- 9 Haziran 2019
- 471
- 885
- 33
- 30
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
- #1.141
Onlara bakan o amcayı senelerce aile içinde överek bu bakıcılığa motive etmişler. Şimdi o da o rolü üstlenip herkesçe övülmek istiyor. Sizin geçen ömrünüz umrunda değil. Çünkü kadınlar onların gözünde evdeki fırın, yemek masası vs gibi durumlardan etkilenmeyen bir demirbaş.İşte ben bunu görümceye yapsam vay sen istemiyorsun olur ama normali bu zaten.Bunu kişisel algılayacak bişey yok ki.Ben görümceyi değil görümce ile yaşamayı istemiyorum ikisi aynı şey değil.
Ama var bu saçmalık abi baba gibi bir misyon ediniyor kendi kendine ama sen onun abisisin babası da köyünde keyfine bakıyorsa onun vicdanı rahatsa sana ne oluyor ki ?
Açacak paraları yokmuşof şimdi böyle kitap sözlü özlü sözlü de konuşuyordur.
vicdanmış. kendilerinde yok asıl akıl fikir.
annesi babası kardeşine ev açsın okutsun onlar yükümller doğrudan. eşiniz veya gelin değil.
ay buradan beri çıldırdım.
Evet tazminat davası açsam kazanırım kesinlikle hak ediyor çok doğru söylediniz.Onlara bakan o amcayı senelerce aile içinde överek bu bakıcılığa motive etmişler. Şimdi o da o rolü üstlenip herkesçe övülmek istiyor. Sizin geçen ömrünüz umrunda değil. Çünkü kadınlar onların gözünde evdeki fırın, yemek masası vs gibi durumlardan etkilenmeyen bir demirbaş.
Çok kitap okumak, çok okul bitirmek falan filan..
İnanın bunları yapmak değil bunları yaparkenki amaç önemli. Günümüzde birçok erkeğin bu tarz yaşıyor gibi yapması bir persona yaratmaya çalışmak. Kültürlü, kabul edilebilir, lafı dinlenen biri desinler yetiyor onlara. Daha iyi insan olmak, daha faydalı olmak, iyi bir aile bireyi olmak, daha önemlisi adaletli olmak gibi amacın yoksa okumak boşa geçen yıl işte. Eh amaç halis olmayınca ürün kaliteli olmuyor sonuç olarak da.
Ben de boşanamamak için önce size kendinizi kötü hissettirmeyi deneyeceğini düşünüyorum. Şimdiden boşanamak daha maliyetli olur mu diye düşünmüştür bile. Bazıları çok doğru söylemiş, maaş kartı olan sizden daha uyumlu biri bulamayacağını fark etmiştir. Bulsa da ona yeni masraf yapacak malum.Ben bunlara yem olmanızı istemem. Bu eş kişisi de zaten ailedeki basiretsiz kişiymiş; diğerleri istediğini yapıyor, bu sorgulamak gibi bir hakkı olduğunu dahi düşünemiyor. Çünkü karşısındakiler ondan daha baskın. Hakkını koruyamayacağını bildiği için " ben çok yardımcıyım" deyip içini rahatlatıyor.
Ya dört ayda bir böyle kavga çekeceksiniz ya da kurtulacaksınız buradan. Her durumda alttan alan ve sorun yokmuş gibi yapan olmayın lütfen. Ce mutlaka boşanacaksanız tazminatlı boşanın. Kimsede hakkınızı bırakmayın. Allah yardımcınız olsun
Tamam işte sizin işiniz değil. Onun annesi ve babasının bileceği iş kardeşiniz. Of çok zor bir tip eşiniz ya. buradan beri bunalttı.Açacak paraları yokmuşÖyle diyor.Para birikecekmiş o parayla işleri varmış.Hem bunlar babasının annesinin bileceği işmiş.Anne babası keşke biraz da çocuk büyütmeyi bilseler
Valla beni senelerdir bunaltıyor ama bu bunaltması bu sefer başka hem suçlu hem güçlü havası var bir deTamam işte sizin işiniz değil. Onun annesi ve babasının bileceği iş kardeşiniz. Of çok zor bir tip eşiniz ya. buradan beri bunalttı.
yanlış anlamayın ama birçok mesajınızda sorulan sorulara eşim...... düşünür demişsiniz tamam eşinizi tanıyorsunuzdur ama başkası yerine düşünmeyi bırakın bu sizin açınızdan çok yıpratıcı olur. siz ne yapmak istiyorsanız ona göre kararınızı netleştirin eşinizin ne düşündüğü veya ne düşüneceği sizin umurunuzda olmasın.Bu şekilde devam edemem bunu o da biliyor düşünmem lazım derlen bence şunu diyor ben eşim gibi düşünüp kardeşimin arada sırada eve gelmesine evet diyebilecek miyim kendi içinde bunu düşünüyor sanırım ama bu sadece kardeş meselesi değil.Tamamen kültür farklılığı bugün anlaşsam yarın anlaşamayacağım çok açık ve net
Şöyle biz aynı okulda çalışıyoruz Yani her türlü birbirimizi göreceğiz benim niyetim 1-2 ay idare edip sonra tamamen ipleri koparmak.Ama idare edemezsem de ailemi çağıracağım yanımayanlış anlamayın ama birçok mesajınızda sorulan sorulara eşim...... düşünür demişsiniz tamam eşinizi tanıyorsunuzdur ama başkası yerine düşünmeyi bırakın bu sizin açınızdan çok yıpratıcı olur. siz ne yapmak istiyorsanız ona göre kararınızı netleştirin eşinizin ne düşündüğü veya ne düşüneceği sizin umurunuzda olmasın.
Onların bileceği işin ucuz size dokunuyoraa onların bileceği iş olarak kalmaz.Açacak paraları yokmuşÖyle diyor.Para birikecekmiş o parayla işleri varmış.Hem bunlar babasının annesinin bileceği işmiş.Anne babası keşke biraz da çocuk büyütmeyi bilseler
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah eşinize bir aydınlanma gelir yada birileri düşüncelerinin mantıksız olduğu konusunda ikna ederde evliliğiniz böyle 3. şahıslar yüzünden bitmek zorunda kalmazŞöyle biz aynı okulda çalışıyoruz Yani her türlü birbirimizi göreceğiz benim niyetim 1-2 ay idare edip sonra tamamen ipleri koparmak.Ama idare edemezsem de ailemi çağıracağım yanıma
Aynısını ben de söyledim beni etkiliyorsa benim de söz söyleme hakkım vardır dedim.Ona göre ben kötü biriyim vicdansızlıkOnların bileceği işin ucuz size dokunuyoraa onların bileceği iş olarak kalmaz.
Çok saçma bi düşünce yapısı var eşinizin. İnsanı çıldırtır.
Gelmesin aydınlanma ya valla bir başkası söyleyerek anlayacaksa bişeyleri hiç anlamasın daha iyi.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah eşinize bir aydınlanma gelir yada birileri düşüncelerinin mantıksız olduğu konusunda ikna ederde evliliğiniz böyle 3. şahıslar yüzünden bitmek zorunda kalmaz
Valla bu idare edilecek bi durum değil bence 1 2 ay sonra olay soğumuşken durup dururken boşanmak istiyor konumuna düşersiniz.Şöyle biz aynı okulda çalışıyoruz Yani her türlü birbirimizi göreceğiz benim niyetim 1-2 ay idare edip sonra tamamen ipleri koparmak.Ama idare edemezsem de ailemi çağıracağım yanıma
bakın eşiniz o kültürle büyümüş ve normali o olmuş doğal olarak sizin tavrınızı yadırgıyor çünkü ona göre insan akrabasına kapısını sonuna kadar açmalı. burada çok kendi hayatımdan örnek veriyorum ama bir örnek daha vermek istiyorum mesela benim eşimin ailesinde bazı konular çok rahat konuşulur, ben bu konuşmalara tanık olduğum zaman çok tuhafıma gitti çünkü benim annem babama benim regl olmamdan bahsetmez veya bizim çocuklarımızı nasıl yaptığımızı, korunma yollarımızı sormaz hatta böyle bir konu açılsa bile rahatsızlığını dile getirir asla konuşulmaz ama eşimin ailesinde eniştelere varana kadar herkes oturup karısının kürtajını anlatıyor, dostunu aile meclislerine sokuyorlar, ilk başta benim eşime bu durum normal geliyordu çünkü herkes çok rahat herşeyi konuşuyor ama benim aile ortamımda ve çevremizdeki eşimiz dostumuz da kimsenin bu tarz muhabbetler yapmadığını görünce aslında anormal olanın kendi aile ve akrabalarının olduğunun farkına vardı şu anda asla o tarz muhabbetler bizim yanımızda konuşulmaz eşim de hoş karşılamaz.Gelmesin aydınlanma ya valla bir başkası söyleyerek anlayacaksa bişeyleri hiç anlamasın daha iyi.
3.şahıslardan ziyade kültür farklılığı yüzünden bitiyor olarak düşünüyorum ben daha çok.
Şimdi herşeyi düşünüyorum sınıfında var onları dönem ortasında öyle bırakamam.Sonuçta aramızda bir gönül bağı kuruluyor Yani ben sınıf öğretmeni olduğum için benim için çok uygun bir seçenek değil.Valla bu idare edilecek bi durum değil bence 1 2 ay sonra olay soğumuşken durup dururken boşanmak istiyor konumuna düşersiniz.
Bulunduğunuz yerde durum nasıl ama başka ihtiyaç olan bi okula görevlendirme istersiniz. Doğum iznine falan ayrılan yeri boşalacak birileri vardır
O kendi etrafına odaklı yaşıyor daha çok birinden en ufak bileği buluyor onu söylüyor bana allahtan şey demedi insanlar çocuklarıyla yaşıyor ya ne olmuş kardeşimle kalsak demedi ama öyle saçma sapan şeyler de söyleyebilir.O kadar saçmalıyor hanibakın eşiniz o kültürle büyümüş ve normali o olmuş doğal olarak sizin tavrınızı yadırgıyor çünkü ona göre insan akrabasına kapısını sonuna kadar açmalı. burada çok kendi hayatımdan örnek veriyorum ama bir örnek daha vermek istiyorum mesela benim eşimin ailesinde bazı konular çok rahat konuşulur, ben bu konuşmalara tanık olduğum zaman çok tuhafıma gitti çünkü benim annem babama benim regl olmamdan bahsetmez veya bizim çocuklarımızı nasıl yaptığımızı, korunma yollarımızı sormaz hatta böyle bir konu açılsa bile rahatsızlığını dile getirir asla konuşulmaz ama eşimin ailesinde eniştelere varana kadar herkes oturup karısının kürtajını anlatıyor, dostunu aile meclislerine sokuyorlar, ilk başta benim eşime bu durum normal geliyordu çünkü herkes çok rahat herşeyi konuşuyor ama benim aile ortamımda ve çevremizdeki eşimiz dostumuz da kimsenin bu tarz muhabbetler yapmadığını görünce aslında anormal olanın kendi aile ve akrabalarının olduğunun farkına vardı şu anda asla o tarz muhabbetler bizim yanımızda konuşulmaz eşim de hoş karşılamaz.
aslında içten içe talebinin saçma olduğunun farkında ama zihnine bu davranış kodlandığını için bir savunma mekanizması geliştirmiş o yüzden sürekli anlamsız cümleler sarfediyor eşiniz.O kendi etrafına odaklı yaşıyor daha çok birinden en ufak bileği buluyor onu söylüyor bana allahtan şey demedi insanlar çocuklarıyla yaşıyor ya ne olmuş kardeşimle kalsak demedi ama öyle saçma sapan şeyler de söyleyebilir.O kadar saçmalıyor hani
Evet olabilir bence de.Çünkü bu kadar saçma konuşmasının başka bir açıklaması olamaz.aslında içten içe talebinin saçma olduğunun farkında ama zihnine bu davranış kodlandığını için bir savunma mekanizması geliştirmiş o yüzden sürekli anlamsız cümleler sarfediyor eşiniz.
Branş öğretmenisiniz diye düşünmüştüm niyeyse :)Şimdi herşeyi düşünüyorum sınıfında var onları dönem ortasında öyle bırakamam.Sonuçta aramızda bir gönül bağı kuruluyor Yani ben sınıf öğretmeni olduğum için benim için çok uygun bir seçenek değil.
Olur boşanayım da durup dururken boşanayım hiç önemli değil.
İkiside birbirini yemliyor şu an sadece.. Konu sahibi ancak mecbur kalirsa boşanır yani artik kocasi kardesini eve yatili getirip begenmiyorsan git derse filan, o cesaret olursa tabi günü geldiginde. amcanin boyle yaptigina eminim yenge de bosanma cesareti olmadigi icin susup oturuyordur millette memnun saniyor işteAdam bosanmak istiyor diye hic birimiz dusunmedik zaten. Bana uymaz, anlasmamizin imkani yok, bosanacagim diyen konu sahibine inanmak da benim safligim herhalde.
Adam boşanmayacagını anladıgında vaziyet oraya gelecek zatenYani bunlari kabul mu etmeli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?