Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Allah kurtarmış babanızdan da Allah razı olsun gerçekten babalık yapmış malesef ki ülkemizde her baba böyle değil
Babam bana çok düşkün çok naif buluyor beni seni ezerler dedi üzerler bizimle görüştürmezler ben dayanamam dedi sağolsunlar destek oldular aile çok önemli gerçekten

TCK gerekli görmüş ki : aşağılama suçu ve türlerini belirleyip düzenleme yapmış.
Tckda aşağılama suçu diye bir şey yoktur. Hakaret vardır. ancak benim dediğim gibi belirsiz bir gruba yönelik söylemler suç oluşturmaz. Kendi kültürünü başkasına dayatanlara sinkaflı küfür dahi etsem ortada mağdur bir kesim olmadığından suç da olmaz. Bir ırka, inanca vs yönelik bir şey değil sonuçta.

Kadına sormadan eve çaya misfir bile cagirmamasi lazım kocanın normal şartlarda. Ağırlayacak olan o, kirini pasını temizleyecek olan o. Ama anlayışsız olan yine kadın. Erkek akşam eve gelir köşe yastığı gibi oturur her derdi kadın çeker ama ana babasına dıdısına bakan erkek olur.

Bence kimse kimsenin kahrını çekmekten memnun olmaz. Sabreder ses çıkarmaz sonra milyon tane hastalık olarak geri döner. Çilekeş kadınlara bakalım hep bir yerlerinden hastalık fışkırıyor. Nemrut kocaları da dipçik gibi. Zaten kadın erkenden ölüyor. Sabır taşı bile olsa çatlar derler ya o hesap. İşin kötüsü kimse kadrini kıymetini de anlamıyor. Ben de kimsenin yükünü derdini çekemem. Kimseyi boş beleş misafir de etmem. Evime gelen kalkıp iş de yapacak yok öyle. Kardeşim geldi mi evi süpürttürürüm. Çocukları oyalar, bakkala markete gönderirim. Öyle kimseyi sere serpe yatirmam. Normal misafir geldi mi de eşimi kaldırırım servisi yap, çayı doldur.

Hastalık olarak geri dönüyor cidden, bizim bir abla vardı kayınvalideyle oturmaya mecbur edildi, bir kayınvalide ki evlerden ırak, insanı çenesiyle öldürür.
Evin tüm yükü bu ablanın üstündeydi, kayınvalide, koca, 3 çocuk, kayınvalidenin bitmek bilmeyen akrabalarının yatılı ya da günübirlik misafirlikleri derken kadın fıtık oldu, ameliyat sonrası ziyaretine gitmiştim, o zaman gencim yeni evliyim, kızım dedi sen sen ol sağlığının da kendinin de kıymetini bil, sen bilmezsen kimse senin canının kıymetini bilmiyor, sözlerini kulağıma küpe ettim, kimse için kendimi üzmedim.
Gel zaman git zaman bu ablamız beyin kanseri oldu, aile hikayesinde böyle bir hastalık yoktu, ama olacağı varmış ama kayınvalidesinden çok çektiği için derdinden hasta oldu bilemem, 50 yaşında acılar içinde vefat etti, sonra ne oldu? Kayınvalidesi dipçik gibi yaşamaya devam etti, oğlunu yeniden evlendirdi, oğluyla evlenen kadına da aynı şeyleri yaşattı mı bilmiyorum ama duydum ki geçen sene vefat etmiş kayınvalide.

Vicdan sahibi, eşine kıymet veren erkekleri ayrı tutuyorum, bazı erkekler kadınlara karşı düşüncesizdir ama kadının kadına zulmünü anlamıyorum, kendileri yıllarca kayınvalide, görümce vs çile çekiyorlar, gelin aynısını yaşamasın demiyorlar, kayınvalidelerinin birebir kopyası olup çıkıyorlar.

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm kadına. İşte öyle çektiren uzun süre rahat rahat yaşıyor, çeken çektiğiyle kalıyor, yazik günah.

Abla konu dışı ama kk mozaiği gibi çevren varmış her konuya uygun tanıdığın var, söylemeden geçemeyeceğim

Amin.
Ablacım 50 yaşına geldim, bu yaşa kadar ister istemez çok çevre ve hikaye birikiyor hayatınızda, kimi akrabalar oluyor kimi eş dost, konu komşu.

O yurttan intihar eden çocuk malum cemaatlerin yurduna aile baskısı nedeniyle gittiği için intihar etti. Bu zaten baskıcılıktan aile baskısından öldü. Yurtlarla alakalı değil demagoji oluyor bu

Mesaj içeriği hangi mesajın cevabı bakarsanız anlaşılır olduğunu düşünüyorum.
Ailesi zorla dini zorunluluğu olan yurda göndermiş. Hangi bağlantıyı kurdunuz ben de anlamadım. Devlet yurdu değil Nurcuların yurduydu o ve çocuk da zorla ibadet yaptırıldığı için intihar etti olayları komik bir noktaya çeliyorsunuz

Ben artık kendisinin konudaki yenge olduğunu düşünmeye başladım. Konu sahibinin eş ailesi bile kendini böyle savunamazdi.

Ben artık kendisinin konudaki yenge olduğunu düşünmeye başladım. Konu sahibinin eş ailesi bile kendini böyle savunamazdi.

Hakkini yemeyelim ama butun mesajlari didik didik etmis, tek tek konu disi mesajlari belirleyip herkese begenmedim atmak buyuk bir emek. Bir de uzun uzun yaziyor umarim okuyan vardir da bosa gitmiyordur.

Mesajım tek bir cümleden ibaret değildi , birbirine bağlı cümlelerdi.

Kendi yurt tecrübenizi örneklemiştiniz. Herkesin iyi tecrübeleri ve izlenimleri olmayabilir , siz sorun yaşamamışsınız.

Aile için yurt vb. o dönem tercih edilmemiş , kendilerince bizim bilmediğimiz sebepleri olabilir. Büyük oğulları için yurt tercihini kullanmışlar , kızları için farklı bir tercihte bulunmuşlar ; demek ki kızları için uygun bir seçenek olarak görmemişler. Onların seçimi , onların kararı.

Bence abisinin evinde kalıyor şu an ondan
Ya şeye çıldırdım. "Aile öyle uygun görmüş demek ki." diyor. nE? !!

Tabi canım ya, gelin kim ki ona fikir sorulacak, o kim ki kendi evinde tasarruf sahibi olacak?

Hakkini yemeyelim ama butun mesajlari didik didik etmis, tek tek konu disi mesajlari belirleyip herkese begenmedim atmak buyuk bir emek. Bir de uzun uzun yaziyor umarim okuyan vardir da bosa gitmiyordur.

Her mesajımdan , size yönelik olmasa da alıntı yaptığınıza göre okuyorsunuz demektir. Okumuyor , ezberden yazıyorsanız bu da sizin bakış açınızı gösterir.

Onların seçimi onların kararı başka insanları rahatsız ediyorsa o kararı uygulayamazlar.Eşim bile kendi ağzıyla söyledi ne var haftasonları burada kalsa yengem de biraz rahat etse diye aileye mensup olan eşim bile yengenin rahatsız olabileceğini söylüyor siz hala neyi savunuyorsunuz?

Başkalarının üstüne öyle karar verilemez.
Veriliyorsa da buna istediğimiz şeyi yazarız.
Başkasının evi üzerinden karar alınmaz.

Her mesajımdan , size yönelik olmasa da alıntı yaptığınıza göre okuyorsunuz demektir. Okumuyor , ezberden yazıyorsanız bu da sizin bakış açınızı gösterir.
Siz hala cevap vermediniz, kayın ailenizin kirada 4 dairesi varken ve geliri kasada birikiyorken kayınçonuzu evinize yerleştirir misiniz?

Ne olduğu farketmez, sonuçları sizin hayatınıza da olumsuz yansıyacak bu yüzden haklı olarak istemediğiniz bir şey için eşiniz sizi bencillik ve ukalalık ile suçlasa, evi terketse küsse yatakları ayırsa ne düşünürsünüz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…