- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
- #1.161
Onun cırlamaları kocasına işlemiyor yalnız gidip gidip geri geldigi içinMavera gibi olsa şimdiye 50 000 defa cırlamıştı, Duygu fazlasıyla kibar.
Eşinizi değiştirebilirsiniz ama ailesini asla baştan düşünülmeli adam yıllarca yaşadığı gördüğünü sizle evlenince silemez öyle görmüş öyle devam ediyor aile gelenek görenek falan haniEmpati yapmak istemiyorum çünkü…Ben kendi yaşadığımı ve yaşamak üzere olduğumu bilirim ve böyle bir hayatı yaşamak istemiyorum empati yapmamı gerektirecek bişey yok bence böyle bir konuda He ben eğer eşimin erkek kardeşinin yerinde olsam buraya çalışmaya gelmezdim ders çalışıp güzel bir üniversite kazanıp yolumu öyle çizerdim en fazla yapabileceğim empati bu olur.Bence eşim biraz empati yapmalı sadece kardeşini düşünmeden biraz da beni düşğnmeliydi…Beni gram düşünmeyen insanlar için empati yapamayacağım…
Evet katmadım ama aklıma bile gelmedi biliyor musunuz.Ailesi köyde yaşıyor tamam yaşasın ne olacak ki diye düşündüm zaten yılda 1 defa 1 haftalığına gideceğim idare ederim zannettim.Bu şekilde kalmalar gitmeler gelmeler olduğunu kesinlikle bilmiyordum.Eşinizi değiştirebilirsiniz ama ailesini asla baştan düşünülmeli adam yıllarca yaşadığı gördüğünü sizle evlenince silemez öyle görmüş öyle devam ediyor aile gelenek görenek falan hani
O yüzdende iki kişi evlenirken kültürümüz yakın mı diye bakar ya siz bunları hiç hesaba katmamaışsınız
Size katılmıyorum hem de asla.Bana istemediğim ve tasvip etmediğim bir şeyi feriştahı gelse yaptıramaz.Bu kadar net !Adam boşanmayacagını anladıgında vaziyet oraya gelecek zaten
Yenge iyilik yaptığı için kalbindeki iyilikle mutlu mutlu yaşıyormuş eş kişisi öyle söylüyor.Vicdanı rahat olduğu için mutluymuş.Hadi yenge vicdanı rahat diye mutlu da o annen baban nasıl mutlu acaba onlarında mı vicdanı rahat diye sormak lazım ama eminim ona da bişey bulur ne yapsınlar çocuk kendi geldi buraya onların suçu yok flan der belki çünkü saçmalamakta üstüne yok eş kişisininİkiside birbirini yemliyor şu an sadece.. Konu sahibi ancak mecbur kalirsa boşanır yani artik kocasi kardesini eve yatili getirip begenmiyorsan git derse filan, o cesaret olursa tabi günü geldiginde. amcanin boyle yaptigina eminim yenge de bosanma cesareti olmadigi icin susup oturuyordur millette memnun saniyor işte
Size katılmıyorum hem de asla.Bana istemediğim ve tasvip etmediğim bir şeyi feriştahı gelse yaptıramaz.Bu kadar net !
Ben konunun başlarında da biri sormuştu 1-2 ay bu şekilde idare etmeyi düşündüğümü söylemiştim.Bu da tamamen işimle alakalı.Mecbur olduğum için.Ama dayanamayacak raddeye geldiğimde anne babamı çağıracağım elbette.Diger konunuzda da bu konuda da size uzulmustum. Hatta kendinden cok emin ve dik duruslu bir kadin gordugum icin mutlu olmustum. Konu acip fikir almanizi, dertlesmek istemenizi de cok normal karsiliyorum ama gunlerdir bir arpa boyu yol alamamaniz hepimize bunu dusunduruyor kusura bakmayin.
Bazi seyler Ayse'ye Fatma'ya gore normaldir ama bizim kirmizi cizgimizdir. Bu anlamda bu tip konularda kendi hayatimda fikir bile almam.
Bir yuva kurmussunuz sudan bir sebeple yikilir bunu kimse istemez ama ortada net sorunlar hem de birden fazla sorunlar varsa ve gunlerdir esim boyle dediden oteye gitmiyorsa konu normal olarak hepimiz bunu dusunuyoruz.
Yani anlattiginiz kadar net oldugunuzu dusunmuyorum su an. Bu sizin hayatiniz ister bosanirsiniz ister bosanmazsiniz. kimseye hesap vermek gibi bir yukumlulugunuz de asla yok ama konunun basindaki o net kadini ben kendi adima su an goremiyorum.
Ben konunun başlarında da biri sormuştu 1-2 ay bu şekilde idare etmeyi düşündüğümü söylemiştim.Bu da tamamen işimle alakalı.Mecbur olduğum için.Ama dayanamayacak raddeye geldiğimde anne babamı çağıracağım elbette.
Yani konunun başından beri aynı şeyi söylüyorum.
Bir arpa boyu yol gidemedim çünkü şuan gideceğim yol yok ben konuyu açtığımda da bunları düşünüyordum şimdi de bunları düşünüyorum düşüncemde değişen bişey olmadı.Linç edenlere göre de fikrim değişmedi.Tak diye boşandım hadi uygulamaya koyayım dediğim bir hayat yaşamıyorum şuan ne yazık ki…Elimi bağlayan şeyler var bana göre kimsenin düzenini bozmadan neler yapabilirimi düşünüyorum en doğru yolun en erken tarihini bulmaya çalışıyorum.Bu en başında da böyleydi şimdi de böyle…
Boşanmaya niyetin ve cesaretin olmadigi icin yaza erteliyorsun.. esin su an sana istedigini yaptiramiyor cunku bosanip bosanmayacagindan emin degil emin olmak icin de ufak ufak deniyor tartışıyor.. Birgün kardeşini emrivaki getirip yatıracak öyle deniyecek seni, buna tepkin küsüp tartışmakla kalırsa bosanmicagina emin olup o emrivakileri arttıracak en sonunda da mecbur bırakacak o zaman gerçekten niyetlenir gidersen de özürler başlar ama düzelme olarak degil sadece geri dön diye.. çunku kocana göre bu zihniyet dogru oldugu için düzelmesi gerektigini düsünmeyecek sadece geri dön ve boşanma diye bir süre düzelmiş gibi yapacak.. Kısaca şu an sen de boşanmayı erteliyorsun yaza çünkü belki düzelir diye esinde erteliyor belki oyle yada böyle istedigimi yaptırırım diye.. kimse beni birseye zorlayamaz diyorsun zaten su anda zorlayan yok ama boyle ufak ufak denemeler de anlarsa boşanmayacagini.esas o zaman zorlayacak işte.. adamin zihniyeti bu ona gore dogru olan bu haliyle bosanmak icin adamin uygulamaya gecmesini beklemeye gerek yok ki, bugun olmasa birgün mutlaka uygulamaya gececek cunku ona göre bu normal ve dogru..Size katılmıyorum hem de asla.Bana istemediğim ve tasvip etmediğim bir şeyi feriştahı gelse yaptıramaz.Bu kadar net !
İkna ederim derken boşanacağım konusunda net olduğumu söylerim zorlamaz beni annemler de buraya gelince yapılacak bişey kalmadığını anlar zorluk çıkarmaz demek istedim.Bu konuda size hak vermiyor degilim ama su var o duzen eninde sonunda bozulacaksa beklemek size ne kazandirir bilmiyorum. Herkesin kendi hayatina gore dusundugu seyler vardir bunu da anlayabiliyorum. anlamadigim kisim esiniz bosanmayi dusunecegim, bosanmak da zor diyor ve siz oylece sessizce bekliyorsunuz ve ben ikna ederim diyorsunuz. Konun basindan beri sizinle hemfikir oldugumuz ve sizi savundugumuz icin haliyle hepimiz sessiz kalmaniza tepki gosteriyoruz. bunu linc olarak dusunmeyin.
Ben simdi kalkip size hakaret etsem bana karsilik verirsiniz degil mi? cunku bu hakki size ben vermis olurum. boyle bir hakkim var mi? asla yok ve olamaz. kalkip beni ikna etmeye calismazsiniz.
Söylediğim gibi şuan ortak krediyle ödenen ev var halihazırda okul açıkken hem ev taşıyıp hem okula gidemem ve herşeyden önemlisi zaten yazın gideceğim buradan yani 2-3 aylığına nerede kalayım.Saçma olur kimse bana kontrat bile yapmaz bu durumda…Bir sürü daha sayamayacağım şey var.Mecebur hissediyorum şuan…Kardeşime bakmayan anneme babama hiç bakmaz demiş. Bu cümlenin farkında mısınız? Bugün kardeş gelmeyecek tamam dese yirmi sene sonra ana baba baktıracak size.
Bence beklemeniz büyük hata. Aynı evi paylaşmaktansa ben kesin ayrılacağım kendine ev bul diyin. İşlemleri başlatın. Niyetiniz ayrılmaksa uzatmanızın anlamı ne? İstanbul’da zaten yoğun mahkemeler hemen dava görülme sürecini de iyice uzatıyorsunuz.
Siz evden çıkmayacaksınız.Söylediğim gibi şuan ortak krediyle ödenen ev var halihazırda okul açıkken hem ev taşıyıp hem okula gidemem ve herşeyden önemlisi zaten yazın gideceğim buradan yani 2-3 aylığına nerede kalayım.Saçma olur kimse bana kontrat bile yapmaz bu durumda…Bir sürü daha sayamayacağım şey var.Mecebur hissediyorum şuan…
Ama zaten en başından beri boşanma kararı almamın sebebi bu fikir zaTen yani bınun kardeşle sınırlı kalmayacağı…Sülaleye baktırmaya çalışıyor hissettim bunu bu yüzden olmaz bu iş dedim.
İkna ederim derken boşanacağım konusunda net olduğumu söylerim zorlamaz beni annemler de buraya gelince yapılacak bişey kalmadığını anlar zorluk çıkarmaz demek istedim.
Çoook haklısınız.4 ay boyunca kardeşini getirmedi ne oldu…Sonrasında yine getirdi…2-3 ay getirmedi diyelim bu süreçte seneye ne olacak her gün mü her hafta mı gelecek…Bunun garantisi yok.Ben zaten her türlü bu yaz buradan gideceğim.Başka bir ilde başka bir hayat kuracağım…Bu sene tayin hakkım olduğu için bunu kullanacağım.Ben de diyorun ki o netligi simdi gosterin. Bak kardesim benim dogrum ve normalim bu, sunlar sunlar olursa ben yokum. Bitti. Kendini savunacak bir durumu yok hala savunuyorsa bosuna basinizi agritiyorsunuz diyoruz hepimiz.
Yani bunu yasayan sizsiniz ve bizim gosterdigimiz tepki size yapilan. siz 2-3 ay sessiz kalsaniz ve adam bu surede kardesini getirmese bu dizinin devamini yine siz yasayacaksiniz. Belki simdi icten ice kiziyorsunuz bize ama siz bunlari yasarken bize bir etkisi olmayacak ve yine uzulen siz olcaksiniz.
Evden siz gitmeyeceksiniz ki nereden çıkardınız ev bulma işini? Yazdıklarınız bahane.Söylediğim gibi şuan ortak krediyle ödenen ev var halihazırda okul açıkken hem ev taşıyıp hem okula gidemem ve herşeyden önemlisi zaten yazın gideceğim buradan yani 2-3 aylığına nerede kalayım.Saçma olur kimse bana kontrat bile yapmaz bu durumda…Bir sürü daha sayamayacağım şey var.Mecebur hissediyorum şuan…
Ama zaten en başından beri boşanma kararı almamın sebebi bu fikir zaTen yani bınun kardeşle sınırlı kalmayacağı…Sülaleye baktırmaya çalışıyor hissettim bunu bu yüzden olmaz bu iş dedim.
Peki şunu biliyor musunuz? Az önce oldu valla elim ayağım titriyor…Çamaşır sepetini boşalttım…Küçük bey iç çamaşırını yıkayıp kirli sepetine atmışşş…..Be duş aldığında daha eş kişisi haftasonları gelir kalırsın dememişti…Düşünebiliyor mısunjz daha abi çağırmadan eve gelmeyi düşünüyor demekki ki çamaşırını kirli sepetine atabiliyor…Acaba bugün gelecek mi çok merak ediyorum…
Çoook haklısınız.4 ay boyunca kardeşini getirmedi ne oldu…Sonrasında yine getirdi…2-3 ay getirmedi diyelim bu süreçte seneye ne olacak her gün mü her hafta mı gelecek…Bunun garantisi yok.Ben zaten her türlü bu yaz buradan gideceğim.Başka bir ilde başka bir hayat kuracağım…Bu sene tayin hakkım olduğu için bunu kullanacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?