Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Yok kendisi de kardeşini umursuyor ona üzülüyor gerçekten amcasında kalıyor kendinde kalmıyor diye içten içe üzülüyor
Bence akrabaları ve ailesi ne der diye umursuyor.Daha önce amcaya gitmişsiniz kardeşinin gelmesine bir saat varmış beklememiş kardeşini görmeden kalkmışsınız.Ayrıca kardeşine üzülse dört ay boyunca bir kere olsun evinize davet ederdi diye düşünüyorum

boyle anneye can kurban ellerinden öperim anne dedigin boyle olur
Ya onun yanında ananesi bana sardı sen yemek yapabilir misin oğlumuzu aç bırakır mısın kızına öğrettin mi dedi annemde daha önünde zaman var yapa yapa öğrenir hangimiz biliyorduk dedi o da öğret aç kalır oğlumuz dedi annem çok sinirlendi

Yazın yaşanan olaydan dolayı bana midare etmemek için çağırmadı kardeşini bence sen istemiyorsun kardeşim bu nedenle bu eve gelmiyor algısı yaratmak istedi diye düşünüyorum beni sallıyor gibi görünmemek için de çağıralım mı kardeşimi diyemedi.

ah ah benim annem de boyle ozguvenli olsaydı

eski kv neler demisde agzini acamamis cok saf ve ezik malesef annem

ah ah benim annem de boyle ozguvenli olsaydı

eski kv neler demisde agzini acamamis cok saf ve ezik malesef annem
Annemde öyle aslında hiç özgüvenli değil ama konu ben olunca üzüldü baya bunlar seni çiğ çiğ yer dedi bize göndermezler dedi ağladı ordan ayrılınca

Çağırmadan önce size bu hafta sonu planımız var mı kardeşimi çağırmayı düşünüyorum gibi birşey söylemedi mi

Anan diyemedi mi "Kazık kadar herif dayısının verdiği harçlıkla yaşıyor, asıl dayısı parayı kesse aç kalır kızımı da aç bırakır. "diye.

Anan diyemedi mi "Kazık kadar herif dayısının verdiği harçlıkla yaşıyor, asıl dayısı parayı kesse aç kalır kızımı da aç bırakır. "diye.
O kadar çoklardı ki o gün yani dayı yenge anane 3 teyze çocuğun annesi falan. Ah ah korktu kadın o günden sonra da attık nişanı zaten sonra o ailede neler neler olmuş. Resmen kasırga gibi şeyler yaşamışlar Allah beni kurtarmış. Babası şizofrendi kendini öldürmüş kız kardeşinin kocası ile gırtlak gırtlağa gelmişler küçük kız kardeşi okulu bırakmış dayısı işten kovmuş bunu falan filan bir sürü şeyler..

Çağırmadan önce size bu hafta sonu planımız var mı kardeşimi çağırmayı düşünüyorum gibi birşey söylemedi mi
Hayır Söylemedi.Sadece dedi ki yarın kardeşim gelecek ben sadece geleceğini biliyorum.Kalacağını bile söylemedi sonra yemek yedik eşim dedi ki kardeşine duş al istersen dedi pijama flan getirdin mi benimkilerden giyersin dedi kardeşi de dedikş pijama getirdim.ben öyle anladım kalacağını Sonra da eşim dedi ki yarında kalırsın burada dedi pazartesi geçersin amcalara dedi.Haftasonları burada kalırsın dedi.Zaten onu diyince film koptu bende şimdi olay sıralaması şeklinde yazınca yine sinirlendim

Yenge fena alarm veriyor duydun mu?
Nasıl alarm vermesin ki, kadın mecbur mu kocasının yeğenlerine bakmaya?
3-5 günde değil senelerce evinde ağırlamak herkesin harcı değil, konudaki kayınbirader henüz çok genç sanırım, askerlik bile yapmamış anladığım kadarıyla, 18-19 yaşında desek 1 sene sonra askerlik çağı gelir, o zamana kadar kendine ev kiralayıp dayayıp döşemeyi düşünmez, hazır ev varken niye masrafa gireyim der, e askerden dönecek yine aynı şeyler devam edecek, ki böyle uzun vadeli kalmalarda mesele sadece önüne bir kap yemek koymak da değil, hele de erkeklerin karar verip kadınlara dayattığı aile kültürüne sahip insanlarda iş yalnızca bir kap yemekle kalmıyor, kadının zaten bütün gün ev işi, varsa çoluk çocukla ilgilenme derken perti çıkıyor, akşam işten gelen erkeklere hizmet et, yataklarını hazırla, kirli çamaşırlarını topla yıka ütüle, tuvalete banyoya girerler arkalarından wc/banyo temizle.
İnsan yeri geliyor eşine çocuklarına söyleniyor, eltisinin oğluna bir şeyde diyemez önce eşi belertir gözlerini.

Aynen biz de zor diyoruz ama burada bir arkadaş belki anlaşma yapmışlardır nerden biliyorsunuz flan diyor anlam veremedik Bence de zor bir durum ama dediğim gibi böyle yetişmişler ve yengeye garip gelir gibi bir hali yok sanki bilemiyorum ya da öyle görünüyor

aman sinirlenmeyin yeterince sinirlenip üzüldünüz zaten.Bence sizin bu dik duruşunuzun karşısında eşiniz pes edecek.Birşeyleri idrak edebilmeleri için büyük olay çıkması gerekiyor

Siz yengenin içini bilemezsiniz, kadın belki bu durumdan şikayetçidir ama şikayetini dikkate alıp hak verecek eşe sahip değildir, eşi bakacaksın işin ne o benim yeğenim diyorsa kadın sesini çıkaramıyordur yoksa böyle bir şeyde insan taş olsa çatlar, sabırlı olup senelerce eşinin ve kendisinin akrabalarına bakanlara saygı duyarım ama ben melek değilim, kayınbiraderim veya kardeşim vb yıllarca evimde kalsa sessiz kalamam, benim bazen kendime tahammülüm olmuyor ki başkasına nasıl tahammül göstereyim

Bi de konu sahibi çalışıyor abla, oh ne ala para getiren hizmetçi. Köyündeki kızların maaş kartı yok tabi, bakma şimdi köyümdeki kızlar türküsü çağırdığına, çok gözü olsa oradan evlenirdi. Bu aileden gözüm korktu, önce amcaya yıkılıp 4 daire yapmışlar kiraya vermişler şimdi de konu sahibine yıkılıp küçük oğullarını everecekler. Pek uyanık bunlar.

Ahahah masaya da sadece erkekleri oturttu, yengeye sandalye yetmedi galiba fazla nüfustan.

Bakın kesinlikle herkes rahatsiz bu durumdan ama çare yok.
Bir de gençlikte katlanıyorlar şimdi belli yaşa gelince deliriyorlar.
Bakınız kaynanam ilaçlara baglandi.
Gittiğimde evine çok mutlu hava veriyordu.
Şuan iki büyük eltim papaz olmus.
Büyük eltim ayrı eve cikacaz diye kocasını darliyor ve evde iş yapmıyormus o bile orada doğmuş büyümüş bakın boykot ediyor.
En çok ona guveniyorlardi içleri iyice dağılmış.
Yani kimse o hayata bayilmaz.
Ben ailemi çok severim kardeşimi felan yazın genelde beraberiz onla bile şunu sen yap bunu ben yapayım diye tartışıyoruz ki aynı anadan babadaniz.
Deidigim insanlar hep el.
Şimdi o şunu yaptı ben daha çok yaptım tarzı batıyor birbirlerine.
Ki normal batar.
Ben eşimle evde daha fazla iş yaparsam sinirleniyorum.
Çünkü aynı şartlarda çalışıyoruz.
Ki çoklu ailelerde hep sıkıntı olur.
Hep birine yuklerler o da sonunda hasta olur.

aman sinirlenmeyin yeterince sinirlenip üzüldünüz zaten.Bence sizin bu dik duruşunuzun karşısında eşiniz pes edecek.Birşeyleri idrak edebilmeleri için büyük olay çıkması gerekiyor
En fazla yapacağı şey tamam kardeşim gelmiyor bu eve ama ben de senin ailenle görüşmeyeceğim demek olur başka bişey idrak edeceğini zannetmiyorum

Hiiiç abartmıyorum aynı şey başıma gelse bir deliririm kimse tutamaz, ki yeni evliyken kayınbiraderimin bizde kalma isteğini yazdım konuda, kayınvalidemde öyle kayınvalidelik yapayım diyebilen biri değildir üstelik, ama yine de dişimi baştan gösterdim, yeri geldi kalmadılar mı? Kaldılar ama benim kurallarımla, ben sevmem her iş kadının üstüne yıkılır, kadındır yapacak tabii aklını, kayınpederim asker adam, biraz alışıktır oturduğu yerden iş buyurmaya, bir gün yine kalmaya geldi, misafir yatak odasındaki dolaptan bir şey mi çıkaracaktı neydi tam hatırlamıyorum bana seslendi ki oğlu(eşim) yanındaydı, beni niye çağırıyorsun oğlun çıkarsın işte dedim eşime çıkarttırdım, kayınpeder mesajı aldı.

Ne güzel dünya erkek ömürlük misafir getirecek kadın gık demeyecek, bu oğlanların annesi de bir günden bir güne demiyor mu oğlum yengenizde ne işiniz var kadına günah diye?

Yengesi iyi insan olduğu için iyi düşündüğü için bakıyormuş kardeşine ben kötü düşünceli ve kötü fikirli olduğum için böyle istemiyormuşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…