Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Tabi ki canım senin kardeşin benim çocuğum mu ne münasebet dedim o zaman bişey diyemedi…
Yeni evliliğimi kaldı 2 sene bitti diyor biz yeni evli değilmişiz ama doğru eş kişisinin arkadaşı 6 aylık evli orada gelin 2 kayna bakıyor bu aile yeni evli eski evli olayına gram bakmıyor ben bunu anladım bundan…

Bence aileden birileri adamın külahıma su kacırdı, abisi varken amcasında kalması doğru mu falan dediler , adamın eşine baskısı bu yüzden.
Sadece bunu demekle kalmamışlardır. Suçlamışlardır onu kötü abi olmakla itham etmişlerdir. Baskılamışlardır. Karısı içinde kötü konuşmuş olmalıdırlar ki dolduruşa gelmiş.

Evet çok konuştuk seninle
O zaman davet etmeden durmuştu.Şimdiden sonrasını Allah bilir.İşimiz bunların isteğine fikrine kaldıysa yandık…Bu hafta gelmedi gerçekten de oh valla.
İşte bu noktada sakinliğinizi koruyup karşıdan gelen ithamları çürütmeniz gerekiyor. Bakın size söylemiştim kayınvalidemleri yemeğe ya da kahvaltıya çağırdığımızda kaynanam “ kardeşinide çağıracaksın neden çağırmıyorsun neden ayırıyorsun” derdi. Aynı şekilde görümcemde “ neden çağırmıyorsun benide çağıracaksın derdi.” Sizin gibi delirirdim. Zorunda mıyım ya her misafirde kardeşini çağırmaya derdim. İnadına asla çağırmazdım. Ben böyle yaptıkça kötü abi olmakla suçladılar eşimi. Kaynanamda gelmedi. Umrumda mı hayır ? Sonuçta ben 4 kişilik hazırlık yapıyordum bide ekstra 3 kişi istemiyordum. Ne bileyim kocası olunca üstüme dikkat etmem gerekiyor çocuğundan dolayı ekstra yoruluyorum izin günümde falan. Kendi ailem geldiğinde de hanfendiyi çağırcakmışız.

Eşim bir gün dedi ki “ kardeşimde gelsin mi abisiyim ya güceniyor” . Dedim tamam gelsin canım. Bu cümle ne demek biliyormusun duygu “ annem beni suçladı gel yanımda ol”. O günden sonra hem sınırlarımı koruyup hem de yapıcı olmaya başladım. Uygun olanı düzgünce söyledim ama aynı zamanda elbette gelebilir dedim.

Şimdi şöyle eşin 4 ay kardeşini evine davet etmemiş sen rahatsız olma diye. Bu şu demek ben seni seviyorum ama kardeşimide seviyorum tıkandım 4 aydır kardeşiyle ilgilenmiyor düşüncesiyle baş edemiyorum. Mesela 4 ay boyunca eşinize deseydiniz ki bu hafta müsaitiz aslında kardeşin gelip bizde kalabilir biliyorsun ki sürekli yatılı misafir sevmiyorum ama kardeşin sonuçta arada kalabilir hatta ben arayım hayatım”. Eşiniz otamatik olarak “ benim karım davet ediyor kardeşimlede sorunu yok sadece sevmiyor yatılı misafir” diyip tartışmazdınız da. Bakın insanlara göre hareket edin demiyorum ama kardeşim köyden gelse geldiği ilk ay yemeğe tabikide alırım. Birlikte vakit geçirmek isterim. Dünyanın en kötü ailesi ve kardeşi de olsa kimse ailesini kötüleyip atmaz. Sadece zamanla enerjimiz ve ilgimiz kendi ailemize yoğunlaşıp önceliğimiz değişir. Sizi anlıyorum bende hala saçmalarlar diye çoğu zaman görümcemi çağıramam biyere gitmem ve samimi olmam ama bunu da çaktırmam. Benim abimler memleketten geldi eşim direk yemeğe çağır dedi mesela nasıl hoşuma gitti. O aralar hep izin günümde onlarlaydım. Yatıya da gittim aileme kız kardeşim olsaydı isterdim bir gün kalsın bende. O yüzden sakinleşin herşey olucağına varır

Evet siz düşüncelerinizde haklısınız ve doğru söylüyorsunuz ama işte bunu yapabilmek mesele…
Söylediğim gibi bir kaygı var bende. bir gün ben çağırırım müsaitiz diye ertesi hafta o kendi kendine çağırır müsaitiz diye eminim buna.Sadece benim istediğim zamanlarda geliyor olması bile gözüne batar.
4 ay boyunca çağırmadı elaleme de demiştir ki duygu istemiyor.Böyle diyip sıyrılmıştır işin içinden..Etraftakş insanlar da boşanacağım zaman ay haklısın 4 aydır kardeşini bile evine alamadın nasıl insanmış bu iyi yaptın boşanmakla desinler diye beklet.
Ya bence eşim çok çakal bana öyle geliyor ve aşırı sinir oluyorum ben ona

eşinizin gerçekten art niyetli olduğunu düşünüyorsanz tabikide siz bilirsniz. Gerçekten böyle çakal biriyse sürdürmeyin evliliğinizi

eşinizin gerçekten art niyetli olduğunu düşünüyorsanz tabikide siz bilirsniz. Gerçekten böyle çakal biriyse sürdürmeyin evliliğinizi
Kardeş aşkı çabuk söndü bana yakın olmaya çalışıyor ama nafileee…
Zaten ortada bir kardeş aşkı da yoktu sırf inatlaşmak sırf elalem ne der diye yapılan bişeydi…Benden istedikleri hizmeti asla göremezler madem ben sizin kültürünüze uymuyorum ne işin var ki burada ama yooook siniri geçti tabi benle yakınlık kurmaya çalışıyor yine yemezler…

Karı kocasınız siz öyle olucaktı zaten başka ne olcaktı :)

Eşiniz kabul görmeye çalışıyor ailesi tarafından, o yüzden kardeşini getirmek istiyor, başka türlü olmayacağının farkında. Mecburiyet deyip durduğu bu, kardeşi aç açıkta kalacağından değil. Açık açık size diyemiyor bunu , alacağı cevabı biliyor. Eşiniz sanırım aileden en az sevgi alan çocuk. Zamanında kopuş bu yüzden olmuş, eşiniz onlara bi kinlenmiş. Ama zamaninda isyan edip çıktığı yere şimdi kabul görmek için sokuluyor. İçinde büyük bir boşluk var. Böyle dolacağına inanıyor.

Evet aslında tesbitleriniz çok güzel şöyle ki eşim sürekli okumak için yurtlarda büyümüş ilkokuldan sonra haliyle aileyle bir kopukluk var arasında.Öyle babası flan sevgisini gösteren biri değil zaten.

Bence haklısınız eşiniz size hiç saygı duymuyor bu nedenle bırakın gitsin emrivaki yapmasın bir daha

Allah'ım birde çocuk gibi evi terk etmiş. Dünya tersine dönüyor artık erkekler trip atıp evi terk ediyor Haklısınız tabi ki. Hemen hemen çoğu ailede birbirinde sıkça kalma durumu olsa da artık onlarda da eskisi gibi yok yani akrabaların birbirine gidip kalmasını bırakın misafir olarak bile kabul etmesi bu zamanda zorlaştı. Bunun birçok sebebi var tabi. Ama her iki tarafta çalışıyor artık yoruluyor iki gün tatilde olsa birinde dinlenmek birinde gezip kafa dağıtmak istiyor hafta sonları düzenli olarak kimsenin evimde kalmasını istemem bende. En yakınım kardeş gibi büyüdüğüm kuzenim kaldı bir sene haftada iki gün olacak şekilde anlaştığın halde sıkıntı yaşıyorsun rahat edemiyorsun evinde. Ayrıca tek yaşamıyor ki o evde size sormak zorunda ki tartışmışsınız bu konuda. Emrivakileri hiç sevmediğim gibi saygısızlığa tahammül edemiyorum bende. Annem bile benim arkadaşı komşusu kim gelecekse bi önceden söyler bana bu böyledir yani Bizde de yengem başka bir kuzenimin kalmasını istedi köyden tereyağ süt her şeyi karşılarım size dedi ama yok istemedim ben cidden diken üstünde gibi yaşıyorsun.

Yok kız gider mi o evlenene kadar böyle yaşamaya devam edecek ama yenge istemiyor evinde…En son ev tutulması konuşuluyordu ben hiç ilgilenmiyorum umrum dışı davranıyorum.
Ayyy ciddi misiniz ?
Ama şaşırmadım , gitmeyeceği belliydi .
Amcada mı kalıyor hala ?

Son düzenleme:
Off asiri merak ediyorum. Benim kaynim ilk geldiginde 20 gun kaldi, sonra 15 sonra da 30 gun. Esimin ailesinde de bu durum normalmis sonradan anladigim kadariyla ama benim butun denge bozuldu, esim haftada 3 gun sehir disinda, kendi evimde misafir olmaya basladim. Isten geldikten snr yatak odasina gidip sabah cikiyodum neyse bi sekilde evden yolladim artik misafirlige davet edemiyorum korkudan. Gelirse gitmeyecekmis gibi geliyor. Gecen ay telefonda ev kiralarinin coklugundan bahsediyordu yapacak bir sey yok yengecim o zaman anne babanin evinin oldugu sehirde is bulacaksin dedim, napiyim! Simdi bizimle ayni sehirde ev tuttu ama sormuyorum bile ne durumda diye gercekten o kadar korkuyorum ki gelir de gitmezse diye. Anne babasi da oglum sen napiyorsun ne isin var demiyor, esim kardesime abilik yapiyorum diye memnun, olan bize oldu. En buyuk kavgalarimizi bu yuzden ettik, direkten donduk sayilir ama artik cok netim. Bir iki kere gelmeye kalkti musait degilim diyip kestirip attim biliyorum dogru degil ama geldigi zaman gtmeyecek cok iyi biliyorum 3 kez yasadik bunu. Lutfen geri adim atma konu sahibi, cok ama cok zor birlikte ayni evin icinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…