Kumaa meselesi..

konu gerçekmi değilmi bilemem ama canan tan ın piraye romanının aynısı olmuş olay Allah yardımcınız olsun

eşiniz üniversite okumuş etmiş biye tekrar aşirete dönmüş :44:

bilmiyorum da çok saçma geldi bana herşey.

yok canım sorabilirsin merak ettikleri. bi anda oldu hataydı yemin ederim bi daha olmıycak dedi. Ama suçlu olan benim herşeyi kabul etti bunuda kabul eder diye düşünüyo

bir anda mı oldu büyük konuşmak istemiyorum ama o lafı duyduktan sonra hiç bir güç beni tekrar oraya götüremezdiii eşin sana başından beri Çok büyük Oyunlar Oynamış Kandırmışş , olay buu

herşey olabilir tabi ama eşin inkar ettim mi , bir de evet kabul ettim öyle yaşamayı demişsin

birlikte yaşamayı kabul ettim nasıl ettim bilmiyorum ama ettim el sürmiycektiki ona yeminler etti halbuki evlenmeden önce yapamassan söz veriyorum istanbula gelicez demişti nasıl kandım ben nasıl

yok canım sorabilirsin merak ettikleri. bi anda oldu hataydı yemin ederim bi daha olmıycak dedi. Ama suçlu olan benim herşeyi kabul etti bunuda kabul eder diye düşünüyo

bı anda oldu bı daha olmıcak mı
sankı şeker calarken yakalandı,savunmaya bak

Ben soruma neden cevap alamiyorum¿

Bulamadinizmi birsey.

kayniniz karsi taraftan kiz kacirdiginda berdele gore sizden de bir kiz o tarafa gitmesi gerek. Mesela gorumcen. Berdel budur. Karsilikli kiz alisverisidir.
Ama siz oteki kizida almissiniz ? Nasil oluyor bu ?

Bu kızcağızı kandırmışlar işte plana baksana. Ya da senaryoysa eksik kurgulanmış

ben nasıl bi oyunun içine düştüm tanıdığım güne lanet olsun

birlikte yaşamayı kabul ettim nasıl ettim bilmiyorum ama ettim el sürmiycektiki ona yeminler etti halbuki evlenmeden önce yapamassan söz veriyorum istanbula gelicez demişti nasıl kandım ben nasıl

sen o zama n diyecektin ki ya sen o kızla evlenmeyip istanbula gider yeni bir hayat kurarız yada bu iş burda biterr
el sürmese bile bu kabul olunacak bişey değill

Ben Diyarbakırlıyım.
Doğuluyum yani.
Benimde dizilerden bildiğim kadarıyla berdel öyle değil kandırılmışsınız.
Ve bu aşiret olayları genel olarak Şanlıurfa da oluyor oraya mı gelin gittiniz?Mardin de olabilir,ama büyük ihtimal Urfa.
Şimdi aşiret işlerini pek bilmem ama Diyarbakır da dahi kız evden kaçmışsa namus meselesine dönüşür.Gelin falan çok önemlidir.Sultan dizisi vardı tv de hani evden gidip ayrı yer açmıştı,hikaye o fasa fiso,öldürürler adamı valla.Ben bile korkuyorum bazen adetlerinden.Allahtan ailem iyi,ve sizin aileniz de öyle.Sizi bırakmazlar.
Ama aşiretse sizi bulup eve döndürebilirler ihtimal çok yüksek.Ailenizin arkanızda olması gerekir ve direk bir avukat tutmanızı öneririm.
Bunları çok iyi biliyorum çünkü babam hakim.
Ve bu olayları çok anlatır bize üzüle üzüle.
Burda iki kız kardeşi bi adama verdikleri bile olmuştur.
Allah'ım sen bizi koru öylelerinden.

Açıklamasını yaptım zaten geçmiş yorumlarımı okursan cevap verdiğimi görürsün

arkadaşım , imam nikahıyla evine sokmuşsun kızı..
senin en özel yerin olan evinde 2ci bir kadın.hemde eşinin 2ci eşi olarak biliniyor. el sürmüş sürmemiş. sürmese nolacakk. bunu nasıl kabul ettin sen.
senki istanbullusun.oranın kültürüyle gelmişsin .böyle bir şeyi kabul etmenin anlaşılır yanı yok.

Son düzenleme:
ben nasıl bi oyunun içine düştüm tanıdığım güne lanet olsun

berdel iki kız vermek değildir arkadaşım.........

Berdel, bir evlilik töresi. Gelin değiştokuşu. İkiz evlilik. Bir aile, genellikle yoksulluk sebebiyle, bir aileden gelin almak için kendi kızını gelin olarak o aileye verir. Gerektiğinde aradakikan davasını bitirmek için de kullanılan bir yöntemdir. Berdel yapan aileler, akraba olurlar ve akrabalarını öldürmeyecekleri için kan davası da bitmiş olur.

biraz ufak atsaydın
ya da araştırıp.

en azından sen biliyosun nasıl olduklarını evet söylediğin yerden bi tanesi. Namus onlar için çok önemli herşeyden herkezden can falan umurlarında değil

Hala berdelin nasıl olduğunu anlatan arkadaşlar var anladık öyle olduğunu geçte olsa anladım. Sahte hesap olduğumu düşünenler cevap vermesin lütfen ya. Derdim zaten bana yetiyo rica ediyorum

Bence konu fake değil olsa,berdeli bilen değiş tokuş olduğunu da bilirdi.Kurarken eşinin kızkardeşi amcoğluna kaçmış derdi..

Kocan seni ne kadar sevse de tek defa ile kalmaz o iş.Gerisi sana kalmış ki sen de devam etmeyecekmişsin.Allah yardımcın olsun asla başıma gelsin istemem,öyle zor bir durum..

Canım herşey yaşanmış ama artık önüne bakmalısın..boşanmak istiyorsan boşan,ailenin yanında daha güvende olursun...hamilesin,artık bebeğinin sağlığını düşün olur mu?üzme kendini,sen üzüldükçe karnında ki melekte üzülüyor Şu hayatta bir tek "ölüme"çare yok,unutma..bebeğini sağ sağlim kucağına alırsın inşallah..Allah yar ve yardımcın olsun.

mideme kramplar girdi okurken valla...
allah sana ve evladına yardımcı olsun..
pes artık söyleyecek ne olabilirki bu konuda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…