- 14 Nisan 2020
- 1.193
- 1.752
- 133
- 32
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Evet benim en çok kırıldığım nokta bu.Asla gönül alma yok kendi egosuna yedirmiyor ona göre aşırı normal olan bu durumu benim kabul etmemem büyük sorun.Ki bununla ilgili geçenlerde sorun yaşandı daha hala neden aynı şey yapılır bir hatayı bir kez yaparsan başka bişey ama iki kez aynı hatayı yaparsan bu bambaşka bişeyBir de konu sahibinin kocasının eşek gibi kabul edeceksin tavırlarını görmezden geliyor. Kadından izin almak gönlünü etmek yok , bencillik ve ukalalıkla suçluyor. Eminim kendine yapılsa yeri göğü inletir.
Aynen geçen yaz dersane için istemedim diye beni kız kardeşine söylemiş kız kardeşi de aman abi zaten senin idare ettiğin belliydi bize karşı da soğuk zaten biz biliyorduk ama sana söyleyemiyorduk demiş görümce hanım evli değil bu arada çok biliyor kimi kimin idare ettiğiniBirakın gitmesin. Aileniz kocan nerde derlerse söyleyin çekinmeyin, size yapılanı bilsinler. O çoktan sizi kötü gelin ilan etti bile kendi ailesine.
Bu nasıl bi aile ya, yamyam gibiler. Bi yumuşak yüz bulmasınlar hemen yıkılıp küpü doldurmaya bakıyorlar. Çocuk da yokken verin oğullarını ellerine gitsin, sizsiz yüzüne bakılıyor mu o paşanın, görürsün.Valla vermeye de bilirler.Çünkü eşim eskiden ben kardeşime ev tutucam burada demişti Yani maddi anlamda kirasını ödeyecekmiş kardeşinin ben de o zaman demiştim ki anasının babasının daireleri var birinin kirasını versinler tutsun evini demiştim o zaman eşime mantıklı gelmişti ama anne babasına mantıklı gelir mi bilmem.Yani öyle çok o daireler yok gibi yaşıyorlarki akıllarına gelmiyor bile
O görümce çok bilmesin şimdiden. O da birkaç yıla ele karışırsa görür anyayı konyayı.Aynen geçen yaz dersane için istemedim diye beni kız kardeşine söylemiş kız kardeşi de aman abi zaten senin idare ettiğin belliydi bize karşı da soğuk zaten biz biliyorduk ama sana söyleyemiyorduk demiş görümce hanım evli değil bu arada çok biliyor kimi kimin idare ettiğini
Eşiniz de gelip bunları size mi anlattı?Aynen geçen yaz dersane için istemedim diye beni kız kardeşine söylemiş kız kardeşi de aman abi zaten senin idare ettiğin belliydi bize karşı da soğuk zaten biz biliyorduk ama sana söyleyemiyorduk demiş görümce hanım evli değil bu arada çok biliyor kimi kimin idare ettiğini
Ay dur hırsımı alamadım, demek abiciği idare ediyormuş ya ahahahahahah kıyamam. Küçük görümceye baksen, büyümüş de konuşuyor. Onu da görürüz yakın zamanda.Aynen geçen yaz dersane için istemedim diye beni kız kardeşine söylemiş kız kardeşi de aman abi zaten senin idare ettiğin belliydi bize karşı da soğuk zaten biz biliyorduk ama sana söyleyemiyorduk demiş görümce hanım evli değil bu arada çok biliyor kimi kimin idare ettiğini
Dört Aydır amcada kalmış size gelmemiş keşke biraz sabredip bir iki hafta bekleyip sistematik olarak her hafta sonu gelecekmi bekleseydiniz bu konu eşinizle aranızda kapanmaz gibi geliyor karşılıklı olarak birbirinize anlayışlı değilsiniz ama herhafta sonu kimse kimseyi ağırlamak zorunda değil tabiki geri adım atmayın ama arada gelen kardeşime eşim surat yapsa nasıl hissederdim bilmiyorum Eşiniz tarafındanda zor bir durum eşiniz sizi düşünmeden size danışmadan davet etmesi çok çok yanlışHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Gayet memnun görünüyor ama yaÖyle demeyin , yenge çok memnundur 3 göz evde 10 nüfus yaşamaya. Çat kapı pat kapı küt kapı cümbür cemaat evine dalınınca göbek falan atıyordur.Her kadının hayali.
Bakalım onu idare eden çıkacak mıAy dur hırsımı alamadım, demek abiciği idare ediyormuş ya ahahahahahah kıyamam. Küçük görümceye baksen, büyümüş de konuşuyor. Onu da görürüz yakın zamanda.
Sürekli danışmadan bunu yapmaya çalışıyor bundurumdan dolayı daha da sinir ediyor beni benimle kardeşini veya herhangi birini çağırma konusunda asla konuşmuyor şunu çağıralım mı Bunu çağıralım mı diye e ben de çalışıyorum her dakika evim müsait olmayabilir.Alışmışlar dakika başı birini çağırmaya kadına sormadan.Bu sefer bana sorması gerektiğini söylediğimde haklısın bu ev sadece senin ya ondan sana sormam gerekiyor diyor laf ebesi YaniDört Aydır amcada kalmış size gelmemiş keşke biraz sabredip bir iki hafta bekleyip sistematik olarak her hafta sonu gelecekmi bekleseydiniz bu konu eşinizle aranızda kapanmaz gibi geliyor karşılıklı olarak birbirinize anlayışlı değilsiniz ama herhafta sonu kimse kimseyi ağırlamak zorunda değil tabiki geri adım atmayın ama arada gelen kardeşime eşim surat yapsa nasıl hissederdim bilmiyorum Eşiniz tarafındanda zor bir durum eşiniz sizi düşünmeden size danışmadan davet etmesi çok çok yanlış
Yok bunları ben öğrendim başka bi yerden o anlatmadı.Eşiniz de gelip bunları size mi anlattı?
O evlerin kiralarını kim alıyor?Valla vermeye de bilirler.Çünkü eşim eskiden ben kardeşime ev tutucam burada demişti Yani maddi anlamda kirasını ödeyecekmiş kardeşinin ben de o zaman demiştim ki anasının babasının daireleri var birinin kirasını versinler tutsun evini demiştim o zaman eşime mantıklı gelmişti ama anne babasına mantıklı gelir mi bilmem.Yani öyle çok o daireler yok gibi yaşıyorlarki akıllarına gelmiyor bile
İşiniz zor boşanmak için yeterli sebebiniz var. Alın karşınıza konuşun Son defa bu tipler Kolay düzelmezSürekli danışmadan bunu yapmaya çalışıyor bundurumdan dolayı daha da sinir ediyor beni benimle kardeşini veya herhangi birini çağırma konusunda asla konuşmuyor şunu çağıralım mı Bunu çağıralım mı diye e ben de çalışıyorum her dakika evim müsait olmayabilir.Alışmışlar dakika başı birini çağırmaya kadına sormadan.Bu sefer bana sorması gerektiğini söylediğimde haklısın bu ev sadece senin ya ondan sana sormam gerekiyor diyor laf ebesi Yani
Sizi gömmüş kardeşi, fikrini söylemekden anladıkları buysa çok işiniz var daha. Koca denen şahıs da kendini acındırdı herhalde. Bu klan kendi saçmalar kendi dinler. Bence siz ne yapacağınıza kalıcı bir karar verin. Devam edecekseniz de görümceyi eve kabul etmeyin. Kimse size laf edip sizin evinizde rahat edemez. Öyle bir hak yok.Yok bunları ben öğrendim başka bi yerden o anlatmadı.
Sonra eşime dedim ki kardeşin böyle söylüyormuş dedim ne var canım onda herkes fikrini söyleyemez mi diyordu.Al işte bende fikrimi söylüyorum ne var şimdi burada öyle değil mi ?
Böyle böyle aldılar o 4 daireyi sanırım ya.Adamda kardeş çok sanırsam birine hayır diyor konu sahibesi, adam diğerini davet ediyorValla bu klan üyeleri akıllanmaz hayırdan anlamıyorlar
Ben de Karadenizliyim. Bazı ailelerde var bu durum maalesef. Dediğiniz gibi iş eşte bitiyor.
Benim kayınbirader yeni evliyken bi kurumun sınavına girmek için için gelmişti yanımıza. Gelmişken gitme kal biraz gez başka başvuru da çıkar belki demiştik. Kv onu arayıp ne zaman geliyorsun dediğinde bilmiyorum demişti de 1 haftadan fazla geçiremezsin ne işin varsa kalkıp geleceksin demişti sağolsun.
Ayni durumlarda Karadeniz li bir aile tanıdım herkes herkeste kalıyordu mic mic, sonunda bosandilar tabii ki...Sürekli danışmadan bunu yapmaya çalışıyor bundurumdan dolayı daha da sinir ediyor beni benimle kardeşini veya herhangi birini çağırma konusunda asla konuşmuyor şunu çağıralım mı Bunu çağıralım mı diye e ben de çalışıyorum her dakika evim müsait olmayabilir.Alışmışlar dakika başı birini çağırmaya kadına sormadan.Bu sefer bana sorması gerektiğini söylediğimde haklısın bu ev sadece senin ya ondan sana sormam gerekiyor diyor laf ebesi Yani
Kasada birikiyorO evlerin kiralarını kim alıyor?
2 kardeşi var biri kız biri erkekAdamda kardeş çok sanırsam birine hayır diyor konu sahibesi, adam diğerini davet ediyorValla bu klan üyeleri akıllanmaz hayırdan anlamıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?