu işin profesyonel insanları ona göre eğitimliler wiskasa kötü diyolarsa kötüdür...hiçbir mama satmayan vetlerede sor bakalım ortada ticari bişey yok kazanç elde edemeyecek ama yinede wiskas için ne diyecek...........kedi beslemediğin için cok fazla dikkatli degilsin avrupa amerika bunları bpşver bizim memleketimizdeki veterinerler wiskası önermiyosa bu doğrudur bence....avrupanın amerikanın lafıyla onayıyla yargıya varmanda yanlış......evet kuru mama yaş mama verilir ama bu dikkatli yapılır ödüldür yaş mama...sürekli verilmez,,ev yapımı yiyeceklerde verilip denge saglıyosunuz yazmışsın buda yanlış aslında evde yediğimiz besinleri kedimize vermemizde doğru degilki kimisi balı cok sever kimisi dondurma..cok severek yiyo diye vermemizmi gerek zararlı işte ötesi yok.....evde anca balık yada tavuk ciğer yaptıysak pişmiş ve ılık halde az miktar sunarız....ya,bu işin uzmanı olmuş insanlar söylüyosa bir gercek vardır bunların hepsimi birlik olduda wiskasa kötü dedi mantıklı düşünmek gerek onayla ABD tastiği ile düşünmemek gerek....yurdumun veti yurdumun pet shopu yalanmı söylüyo....ben profesyonel mama ile alakalı hiçbir yerde duymadım eleştiri...duyan varsa yazsın paylaşsın dimi...profesyonel mamalarda kediler aşırı almıyoki besin degerlerini...ona göre ölcülüdür..wiskas yiyipte hiç besin almamasından iyidir........benim fikrime göre bunlar doğru...kedi beslemiyosun bu yüzden bu kadar savunmadasın wiskası neyi arastırdın onuda anlamadım ya...........ben ABD AVRUPA onayı falan dinlemem ülkemin veterinerleri onlardanda uzman..ben onları dinlerim...........gereksiz aşı ilaç diye bişeyede inanmıyorum,,,evet kuşku duydum ama yerimde saymadım aldım sağlık karnesini tıpkı mama olayı gibi bircok vete gösterdim doğrumu bu aşı zamanları diye....o benim canım dikkat edicem tabii..saglık karnesi elimde aşı zamanları doğrumu diye cok veteriner gezdim...oda bir can tabiki kuşkum varsa arastırcam........tek bir yere bağımlı kalmamak gerek..gecen gün veterinerimim gelmesini beklerken o civardaki pet shopta zaman gecireyim dedim içeri bayan girdi wiskas istedi alma dedim anlttım ama cok iştahla yiyo dedi evet yer ama zamanla bağışıklık sistemi bozulur arastır dedim almadı vermeyeyim o zaman dedi..ve o pet shopun sahibide bana bişey söyleyemedi sustu kaldı...savunabilirdi,savunmadı...para kazancaktı sonunda niye böyle dedin diyebilirdi demedi...ağzından tek kelime bile cıkmadı adamın..BAZI ŞEYLER ONAYLA TASDıKLE OLMUYOR BEN MEMLEKETıMıN VETERıNERLERıNıN DÜŞÜNCELERıNE GÜVENıRıM....iyice araştırır ondan sonra savunurum...bunlarda benim fikrim saygı duyarsın umarım....sonuçta bir paylaşım alanı herkez fikrinde özgür...........