Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Kim ister ki? Ortada gerçekten bir mağduriyet olsa amenna, o zaman insan sokakta kalmış herhangi birine bile kapısını açar fakat öyle bir mağduriyet yok, kayınbirader gezmeye gidiyorum deyip evden çıkıp gitmiş, abisi amcasının yaşadığı şehirde iş bulup emrivakiyle kalmış, şimdi de herkes topu birbirine atıyor.
Sorumsuzluk yapan kayınbirader ve ailesi, ceremesini niye amcası veya abisi çeksin ki

Abisiyle , amcadan çok ceremeyi çeken eşler oluyor malesef .

Taviz tavizi doğurur,en başından gelip burada dersaneye gidicek muhabbeti yapılmasaydi ben sizi haksız bulabilirdim ama bu ailede alışırlarsa devamı gelir diye düşünüyorum.
Ziyarete gelip 2 gün kalıp gitmekle aynı şey değil ki ne dersane ne iş konusu. Baya baya sizinle yaşayacak şekilde planlama yapılmış en başında.
Ben size hak verdim. Dediğim gibi bu muhabbetler olmasaydı sizde rahatsız olmazdınız bu kadar ,2 gece misafir etmekten.

Evet aynı şehirde.
Bana da çok anormal geliyor ama eşimin ailesine normal geldiği için belki normalleri koloni halinde yaşamaktır bilemiyorum

Aynısını söylüyorum ama yine eşim tarafından ben suçlu oluyorum nasıl bir akıl tutulması bilmiyorum.Erkek kardeş keyfine göre hiç nereden kalırım ne yaparım diye düşünmeden buraya geliyor olan bizlere oluyor ama bencil olan erkek kardeş değil bu saçmalıkları kabul etmeyen benim.Yersen tabi.Ben yemiyorum

Aynen öyle yoksa 2 geceden ne oldu ki.Arada bir gelip kalmasında ne sorun var ki ama bu her zaman olacak bişeyde orada dur derim daha neler Yani.Herkesin bir hayatı var o hayata dan diye dahil olamazlar ama o kadar alışmışlar ki böyle yaşamaya onlara garip gelmiyor

Gerekmedikçe konuşmuyoruz.İçimden de konuşmak gelmiyor.Bu kadar geri kafalı biriyle konuşup kendimi yormak istemiyorum.
Duruşunuz
İstemiyorsanız taviz vermeyin kesinlikle, çünkü taviz tavizi doğurur.

Benim de kız kardeşim yaklaşık bir yıldır bizde kalıyor , bu durum benim ve eşimin kararı.
Eşim dese ki ben rahatsız oluyorum istemiyorum hemen ailemle görüşürüm onlar da gerekeni yaparlar.

Bakın burda aile sorunları ile ilgili konularda hep en başında dur dememek var. En basit örneği ailemle oturalim 1 sene sonra ayrı eve cikalım deniyor mesela,kabul ediliyor en başında ,sonrası hüsran. Bu ve bunun gibi konular her zaman sorun olur,sizin duruşunuz doğru burada. En başından belli etmişsiniz,size uymak zorundalar. Es kaza gelsin deseydiniz(elalem ne der,ne düşünür diyerek)şu an başka başka planlar,gelip gitmeler planlanıyor olacakti. Tabi ki misafir buyursun gelsin ama misafirliğini de bilerek. Calışan biri kardeşi,bir ev arkadaşı bulup pekala kirasini ödeyip kalabilir. Gidipte kocaman bir ev tutmaz ama madem kalacak,çalışacak burada,öğrenciler tek yaşayıp kirayı ödemekte zorlanan birileri olur,oda kiralayabilir bir şekilde düzenini oturtur şu durumda,amcada yada sizde kalması bir yere kadar ,kimse bu şekilde kabul etmez uzun süreli. Ailesi de taşınabilir yanina,destek olmak istiyorlarsa ama böyle birilerine yük etmek olmaz.

Onlar için ayrı eve çıktığında ayıp.Millet derken bir kardeşine bir yeğenine koskoca sülalede sahip çıkan olmamış derler çıkartırlar mı ayrı eve veya odaya.Geri kafalılık başka bişey değil bence.O nedenle böyle düşüneceklerini zannetmiyorum.

En başından hayır demezsem senelerce kalacağını anında hissetmiştim dersane için gelecekti sonra kazanamayınca üniversiteyi burada çalışmaya başlayacaktı ve kalmaya devam edecekti bir kere bende kalmaya başlasa maddi manevi benim gözetimimde olacaktı yani şöyle gibi aslında sanki biriyle evlenmişim ve eşimin hiç bilmediği bir çocuğu çıktı ortaya sonradan da bakmak zorunda gibi bir mecburi hissiyatı var.Ben de böyle sonradan çıkma çocuk varmış gibi hissediyorum.

Taviz veremem isterlerse arada kalabilirlerdi ama sürekli sürekli her zaman bu olmaz

Dil duruşunuzdan dolayı sizi tebrik ederim. Diger gelinler gibi sizin evinizi de yol geçen hanı yapmaya çalışmışlar. Bence taviz vermemeye devam edin.Eşinizin kardeşi magdur olsa, çalışmasa, orada evleri olmasa... gelip birsüre kalsın derdim. Ama keyfi olarak sürekli kalması sizin huzurunuzu bozar.Eşiniz bence bir süre daha size hak vermez, tepki gösterir. Uzun zaman sonra kafasına dank edecegini düşünüyorum. İnşallah en az hasarla atlatırsınız.
Ki şuan bu duruma tamam deseniz, emin olun ilerde başka kardeşler, yegenler, anne babalar ortaya çıkar.O yüzden taviz vermemeye devam

Benim eşim kendi istemezdi üstelikte ikimizde doguluyuz bu bence dogululuk batılıga bakmıyor.İlk zamanlar bile dedi ben kardesime güvenmeyecek miyim sana güvenmeyecek miyim ama insanlar geri kafalı benim evde olmadığım zaman girip çıktığını biri görse 50 türlü fikir geçer insanların aklından hic gerek yok.Kaldi ki herkes ayni şehirde.Bence siz haklısınız eski konunuzu bilmiyorum.Ama haftasonu birakin gezip tozmayın eşinizle beraber zaman geçirmeyin insan temizlik yapmak ister uyumak ister en basitinden tv de bile kendi istediginizi izleyemeceksiniz belki.Bence insanlar evleniyorsa artik ayri bi aile kurduklarının farkına varmali.Ha deseki git gez toz yada hep beraber gidelim bi yerlere ama daha en başından sizde kalmasını size sormadan söylemesi cok büyük saygısızlık.bunun içinde evden giden kocayi asla ben çağırmam gelse niye geldin kardesine ev ac beraber yaşayin derdim.Geri adim atmayın asla

Yazdıklarınızın bir yer hariç hepsine katılıyorum.Katılmadığım tek yer eşinizin uzun süre sonra başına dank eder demeniz.Asla kabul edeceğini zannetmiyorum.Öyle bir düşünce tarzı yok çünkü yazdan beri kabul etmedi yazında dersane için sorun yaşamıştık aynı şey Yani asla değişmez bu kafadaki insanlar.

Şimdi bu çevrede büyümüş, böyle görmüş. Belki yanlış oldugunu ileride idrak eder. İdrak etmese bile kendi dogrusunu size kabul ettirmeye çalışmasın.

Ben ona saygısızlık yapmışım ona destek olmamışım fikirlerine saygı göstermemişim.Gerçekten şaka gibi Yani kardeşiyle yaşama fikrine evet diyeceğim bu mu saygı diyorum hayır evet demek zorunda değilsin ama en azından destek olabilirsin diyor ne demek istediğini Bile anlamıyorum bence o da ne demek istediğini bilmiyor benim buna bi şekilde onay vermemi bekliyor ama ölürüm yine de onay vermem böyle bi saçmalığa erkek kardeş evlenene kadar burada dile kolay kaç sene kimbilir şaka gibi bir yaşam

Şimdi bu çevrede büyümüş, böyle görmüş. Belki yanlış oldugunu ileride idrak eder. İdrak etmese bile kendi dogrusunu size kabul ettirmeye çalışmasın.
Bundan sonra kardeşim gelmez ama ben de senin ailene gitmem diyor ne alakaysa ben bağlantı kuramadım.Normal insanlar eşleriyle akraba ziyareti yaparlar ama normal insanlar koloni halinde yaşamazlar.İkisi arasında dağlar kadar fark var.

Görücü usulü mu evlendiniz anlaşarak mi
Eger anlaşarak evlendiyseniz hic belli etmedi mi flört aşamasında fikirlerini aile yapısını,hayat görüşünü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…