Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Siz ne yaptınız?
Acaba o hafta sonu kalma meselesi sizden önce konuşulmus olabilir mi? Amca kardesini hafta sonu al filan demiş olabilir mi?
Valla olabilir.Herşey beklerim ben bunlardan bu saate kadar ses çıkmadı 1 saat içinde gelmezse hiç gelmeyecek orası kesin eş kişisi zaten şuan evde değil.

Söylediklerinize katılıyorum beni sallamıyor belki de…Ama herşey olup gittiğinde görecek gününü

Sizin yanınızda daha dememişti ama öncesinde kardeşine kalırsın demiş belliki. Yani size sormadan gene...

Siz boşanma konusunda tavrınızı göstermez böyle beklemede kalırsanız daha çok kayın donu yıkarsınız

Siz boşanma konusunda tavrınızı göstermez böyle beklemede kalırsanız daha çok kayın donu yıkarsınız
Ben anlatamıyorum sanırım
Tavır göstermek gibi bir isteğim yok.Amacım boşanmak istiyorum gibi bir tavır göstermek değil amacım boşanmak.Herkesin kendi içinde hayat dinamikleri farkıdır.Maddi manevi olarak çevremdeki insanları da düşündüğüm için boşanma davasını benim takvimime uygun olan zamanda açıcam.Bu kadar basit.Bunu anlamayacak ne var ? Şuan sayfalarca yazıştık burada hepimiz hemfikir değil miyiz? Bu evlilik yürümez belli değil mi ? Belli…
Gerekeni gerektiği gibi yapmam için böyle olması gerekiyor.Benim ve ailem için…Gerçekten eş kişisi de dahil olmak üzere kimseye kendimi ispatlamakla uğraşamam.Ben kafama koyduğumu yaparım kuru gürültü yapmadan….

Aynısını tartışma esnasında söyledim…
Ama sanmıyorum köyünden biri ile evleneceğini…
Bu tarz insanlar köyünden insanları istemezler ama köy kafasında yaşamaya devam etmek isterler…Zaten asla şöyle düşünmüyor bu sadece bizim yöreye özgü bir yaşam stili diye düşünmüyor Anadolu’nun her yerinde bu böyleymiş…Yersen

Benim anladığım kadarıyla bu ilişkide dominant taraf sizsiniz.Eşinizde kardeşine söylediği kadar değer vermiyor bence 4 ay aynı şehirde olup evine davet etmemiş.Ailesinin tepkisinden çekindiği için bu kadar kalmasında ısrar ediyordur.Hanım köylü,kılıbık olarak yaftalanmaktan korkuyordur.Evet kardeşin amcaya abiye güvenip şehir değiştirmesi çok yanlış ama sizde kalacağını düşünmüyorum burda bu kadar sayfa tepki verdiğinize göre eve gelen kardeşe de sıcacık davranmıyorsunuzdur.Ama bence aşılmayacak bir problem değil boşanmak için bu kadar acele karar vermeyin derim.

Bende aynısını söyledim. Aileci manyak bir adam 4 ay kardeşini davet etmeden durmaz.

Bende aynısını söyledim. Aileci manyak bir adam 4 ay kardeşini davet etmeden durmaz.
Bence aileden birileri adamın külahıma su kacırdı, abisi varken amcasında kalması doğru mu falan dediler , adamın eşine baskısı bu yüzden.

Eşiniz sizin ev içinde rahatça davranma özgürlüğünüz hakkında ne diyor, mesela insan evinde iç çamaşırı giymeden gezmek isteyebilir, askılıyla şortla tv karşısına uzanmak isteyebilir, Kişisel bakımını yapar doğal olarak vs. Kaldı ki sürekli aynı evde yaşayan insanlar için ev kazaları olabilir.Banyo kilitli bile olsa birinin kapıyı yokladığı hissi bile insanda büyük rahatsızlık yaratır. Nasıl sevişeceksiniz, tıp oyunu mu oynamayı düşünüyor sevişirken. Kaldı ki o çocuğunda yine kişisel bakımı falan olmak zorunda. Neden yetişkin, birinci derece akrabanız olmayan birinin kıyafetlerini falan yıkayıp sermek zorunda kalasınız. Kavga etmek bile problem şu durumda, aman duymasın diye sürekli kendinizi kasmak zorunda kalırsınız, sinir hastası eder bu durum insanı. Evinizde gizli saklınız kalmaz, bir bütün gibi diğer aileye ne varsa anlatılır. Hayır bunlar konusunda ne düşünüyor eşiniz bilemiyorum ama çok saçma bir teklif bu.Yaşları birbirine yakın kuzenlerim aynı şehirde yaşıyor. Birisi evlendi ve evini ayırdı. Aynı şehirde farklı evlerde kalıyorlar. Kimse de bu konuda teklifte dahi bulunmadı. Hatta bekar kuzenim yengem rahatsız olur diye gelip gitmesini bile sınırlıyor. Çok garip yaşadığınız şey.

Evet doğru söylüyorsunuz sıcak flan davranmadım.Dominant taraf olmaya çalışıyorum diyelim.Benim istemediğimi düşündüğü için kardeşini 4 aydır çağırmadı eve.Bir tartışma esnasında kardeşim buraya gelmiyor ne kadar zaman oldu sen istemiyorsun diye gelmiyor çocuk dedi ben de dedim ki ben gelmesine bişey demedim kalmasına bişey diyorum beraber yaşama fikrine katlanamam dedim bunu dedikten sonra kardeşini çağırdı.Her zaman kalmasını istemediğimi bildiği için bu sefer haftasonuna oynamaya başladı.Ben abi olarak haftasonları gel kal demek zorundayım ama o zaten gelip kalmaz senin istemediğini bildiği için demişti.İyi de böyle nereye kadar yani senelerce bu şekilde çok zor…

Cinsel hayatla ilgili daha önce de yazmıştım aşırı saçma bişey söyledi.Neymiş çocuğu olan insanlar nasıl cinsel hayat yaşıyormuş.Kardeşi evde olunca da çocuğum var diye düşüneceğim Yani ben.Hayatımda bundan daha saçma çok az şey duydum.
Ama genel anlamda benim kişisel özgürlüğümden işte evde giydiğim kıyafetlerin kısıtlanmasından flan bahsedince ben bencil ve vicdansız oluyorum .Yani orada evi olmayan bir kardeş var mağdur durumda ben evde giyeceğim kıyafeti düşünüyorum oluyor durum.

Hayır yaşadığınız şehirde üniversite kazanır yurt çıkmaz bir yere yerleşinceye kadar kalınır anlarım ya da yaptı bir hata çalışmak için kalktı geldi yine biraz para biriktirinceye kadar abimde kalırım diye de düşünmüyor sanırım kardeş asker ,evlilik ya da canı ne zaman o şehirde çalışmaktan sıkılırsa o zaman gidecek evden.Belirsizliğin canınızı sıkması çok normal.

Evet çok konuştuk seninle
O zaman davet etmeden durmuştu.Şimdiden sonrasını Allah bilir.İşimiz bunların isteğine fikrine kaldıysa yandık…Bu hafta gelmedi gerçekten de oh valla.
Ben de geldi mi diye soracaktım. Ya insana stres yaşatıyorlar, sen her hafta gelecek mi gelmeyecek mi diye mi düşüneceksin.

Eşin kusura bakma ama çok cahil. Çocukla eşek kadar kardeşi bir mi? Çocuğun senin sorumluluğun, akşam belli saatte uyur, çocuğunun yanında da rahat giyilebilirsin. Eşinin kardeşi öyle değil ki. Ben banyodan havlu ile çıkarım, odada giyinirim ama eşimin kardeşi olsa öyle yapamam. Ayrıca niye çekesin ki? Ergenlik yaşındaki kocaman çocuğun yeni evlilerin yanında ne işi var?

Ben de geldi mi diye soracaktım. Ya insana stres yaşatıyorlar, sen her hafta gelecek mi gelmeyecek mi diye mi düşüneceksin.
Tabiii kiiii ben asla böyle yaşayamam.Hani eş kişisi dese duygu Araf’a bir gelir gelmeden önce de biz davet ederiz öyle gelir dese neyse…
Diyor ki Yani istiyorki canı ne zaman isterse o zaman haftasonları gelsin e ben bir plan yapmış olsam o zaman ne olacak dedim Ya da benim akrabam gelse burada olsa o zaman ne olacak dedim eşek değil Ya görürse öyle bişey gider başka zaman gelir diyor.Öyle saçma şey mi olur dedim bende .Yani kendi söylediğime kendine de inanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…