Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Of of valla bizim aile geldi aklıma yengelerim annem yıllarca dayimdan ne çekti. Şimdi hiç o emekler verilmemiş gibi davranıyor pis nankör üstelik Karadenizli değiliz hiç alakamız da yok. Kültürle ilgili de değil aileyle alakalı annem kendi kardeşi olmasına rağmen bıktı usandı, yengelerimin yorumunu bilmiyorum bir de kocaları yurtdışında oluyordu ona rağmen kalırdı.

Anneannem asla evinde bakmaz gelinlere, anneme oyyy oğlum nerede, ay ne yemek yedirdiniz falan diye koşardı. Çok hikaye var bende de bakmayın annem en son dayımı evden kovmuştu. O da uzun hikâye. 30 yıl kendi çocuğu gibi baktı adama hey gidi. Şimdi benim kardeşlerim de gelir arada bende kalırlar. Bir kardeşim buraya atandı. Annem de ay çocuk kira ödüyor, ay çok zor falan deyip acindirmaya çalıştı herhalde. Benim aman canım bende kalır ne olacak dememi bekledi demedim tabii ki. Ne var canım herkes kirada kalıyor dedim kendi kardeşim de olsa yıllarca evimde kalamaz. Kardeşim canım ciğerim ama bir yere kadar. Benim de kocam çoluğum çocuğum düzenim var. Aynı söz ettiğim dayım yol üstü belirsiz bir süreliğine benim yaşadığım yere gelecekti onu da kabul etmedim bu arada eskiden çok severdim ama gerçek yüzünü görünce çok gıcık oldum. Elini veren kolunu kurtaramiyor diye hiç bulaşmadım. Neyse işte insan karşıdakinin niyetini bilir. Önceden önlem almazsan daha da kurtulamazsin

Burada daha çok eş çok önemli.O da böyle kabile gibi yaşamaya doğru bulduğu için benim yanımda olmak yerine karşımda oluyor bu nedenle yapacak çok da bişey yok bence
Aynen öyle, eşinizle ilgili yaptığınız bu tespit çok doğru.
Eşimin ailesinde birlikte yaşamak vb bir kültür yok ama yıllar evvel biz daha birkaç aylık evliyken kayınvalidemler başka bir şehire yerleşmeye karar verdi, o zamanlar liseden yeni mezun olan 18 yaşındaki kayınbiraderim doğup büyüdüğü şehirden ayrılmak istemediği için ben abimlerle kalacağım demiş, kayınvalideme bu fikir mantıklı gelmiş olacak ki hayır oğlum deyip konuyu kapatmak yerine bana X sizinle kalmak istiyor dedi.
18 yaşında ergenlik çağında birine bakamam herkes kendi çocuğuna sahip çıksın dedim, ki 22 yaşında henüz tecrübesiz cahil biri olarak çok da mantıklı bir karardı, abisi tüm gün çalışıyordu otomatikman ergen kayınbiraderimin sorumluluğu bana yüklenecekti, çalışmıyordu da üniversiteye gitmeye de niyeti yoktu, tüm gün evde pinekleyip aklına estiğinde arkadaşlarıyla buluşacak, nerede kiminle ne yapıyor takip etmek zorunda kalacaktım, kötü alışkanlık edinse kötü bir çevresi olsa onu bunlardan kurtarmak için ben koşturacaktım, üstüne bir de belki de çocuğum sizin yanınızda kötü alışkanlıklar edindi denip suçlanacaktım.

1-2 aylık misafirlik değil ki idare edesiniz, süresi belli olmayan bir yerleşmenin getirdiği bir sürü sorumluluk var, kusura bakılmasın zaruri haller müstesna abi ablalarının evi dahi olsa ailelerin çocuklarını bu kadar rahat bırakmalarını, sorumluluğu başkasına yüklemelerini anlamıyorum, yanlış bir çevre edinse başına bir şey gelse herkes panter kesilir yengenin abinin yakasına yapışırlar.

Fikir özgürlüğü kardeşine var size yok

Ya ben evlenmeden önce erkek kardeşimle yaşıyordum. Ben evlenince aldığı maaşla o şehirde geçinemeyeceğini kendi işini kurma hevesi olduğunu babamın da destek olduğunu o yüzden memlekete döneceğini söyledi.

Eşim bunu duyduğunda istiyorsan bizimle kalsın dedi. Dedim af buyur? Aslında düşününce işi iyiydi vardiyalıydı bekarken bile haftalarca birbirimizi göremediğimiz oluyordu ona rağmen teklif dahi etmedim. Ki bu benim kendi kardeşim.

Ha ama ne oldu ertesi sene dönemlik bi iş için geldi kaldı 3 ay.

Geçici süre için kendi düzenini kurana kadar ya da alışmak için vs kabul edilebilir ama kimse kimseyle temelli yaşamak zorunda değil.

Aynen öyle birkaç ay herkes herkesi idare eder ama senelerce mümkün değil

Şimdi bana normal davranıyor gibi bu adam yanlışlıkla sindirdiğini flan düşünmesin.Kabul ettiğimi anlamadım gitti konuyu açmak bile istemiyorum konuşmak bile gelmiyor içimden ama neden normal davranmaya çalışıyor anlamda veremiyorum

Oncesinde konustun mu? Konustuysan normal konustun bisey olmamıs gibi. Belki bu yüzden normal davranıyor.

Kardeşi de huzursuz olduysa ortamın daha fazla gergin olmasını istemiyor olabilir

Hiç yokmuş gibi davranıp üstünü kapatacak. Daha sonra bu konunun tekrar önüne geleceğine emin olabilirsin.

Sen de sakinsen o da normalse kendini tekrar ifade etmeye çalışabilirsin.

Şansını deniyordu, sonuçta bunun kavgasını 4 ay öncesinde zaten yapıp karar vermiştiniz. Bir zorlayayım dedi, size kendinizi kötü hissettirmeyi de denedi, baktı olmuyor. "Bunu zorlarsam kötüye gidecek demiştir".
Bence konuyu kapamadan önce size duyduğu saygı, evi terk etmesi ve yaşam alanınız hakkında böyle saldırılarda bulunamayacağına dair konuşun. Kararlı olmazsanız sınır vs tanımaz. Bir de görümceyi unutmayın. Fitne olmak bedava olmamalı

Ben de olsam sizin gibi tepki verirdim haklısınız

Hiç yokmuş gibi davranıp üstünü kapatacak. Daha sonra bu konunun tekrar önüne geleceğine emin olabilirsin.

Sen de sakinsen o da normalse kendini tekrar ifade etmeye çalışabilirsin.
Hiç konuşmak istemiyorum içimden gelmiyor gerçekten kendimi çok yorgun hissediyorum

Hiç içimden konuşmak gelmiyor bilmiyorum.Benim tavrım aslında dersane olayında da belliydi Yani tavrımı bildiği halde bile bile böyle davranıyor.

Görümce olacak insanı Allah’a havale ediyorum bir aile olabilecek mi çok merak ediyorum o fesatlığıyla

Hiç konuşmak istemiyorum içimden gelmiyor gerçekten kendimi çok yorgun hissediyorum
Çok çok iyi biliyorum bu durumu. Yine anlaşılmayacağını ve boşa konuşacağını hissettiğin için konuşmak kendini anlatmak istemiyorsun. Kendini anlatmaktan yoruldun.

Ama sonra biriktirip olmadık yerde patlıyor insan. O yüzden kendini hazırla. Söyleyeceğin her detayı hatırlat kendine. Hiçbir şey atlamadan söyle. Sana vereceği cevapları az çok bilirsin onlara karşı da cevabını oluştur. Yani çok spontane bir konuşma olmasın baya tasarla planla. Giriş cümlenden konuşma sırana kadar. İçini dök kendini rahatla gerisi eşinin tavrına göre artık.

Biraz daha üstünüze giderse ortalığın fena karışacağını anladı o. Şu durumda vereceği tepki en fazla sizin ailenize gitmemek olur, bu blöfü görün ama,hatta işinize bile gelmeli,ne güzel herkes kendi ailesine gidiyor İki ay sonra miyavlamaya başlar o zaten, annem seni sorup duruyor konu komşu laf etmeye başladı diye.

Hiç de tasarlayarak konuşmadım bugüne kadar belki de yanlışı burada yaptım bir de böyle deneyim bakayım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…