- 28 Mart 2020
- 4.107
- 16.749
- 208
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Babam bana çok düşkün çok naif buluyor beni seni ezerler dedi üzerler bizimle görüştürmezler ben dayanamam dedi sağolsunlar destek oldular aile çok önemli gerçektenAllah kurtarmış babanızdan da Allah razı olsun gerçekten babalık yapmış malesef ki ülkemizde her baba böyle değil
Tckda aşağılama suçu diye bir şey yoktur. Hakaret vardır. ancak benim dediğim gibi belirsiz bir gruba yönelik söylemler suç oluşturmaz. Kendi kültürünü başkasına dayatanlara sinkaflı küfür dahi etsem ortada mağdur bir kesim olmadığından suç da olmaz. Bir ırka, inanca vs yönelik bir şey değil sonuçta.TCK gerekli görmüş ki : aşağılama suçu ve türlerini belirleyip düzenleme yapmış.
Kadına sormadan eve çaya misfir bile cagirmamasi lazım kocanın normal şartlarda. Ağırlayacak olan o, kirini pasını temizleyecek olan o. Ama anlayışsız olan yine kadın. Erkek akşam eve gelir köşe yastığı gibi oturur her derdi kadın çeker ama ana babasına dıdısına bakan erkek olur.Böyle konularda çoğunlukla kadına dayatma yapılıyor, kültürümüzde evlenen kadına genel bakış açısı gelin aldık bizim soyadımızı taşıyor, o artık bizim ve ailemizin her isteğini karşılamak zorunda, erkeği kadın ailesinden uzaklaştırıp ataerkil davranmaya yöneltmek için sanki çok aşağılayıcı bir şeymiş gibi "iç güveyi" diye bir şey çıkarmışlar, erkek ailesiyle oturan kadın için böyle bir söz yok çünkü evlenince kadın kendi ailesini silip koca ailesinin oluyor bu mantığa göre, haliyle kayın, kayınpeder, kayınvalide, görümce, dede, nene herkese bakmak bir gün bile of demeden hizmet etmek gelinin vazifesi.
Bir hastalık olur, yaşlılık nedeniyle kendi kendine bakamama vs durumlar veya süresi belli olan zaruri bir durum olur o zaman kadının veya erkeğin aile fertlerine kapılarınızı açarsınız ama çalışmaya gelen ve gelirken barınma vb ihtiyaçlarını düşünmeden, abimde kalırım o olmazsa amcamda kalırım diye düşünen birine kimse anlayış göstermek zorunda değil, çalışacağım diye giden oda kiralayıp kimseye yük olmamayı da bilecek, sadece konu sahibesi için değil evinde kaldıkları yengeye de ayıp, kadın eltisinin çocuklarına bakmak zorunda mı?
Biri dershane için kalmış, biri çalışmaya geldim deyip kalıyor, kadın bir oh deyip bacaklarını uzatamayacak mı ahir ömründe, amcası da konu sahibesinin eşi gibiyse kadın sesini çıkaramıyordur.
Bazı insanlar sabırlıdır süresi belli olmayan yıllarca sürebilecek misafirliklere memnun olabilirler ama ben de bakıma muhtaçlık, hastalık ve zaruri haller dışında üstelik süresiz olabilecek misafirliklere sabırlı değilim, ister kendi ailemden birileri olsun ister eş ailesinden.
Hastalık olarak geri dönüyor cidden, bizim bir abla vardı kayınvalideyle oturmaya mecbur edildi, bir kayınvalide ki evlerden ırak, insanı çenesiyle öldürür.Kadına sormadan eve çaya misfir bile cagirmamasi lazım kocanın normal şartlarda. Ağırlayacak olan o, kirini pasını temizleyecek olan o. Ama anlayışsız olan yine kadın. Erkek akşam eve gelir köşe yastığı gibi oturur her derdi kadın çeker ama ana babasına dıdısına bakan erkek olur.
Bence kimse kimsenin kahrını çekmekten memnun olmaz. Sabreder ses çıkarmaz sonra milyon tane hastalık olarak geri döner. Çilekeş kadınlara bakalım hep bir yerlerinden hastalık fışkırıyor. Nemrut kocaları da dipçik gibi. Zaten kadın erkenden ölüyor. Sabır taşı bile olsa çatlar derler ya o hesap. İşin kötüsü kimse kadrini kıymetini de anlamıyor. Ben de kimsenin yükünü derdini çekemem. Kimseyi boş beleş misafir de etmem. Evime gelen kalkıp iş de yapacak yok öyle. Kardeşim geldi mi evi süpürttürürüm. Çocukları oyalar, bakkala markete gönderirim. Öyle kimseyi sere serpe yatirmam. Normal misafir geldi mi de eşimi kaldırırım servisi yap, çayı doldur.
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm kadına. İşte öyle çektiren uzun süre rahat rahat yaşıyor, çeken çektiğiyle kalıyor, yazik günah.Hastalık olarak geri dönüyor cidden, bizim bir abla vardı kayınvalideyle oturmaya mecbur edildi, bir kayınvalide ki evlerden ırak, insanı çenesiyle öldürür.
Evin tüm yükü bu ablanın üstündeydi, kayınvalide, koca, 3 çocuk, kayınvalidenin bitmek bilmeyen akrabalarının yatılı ya da günübirlik misafirlikleri derken kadın fıtık oldu, ameliyat sonrası ziyaretine gitmiştim, o zaman gencim yeni evliyim, kızım dedi sen sen ol sağlığının da kendinin de kıymetini bil, sen bilmezsen kimse senin canının kıymetini bilmiyor, sözlerini kulağıma küpe ettim, kimse için kendimi üzmedim.
Gel zaman git zaman bu ablamız beyin kanseri oldu, aile hikayesinde böyle bir hastalık yoktu, ama olacağı varmış ama kayınvalidesinden çok çektiği için derdinden hasta oldu bilemem, 50 yaşında acılar içinde vefat etti, sonra ne oldu? Kayınvalidesi dipçik gibi yaşamaya devam etti, oğlunu yeniden evlendirdi, oğluyla evlenen kadına da aynı şeyleri yaşattı mı bilmiyorum ama duydum ki geçen sene vefat etmiş kayınvalide.
Vicdan sahibi, eşine kıymet veren erkekleri ayrı tutuyorum, bazı erkekler kadınlara karşı düşüncesizdir ama kadının kadına zulmünü anlamıyorum, kendileri yıllarca kayınvalide, görümce vs çile çekiyorlar, gelin aynısını yaşamasın demiyorlar, kayınvalidelerinin birebir kopyası olup çıkıyorlar.
Amin.Allah rahmet eylesin çok üzüldüm kadına. İşte öyle çektiren uzun süre rahat rahat yaşıyor, çeken çektiğiyle kalıyor, yazik günah.
Abla konu dışı ama kk mozaiği gibi çevren varmış her konuya uygun tanıdığın var, söylemeden geçemeyeceğim
O yurttan intihar eden çocuk malum cemaatlerin yurduna aile baskısı nedeniyle gittiği için intihar etti. Bu zaten baskıcılıktan aile baskısından öldü. Yurtlarla alakalı değil demagoji oluyor buÇok yakın zamanda , 2022 de dahi kaldığı yurtta yaşadıklarını ve dayanamadığını anlatarak intihar eden genç haberini izledik ülkece.
Her yıl ,her dönem problem yaşanan yurt , apart , okul , mahalle haberleri hep mevcuttu , bundan sonra da olmaz diyemeyiz.
Ne mutlu size , güzel bir yurtta kalmış okumuşsunuz.
Bu konudaki aile ise farklı bir karar almış. Bu da onların doğrusu. Bu sebeple gerçek koşullarını, nedenlerini bilmediğimiz insanlara hakaret etmek , aşağılamak yanlış diyorum.
Siz , kardeşinizle yeğenleriniz veya çocuklarınızın eğitimi için ; kendi aranızda bir anlaşma yaptıysanız ve bu durumdan sizler memnunsanız ; benim size bu nedenle hakaret etme hakkım yok.
Ben böyle bir anlaşma yapmam diyebilirsiniz ancak bu da bize yapana hakaret etme hakkı vermez.
Ailesi zorla dini zorunluluğu olan yurda göndermiş. Hangi bağlantıyı kurdunuz ben de anlamadım. Devlet yurdu değil Nurcuların yurduydu o ve çocuk da zorla ibadet yaptırıldığı için intihar etti olayları komik bir noktaya çeliyorsunuzMesaj içeriği hangi mesajın cevabı bakarsanız anlaşılır olduğunu düşünüyorum.
Ben artık kendisinin konudaki yenge olduğunu düşünmeye başladım. Konu sahibinin eş ailesi bile kendini böyle savunamazdi.Ailesi zorla dini zorunluluğu olan yurda göndermiş. Hangi bağlantıyı kurdunuz ben de anlamadım. Devlet yurdu değil Nurcuların yurduydu o ve çocuk da zorla ibadet yaptırıldığı için intihar etti olayları komik bir noktaya çeliyorsunuz
Bence abisinin evinde kalıyor şu an ondanBen artık kendisinin konudaki yenge olduğunu düşünmeye başladım. Konu sahibinin eş ailesi bile kendini böyle savunamazdi.
Ben artık kendisinin konudaki yenge olduğunu düşünmeye başladım. Konu sahibinin eş ailesi bile kendini böyle savunamazdi.
Ailesi zorla dini zorunluluğu olan yurda göndermiş. Hangi bağlantıyı kurdunuz ben de anlamadım. Devlet yurdu değil Nurcuların yurduydu o ve çocuk da zorla ibadet yaptırıldığı için intihar etti olayları komik bir noktaya çeliyorsunuz
Ya şeye çıldırdım. "Aile öyle uygun görmüş demek ki." diyor. nE? !!Bence abisinin evinde kalıyor şu an ondan
Hakkini yemeyelim ama butun mesajlari didik didik etmis, tek tek konu disi mesajlari belirleyip herkese begenmedim atmak buyuk bir emek. Bir de uzun uzun yaziyor umarim okuyan vardir da bosa gitmiyordur.
Ya şeye çıldırdım. "Aile öyle uygun görmüş demek ki." diyor. nE? !!
Tabi canım ya, gelin kim ki ona fikir sorulacak, o kim ki kendi evinde tasarruf sahibi olacak?
Onların seçimi onların kararı başka insanları rahatsız ediyorsa o kararı uygulayamazlar.Eşim bile kendi ağzıyla söyledi ne var haftasonları burada kalsa yengem de biraz rahat etse diye aileye mensup olan eşim bile yengenin rahatsız olabileceğini söylüyor siz hala neyi savunuyorsunuz?Mesajım tek bir cümleden ibaret değildi , birbirine bağlı cümlelerdi.
Kendi yurt tecrübenizi örneklemiştiniz. Herkesin iyi tecrübeleri ve izlenimleri olmayabilir , siz sorun yaşamamışsınız.
Aile için yurt vb. o dönem tercih edilmemiş , kendilerince bizim bilmediğimiz sebepleri olabilir. Büyük oğulları için yurt tercihini kullanmışlar , kızları için farklı bir tercihte bulunmuşlar ; demek ki kızları için uygun bir seçenek olarak görmemişler. Onların seçimi , onların kararı.
Başkalarının üstüne öyle karar verilemez.Mesajım tek bir cümleden ibaret değildi , birbirine bağlı cümlelerdi.
Kendi yurt tecrübenizi örneklemiştiniz. Herkesin iyi tecrübeleri ve izlenimleri olmayabilir , siz sorun yaşamamışsınız.
Aile için yurt vb. o dönem tercih edilmemiş , kendilerince bizim bilmediğimiz sebepleri olabilir. Büyük oğulları için yurt tercihini kullanmışlar , kızları için farklı bir tercihte bulunmuşlar ; demek ki kızları için uygun bir seçenek olarak görmemişler. Onların seçimi , onların kararı.
Yenge sizce üç çocukla yabancı bakmaya çok mu meraklıdır. Şirinler de gerçek mi size göre öyle bir ütopik hayallerini var da..Hangi gelin ? Konu , amcanın eşine ait değil.
Konu kime ait olursa olsun birinin evinde senelerce kalmak herkese rahatsızlık verir hanımefendi böyle bir aile yapınız varsa burada vakit harcayacağınıza aile yapınızı düzeltmeye bakın.Hangi gelin ? Konu , amcanın eşine ait değil.
Siz hala cevap vermediniz, kayın ailenizin kirada 4 dairesi varken ve geliri kasada birikiyorken kayınçonuzu evinize yerleştirir misiniz?Her mesajımdan , size yönelik olmasa da alıntı yaptığınıza göre okuyorsunuz demektir. Okumuyor , ezberden yazıyorsanız bu da sizin bakış açınızı gösterir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?