Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Evet yürütmeyi düşünmüyorum çok yoruldum çünkü.Bişey konuşmaya çalışsam beni yoruyorsun bunaltıyorsun flan deniliyor.Asla konuşamıyorum.

Konu sahibinin eşine yönelik , konu sahibinin de beğendiği yorumlardan :

- Aman defolsun gitsin manyak herif pesinden gitme, buyuyemeden evlenirse erkekler boyle oluyor

- Boşa bu ayıyı,

- Comaristan göcmeni kocan alsın kardesini cehennemin dibine gitsin

Bir yörede it benzetmesiyle başlayan bir söz mevcutmuş. Konu sahibinin begendiği mesajlardan olmadığı için onu eklemedim.

Bir eş , eşine ne denli kızgın olsa da ; eşi için sarf edilen bu sözleri beğenmemeli diye düşünüyorum. Ve hatta bu sözler söylendiğinde karşı çıkmalı. " Benim konum başka , hakaret etmek değil derdim " demek çok zor olmasa gerek.

Aile için söylenen asalak sözleri de yine birden fazla mesajda mevcut. Onlarda hakaret ve aşağılama.

Eşiniz , sevgiliniz , arkadaşınız , kardeşiniz , akrabanız : sizin hakkınızda , siz o ortamda yokken bu sözler sarf edildiğinde : beğenirse , itiraz etmezse normal karşılar mısınız ?

Kızgınlık anında 2 kişi arasındaki tartışmada ağızdan anlık çıkan sözden farklı bu durum.

Siz evli misiniz?

Valla hoşuma gitti yorumu beğendim.Sizin nasıl yorumları beğenmeme özgürlüğünüz varsa benim de beğenme özgürlüğüm var.

Arada olur,olmali da.Ama sizin isin duracagi yer belli degil.Bir bakmissiniz seneye ana baba kulliyen sizde.2 oglum var,dusunuyorum da bunu yapmam ya.Bir sekilde caresine bakarim,ama abisinin evini cozum olarak gormem.Insana asgari saygisi olan da gormemeli..

Burada daha çok eş çok önemli.O da böyle kabile gibi yaşamaya doğru bulduğu için benim yanımda olmak yerine karşımda oluyor bu nedenle yapacak çok da bişey yok bence

Ya bi arkadaşım var onlar da Karadenizli üstelik kocasıyla 3.kuşak gibi bi akrabalıkları da var.

Evlendikten 4 ay sonra kaynı geldi iş bulup güya durumu toparlayınca çıkacak. Kız daha yeni evli hiçbir şey anlamadı evliliğinden. Üstüne kaynana da kalktı geldi güya ziyaret ama bi geliyo 2 ay. 9 ay sabretti.Kaynı kalırken kısmen melek olan kaynananın kız "artık yeter ben evimde rahat edemiyorum eve ne zaman geleceği gideceği belli değil sürekli tetikteyim yeni evliyim kocamdan çok onu görüyorum işi var maaşı var kaç yaşında adam ayrı eve çıksın artık" diyince içinden şeytan çıktı. Bir de gidip oğlumu evden kovdu eşyalarını dışarı attı rezil etti bizi millete diye anlatmış memlekette. Boşanmadan döndüler o zaman.

Ha bunlara rağmen her sene ziyaret bahanesiyle gelip kv kp kayın 2 ay kalmaya kalktılar. Hele 2. lohusalığını rezil ettiler. Sezaryenlı haliyle kaynı kahvaltı hazırlamadı diye üstüne yürüdü ve kocası onu savunmadı. Ha ama şimdi ne oldu? Asla görüşmüyor eve gelirse gelsin senin de evin ama ben çıkarım annenle otur o gidince gelirim kimseye hizmet etmem dedi kocasına.

İlişkileri çok zarar gördü kocası ana kuzusu ağzını açamayan biri. Boşanma geçince ağlayıp zırlıyor anca. Şimdi işi olmadığı için boşanamıyor ailesi sözde destek ama annesi diliyle perişan eder biliyor. O yüzden küçüğü de kreş yaşına getirip boşanacak şimdiden hazırlıklarını yapıyor. Bana göre çoktan bitmesi gereken bir evlilik mesela bu. Ama olan kıza oldu cidden psikolojisi bozuldu.

Boşanma geçince ağlıyor dedin ya adam cidden değişik

Biz de bir taraftan karadenizliyiz.Karadenizliler yedirmeyi icirmeyi cok sever fakat neleri yaparken neleri yikiyor bilmez.
Evler imaret gibi olur,erkekler guler soyler,kadinlar cocuklarini ihmal ederek kosusturur durur.
Ceneleri de susmaz erkeklerin,konuskanlik degil laf sokma anlaminda:/

Ayyynennnn öyleeeeeee

Kadına sormadan milleti toplar haydi yemeğe haydi çayaaaaa

Sonra aman hala hazır değil mi bişeyi beceremediniz bilmem ne

Valla 1.dereceden akrabamda gördüm daha ortaokulda falandım. Köye bi sebep için gelenlere bu şekilde durun gitmeyin falan demiş en az 20 kişi kişi toplanmış geldi camdan içeri ayşee çay koy bişeyler hazırla dedi. Kadın senelerdir nasıl doluysa çaydanlığı bi fırlattı. Senin kafanda kırarım bunu bana mı sordun da çağırdın evde demleyecek çay var mı diyo musun yemek var mı diyo musun da çağırıyosun becerebiliyorsan gel kendin ağırla davet ettiklerini dedi.

Yanında başka akraba kadınlar da vardı ayşeyi desteklediler. Sen hep aynısını yapıyosun biz de görüyoruz bu kadın senin hizmetçin mi falan diye adamı topa tuttular. 1 bardak çay bulan içsin içmeyen gitsin güle güle diyip postalamışlardı adamı.

Evet,kesinlikle.
Attiklari tas urkuttukleri kurbagaya degmiyor,o es kaliyor onunla sonunda,yorgun,bikkin,hasta.
O evlatlar aciyor yine kapisini,kirgin kirgin.
Gerisi,"Ali Yedi Oyuna Gitti,Veli Yedi Koyuna Gitti"

Onu da geçtim ergen bir çocuk epey de bir yer. Ekstra birer kap yemek yapmak bile büyük maliyet şu zamanda bakalım ailenin durumu buna müsait mi?
Konu sahibine de hiç sormadık. O aile en azından 1 tane daire kirasını verecek mi acaba? Beleşe yerleşmeyi düşünmüyorlar inşallah?

Bir de konu sahibinin kocasının eşek gibi kabul edeceksin tavırlarını görmezden geliyor. Kadından izin almak gönlünü etmek yok , bencillik ve ukalalıkla suçluyor. Eminim kendine yapılsa yeri göğü inletir.

Konuşunca beni dinlemiyor.Dün konuşmaya çalıştım ve dediği tamam kardeşim buraya gelmeyecek ama ben de senin ailene gitmeyeceğim dedi.Çözümü bu.Bu insanla oturup konuşulmaz orta yol bulunmaz yani
Birakın gitmesin. Aileniz kocan nerde derlerse söyleyin çekinmeyin, size yapılanı bilsinler. O çoktan sizi kötü gelin ilan etti bile kendi ailesine.

Vallahi o yengeyi tahtta tasisalar haklarini odeyemezler.
Ben bunu ana babama bile yapmadim,cocuklarimin okullari onlara epey yakin oldugu halde.Gerci yenge de ne yapsin,oldubittiye getirmislerdir:/
Öyle demeyin , yenge çok memnundur 3 göz evde 10 nüfus yaşamaya. Çat kapı pat kapı küt kapı cümbür cemaat evine dalınınca göbek falan atıyordur.Her kadının hayali.

Katip hiç denk geldin mi bilmem. Bazen konular oluyor ama çok klasik sıradan bir iletişim sorunu ve çözülmeyecek bir durum değil. bekar ve sevgili arayan biri gidip boşan yazıyor. ben gülüyorum. mesela benim çocuğum yok ben çocuk konularına gidip hiç ahkam kesmiyorum neden çünkü bir tecrübem yok ama sevgili arayanlar bütün evlilik konularında uzmanlar mesela. ben şaşırmıyorum da artık.

Öyle demeyin , yenge çok memnundur 3 göz evde 10 nüfus yaşamaya. Çat kapı pat kapı küt kapı cümbür cemaat evine dalınınca göbek falan atıyordur.Her kadının hayali.
Zavalli kadin da hic zor degil diyor,ne yapsin,biraz da o alsin diye gozune bakiyor:/
Bizim bir tanidigin da kvsinin evinde her yil mutlaka biri olmus,okula gidip gelinmis yillarca.
Insanin tek hedefi nefes almak olursa dayanir anca,tabii o nefesin de bedelini kat be kat oder:/

Yav kendi kocası diyor konu sahibinin, yengem de dinlensin az diye. Adamın ağzından bunu duyup o yengenin hayatından memnun olduğunu düşünmek fazla saflık olur. Herkes biliyor kadının sırtındaki yükü, konu sahibini uyandırmayacaklar akıllarınca.

Konu sahibine de hiç sormadık. O aile en azından 1 tane daire kirasını verecek mi acaba? Beleşe yerleşmeyi düşünmüyorlar inşallah?
Valla vermeye de bilirler.Çünkü eşim eskiden ben kardeşime ev tutucam burada demişti Yani maddi anlamda kirasını ödeyecekmiş kardeşinin ben de o zaman demiştim ki anasının babasının daireleri var birinin kirasını versinler tutsun evini demiştim o zaman eşime mantıklı gelmişti ama anne babasına mantıklı gelir mi bilmem.Yani öyle çok o daireler yok gibi yaşıyorlarki akıllarına gelmiyor bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…