Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Hadi görümce için durumları yoktu kaldı diyelim.Şunu anlatmaya çalışıyorum zaten kızlarınızı amcanın yanına göndermişsiniz bari bu oğlunuzun burada tek kalmaması için çabalayın diyorum…Buna da mı onlar baksınlar…

Okumaya gitse hadi bir nebze anlarım. Bilinçli anne baba o yaş çocuğunu meslek edindirmeye çalışır. İstanbul’da lise mezunu bir çocuk ne iş yapıp ne kadar yükselecek ne kadar kazanacak? Nasıl kendine bakar hale gelebilecek?
Basbayağı başından savıp elaleme yük etmektir bu.

Mesela bizim evde hergun düzenli yemek pismiyor arada dışarıdan alıyoruz ya da kahvaltılıkla geçiştiriyoruz çocuğa göre çorba yapıyorum o kadar.
Bir insan artı yüktür duzen olmak zorunda.
Kadına ne kadar ağır yükler bunlar.
Arada gelip gitse neyse ama her hafta sonu gelip kalmasi o kişi belki gezmeye gidecek ama mümkün olmayacak.
O gün kahvaltılıkla idare edecek ama yine mümkün olmayacak.
Her hafta sonu kalmasi her türlü eziyet.

bende karadenizliyim hangi karadeniz bu ya trabzon falan mi

bizde hic boyle seyler yok annem de istemezdi rahmetli babam da

sadece babaannem gelir kalirdi aylarca o da zaten köşe yastığı gibiydi gelirken bavul bavul koli koli gelirdi dopdolu

mesela anneannem 4 cocugu var kimsede kalmiyor biliyor huyunu rahatsizlik vercek bir kadin kalmiyor

ben evde babam varken bile dikkat etmek zorunda kalırdım kaldi ki yabanci bir erkek

birak ayni evi ayni apartmanda kalan arkadasim kp tacizine ugradi

Konuşmuyorum arada bişey sormak için flan konuşuluyor onun dışında konuşmuyorum gerçekten içimden gelmiyor artık.

Böyle yaparak sorunu sadece büyütürsunuz. Oturun karşılıklı sakince konusun. Net olun ve böyle devam edecekse ben yokum deyin. Tabi boşanmakta kararliysaniz bunu yapın. Evi terketmeler falan çocuk oyuncağı değil bu. Birbirinizi suçlamadan açıkça konusun.

Onu da geçtim ergen bir çocuk epey de bir yer. Ekstra birer kap yemek yapmak bile büyük maliyet şu zamanda bakalım ailenin durumu buna müsait mi?
Bana yapmak daha büyük işkence.
Çünkü canım istemediğinde kahvaltılik tost felan yiyoruz.
Esime bazen işleri aksatinca trip atarım kuseriz tartışırız bunu onun yaninda yapsam gider yetistirir.
Her türlü sorunu kaynana duyar ne gerek var?
Özel kalmıyor.

Soruma da cevap veremedi zaten. Alırım kayınbiraderime bakarım diyemedi. Kim bakar Allah aşkına ya. Oğlum ufak bazen ablama gittiğimizde dönmek istemiyor illa kalacağım diye ağlıyor. Ablam kıyamıyor kalsın madem diyor ama biliyorum içinden de çok gelmiyor. Gücenecek değilim buna yorgun oluyor, ekstra bir bakım işi çıksın istemiyor. İleride sende okusun desem hayır diyemez evet ama içten içe de sinir olur bana. Hayat böyle bir şey yani duyar kasacak durum yok

Yalnız şunu da belirteyim erkek kardeş kendisi resmen kaçarak geldi buraya yani anne baba hadi git amcanda kal demedi.Kendi kendine kardeş buraya geldi ve çalışmak istediğini söyledi ama ailenin bu durum çok umrunda olmadı olma sırada yaşayamazsın flan da demediler Yani

Aynen öyle biz de yeri geliyor dışarıda yiyorduk haftasonları…Yani bu şekilde yaşam kesinlikle eziyetten başka bişey değil.Benim psikolojim dayanmıyor artık…Bu hayatı yaşamamak için verdiğim çaba beni yoruyor.böyle yaşadığımı düşünmek bile istemiyorum.

Kesinlikle öyle zaten çalışan insanlarız insan evinde az zaman geçiriyor orası dinlenme yerimiz.
Ben bütün enerjimi okulda tüketiyorum zaten.
Eve geldi mi cocugumla ilgileniyorum milletin elzem gördüğü işleri yalap salap yaparim az zamanımı ev işleri ile çok harcamam.
Akşam bebeğim uyuyunca bende uyuyorum gece kalkmaktan mahvoluyorum.
Bir de insanla uğraşacağım.
Geçen kizkardesim geldi herşeyi beraber yaparız yatağını kaldirmadi ilk basta ona da sitem ettim hemen kaldirdi.
Bunu kaynima yapacak miyim?
Herkes kendini düşünmek zorunda ne eş ne başkası seni düşünmez.

Batı Karadeniz öyle gelişmiş illerden değil Yani hatta benim memleket eşime göre daha az gelişmiş öyle düşünün ama ben ilçe merkezinde yaşadım eşim başka ilin köyünde

Konuşunca beni dinlemiyor.Dün konuşmaya çalıştım ve dediği tamam kardeşim buraya gelmeyecek ama ben de senin ailene gitmeyeceğim dedi.Çözümü bu.Bu insanla oturup konuşulmaz orta yol bulunmaz yani

Kendini düşününce bencil oluyormuşsun işte

Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan
Vallahi o yengeyi tahtta tasisalar haklarini odeyemezler.
Ben bunu ana babama bile yapmadim,cocuklarimin okullari onlara epey yakin oldugu halde.Gerci yenge de ne yapsin,oldubittiye getirmislerdir:/

Vallahi o yengeyi tahtta tasisalar haklarini odeyemezler.
Ben bunu ana babama bile yapmadim,cocuklarimin okullari onlara epey yakin oldugu halde.Gerci yenge de ne yapsin,oldubittiye getirmislerdir:/
Aynen öyle isteyerek baktığını düşünmüyorum ama mecburiyetten bakıyor sesini çıkaramıyor gibi daha çok.

Konuşunca beni dinlemiyor.Dün konuşmaya çalıştım ve dediği tamam kardeşim buraya gelmeyecek ama ben de senin ailene gitmeyeceğim dedi.Çözümü bu.Bu insanla oturup konuşulmaz orta yol bulunmaz yani

Ama bu bile evlilikte başlamasına bir sorun bana göre. Sorun illa ki olacaktır ama bu sorun konuşulur karşılıklı orta yol bulunur. Geçinmeye gönlü olan bunu yapar. İletişime kapalı biri ile bu sorunu assaniz yine sorun yaşarsınız. Gerçekten Allah yardımcınız olsun. Çocuk gibi inada bindirip benim dediğim olacak diyen biri ile evlilik yurutulmez.

Katılıyorum ne yazık ki evlilik zor zanaaat
Ben de en çok ona kırgınım zaten evden gitme durumuna kimse sizin gibi koloni halinde yaşamak zorunda değil hayır bu geçen yazın da aynısı oldu dersane için gelip kalacak dedi istemedim diye yine gitti…Sanki mecburum ben kabul etmeye insan eşinin fikirlerine saygı göstermez mi ya??? Eşimin evleneceği kişi ile ayrı bir aile kurma düşüncesi yok anladığım kadarıyla mevcut bir aileye birini daha dahil etme gibi bir düşüncesi var…Yani bir hizmetçiyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…