- 14 Nisan 2020
- 1.193
- 1.752
- 133
- 32
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Aynen bence de saçmalık ve bunu söylüyorum ne yapalım diyorAmcada kalması da sacmalık bence.
Siz zaten kesinlikle geri adam atmayın.Bunun icin evden giden adam gelmesin zaten.
Ne mana ya nufusumuza alalım bari kardesini derim.
İşte bunu anlamayacak kadar nasıl geri kafalı olabilir bir insan ben de onu anlayamıyorum.O erkek kardeşinden cekinmeyebilir ama siz kazık kadar kayınçodan çekinirsiniz işte. Yatak odasında bile gerilirsiniz aman ses gidecek aman anlayacak.
Yorumları okuyun önce kimse ilk kez geldiği için sorun çıkarmıyor her haftasonu bizde kalınmasını istediği için eşim buna tepki gösterdim her haftasonu olmaz dedim.Siz ister misiniz eşinizin erkek kardeşi ile her haftasonu yaşamak üstelik çalışıyor olduğunuz halde?Kendi kardeşiniz olsa böyle mi tepki gösterirdiniz merak ettim sadece biraz anlayışlı olun 4 aydır ilk defa gelmiş hiç mi davet etmediniz yahu
Aynen ya ben lafa gelince muhafazakar olan ailelerin,kayınları geline kitlemelerini hic anlamıyorm.O erkek kardeşinden cekinmeyebilir ama siz kazık kadar kayınçodan çekinirsiniz işte. Yatak odasında bile gerilirsiniz aman ses gidecek aman anlayacak.
Hiç konuşmadık aklıma gelmedi açıkçası böyle bişey çünkü tamam geçmişte belki orada burada insanlar kalıp yaşam kuruyordu ama şimdi başka bir devir var ve sonuçta ben çalışıyorum ben çalışıyorum diye benim üzerime bir yük bindirmeye çalışmazlar diye düşündüm açıkçası hiç aklıma gelmedi böyle bir saçmalıkla karşılaşacağım.Evlenirken ya kulturlerin uyusmasina bakmak lazim,
ya da ayrintili karsi tarafla konusmak lazim, neticede hepimiz ailemiz gibi yasamiyoruz. Iki kisi karsilikli soyle soyle yasariz dedikten sonra ona da uyuyorsa olur.
Ama suanki gibi durumlarda ben hakli haksiz ayirt edemiyorum.
Bir yandan esiniz de hakli, kardesini evine davet ederken izin mi isteyecek bir insan,
siz de haklisiniz, ben de asla kendi ailemden birisi dahil bir baskasi ile ayni evde bir duzen kurmak istemem, her haftasonu agirlamak gibi kalici bir duzenden bahsediyorum.
Hic mi konusmadiniz bunlari evlilik oncesi?
cidden gorusler bu kadar farkli ise, kavga etmeden yollari ayirmak herkesin selametine olur gibi.
Evlenirken kardesine de bakarım vaadinde bulunmadıysam kusura bakmasınlar ,milletin enayisi ben değilim bakamam kimseye.Aynen bence de saçmalık ve bunu söylüyorum ne yapalım diyorBaşka çaremiz mi var diyor
Evet bir de ben şunu anlamıyorum.Eşim diyor ki zaten her haftasonu gelmez e ben de zaten her haftasonu gelmesin diyorum eee o zaman sorun ne ? Bunu neden sorun haline getiriyor çünkü başta her haftasonu gelmeyecek ama zamanla gelmesi istenecek belli bişey eşimin tepkisi de buna zaten benceAynen ya ben lafa gelince muhafazakar olan ailelerin,kayınları geline kitlemelerini hic anlamıyorm.
Hani biz marjinaldik.
Ben elin adamıyla niye oturayım?
Rahat giyinemezsin kendi evinde bornozla oturamazsın.
Evlenmeden önce bana sordun mu dedim o da dedi ki ben nerden bileyim böyle bir durumla karşılaşacağımı zor durumdayım ve sen bana destek olmuyorsun diyorEvlenirken kardesine de bakarım vaadinde bulunmadıysam kusura bakmasınlar ,milletin enayisi ben değilim bakamam kimseye.
Evet bir de ben şunu anlamıyorum.Eşim diyor ki zaten her haftasonu gelmez e ben de zaten her haftasonu gelmesin diyorum eee o zaman sorun ne ? Bunu neden sorun haline getiriyor çünkü başta her haftasonu gelmeyecek ama zamanla gelmesi istenecek belli bişey eşimin tepkisi de buna zaten bence
Ya ben çok cahildim annem açtı benim gözümü. 19 yaşındaydım bi gün oraya oturmaya gittik nişanlıyken annemle.Bi uyanık siz misiniz diye sordun mu? Nolur sordum de.
Aynen öyle.Bi süre sonra kalsın iste nolcak evde yokuz gündüz zatene gelir olay.Evet bir de ben şunu anlamıyorum.Eşim diyor ki zaten her haftasonu gelmez e ben de zaten her haftasonu gelmesin diyorum eee o zaman sorun ne ? Bunu neden sorun haline getiriyor çünkü başta her haftasonu gelmeyecek ama zamanla gelmesi istenecek belli bişey eşimin tepkisi de buna zaten bence
Cani boyle istemis. Kime ne? Size neden dert oldu ki? Siz kendi hayatinizda anlayisli olun iste.
Tamamını okumamışım kusura bakmayınYorumları okuyun önce kimse ilk kez geldiği için sorun çıkarmıyor her haftasonu bizde kalınmasını istediği için eşim buna tepki gösterdim her haftasonu olmaz dedim.Siz ister misiniz eşinizin erkek kardeşi ile her haftasonu yaşamak üstelik çalışıyor olduğunuz halde?
Ya bana da aile bize uygun değil ama eşim için çok uyumlu çocuk demişlerdi…Ya ben çok cahildim annem açtı benim gözümü. 19 yaşındaydım bi gün oraya oturmaya gittik nişanlıyken annemle.
annem ortamdan aşırı rahatsız oldu. ordan çıktık sen bunlarla mümkün değil anlaşamazsın kızım bunlar yamyam gibiler bi kadının başına üşüşmüşler yenge gibi olursun ilerde gel uzak dur bunlardan dedi bende çocuğa söyledim ben bu şartlarda oturamam evlenemem dedim oda strgit benim ailemi istemeyeni barındırmam kaşar havalı salak dedi bana bende iğrenç aileni al başına çal kabile gibisiniz kültürünüz yok bir kere dedim attım nişanı
1 sene koştu barışmaya çalıştı geri adım atmadım. Annem beni büyük beladan kurtardı.
Bi de bunun adı nezaketen sormak oluyorEşiniz ve buradaki bazi uyeler de tutturmuş her haftasonu gelmez zaten diye eee madem her haftasonu gelmez zaten o zaman "her haftasonu gel kal" demesin kardeşine. Arada bekleriz diyip geçseymiş.
Laf olsun diye soylenen davetlerden vs uyuz olurum. Niyeyse oyle bir kultur de var. Gelmez zaten, gitmez zaten diye davet etmekGerci işin ilginç yani laf olsun diye davet edilmeyi bekleyen de var. "İstemese de sorsaydi en azindan gelmezdim zaten" şeklinde soylenen insanlar var. Bazen anlamiyorum insanlari.
İkimizde dediğimiz demeye devam ederiz o neden asla düzelmez.Zateb ikimizde aynı şeyi söylüyoruz ben diyorum ki her haftasonu olmaz o diyor ki zaten her haftasonu gelmez.O zaman neden bunu büyütüyor çünkü amacı her haftasonu çağırmakTamamını okumamışım kusura bakmayınnormal insanlar olsa belki tamam ama eliminizin ailesi garipmiş ama yine de olayı sadece eşinizle çözebilirsiniz inşallah düzgünce konuşur ve anlar sizi merak etmeyin umarım çözülür her şey içinizi daraltmayın :)
Kardeşinin haberi olmadı tartışmadan.Sorun kardeşinin gelmesi gelmemek değil ki sorun eşimin her haftasonu kardeşinin bizim evde kalmasını istemesiEskiler insan eti ağırdır der. Çalışan biri olarak haklisiniz da... Ama kaç aydır evinize ilk defa gelen, hatta abisi varken amcasinda kalan biri inanın her hafta sonu gelmez size de... Boşuna eşinizi de kendinizi de üzmeyin bence.
Ayrıca eşiniz de çok normal değil belli ki, siz aranızda böyle bir tartışma yaşamış olsanız bile bunu kardeşine aksettirim onu da alıp evden gitmek ne demek. Siz belki bu tartışmalarınizi unutacaksın iz ama kardesi hiç unutmayacak.
Ailem hiç istemedi. baştan beri. Dayısı horoz dövüştürüyordu bütün para dayıda birikiyor nişanlı herif dayıdan harçlık alıyordu falan filan iğrenç olaylar. nişan attığımda annemle babam müzik açıp oynadılar annem her gün geldi geldi öptü beni. hissediyorlar ya bi sıkıntı olacağını hissediyorlar.Ya bana da aile bize uygun değil ama eşim için çok uyumlu çocuk demişlerdi…
Bi de bunun adı nezaketen sormak oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?