Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Çağdaşlaştıramayacağız. Önce ebeveynler bilinçlenmesi ama bu çok zor ülkenin yarısından fazlası gelin köledir bakış açısına sahip. Mesela kayınvalideniz deseki oğluna “yavrum abinlerinde ayrı evi var hoş olmaz gel sana biyer bulalım” ortada dert kalmaz :)

Allah size sabır versin demeye geldim. Haklı olduğu bir konu var sadece esinizin evet Anadolu da böyleymiş ama çok eskiden. Dedelerimiz, ninelerimiz zamanında. Benim dedemin evinde tüm kardeş çocukları kalmış. Teyzem tüm amca, dayı, hala, teyze çocuklarının kirli kıyafetlerini yıkamış. Annem anlatır bazen evde annemlere yemek kalmazmis öyle bir kalabalık. O zaman imkan yokmuş çünkü. Herkes inşaatta çalışıp köye para yollarmis zaruret varmış belkide.

Şimdi yıl olmuş bilmem kaç, uzayda koloni kurulacak bizim millet hala iki göz odada koloni kurma derdinde. Ailenin durumu gayet iyi gelsin evlatlarınin başında dursunlar. Annesi, babası varken amcaya da yengeye de, abiye de yazık. Üstelik ergen bir kayınla niye aynı evde kalasiniz. Yaşadıkları şehirde merkezde bir ev tutsunlar, okuyacak mi, çalışacak mi ailesinin yanında ne isterse yapsın.canlari isteyince köye gitsinler. Türlu türlü formül arasından en sacmasini bulmuşlar.

Biz evlendiğimiz sene görümcem orta son sınıftaydı. Onlarda başka şehirde yaşıyor. Lise tercihi yapmasi için yaşadığımız şehirde dersane ile görüştum. Onların bulunduğu şehirde tercih yaptık yolladık. Hanımefendinin ilk tepkisi " ben burada mi okuyacağım" oldu. Evet orada okuyacaksin dedim, konu kapandı gitti çok şükür. Şimdi iki yıllık üni bitirdi.

İşte bu çok ayıp bişeymiş abi abla varken başka yerde kalınması Anadolu’da böyle bişey yokmuş sizin kültürünüz nereden ben bilmiyorum bir tek sen de görüyorum bu düşünceyi diyor
Yani şöyle diyim kardeşim hafta içi kalıyor yurtta hafta sonu kendi memleketimize geliyor her hafta evde durmak istediği için. Ablamın eşi hafta içi yok,hafta sonu geliyor yani adam gormeyecekti bile kardeşimi ona rağmen ailem kalmasını istemedi kardeşimin . Bizde muhafazakar olan ,Anadolu'nun göbeğinde yaşıyoruz . Bizde de öyle kalmalı işler yoktur.

Kv anca şunu diyebilir abine fazla gitme amcanın eşinde kalmaya devam et diyebilirÇünkü o yengeyi belirlemişler köle diye.Bunu demesi de bi işe yaramaz benim için çünkü o kadına da yazık yani bencil olsam ben de kalmasın ne yaparsa yapsın diye düşünürüm ama ben bu yaşam şeklini doğru bulmuyorum ki

O yüzden tüm kadınlarımız bilinçlenicekki erkeklerde bu kafadan sıyrılıcaklar.

Yani eş kişisi özetle şunu diyor.Kardelim buraya gelsin çalışsın istemezdim ama geldi bir kere geri göndwremiyorum annem babamda bişey yapmıyorlar burada amcamda kalıyor benim ona kol kanat germem eve almam lazım ne zaman isterse o zaman gelmeli.Hatta burada yaşamalı ama sen istemiyorsun diye yaşamıyor yine de haftasonları flan bi şekilde gelmeli diyor anladığım kadarıyla onun düşüncesinin özeti bu

İşte ben bunu görümceye yapsam vay sen istemiyorsun olur ama normali bu zaten.Bunu kişisel algılayacak bişey yok ki.Ben görümceyi değil görümce ile yaşamayı istemiyorum ikisi aynı şey değil.

Ama var bu saçmalık abi baba gibi bir misyon ediniyor kendi kendine ama sen onun abisisin babası da köyünde keyfine bakıyorsa onun vicdanı rahatsa sana ne oluyor ki ?

19 yaşında ki insan küçük değildir, üniversite okumak istese bu çocuk tercih yaparken istediği bölüme göre değil akrabalarının ikamet ettiği yere göre mi tercih yapacaktı?

siz boşanma konusunda kararlı iseniz boşuna süreci uzatmayın oturun eşinizle bu konuyu netleştirin onun düşünmesini neden bekliyorsunuz ki? tamam devam edelim dese kabul edip evliliğinize devam edecek misiniz?

Benim eşim birazda babasının korkusuna istemedi. Burada kardeşinin burnu kanasa demedigini bırakmazdı bize. Tam ergenlik bizim yanımızda birini bulsa, birşey olsa suçlusu biz olurduk. Çünkü muhtemelen oda demiş kardeşine bizim yanımızda okursun diye, en azından ben öyle hissetmisitim. Ama kimsenin çocuğunu avutamam. Herkes doğurduğunu sahip çıkmalı, imkanlar dahilinde.

Bu şekilde devam edemem bunu o da biliyor düşünmem lazım derlen bence şunu diyor ben eşim gibi düşünüp kardeşimin arada sırada eve gelmesine evet diyebilecek miyim kendi içinde bunu düşünüyor sanırım ama bu sadece kardeş meselesi değil.Tamamen kültür farklılığı bugün anlaşsam yarın anlaşamayacağım çok açık ve net

Aynen öyle herkes doğurduğuna sahip çıkmalı.Ama doğurmuşlar bi kede sahip çıkmayınca başkaları sahip çıksınlar diye bekliyorlar o başkaları da üzerinde sorumluluk hissediyor mesela amca ne alaka abinin oğlu sen de kalıyor üstelik 3 tane de çocuğun var.Ama adamın umrunda değil.Abim bakmıyorsa ben bakarım eşim de ses etmiyor nasılsa diyor kendince

Sen bi dava ac suna koy onune bakalim neyi dusunecekmis? Ciddiyetinin farkinda degil galiba ne dusunmesindan bahsediyor

Bu haftasonu geliyor mu kardesi merak ettim, yani boşanmaya kadar haftasonlari ne olacak ?

Resmen iç sesim

Herkes çocuğu varken nasıl sevişiyormuş öyle demişti bir kere bana Sanki senin kardeşin benim çocuğum da

Herkes çocuğu varken nasıl sevişiyormuş öyle demişti bir kere bana Sanki senin kardeşin benim çocuğum da
ne alaka çocukla kardeş. istediği kadar kitap kurdu olsun evlenince yeni bir aile kurulduğunu bilemeyecek kadar kafa geride. Bulsun o zaman kardeşine bakacak hizmetçi.

ne alaka çocukla kardeş. istediği kadar kitap kurdu olsun evlenince yeni bir aile kurulduğunu bilemeyecek kadar kafa geride. Bulsun o zaman kardeşine bakacak hizmetçi.
Aynen kafa geride ben bunu ne yazık ki farkedemedim ama ona göre kafa geride değilmiş vicdan ilerideymiş
Ben anlamıyorum bu eşler evlenirken kimse söz veriyor her zamma yanında olucam sadık olucam hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diye eşlerine…
Sanki anne babalarına siz doğrun bir tane ben bakarım diye söz mü vermiş ?
Ya da kardeşine sen gel burada çalış ben sana bakarım diye söz mü vermiş?
Bu neyin vicdanı ben anlamadım.Eğer bir vicdan varsa bana bu konuda saygı gösterirdi.Vicdan adı altında yapılan saçmalık başka bişey değil.

of şimdi böyle kitap sözlü özlü sözlü de konuşuyordur.

vicdanmış. kendilerinde yok asıl akıl fikir.

annesi babası kardeşine ev açsın okutsun onlar yükümller doğrudan. eşiniz veya gelin değil.

ay buradan beri çıldırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…