- 14 Nisan 2020
- 1.193
- 1.752
- 133
- 32
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
- #1.221
Evet amcada kalıyor ama yenge istemiyor yatak açmak zor geliyormuş öyle biriyle konuşurlarken duydum.Eşimin ailesinden beklediği ilgiyi göremedi yenge.kayınvalide bana çok ilgili davrandı yenge de çocuklarına ben bakıyorum ama ilgi başkasına gidiyor bundan sonra başkası baksın dedi ben de duydumAyyy ciddi misiniz ?
Ama şaşırmadım , gitmeyeceği belliydi .
Amcada mı kalıyor hala ?
Valla doğru Yada yanlış umrumda değil.Bu hayatı ben yaşıyorsam ve ben birini evimde istemiyorsam vardır bi bildiğim diyeceksin ve yoluna bakacaksın.Olmaz yani hayatta bazı şeyler olur bazı şeyler olmaz.Böyle kabile gibi insanların evinde yaşanmaz bana göre böyle tabi bir başkasına normal gelir istediği gibi açar evini herkese bakar bana uymuyor.Eş kişisi de saygı duyarsa duyar bu fikrime duymazsa gerçekten boşanmak için kapı gibi sebebim olur kimse de ay niye boşandın diyemezOff asiri merak ediyorum. Benim kaynim ilk geldiginde 20 gun kaldi, sonra 15 sonra da 30 gun. Esimin ailesinde de bu durum normalmis sonradan anladigim kadariyla ama benim butun denge bozuldu, esim haftada 3 gun sehir disinda, kendi evimde misafir olmaya basladim. Isten geldikten snr yatak odasina gidip sabah cikiyodum neyse bi sekilde evden yolladim artik misafirlige davet edemiyorum korkudan. Gelirse gitmeyecekmis gibi geliyor. Gecen ay telefonda ev kiralarinin coklugundan bahsediyordu yapacak bir sey yok yengecim o zaman anne babanin evinin oldugu sehirde is bulacaksin dedim, napiyim! Simdi bizimle ayni sehirde ev tuttu ama sormuyorum bile ne durumda diye gercekten o kadar korkuyorum ki gelir de gitmezse diye. Anne babasi da oglum sen napiyorsun ne isin var demiyor, esim kardesime abilik yapiyorum diye memnun, olan bize oldu. En buyuk kavgalarimizi bu yuzden ettik, direkten donduk sayilir ama artik cok netim. Bir iki kere gelmeye kalkti musait degilim diyip kestirip attim biliyorum dogru degil ama geldigi zaman gtmeyecek cok iyi biliyorum 3 kez yasadik bunu. Lutfen geri adim atma konu sahibi, cok ama cok zor birlikte ayni evin icinde.
Hamile kalanlar profile bilgi giriyor, mesajlarının altında gebelik takvimi çıkıyor .Bunu anlamadım ama
Ahahah ne oldu o fedakar cefakar cennetlik melek yengeye? O işler öyle olmuyormuş değil mi? Kocanın tipinin hali nasıldı bunu duyduğunda? Ahahahah delirdim.Evet amcada kalıyor ama yenge istemiyor yatak açmak zor geliyormuş öyle biriyle konuşurlarken duydum.Eşimin ailesinden beklediği ilgiyi göremedi yenge.kayınvalide bana çok ilgili davrandı yenge de çocuklarına ben bakıyorum ama ilgi başkasına gidiyor bundan sonra başkası baksın dedi ben de duydum
Sonra da eş kişisinin kuzenleri ev tutulsun böyle olmayacak flan dediler en son durum bu.
İşte sorun da buAhahah ne oldu o fedakar cefakar cennetlik melek yengeye? O işler öyle olmuyormuş değil mi? Kocanın tipinin hali nasıldı bunu duyduğunda? Ahahahah delirdim.
Sen bile duyduğuna göre eşin zaten biliyor geç o işleri.İşte sorun da buDaha bilmiyor galiba eş kişisi bu konuşmayı Ben de bilmeze geliyorum çünkü yenge söylesin istiyorum yengeden duysun.
Eş kişisinin başka bir kuzeni daha var o da dayısında kalıyor Yani başka bi yengede
İşte o kuzenle bu kardeşe bir ev tutulsun diye konuşuyorlardı diğer kuzenler ama şuan hepimiz yengeden hamle bekliyoruz
İşte ben de öyle düşünüyordum ama öyle değil ne yazık kiSen bile duyduğuna göre eşin zaten biliyor geç o işleri.Eşin sen bilmediğin için yengesinin ne kadar iyilik meleği olduğından bahsediyordu, seni suçlu ve eksik hissettirmek için. Sen yokken onlar vardı, birbirlerini bilmemelerine imkan yok.
Herkes o anda öğrenmedi onu emin ol. Bak bazı şeyler teker teker herkes tarafından bilinir içten içe, şaşırılan şey ayan beyan ortaya dökülmesidir yani herkes biliyordur herkes herkesin bildiğini de biliyordur . Yani kimsenin kaçacak yeri kalmamıştır. Söylememen daha iyi, nasılsa bi boşboğaz çıkar söyler.İşte ben de öyle düşünüyordum ama öyle değil ne yazık kiEş kişisi gerçekten yengesinin melek olduğunu düşünüyor.Bu konuşmayı da sadece ben ve kuzenleri duydu eş kişisi yoktu yenge istemediğini söylerken…Ben söyleyip söylememekte çok kararsız kalmıştım sonra söylemekten vazgeçtim.
abi evlenince nasıl olsa kardeşini yanına alır diye düşünmüştür yenge, siz kabul etmeyince kadında doğal olarak abisi dururken bende niye kalıyor diye düşünüp istemediğini söylüyor haklı da. Yetişkin bir adamın donunu, kılını, tüyünü kimse çekmek istemez gün geliyor kendi çocuklarımızın dağınıklığını toplarken bunalıyoruz.
Yenge istemediğini dillendirince alternatif yollar düşünülmeye başlanmış mesela ev tutmak gibi, madem böyle bir olasılık vardı ne diye insanları hayattan soğutana kadar bu düşünülmüyor.
Sizin baştan beri göstermiş olduğunuz tavır sayesinde yenge de tavrını koyabilmiş umarım bu saçma gidişata bir son verilir.
Evet ama şunu anlayamıyorum hiç kimse evinde üçüncü bir kişi ile yaşamayı tercih etmez, hastalık, felaket vs. olur yine istemezsin içten içe ama ses de etmezsin zorunluluk hali var, insanız sonuçta. Şahsen kendi kardeşim de gelip 20 gün gitmese kendim rahatsız olmayabilirim belki ama evinde istediği gibi gezemeyen eşime mahçup olurum, annem uyarmıyorsa annemle konuşurum, kırıp dökmeden çözmeye bakarım. Ya da kardeşlerimden biri, diğerine gezmeye gidiyorum diye gidip bu kadar süre kalsa yine müdahele ederim. Bunun yanlış olduğunu herkes biliyor yukarıda söylendiği gibi, ses çıkarmamayı, aman bana dokunmuyor ne de olsa diye sessiz kalmayı asla anlayamayacağım.Zaten kadinlar yok demedigi sürece devam ettirebiliyorlar sadece.
Evet ama şunu anlayamıyorum hiç kimse evinde üçüncü bir kişi ile yaşamayı tercih etmez, hastalık, felaket vs. olur yine istemezsin içten içe ama ses de etmezsin zorunluluk hali var, insanız sonuçta. Şahsen kendi kardeşim de gelip 20 gün gitmese kendim rahatsız olmayabilirim belki ama evinde istediği gibi gezemeyen eşime mahçup olurum, annem uyarmıyorsa annemle konuşurum, kırıp dökmeden çözmeye bakarım. Ya da kardeşlerimden biri, diğerine gezmeye gidiyorum diye gidip bu kadar süre kalsa yine müdahele ederim. Bunun yanlış olduğunu herkes biliyor yukarıda söylendiği gibi, ses çıkarmamayı, aman bana dokunmuyor ne de olsa diye sessiz kalmayı asla anlayamayacağım.
Ayynenn!! Ben kaynımla beraber yaşadığım son bir aylık süreçte, köylerdeki Deli Halime, Deli Ayşe diye anılan akli dengesini yitirmiş kadınları anladım gerçekten. Nasıl delirmesinler?Demek ki kadinlari bir sekilde baski altina aliyorlar cekeceksin diye yoksa aile ile yasamak istesem kendi ailemle yasamaya devam ederdim
Ayynenn!! Ben kaynımla beraber yaşadığım son bir aylık süreçte, köylerdeki Deli Halime, Deli Ayşe diye anılan akli dengesini yitirmiş kadınları anladım gerçekten. Nasıl delirmesinler?
Size bişey söyleyim mi ben de etrafımda olup bitenleri hayretler içerisinde izliyorum ama inanın bana evinde 3.bir kişiyi isteyen Hatta buna dünden meraklı olanlar varEvet ama şunu anlayamıyorum hiç kimse evinde üçüncü bir kişi ile yaşamayı tercih etmez, hastalık, felaket vs. olur yine istemezsin içten içe ama ses de etmezsin zorunluluk hali var, insanız sonuçta. Şahsen kendi kardeşim de gelip 20 gün gitmese kendim rahatsız olmayabilirim belki ama evinde istediği gibi gezemeyen eşime mahçup olurum, annem uyarmıyorsa annemle konuşurum, kırıp dökmeden çözmeye bakarım. Ya da kardeşlerimden biri, diğerine gezmeye gidiyorum diye gidip bu kadar süre kalsa yine müdahele ederim. Bunun yanlış olduğunu herkes biliyor yukarıda söylendiği gibi, ses çıkarmamayı, aman bana dokunmuyor ne de olsa diye sessiz kalmayı asla anlayamayacağım.
Baskılanmıyorlar gerçekten kadınlar şikayetçi değil gayet memnun hayatlarından şaşırılacak bir durum.köyde Hatta konuşma olmuştu kimde kalıyor diye komşuda demişti ki bakacaklar tabi boyunlarının borcuDemek ki kadinlari bir sekilde baski altina aliyorlar cekeceksin diye yoksa aile ile yasamak istesem kendi ailemle yasamaya devam ederdim
Baskılanmıyorlar gerçekten kadınlar şikayetçi değil gayet memnun hayatlarından şaşırılacak bir durum.köyde Hatta konuşma olmuştu kimde kalıyor diye komşuda demişti ki bakacaklar tabi boyunlarının borcuBilmeden borç altına girmişiz de haberimiz yok..Geri kafalılık başka bişey değil.
Maddi boyutuna bakıyorlar galiba, bir iki faturayı öderse kar sayıyorlardır işte.Baskılanmıyorlar gerçekten kadınlar şikayetçi değil gayet memnun hayatlarından şaşırılacak bir durum.köyde Hatta konuşma olmuştu kimde kalıyor diye komşuda demişti ki bakacaklar tabi boyunlarının borcuBilmeden borç altına girmişiz de haberimiz yok..Geri kafalılık başka bişey değil.
Yok hiç bişey de ödetmiyorlarMaddi boyutuna bakıyorlar galiba, bir iki faturayı öderse kar sayıyorlardır işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?