Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Kardeşidir gelir de, kalır da;ama her hafta her hafta olmaz. Evliliğin, mahremiyetin anlamı kalmaz. Sonuçta teknik olarak elin herifi, evde istediğiniz gibi giyemezsiniz, bornozla gezemezsiniz, rahat rahat seks bile yapamaz insan.

Kardeşidir gelir de, kalır da;ama her hafta her hafta olmaz. Evliliğin, mahremiyetin anlamı kalmaz. Sonuçta teknik olarak elin herifi, evde istediğiniz gibi giyemezsiniz, bornozla gezemezsiniz, rahat rahat seks bile yapamaz insan.
Aynen öyle işte tepkimin sebebi bu ve eşimin ailesinde bu durum normal karşılanıyor şuan eşimin amcasının eşi Yani eşimin yengesi bu şekilde yaşıyor.Bu insanların normali bu ve bu durum beni rahatsız ediyor anlatmaya çalıştığım şey bu.Aynısını bana da yaptırmaya çalışıyorlar.

Yengeye de yazık valla. Eşine de ,abisinin evi dururken kardeşi amcasinda kalıyor diye baskı yapıyorlardır kesin. Karısına sözü geçmiyor bak evine buyur edemiyor falan diye. Onca ev varken ,evlerden birini boşaltıp iki esyayla oturtsalar ya çocuğu birine. Milletin evinde sığıntı resmen .

Tek hatanız burda olmuş, eğer sevgililik döneminiz olduysa aile yapısını farketmiş olmanız lazımdı..Peşin peşin ben bunları kabul edemem diyecektiniz..Bu durumlar eşinize çok normal olduğu için, o da şaşırıyo bence neden kabul etmiyor diye? Ben her fırsatta dillendiriyordum bunu, eşimin o kadar zihnine işlemiş ki, ailesinin yanın da bile bu tarz konular olsa yaşanmaz öyle yaa diyoHalbuki çocukluktan itibaren tüm yazlarını akrabaların yanında geçirmiş.

Olur mu canım yemeklerini kim yapacak o zaman

Ama o kişiden kişiye değişiyor ben aşılayamıyorım bunun olmayacağını aslında diyor biliyorum zor yengemde zorlanıyordur diyor ama ne yapalım da diyor aynı zamanda burada bir mecburiyet var keyfi bir durum yok diyor

Emin olun kalırdı, bizde de aynısı olmuş. Benim amcam evlenmeden önce annemlerde kalmış, hatta evlenince annem demiş ki şimdi durumları yoktur boşuna ev tutmasınlar bizde kalsınlar. Böylelikle iki elti aynı evde yaşamışlar bir müddet. 70’li yıllar henüz biz doğmamışız. Sonra dayım bizde kaldı okurken biz çocuktuk. Bizim eve sürekli yatılı misafir gelirdi. Mesela memleketten hastaneye gelen, gezmeye gelen, bizde kalırdı. Bu çok normal ve bunu yaptıkları için gurur duyuyorlar.

Aynen benim ananemlerde böyleydi ama bunlar söyleşiniz gibi çok eski yıllarda ama hala insanların zihinleri gelişmiyor ve değişmiyor.Hala aynı düşünceler birilerinin bu aileye medeniyet getirmesi gerekiyor bence öyle olmaz böyle olmaz diyerek.Eşimin yeni evli arkadaşı 2 erkek kardeşle beraber kalıyor yıl olmuş 2022 hala 70 ‘ler kafasındalar.Yenş evli insanın yanında hiç mi utanmıyorlar nasıl rahat ediyorlar akıl tutulması resmen

O zaman eşiniz ailesinden gördüğü şeylerin dışına çıkamıyor, sırf ailesi karısına söz geçiremedi demesinler diye uğraşıyor yoksa kardeşini umursadığından değil bence..Böyle bir insanla anlaşmak çok zor. Bu yaşa gelmiş, meslek sahibi olmuş ama düşünceler sabit ne gördüyse devam ettiriyor.Allah yardımcınız olsun.

Benim esimin sulalesinde de ayni durum normal karsilaniyor. Nedenini bilmiyorum ama benden ciddi anlamda cekiniyorlar asla boyle bir teklifle gelemezler. Bunda eş faktörü cok onemli. Esim bana sormadan asla boyle birseye kalkismaz. Esiniz arkanizda olmadigi surece ya siz kayinvalidenizi arayip istemiyorum deyip tavrinizi koyacaksiniz ya da bosanacaksiniz baska cozum yok. Cunku esiniz sizi dinlemek, anlamaya calismak yerine size tavir koyuyor

Yok kendisi de kardeşini umursuyor ona üzülüyor gerçekten amcasında kalıyor kendinde kalmıyor diye içten içe üzülüyor

Eşimin annesi sözü geçen biri değil hiçbişey yapamaz.Zaten bana da gelmiyor ki çocuk Yani küçük oğlumuz bana geliyor sürekli rahatsız oluyorum diyeceğim bir durum yok ortada sorun eşimin düşüncesi ya da düşüncesizliği

Benim çok yakın bir arkadaşım da doğu anadolulu. Arkadaşımın amcası yıllarca onlar da yaşadı. Adam evlenmedi bir de. 45-50 yaşına kadar onlarda kaldı. 2+1 evde 20 yıldan fazla süre 7 kişi yaşadılar. Bu eve sığamıyoruz diye yeni ev almak için para biriktiyordu babası. Amcası yıllardır ekmek elden su gölden yaşayınca onlardan hızlı davranıp kendi evini alıp gitti. Yoksa ölene kadar kalırdı onlarda. Annesi garibim yaz kış başörtülü, uzun kollu, uzun bacaklı geziyordu evde

Eski komşularımız da doğuluydu onlar da tüm akrabalar iç içe yaşardı. Bence bizim ülkenin her bölgesinde var koloni halinde yaşama olayı.

Her haftasonu gelmezdi abartmışsın diyen yorumları da ağzım açık okuyorum :) bırakın haftasonunu yüz bulsa haftaiçi-sonu ayırt etmeksizin yapışır o eve de yüz bulamamış :)

Aynen öyle Eşim de her haftasonu gelmez diyor bana her haftasonu gelmez başlarda.Ama sonra sonra senelerce aynı ilde yaşayacağız bir şekilde kendini bizim eve atmak isteyecek

Eşinizi seviyorsaniz ve başkaca sorununuz yoksa bu konuyu anlasamadık deyip bu sekilde kapatın hayata devam edin. Bu nedenle bosanmayın gaza gelip. Herhaftasonu kalamaz ona siz haklisiniz ama daha 2. Kez kalma olmadan hemen kavga edince hakliyken haksız olmuşunuz. Velhasıl hakkinizda hayirlisi olsun ama bu gecici bir problem evliliginizde, çözersiniz inş.

Geçici dediğiniz bu çocuk evlenene kadar devam edecek bir süreç ve bence en az 10 sene devam edecek bir problem.

Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bu ortamda bu koloniye bir fert daha heba edilmemeli bence.Ne yapayım eşimin erkek kardeşi evlendikten sonra mı çocuk yapayım 10 sene sonra 40 yaşında olacağım.Hayat bu kadar ertelenecek kadar uzun mu sizce ?

Siz burada bundan ne olacak kalmaz zaten diyenleri dinlemeyin. Eşiniz sizinle aynı açıdan bakmıyor. Bugün olmasa seneye yine gelsin diyecek.
Ve çocuktan sonra evlilik dinamikleri daha da değişiyor. Benim kuzenim kayınvalide ve kayınpederiyle küstü haklı da olduğu bir konuydu. Çocuktan sonra eşi ama onun ninesi dedesi dedi zorla barıştırdı.
Biz mesela çocuktan önce sorunsuz anlaşırdık. Çocuktan sonra sınırları esnetmeye başladılar. Özledik diye çat kapı gelip kalmayı hayal ediyorlardı mesela. Çocuk yapsanız amcası özleme bahanesine gelecek zırt pırt.
Bu adamla yürümez.
Eninde sonunda tekrar tekrar bu konu gündeme gelecek. Ufak bir sorun değil. Ayrılmanız sizin için daha iyi

Evet ilerisini düşündüğümde bu sefer köydeki annesi babasını fitneci kızkardeşi hepsi çocuğum olsa toplanır başıma.

Bu ufak üstü örtülecek aman ya görmezden gelirsem geçer gider denilecek bir problem değil bana göre ve eşinizin kafası değişmedikçe de çözümü mümkün değil.

Eşiniz size zerre kadar hak vermiyor bu konuda. Haklı olabilir mi acaba benim karım bir düşüneyim gibi bir çabası da yok. Fikrinizi bile bile tatlılıkla ikna etme çabasına bile girmeden davet edebiliyor hala kardeşini ki aylar önce net şekilde olmayacağını söylediğiniz halde.

Tamamen zıtsınız ve tekrar tekrar önünüze çıkacak bi konu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…