Kullandığınız Kedi Mamaları

bence tlf edip ayırtmayı dene,kesin gidebilecegin cok yakın bir tarih verirsen bence ayırır..uzakta olduğunu söylersin kesin gitmeyi düşünüyosan..

şimdi keşvettiğim bir site petşipariş.com sende bak diye yazayım dedim önce,hills pro plan royal canin inanılmaz düşük fiyatta bir girip bak bende bakacagım iyice...

benim 42 tlye aldığım hillsin ordaki fiyatını görünce nerdeyse sok oldum ne kadar ucuz bazı sitelerde okudum adını girdim hemen...bence harika

yeri şişlideymiş istanbul içi sonuçta..kargo ücreti yerine otobüse binerim yerine giderim daha iyi..

kızlar dıkkat edın sahte olmasın. günümüzde en yaygın deterjanların ilaçların bıle helogramlı taklıtlerını yapıyorlar. evet hepsi çok pahalı ama 10 tl daha ucuza alıcaz dıye sahte mama alıpta ciddi sağlık problemlerine sebep olmayalım. guvendığınız yerlerden alın (benımkı sadece bir öneriydi)

haklısın ama nereden bilebiliriz ki sahte olup olmadığını
annem normalde para vermediği için kaliteli mamalara, böyle bir arayış içerisine girdim ben :gitme:

Market mamalarına yöneltilen eleştiriler kadar profesyonel mamalara da yöneltilen eleştiriler var. Kedilerin yeterli besin değerlerini almamaları ne kadar tehlikeliyse aşırı almaları da o kadar tehlikelidir. Eğer kediniz özel bir diete ihtiyaç duyuyorsa kuşkusuz bu mamaları kullanması en doğrusu ama ne yazık ki sağlıklı kedilere bile bazı veterinerler para uğruna gereksiz aşılar ve ilaçlar verebiliyor ve başta whiskas olmak üzere market mamalarını kötüleyip veteriner maması satmaya çalışıyorlar. Kedinizi sağlıklı ise ve siz onu dengeli besliyorsanız,verdiğiniz mama miktarı aşırıya kaçmıyorsa,kuru-yaş mamayı ve ev yapımı yiyecekleri dengeleyip hep aynı besin içeren mama yerine farklı besinler içeren mamalar veriyorsanız kullandığınız mamanın market veya profesyonel mama olmasının bir önemi yok. Burada tercih sizin bütçenize ve kedinizin damak tadına kalıyor. Waltham adlı evcil hayvanlar konusunda araştırma yapan saygın bir kuruluş whiskas'ı onalıyorsa ve bu mama yıllardır Amerika, Avrupa ve dünyanın yüzlerce ülkesinde satılıyorsa whiskas söylendiği gibi kötü veya tehlikeli olamaz. Aksi halde başta Amerika olmak üzere derhal yasaklanırdı. Kedimi sormayın çünkü kedi beslemiyorum, mesleğim gereği geçmişte yaptığım ufak bir araştırma sonucu vardığım sonuçları sizlerle paylaşmak istedim o kadar.

Ben Çapkınıma Royal Canin kullandım bebekliğinden bu zamana kadar. fakat fazla tüy dökümü yaşamaya başlamıştık dk.Proplan kuzulu ve pirinçliye dönelim yavaş yavaş dedi..Royal Canın tavuk içerikli bir mama olduğu için uzun süre yediğinde olabiliyo dedi. bende proplan aldım şimdi ikisini karıştıryorum birde bir yağ aldık ama ismini hatırlamıyorum şimdi.mamasına bir iki damla katıyorum çok şükür baya bir düzelme var..özellikle Royal Caninden çok menunum hiç bir sorun yaşamadım rahatsızlık vs vs çok şüküürrr. birde haftada 2 gün yaş mama veriyorum Royal veya Hiliss yada tavuk göğsü haşlıyorum bayılıyoo bebeğim..birde kızlar tavuk ciğerini şayet vericekseniz mutlaka çok iyi yıkayın hatta biraz suda bekletin inanılmaz kum var beklettiğiniz sudada görüceksiniz vede iyce pişmesini sağlayın ben çok sık olmasada yapıyorum arada..sevgileer

cenoy,,,,herkezin kendi fikri seninde fikrin böyle... ama bana görede yanlış...neden o zaman gittiğim veteriner mama satmadığı halde profesyonel öneriyor ticari bir cıkarıda yokken..bende senin kadar arastırdım takıntılıyım biraz dısarda önüme gelen vete girip mama konusunu konuşmuşumdur...biri ikisi üçü yanıltıyorda bunların hepsimi yalancı yani..hiçbir ücret ödemeden sadece bilgi almak amaclı coğu veteriner wiskası kesinlikle önermedi..veteriner maması cümleside yanlış bana göre...benim rastgeldiğim hicbir pet shop wiskas satmıyor acık mama satmıyor soruyorum zararlarından bahsediyor satabilir,,,para kazanabilir ama satmıyor demekki ortada gercekten birşey var... ben ilk zamanlarda wiskas alıyodum bebekken evet iştahla yiyodu sağolsun mahallemdeki vet vermemem gerektini söyledi o gün kestim...ve o vetten bir alış verişim bile yoktu para uğruna kaliteli mamaya yöneltmiyor veterinerler bizleri....bu işin uzmanı onlar,,bişey biliyolarki söylüyolar,,hadi bizler bu konuda uzman değiliz ama veterinerler uzman bu işin profesyonel insanları ona göre eğitimliler wiskasa kötü diyolarsa kötüdür...hiçbir mama satmayan vetlerede sor bakalım ortada ticari bişey yok kazanç elde edemeyecek ama yinede wiskas için ne diyecek...........kedi beslemediğin için cok fazla dikkatli degilsin avrupa amerika bunları bpşver bizim memleketimizdeki veterinerler wiskası önermiyosa bu doğrudur bence....avrupanın amerikanın lafıyla onayıyla yargıya varmanda yanlış......evet kuru mama yaş mama verilir ama bu dikkatli yapılır ödüldür yaş mama...sürekli verilmez,,ev yapımı yiyeceklerde verilip denge saglıyosunuz yazmışsın buda yanlış aslında evde yediğimiz besinleri kedimize vermemizde doğru degilki kimisi balı cok sever kimisi dondurma..cok severek yiyo diye vermemizmi gerek zararlı işte ötesi yok.....evde anca balık yada tavuk ciğer yaptıysak pişmiş ve ılık halde az miktar sunarız....ya,bu işin uzmanı olmuş insanlar söylüyosa bir gercek vardır bunların hepsimi birlik olduda wiskasa kötü dedi mantıklı düşünmek gerek onayla ABD tastiği ile düşünmemek gerek....yurdumun veti yurdumun pet shopu yalanmı söylüyo....ben profesyonel mama ile alakalı hiçbir yerde duymadım eleştiri...duyan varsa yazsın paylaşsın dimi...profesyonel mamalarda kediler aşırı almıyoki besin degerlerini...ona göre ölcülüdür..wiskas yiyipte hiç besin almamasından iyidir........benim fikrime göre bunlar doğru...kedi beslemiyosun bu yüzden bu kadar savunmadasın wiskası neyi arastırdın onuda anlamadım ya...........ben ABD AVRUPA onayı falan dinlemem ülkemin veterinerleri onlardanda uzman..ben onları dinlerim...........gereksiz aşı ilaç diye bişeyede inanmıyorum,,,evet kuşku duydum ama yerimde saymadım aldım sağlık karnesini tıpkı mama olayı gibi bircok vete gösterdim doğrumu bu aşı zamanları diye....o benim canım dikkat edicem tabii..saglık karnesi elimde aşı zamanları doğrumu diye cok veteriner gezdim...oda bir can tabiki kuşkum varsa arastırcam........tek bir yere bağımlı kalmamak gerek..gecen gün veterinerimim gelmesini beklerken o civardaki pet shopta zaman gecireyim dedim içeri bayan girdi wiskas istedi alma dedim anlttım ama cok iştahla yiyo dedi evet yer ama zamanla bağışıklık sistemi bozulur arastır dedim almadı vermeyeyim o zaman dedi..ve o pet shopun sahibide bana bişey söyleyemedi sustu kaldı...savunabilirdi,savunmadı...para kazancaktı sonunda niye böyle dedin diyebilirdi demedi...ağzından tek kelime bile cıkmadı adamın..BAZI ŞEYLER ONAYLA TASDıKLE OLMUYOR BEN MEMLEKETıMıN VETERıNERLERıNıN DÜŞÜNCELERıNE GÜVENıRıM....iyice araştırır ondan sonra savunurum...bunlarda benim fikrim saygı duyarsın umarım....sonuçta bir paylaşım alanı herkez fikrinde özgür...........

masal3... Aşkolsun tabi ki herkezin fikrine saygı duyarım.Kuşkusuz herkez beslediği kedisi için en iyisini ister ve sizde bu nedenle kuşkusuz konuyu araştırıp değerlendirmişsinizdir. Merak ettiğiniz için söyleyeyim kedisi ölen bir müşterimin iddaları üzerine konuyla ilgilenmiştim. Öncelikle şunu belirteyim yazımdan tüm veterinerleri kasttetiğimi düşünmeniz yanlış. Sanırım, ülkemizde her meslekte ne yazık ki dürüst olmayan kişilerin var olduğunu sizde farkındasınızdır. Bir şeyin kötü olduğuna karar vermek için onu kullanmanız, denemeniz lazımdır. Hele hele bunu iddia etmek için kanıt göstermeniz şarttır. Başkalarının fikirleri, görüşleri ve deneyimleriyle ancak tavsiyede bulunulabilir. Benim yazımda vurgulamak istediğim buydu; Eğer bir mama nedeniyle kedilerin o yada bu şekilde zarar gördüğü, hele hele öldüğü kanıtlanmış ise asla bu mamanın üretimine izin verilmez. Örneğin siz kediniz için kullandığınız mamadan dolayı hastalandığını veya allah korusun öldüğünü düşünürseniz bunu hukuki bir platforma taşımaz mısınız? Eğer o yada bu mama için böyle bir durum söz konusu olsa tamamen yasaklanmasa bile en azından sigara örneğinde olduğu gibi paketlerin üzerine uyarı koydurulurdu;mesela ' Sindirim sistemini bozabilir....' gibi. Siz bu yargıya bizzat yaşayıp görerek mi ulaştınız yoksa veterinerler veya çevrenizdeki kişilerin görüş,düşünce ve yorumlarıyla mı? Eğer bizzat yaşayarak ulaştıysanız bence yargıya taşımanız gerekirdi ki doğruluk payı varsa ilerde benzer vakalar olup başka kediler zarar görmesin diye.Eğer başkalarının iddia veya görüşleriyle ulaşmış iseniz tabi ki bunu kendi adınıza göz önünde bulundurabilirsiniz, fikir de beyan edebilirsiniz ama iddia da bulunmak doğru değildir. Profesyonel mamalar ile ilgili olan eleştiri ise henüz tam anlamıyla ne oranda sağlıklı oldukları yönünde. Biz insanlar için de hergün yeni bir yiyecek veya ürün sağlıklı diye lanse edilip, bir kaç yıl sonra aslında o kadar da sağlıklı olmadıkları, hatta bazılarının zararlı bile oldukları söyleniyor. Ama buda kanıtlanmadığı sürece sadece bir görüş olarak kalacaktır tabi. Kedilerin beslenme detaylarıyla ilgili olarak sizin gibi kedi besleyen ve alakalı bir kişi yanında bana asla söz söylemek düşmez, sadece vardığım yargıları ifade edebilirim. Sizler çok daha iyi bilirsiniz tabi. Benim vurgulamak istediğim konu sadece burada tartıştığımız o yada bu marka kedi maması değil, genel olarak internet ortamında insanların yargısız infaz yapması. Tabi ki ülkemizin çalışanına güveneceksiniz, tabi ki bir doktora gittiğinizde size doktor haşlanmış sebzenin kırmızı etten daha sağlıklı olduğunu gerçeğini söyleyecek, ama kolestrolünüz olmadığı halde kırmızı et asla yemeyin derse veya sağlıklı olmanıza rağmen kırmızı et yerseniz ölürsünüz derse konuyu sizin değerlendirmenize bırakıyorum. Türkiye'de yaşıyoruz, tabi ki biz kendimizin onayı çok önemli ama sonuçta bu dünyada sadece biz yokuz,bizim gibi duyarlı,düşünen,araştıran başka ülkelerde mutlaka vardır.

ya bilmiyorum bence bi zararı yoktur whiskasın yaa. yani bi petshop ''hayır bu zararlı değildir'' demedi diye ben zararlı olduğu yargısına varamıyorum. veterinerler genelde kendileri satmasa bile whiskasa karşı. çünkü şu an satmasa bile ilerde yüksek ihtimal o da mama satmaya başlayabilir ve whiskas onlar için en büyük rakip. onların sattığı mamaların yanında gayet ucuz çünkü. ayrıca veterinerler gerçekten gereksiz aşı yapıyorlar kedilere daha çok para almak için. mesela benim kedim dışarı bile çıkmıyor daha bir kere hayatında dışarı çıkmadı apartmandaki evde yaşıyor. bunu bile bile kedime 3 yıl boyunca kuduz aşısı yapıp durdular. en sonunda sinirlerim bozuldu. bıraktım kedimi veterinere götürmeyi. gayet de iyi 5 yıl oldu gayet sağlıklı. biz devamlı aşı mı oluyoruz? onlar da o şekilde. devamlı aşı olmalarına gerek yok. eğer hasta olurlarsa ilaç veriririz tedavi yaptırırız. ama devamlı evde olan, kuru mamadan başka bişey yemeyen bi kediye devamlı kuduz aşısı karma aşı zart aşısı zurt aşısı. yazık hayvana ya. kevgir gibi oldu kediciğim. ayda bir nasıl canı yanıyodu hayvan duvarlara tırmanıyodu acıdan. zaten 10 gün bize küs kalıyordu. hiç gerek yok.

aşılar için;
kuduz aşısına bence de gerek yok evdeki kedinin..
ama şehirlerarası yolculuklarda,karne istiyolar ve tek baktıkları da kuduz aşısı kaşesi olup olmadığı..
karma aşı olsa iyi olur..
iç dış parazit tedavilerinin ise,3 ayda bir diyolar ama 6 ayda bir yapılmaları uygun bence de.. (evden hiç çıkmıyorlarsa şayet..)

mama için ise;
whiskas diğer market mamalarına göre biraz daha iyi..
whiskas ve diğer benzeri market mamaları çok lezzetli onlar için,çünkü içinde tatlandırıcı niteliğindeki madde oranı fazla,kurutulmuş et oranı az..

ama profesyonel mamaların içeriği başka hiçbir ek gıdaya gerek olmaksızın ayarlanmış..
minareller,protein,vitamin dengesi,bi miniğin sağlıklı beslenmesi için uygun değerler ve oranlar..
içerğinde ise,gerçek kurutulmuş et ya da tavuk var..

Son düzenleme:
ya bizim kıza pro plan ın acığından veriyordum kiloluk alıyordum ama içime sinmiyordu emin önünden alıyordum fkt hic bir sorun yoktu allah yukarda..
sonra bi dönem cok sıkıstım maddi anlamda whiskas vermeye başladım mecburen,kakası bukadar mı kötü kokar cok yapıyordu sürekli kum değiştirmek zorunda kalıyordum ayda 2 kere kristal kum değiştirmeye basladım 8-9 aylık kediye...baktım olmuyor royal canin in acığını buldum..pet shop sahibi önümüzde acıyor cuvalı tam bir hayvansever.kocamustafa paşa-samatyada isteyenler için adresi verebilirim hemen fiyatları da yazim
kitten 36 nın kg 17 ytl
sensible 33 kg 14
açık fiyatları bunlar..mis gibi miss süt kokuyorr :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…