- 9 Temmuz 2021
- 5.408
- 5.206
- 148
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Ailenin ne suçu günahı varki. Gelmezse gelmesin. Sende onun ailesine gitme bence.İnsan haftasonu evinde yatmak ister, sürekli diken üstünde olmak istemez.Bundan sonra kardeşim gelmez ama ben de senin ailene gitmem diyor ne alakaysa ben bağlantı kuramadım.Normal insanlar eşleriyle akraba ziyareti yaparlar ama normal insanlar koloni halinde yaşamazlar.İkisi arasında dağlar kadar fark var.
Hayır hiç farketmedim.Böyle bir konu hiç açılmadı ki.Zaten erkek kardeşim de okur bana yük olmaz diye düşündü belki de o dönem başka da kimsenin böyle gelip kalacağı yoktu zaten.Görücü usulü mu evlendiniz anlaşarak mi
Eger anlaşarak evlendiyseniz hic belli etmedi mi flört aşamasında fikirlerini aile yapısını,hayat görüşünü
Her haftasonu olmaz ben bunu diyorum diye bencil oluyorum bizim de bir haftasonunuz var diyorum ben sadece kendimi düşünüyor oluyorum.Yani ne alakaysa söylediği hiç birşey için anlam kuramıyorumAilenin ne suçu günahı varki. Gelmezse gelmesin. Sende onun ailesine gitme bence.İnsan haftasonu evinde yatmak ister, sürekli diken üstünde olmak istemez.
Hiçbir işleri yok Yani hayvanları flan var ama isteseler gayette buraya gelebilirler.Keyfi olarak köyde kalıyorlar.Bizim bulunduğunuz şehirde yaşamak istemiyorlarEşinizin ailesinin köyde çok önemli işleri mi varda şehire gelip çocuklarının başında duramıyorlar? Benim akrabalarımın köyde çok sayıda büyük baş hayvanları var o yüzden köyden şehire yerleşemiyorlar onlarda şehirden ev alıp dayayıp döşeyip çocuklarını oturttular, okullar açılınca kuzenler şehirdeki evlerine geliyor tatil olunca köylerine dönüyorlar ve bunlar kızkardeşler yanlarında erkek filan da yok ve sizin kayınbiraderinizle yaşıt veyahut daha küçük yaşlardalar.
Valla ben eşime ya kardeşin ya ben desem kardeşini seçerAynı meseleyi bende yaşadım bi farklı versiyonunu büyük şehirde yaşıyoruz eltim oğlunu güya güya daha eğitimimizi olsun die bizim bulunduğumuz şehre göndermek istedi yani bizde kalacak artık kaç yaşına kadar Allah bilir bu aile de bu şekilde kim kimde kalsa işte ben istemedim kimse destek olandı eşimde kusura bakma gelecek ve kalacak dedi kim bakacak dedim amcası yani ben dedi bende bir sinirlendim heeşeyü göze aldım ozman ya o ya ben inana umrumda değil o çocuk gelse zaten yuvam bozulacak huzursuzluktan bar şimdi gideyim dedim eşim çok şaşırdı tepkime geri adım attı dedim ki ona bak eltim oğlunu başında ayıp daha rahat edeyim die bize yolluyor ve bizim huzurumuz bozuldu sonra eşim abisini arayıp bakamayacgını söyledi öyle kapandı çok şükür
Konu 1.5 senelik bir kalma değil.Konu yıllarca kalacak olan bir erkek kardeşe yer bulma düşüncesi benim fikrim alınmadan her haftasonu kalmasını eşim bekleyecekti ve her haftasonu da çağıracaktı adım kadar eminim çünkü zihniyeti böyle benim burada tepki gösterdiğim şey eşimin zihniyeti bana sormadan yıllarca erkek kardeşini her haftasonu bize davet etmesi.Bu hoş mu sizce?4 aydır ilk kez kalan biri her hafta gelip kalmazdı ki kendiniz de demişsiniz eşim hafta sonları da çalışıyor diye, evde misafir varken bunu konu edip tartışmanız doğru olmamış,ne bu acele, cok fevri davrandığınızı düşünüyorum, kendi kardeşiniz gelip kalsaydı aynı şekilde mi düşünürdünüz,
Ben de çalışıyorum,yeni evliyken daha bir sene bile olmamıştı kardeşim buraya atandı ve 1,5 sene bizde kaldı, eşim bir kere bile konu etmedi, geçtiğimiz yıllarda eşimin kardeşi buraya atandı, semt olarak bize cok uzak, ara ara hafta sonları bizde kaldı en iyi şekilde ağırlamaya çalıştım, eşim davet etmese ben hatırlatıyordum kardeşin ne zamandır gelmedi, ara gelsin, çekiniyor galiba diye,
kac yılının planını yapıyorsunuz böyle, nereden biliyorsunuz yıllarca böyle devam edeceğini, daha bir kere gelmiş bir kişi için çok acele bir çıkış olmuş yaptığınız,Konu 1.5 senelik bir kalma değil.Konu yıllarca kalacak olan bir erkek kardeşe yer bulma düşüncesi benim fikrim alınmadan her haftasonu kalmasını eşim bekleyecekti ve her haftasonu da çağıracaktı adım kadar eminim çünkü zihniyeti böyle benim burada tepki gösterdiğim şey eşimin zihniyeti bana sormadan yıllarca erkek kardeşini her haftasonu bize davet etmesi.Bu hoş mu sizce?
Siz de bu eş olduğu sürece bu konu daha çok önünüze gelir. Benim eşimin ailesi özellikle annesi de bu kafada, bekar kaynım var elinden gelse bize baktıracak ama eşim bu konuda ki tavrımı biliyor hatta bulunduğum il de olurda üniversite kazanırsa arkadaşları ile eve çıkar diye açık açık söylüyorum, eşimin aklına da yer etmiş olmalı ki kimse kimseyle yaşayamaz diye ortamlarda dile getiriyor ama böyle bir durum da benim annem ömrümü yer 1 tabak fazla masaya koymak zor mu geldi sen sizi de istemezsine olayı bağlarHiçbir işleri yok Yani hayvanları flan var ama isteseler gayette buraya gelebilirler.Keyfi olarak köyde kalıyorlar.Bizim bulunduğunuz şehirde yaşamak istemiyorlar
İşte bu ailede ev tutmak diye bişey yok akrabalarında 40 yaşında bekar polis memuru kendine ev tutmamış dayısında yengesinde kalıyor hala.Ne düşünmeliydim sizce ?kac yılının planını yapıyorsunuz böyle, nereden biliyorsunuz yıllarca böyle devam edeceğini, daha bir kere gelmiş bir kişi için çok acele bir çıkış olmuş yaptığınız,
Benim kardeşimin 1,5 yıl kalacağı belli değildi, istese daha fazla da kalabilirdi, bizim ev işyerine nispeten uzak olduğu için arkadaşlarıyla ev tuttu işyerine yakın,
İşte burada önemli olan eş kişisi.Ben kendi kendime tepki gösteriyorum beni umursayan yok ki.Siz de bu eş olduğu sürece bu konu daha çok önünüze gelir. Benim eşimin ailesi özellikle annesi de bu kafada, bekar kaynım var elinden gelse bize baktıracak ama eşim bu konuda ki tavrımı biliyor hatta bulunduğum il de olurda üniversite kazanırsa arkadaşları ile eve çıkar diye açık açık söylüyorum, eşimin aklına da yer etmiş olmalı ki kimse kimseyle yaşayamaz diye ortamlarda dile getiriyor ama böyle bir durum da benim annem ömrümü yer 1 tabak fazla masaya koymak zor mu geldi sen sizi de istemezsine olayı bağlar
Bu tarz durumlarda eşler ortak karar vermeli. Bu tek kişinin karar vereceği bir şey değilİşte burada önemli olan eş kişisi.Ben kendi kendime tepki gösteriyorum beni umursayan yok ki.
kac yılının planını yapıyorsunuz böyle, nereden biliyorsunuz yıllarca böyle devam edeceğini
Gerçekten de öyle.Bazı yorumlarda gördüm erken davranmışsınız fevri davranmışsınız cümlelerini ama gerçekten korkuyorum ya.Sürekli ben de kalınmasından benim dışımda plan yapılmasından haftasonu başlayıp haftaiçine yayılan bir süreç olmasından korkuyorum çünkü eşimin zihniyetini ve aile yaşantısını gördüm bu sebepten tepkimi en başta koydum.Belki gerçekten her hafta kalmayacaktı o zaman eşim neden tepki gösterdi bu kadar çünkü onun da niyeti her haftasonu kalmasını sağlamaktı.Zihniyet belli Yani perşembenin gelişi çarşambadan belli…Nereden biliyoruz etmeyecegini ?
Bu riski almak zorunda mı konu sahibi.Ne çıkarsa bahtima diye mi adım atsin ?
İşler ciddiye binmeden, kimse plan program yapmadan baştan söylenmesi daha doğru elbette.
Siz tüm sülaleyi de gönüllü ağirlayabilirsiniz ömür boyu,ama bu "siz" öyle istediğiniz için olur.Olmasi gerekenin,doğru olanın o olduğu anlamına gelmez.
Eşinin kardeşi aynı şehire geleli 4 ay olmuş ve davet edilmeden gelmemiş, bundan sonra her hafta sonu gelip kalmayacağı çok belli, zaten insan olan konu sahibinin hareketlerinden tavrından mimiklerinden vs anlar istemediğini,Nereden biliyoruz etmeyecegini ?
Bu riski almak zorunda mı konu sahibi.Ne çıkarsa bahtima diye mi adım atsin ?
İşler ciddiye binmeden, kimse plan program yapmadan baştan söylenmesi daha doğru elbette.
Siz tüm sülaleyi de gönüllü ağirlayabilirsiniz ömür boyu,ama bu "siz" öyle istediğiniz için olur.Olmasi gerekenin,doğru olanın o olduğu anlamına gelmez.
Doğru çağırmadan gelmedi.Zaten sorun eşimin erkek kardeşi değil sorun eşim.Her haftasonu çağıracaktı ben karşı çıkmasaydım.Bu durumda da erkek kardeş haftasonları gekecekti çağırıldığı ve daha rahat ettiği için.Yani zaten işleri karıştıran eşim.Yoksa erkek kardeş çıkıp çıkıp kendi kendine gelmez ama eşim sürekli çağırmak istiyor hatta ona göre yıllarca amcasında değil bizde kalmalı…Eşinin kardeşi aynı şehire geleli 4 ay olmuş ve davet edilmeden gelmemiş, bundan sonra her hafta sonu gelip kalmayacağı çok belli, zaten insan olan konu sahibinin hareketlerinden tavrından mimiklerinden vs anlar istemediğini,
Ben konu sahibinin fevri davrandığını düşünüyorum, benim düşüncem bu, siz de farklı düşünmekte serbestsiniz, herkes kendi fikrini düşüncesini yazıyor, siz öyle düşünüyorsunuz diye de düşüncemi değiştirecek değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?