Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Bizde derken kendi ailem için söyledim mirta.
Yoksa ohoooo her yer bunlarla dolu haklısın akjdjfhjfhf.

Yenge olmasaydın kendi kardeşin olsaydı aynı pencereden bakar mıydın tek soru?

Çok yakın zamanda , 2022 de dahi kaldığı yurtta yaşadıklarını ve dayanamadığını anlatarak intihar eden genç haberini izledik ülkece.

Her yıl ,her dönem problem yaşanan yurt , apart , okul , mahalle haberleri hep mevcuttu , bundan sonra da olmaz diyemeyiz.

Ne mutlu size , güzel bir yurtta kalmış okumuşsunuz.

Bu konudaki aile ise farklı bir karar almış. Bu da onların doğrusu. Bu sebeple gerçek koşullarını, nedenlerini bilmediğimiz insanlara hakaret etmek , aşağılamak yanlış diyorum.

Siz , kardeşinizle yeğenleriniz veya çocuklarınızın eğitimi için ; kendi aranızda bir anlaşma yaptıysanız ve bu durumdan sizler memnunsanız ; benim size bu nedenle hakaret etme hakkım yok.

Ben böyle bir anlaşma yapmam diyebilirsiniz ancak bu da bize yapana hakaret etme hakkı vermez.

Aha yengeyi bulduk. Sizin komşu olmasın

Yenge olmasaydın kendi kardeşin olsaydı aynı pencereden bakar mıydın tek soru?
İnsan kendi kardesinden de bıkıyor. Ben bıkıyorum yani. Her hafta sonu falan olmaz o iş. Benim kardeşim geldi iki hafta kaldı ki kendi evi de var. Yolladım bir bahaneyle. Evli çocukluyken çekirdek aile hariç kim olsa göze batıyor.

Valla ben kendi kültürünü zorla millete dayatan insanları aşağılarım. Kendi kültüründe koloni halinde yaşamak var diye aileye sonradan giren kişilere de bunu dayatamaz kimse. Eğer koloni halinde yaşamaya devam etmek istiyorsa köyünden kız alsaymış.

Benim ailemde de var böyle bir kültür. Çalışan kuzenim yıllarca bizde kalmıştı. Ancak eşimin ailesinde yok. Ben eşime gelip bizde böyle kusura bakma diye dayatma yapamam. Böyle bir şeye hakkım yok

Yurtta intihar eden çocuğun ne alakası var bu konuyla? Aile evinde de intihar eden çocuklar var hem de daha fazla. Konuyla alakasını anlayamadım ben

Böyle konularda çoğunlukla kadına dayatma yapılıyor, kültürümüzde evlenen kadına genel bakış açısı gelin aldık bizim soyadımızı taşıyor, o artık bizim ve ailemizin her isteğini karşılamak zorunda, erkeği kadın ailesinden uzaklaştırıp ataerkil davranmaya yöneltmek için sanki çok aşağılayıcı bir şeymiş gibi "iç güveyi" diye bir şey çıkarmışlar, erkek ailesiyle oturan kadın için böyle bir söz yok çünkü evlenince kadın kendi ailesini silip koca ailesinin oluyor bu mantığa göre, haliyle kayın, kayınpeder, kayınvalide, görümce, dede, nene herkese bakmak bir gün bile of demeden hizmet etmek gelinin vazifesi.

Bir hastalık olur, yaşlılık nedeniyle kendi kendine bakamama vs durumlar veya süresi belli olan zaruri bir durum olur o zaman kadının veya erkeğin aile fertlerine kapılarınızı açarsınız ama çalışmaya gelen ve gelirken barınma vb ihtiyaçlarını düşünmeden, abimde kalırım o olmazsa amcamda kalırım diye düşünen birine kimse anlayış göstermek zorunda değil, çalışacağım diye giden oda kiralayıp kimseye yük olmamayı da bilecek, sadece konu sahibesi için değil evinde kaldıkları yengeye de ayıp, kadın eltisinin çocuklarına bakmak zorunda mı?
Biri dershane için kalmış, biri çalışmaya geldim deyip kalıyor, kadın bir oh deyip bacaklarını uzatamayacak mı ahir ömründe, amcası da konu sahibesinin eşi gibiyse kadın sesini çıkaramıyordur.

Bazı insanlar sabırlıdır süresi belli olmayan yıllarca sürebilecek misafirliklere memnun olabilirler ama ben de bakıma muhtaçlık, hastalık ve zaruri haller dışında üstelik süresiz olabilecek misafirliklere sabırlı değilim, ister kendi ailemden birileri olsun ister eş ailesinden.

Aynen ya ben lafa gelince muhafazakar olan ailelerin,kayınları geline kitlemelerini hic anlamıyorm.
Hani biz marjinaldik.
Ben elin adamıyla niye oturayım?
Rahat giyinemezsin kendi evinde bornozla oturamazsın.
Çok değişik cidden, çıktığım yer muhafazakar böyle abukluklar görmedim ben. Halam avukatlık stajını yapacak olan amcamı kendi almıştı evine, eşşek kadar herif gelin evine mi gidermiş ne günlere kaldık diye.
E sen bu ayı ile nişan yapana kadar hiç mi görüşülmedi ailecek, nasıl iş o öyle?

intihar eden gencle bu konu cok alakali olmus konu disina cikmadiginiz icin tesekkurler. Malum bizler konu disina cikiyoruz ara sira boyle yurttan haberler verirseniz bizi aydinlatmis olursunuz.

Babam dedi bunları araştırdım iyi insanlar değillermiş gel vazgeç dedi kas kafalı cahil cüheyla bense baba ben dayısıyla mı evleniyorum banane onlardan dedim ıyy kendi üzerime kusacağım şimdi eski ben şimdi karşımda olsa tekme tokat girerim o derece hırslıyım kendime keşke onu hiç tanımasaydım ya aslında bende farkındaydım katip ama beni yaşım küçük olduğundan gözümü korkutuyordu ailene yaptığımız herşeyi anlatırım razı geleceksin her şeye diyordu o yüzden nişanlandım ama tabi babam ve ablalarım bana ne yaşamış olursan ol biz senin arkandayız dediler bende o özgüvenle bıraktım onu söylersen söyle babam sana inanmaz dedim hiç de bişey yapamadı

Siz her defasında yenge halinden memnun deyip duruyorsunuz ama DEĞİL AYOL. Kadın patladı patlayacak, o yüzden sizin üstünüze bu kadar geliniyor. Alarm veriyor yenge, sizin haberiniz yok.

Bu kadın mecbur mu onların aile içi anlaşmalarını çekmeye? Evlenirken kim söylemiş bizde böyle kabul edersen evlenelim diye? Kabul etmiş de şimdi olmaz mı demiş?

Üstelik daha önce istemediğini söylediği anlattığı halde eşinden bencilsin vicdansızın bunlar normal bunlar mecburiyet(nasıl mecburiyetse ailenin 4 dairesi varken) sen anormalsin laflarını duymaya mecbur mu? İşin normali bu mu gerçekten?

Çalışan işinde gücünde zaten sınırlı izin günü olan karısına(ki ev hanımı olsa bile farketmez) sırf temelli şekilde biriyle yaşamak istemedi diye bunca laf eden,kendi kız kardeşiyle karısının dedikodusunu yapan adama adam demem başka şeyler derim ben.

Bence kendinize hiç kızmayın ne güzel tehtidlerine rağmen birakmissiniz

Okuduğunuz mesaj içeriğinde bu yönde bir bilgi veya iddia yok.

Bence kendinize hiç kızmayın ne güzel tehtidlerine rağmen birakmissiniz
Çünkü zaman geçtikçe gözüm açıldı konforlu bir hayata özenmeye başlamıştım beklentilerim üst seviyeye evrildi onun bunları karşılamak yerine beni güçsüz gerilemiş bir kadın haline getireceğini farkettim babamdan dayak yemeyi bile göze almıştım bir kere kızar sonra bağrına basardı ama ömür boyu onu çekemezdim zaten ayrıldık asla barışmadım babama bile gitti yalvardı nasıl bi hayat istiyorsa önüne sericem barışsın benle diye babam benim sana vercek kızım yok dedi bitti gitti o şekilde.

Allah kurtarmış babanızdan da Allah razı olsun gerçekten babalık yapmış malesef ki ülkemizde her baba böyle değil

TCK gerekli görmüş ki : aşağılama suçu ve türlerini belirleyip düzenleme yapmış.

Okuduğunuz mesaj içeriğinde bu yönde bir bilgi veya iddia yok.
Yoo var. Aile için böyle anlaşmış böylesi doğruysa biz onlara bir şey diyemeyiz dediniz.

Ben de bu doğruyu karısını aileden saymayıp bizde böyle diyerek ona dayatan kocanın doğru saydığı şeye ben laf ederim dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…