Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

En fazla 1 saat sonra gelir.Ben de bir keresinde gitmiştim o zaman döndüğünde o da bir daha gitmeyeceğini söylemişti ama yine gitti
Kavga etmemek için gidiyor herhalde. Kız ben çok polyannayım sınava girip hukuk okuyup arabulucuk yapıcam ağır ceza davalarını bile uzaklaştırırım kaynını tanısaydım geri gitmesi içinde ikna ederdim

Ben yapamam mutlaka uğraşsan bi şekilde yola getirebilirsin ama ne gerek var ki.Kimseyi değiştirmek için kendimi yoramam
Ama sizi tebrik ediyorum mücade etmiş ve başarmışsınız
O zaman anlaşmalı için evde bir kağıda maddelerinizi yazıp dilekçe vericeğinizi söyleyin ama ben hislerimde yanılmam barışıcaksınız :)

Valla süper olurdu geri göndersen Ama o gitse başkası gelir bitmeyecek gibi sülalesinin derdi

Aynen eş kişisi de ben kavga etmemek için sakinleşmek için gidip yürüyüş yapıyorum diyor ama beni bu hareketi bile aşırı sinir ediyordu

O zaman anlaşmalı için evde bir kağıda maddelerinizi yazıp dilekçe vericeğinizi söyleyin ama ben hislerimde yanılmam barışıcaksınız :)
Gerçekten barışmayacağım.Ailemde arkamdayken yaşım geçmeden bu işi bitirmeliyim sonra daha çok pişman olurum gibi geliyor.Şimdiden yolları ayırmak en doğrusu o da kendi istediği gibi iyilik meleği birini bulsun evini yol geçen hanına çevirecek
Kardeşi aramadan kendi evi gibi girip çıkacak ses çıkarmayacak flan ben bunları yapmaya kalksam akıl hastanesine yatarım herhalde Millet iyilik diye yapıyormuş

Nerde şimdi ? Ne yapmayı planlıyorsunuz. Bu gecede eş ailesine sinir oldum anksiyetem tuttu.

Bu konuda sonuna kadar haklısınız zaten onda hemfikiriz boşanmakta sizin tercihiniz hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah.

Neden seninkiler ne yapıyor ?
İçerde ben başka odadayım ayrı yataklarda yatıyoruz
Ben aşırı sinir oluyorum bir kadın erkek ailesi yüzünden problem yaşayınca. Şimdi sizin ki başka zaman başka arkadaşımın ki. Hep benzer şeyler. Ego savaşları erkek ailelerinin biz erkek ailesiyiz tavırları ve gelinden gelinlik beklemeleri.
İstedikleri kadar düzelsinler biliyorum ki içlerinde hep biz erkek ailesiyiz abimin evi oğlumun evi düşüncesi var ve ben düşünceden iğreniyorum. Hayatım boyunca da kabul etmeyeceğim düşmanım da olsa her kadına kabul etmemesi gerektiğini söylüyorum.
Siz üzmeyin kendinizi bu hayatta en çok kendimize ihtiyacımız var.

Kızım iyi misiniz siz? Adam alkolikse mümkün yok alkolsüz duramaz, ne zaman olsa pozitif çıkar. Eğer durabilseydi şimdi giderdi zaten Adli tıpa, baaak içmedim iftira atıyor diyebilmek için.

Kızım iyi misiniz siz? Adam alkolikse mümkün yok alkolsüz duramaz, ne zaman olsa pozitif çıkar. Eğer durabilseydi şimdi giderdi zaten Adli tıpa, baaak içmedim iftira atıyor diyebilmek için.
Gitmiyor ki zaten Hakimde sadece gidiceksin diyor adam da gidicem diyor gitmiyor dava yine uzadı. Tazminat alsa bile bu ekonomide işe de yaramayacak ve hala adamın soyadını kullanıyor. Devlet üniversitesinde Prof ve derslerede o şekil gidiyordu. Açığa çıkarsa atılır zaten. Ben saygın bir öğretim görevlisiyim diye diye yakıyorlar arkadaşımı. 6 ay evli kaldı ve hala eşya borcu ödüyor kız. O yüzden kızçelerim boşanıcaksanız bile kanıt toplamadan açmayın davayı sonradan da eklenmiyor şahitlerde yakın olduğundan hakim tınlamıyor. Evet evet kızada iftira atıyor bana, şikayetçiyim diyorlar.

Bugün yaşı 45-50 arası olan bir komşumla oturdum. İlk evlendiği 2 çocuğunun olduğu zamanlarj anlattı. 3 kayni yanında kalirmis . Makina yok elinde yikarmis çamaşırları. O zaman ben bunlara bakmak zorunda değilim demedim senelerce pişirdim yedirdim icirdim . Ama şimdi baksan benden kötüsü yok onlar için dedi.

Onlardan biri de benim annem. 2 amcamda yanında kalmış yanında evlenmiş dedeme hep bakmış ama amcalarım şuan “yengem huysuz” derler. Annemin huysuzluğuda babama olan kızgınlığındandı. Bakıp kötü olmaktansa bakmayıp kötü olmak daha mantıklı elbette.

Çoğu kültürdeki bireyselleşme sorunu koloni halinde yaşamalarından kaynaklıyor. Bazı kültürlerde insanlar çocukları 16 yaşındayken çalışmaya gönderiyor. Faturalarını ödettiriyor vs. Konu sahibinin eşinin kültürü ise elalem ne der + koloni kültürü. Eğer bir insan belli bir yaşa geldikten sonra kendi başının çaresine bakamıyor, üçün beşin hesabını yapıyorsa, el kızına vicdansız muamelesi yapacağına kendisinin ve ailesinin bireysel gelişimini sorgulamalı. Hastalık ve yaşlılığı bundan ayrı tutuyorum. Tatilim ucuza gelsin diye bir akrabada haftalarca, aylarca kalmak, ev bulmadan akrabana güvenip önce iş bulmak, yurt bulmadan okula yerleşmek vs. gibi hareketlerde bulunmak, daha sonra ise karşı taraf kabul etmediğinde onları vicdansız ve kötü bir insanmış gibi hissettirmek ne kadar doğru? Bunları kabul etseniz de kötü siz olacaksınız, etmeseniz de.

Gerçekten ya artık bireyselleşin ya.Böyle topluluk halinde yaşamak nedir? Herkes size uyum sağlamak zorunda değil ama neymiş Anadolu’da böyleymiş herkes herkeste rahatlıkla kalırmış bu sorgulanmazmış.Keyfi bir durum değilmiş bu durum.Yani eş kişisi şunu demek istiyor Anadolu’da herkes böyle davranır bu çok normal bir sen istemiyorsun senin nasıl bir kültürün var demek istiyor.

Uzun zamandir bu kadar tekmeyi hak eden bir es okumamistim. Bir de esemine diye bir uye vardi o bosanmisti galiba en son onun konusunda bu kadar zitlanmistim. Konu sahibi umarim kararli olursun.
Kararlıyım valla çünkü bu sadece erkek kardeş mevzusu değil bu aynı zamanda evini yol geçen hanına çevirmenin normal olduğunu savunan eş kişisi mevzusu…bugün erkek kardeş olur yarın başkası olur herkese kapılarını sonuna kadar açmak gerektiğini ve gelen kişinin de senelerce kalmasının normal olduğunu düşünen birisi.Üstelik herkes de böyle yaşıyormuş.Böyle yaşayan neredeyse bir ben bilmiyorum herhalde Arada akrabalar tabi gelir kalır ama her zaman her zaman kalmanın normal olması kadar saçma bişey olamaz valla yazdan beri içim şişti benim bu konudan.

He bir de düşünsenize her hafta mı kalacak diye sormam bile çok kötü bişeymiş Çok bencilce bişeymiş ne yapayım ne sorayım evi yol geçen hanına çevir seyirci mi kalayım.Bugün gelecek mi bilmediğim biri var şuan her haftasonu bu saçmalığı çekmek mecburiyetinde asla değilim.Çocuğum yok.Ama olsaydı da boşardım yemin ederim.

Özel olmazsa eşiniz nereli ?

Bende iç anadoluluyum ,bizde böyle birşey yok. Erkek kardeşim ablamın yaşadığı şehiri kazandı üniversite de. Ki ablamın eşi hafta içi yanlarında bile yok. Ona rağmen yurt ayarladı ailem, orada kalıyor.

Çok teşekkür ederim Evet eşimin de böyle bir düşüncesi var burası benim evimse kardeşim burada yaşıyorsa ben de kalmalı saçmalığı var.Kalır tabi ki ama her haftasonu olmaz.Ya da yıllarca olmaz artık kendi başlarının çaresine bakmayı öğrenmeleri lazım.
İstiyor ki açık kapı bırakayım o istediği zaman gelsin kalsın.Onun istediği zaman ben müsait miyim acaba ?
Yani eğer anneniz babanız memleketteyken siz başka bir yerde yaşıyorsanız senelerce de kalacaksanız size belli etmeseler de siz yüksünüz bunu bilin ve öyle gelin demek istiyorum bu durumdaki herkese
Anadolu da böyle bir kültür yok ayrıca bu kültür adı altında koloni halinde yaşam biz bu şekilde bu ülkeyi nasıl çağdaşlaştıracağız bilmiyorum

İşte bu çok ayıp bişeymiş abi abla varken başka yerde kalınması Anadolu’da böyle bişey yokmuş sizin kültürünüz nereden ben bilmiyorum bir tek sen de görüyorum bu düşünceyi diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…