Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Eşime diyorum yengene yazık değil mi mecbur mu kadın diyorum ne yapalım mecburiyet var ortada kimse keyfi bi iş yapmıyor diyor .Annesi de eşimle konuşurken telefonda duydum Allah razı olsun yengenden diyor Ayrıca bu erkek kardeş zaten resmen kaçarak geldi buraya anne babaya söylemeden gezmeye geliyor ve çalışmaya karar verip burada kalıyor Yani anne babanın çocuklarının buraya yerleşmek istediğinden haberi yoktu ama haberi olunca da hiç umursamadılar.Nasıl olsa kızları kalmış senelerce şimdi de oğulları kalır ne olacak ki onlar için

Bugun sizin konunuz açılmışken benim kaynanam kizindaydi yolustu evimiz bize uğradılar kaynanam esimin abisi ve karısı birde kaynatam.
Hadi benimkiler bulunmaz nadide taş gibiler
İnanın yani çekilecek gibi değiller.
Normalde bunlar geçip gitmezlerdi ama benim tavrından dolayı kalmadılar eşimde hemen yedirdi icirdi topladı goturdu.
Aşırı rahatlar hepsi.
Kayinbiraderim emir verir herkese şunu yap felan.
Kaynatam aşırı laf sokucu.
Kaynanam anlatılmaz yaşanır.
Yenge de gamsız teyyare.
Çocugu 4 yaşında aşırı felaket vurmalı kirmali.
Çocuğumun başında durdum ben varken ikikere kafasına indirmeye çalıştı.
Kadın çorba icecem diye çocuğu salmis çocuk heryeri kırıyor döküyor.
Çocuktur da az peşinden git daha.
Eşimi çağırdım çocuğu zapt et dedim.
Bu kadar gamsizlik olur mu?
Yani bilmiyorum çok degisikler.

İşte burada eşim tutumu çok önemli artık bu dar kalıplardan çıkıp modern zamana ayak uydurmalı insanlar tamam artık köyden şehre indiniz ve ona göre hareket etmelisiniz.Ama yok Yani eşiniz sizin yanınızda duruyor çok güzel ama benimki daha geçen yaz kız kardeşiyle beni çekiştiriyordu aşırı saygısızlık bu …Ben çekiştirmedim diyordu bir de Yani yaptığı şeyleri bile kabul etmiyor resmen

Benim eşimde diyorki herşey maddiyata bagli.
Sen yokluk cekmemissin dedi.
He dedim yokluk çektim de Allah'a sukur arsizlik yok bende.
Ben atanamadigim zamanlar İstanbul'da teyzem vardı gider kalirdim.
Böyle bir teklif ne annem yapar ne ben giderim.
Herşey aile kültürü.

Aynen öyle bir de eşimin teyzesi de burada yaşıyor üstelik teyzesinin evinde çocuk yok teyze ve eşi evde yalnız kalıyor.Ama erkek kardeş orada kalmıyor.Yenge varken teyzede kalınmıyor demek ki bunlar da

Çünkü onları en iyi kendi kardesleri anlar aynı kafadalar.

Yengesi iyi insan olduğu için iyi düşündüğü için bakıyormuş kardeşine ben kötü düşünceli ve kötü fikirli olduğum için böyle istemiyormuşum
Çok afedersiniz gülme emojisi koydum mesajınıza ama eşinizin bu şahane çıkarımına gülmekten başka bir şey gelmiyor içimden.
Yengesinin neler yaşadığını biliyor mu acaba? Kadın isyan etmiyorsa eşinden çekindiği, bastırıldığı içindir, evet kimi insanlar seve seve senelerce akrabalarına ev sahipliği yapar ama bu binde birdir zira kimse kanatsız melek değil, bilmem kim bilir kaç yıl sürecek uzun vadeli misafirliği çoğu insan kaldıramaz.
Annem ki beni dünyaya getiren bakan büyüten kadın, aynı evde 5 günden fazla birlikte kalsak o bana ben ona söyleniyoruz, birbirimizin yaptığı işi beğenmiyoruz, 70 yaşında annem kimselerin evinde rahat edemiyor, illa da kendi evim diyor, başkasının evinde yıllananları da anlamıyorum şahsen.

Annesi alttan fişekliyor ki bunu yapan sadece annesi değildir.Eşiniz de onlara birşey diyemediğinden size kabul ettirmeye çalışıyor

Nasıl bir mecburiyet varmış? Kardeşi işe girdiyse maaşı asgari ücrettir en azından, bir oda tutsun yemeğini kendi pişirsin, çamaşırını kendi yıkasın, gezmeye diye geldiği şehirde iş bulup çalışmaya aklı yeten kendi işini de kendisi görebilir ama yengenin evinde kalmak daha kolay tabii, ekmek elden su gölden, maaşı da kendisine kalır, yenge evinde kalması mecburi değil basbayağı keyfi, kim yıkayacak çamaşırı bulaşığı, hangi babayiğit yemek yapacak hepsinin hazırı yengenin evinde varken, aa tabii bir de erkek adam kadın gibi ev işi yapmaz değil mi? Çok pardon eşinize:)))

Annesi alttan fişekliyor ki bunu yapan sadece annesi değildir.Eşiniz de onlara birşey diyemediğinden size kabul ettirmeye çalışıyor
Kimse bişey demese bile eşim onların zihniyetlerimi bilir.Mesela yazın dersane işini önce babasına söyledi.Olmadı benim bulunduğum şehre gelsin dedi eşim.Babası hiç yok oğlum öyle olur mu demedi.Eşim diyordu ki o zaman sen bilmiyorsun benden kardeşime kol kanat germemi beklerler dedi.Oldu o zaman sen o çocuğun abisi değil babasının resmen.Sana güvenip dünyaya getirmişler onu.Sen kol kanat gereceksen annen baban ne yapacak onların görevi değil mi bu ?

Şuan kardeşinin madur olduğunu olduğunu düşünüyor kendi yemeğini kendi de yapamaz bişey yapamaz yazık günah düşüncesinde.İyi de bu hayatı kendi seçti seçtiyse sonuçlarına da katlanacak.Ben gerçekten anlamıyorum bu kafaları ve çok yorulduğumu hissediyorum

Yengesi iyi insan olduğu için iyi düşündüğü için bakıyormuş kardeşine ben kötü düşünceli ve kötü fikirli olduğum için böyle istemiyormuşum
Yengem artık illallah etti, biraz da yeni geline yıkılmayı planlıyoruz diyecek hali yoktu. Belki kadında türlü hastalıklar çıktı, eskisi gibi hizmet edemeyecek halde , o yüzden el çekiyorlar ondan? Çok mümkün.

Son düzenleme:
Eşşek kadar herif alt tarafı yağ + soğan + salça bazına birşeyler karıştırıp uyduracak. Bu paşaları böyle rahata alıştırıp alıştırıp el kızının başına bela ediyorlar.

Annesi hayır dua edeceğine kesenin ağzını açsın, o kadın çocuklarına baktığı için o mallar birikti.

Kardeşi emzikli bebe mi? Kuzenim başka bir şehire üniversite okumaya gittiğinde kayınbiraderiniz kadardı, yengemler öğrenci evi tuttu döndü, yemeğini de kendisi yaptı çamaşır bulaşığını da kendisi yıkadı, yeğenim kayınbiraderiniz yaşlarındayken birkaç aylığına dil eğitimi için yurtdışına gitti, o da tüm işlerini kendisi yaptı, kayınbiraderiniz erkek ise benim kuzen ve yeğen de erkek.
Bugün başlarında anneleri bile olsa onlara gideyim önüme konacak yemeği de onlar yapar, şu çamaşırlarımı makineye at desem yadırgamaz beceremiyoruz demezler zira her işi yapmayı öğrendiler.

Ben bu erkekleri anlamıyorum. Eşlerinin beklentilerini karşılamazlar, ailelerinin beklentileri illa karşılanacak. Annesi babası ebeveyn olamadığından abi ebeveyn rolüne giriyor.Taşınsın ailesi bulunduğunuz şehre oğullarının başında dursun.Bunlar doğuruyor başkaları bakıyor keyfe bak gamsızlar

Aynen öyle bir önceki konumda gamsız eşimin ailesi dediğim için bile linç yemiştim.Doğrurup doğurum bir başkasına baktırmak bir başkası bakarken laf etmemek buna karşı çıkmamak haksızlık değil de nedir.Gelinler çok ne de olsa birisi bakar diye düşünüyorlar.Gelinlere güvenip mi doğurdun hiç doğurmasaydın herkes ne güzel kendince yaşayacaktı ama yok allahtan 3 çocukta durmuşlar ya devamı gelseydi düşünemiyorum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…