M
Maddy35
yine akılsızca hareket ediyorsunuz. Torun gösteririm göstermem diye bir hakkınız yok. Bu insanlar suçlu kriminal değilse, çocuğun zararına davranışları vs yoksa çocuğumu göstermem diye bir hakkınız yok. Bir de onlarla mı davalık olmak istiyorsunuz? Kazanırlar haberiniz olsun. Evet keşke anne baba çocuk huzurlu mutlu bir hayat sürseydiniz. Bizler sizin düşmanınız değiliz tam tersi böyle haysiyetsiz aciz adamların düşmanıyız. İsteyen bana kızsın ama kumar yerine keşke aldatsaydı. Nafakayı tazminatı dayar, maddi çöküş yaşamadan boşanılırdı. Şu an çocuğun yiyeceği lokma belli değil çünkü adam eksi bin hatta eksi milyonda.
AdChoices
ADVERTISING
Bu insanlarla kanlı bıçaklı olmayın. Çocuk hep bebek kalmayacak, soracak sorgulayacak. Bırakın da torunlarına neyi nasıl yapacaklarına onlar karar versin. Belki okul masrafını üstlenirler ya da aydan aya nafaka gibi para verirler. Boşanmak istediniz de sizi zorla onlar mı tuttu? Kazık kadar, evlenmiş çocuk yapmış oğullarının hatalarından onlar mı suçlu? Evi bile satmışlar oğlumuzu kurtaralım ailesi dağılmasın demişler ama demek ki onlar da dönülmez noktada olduğunu görmüş ve vermemişler parayı. Siz buna bile içerlediniz, verselerdi sadece tek bir borç olacaktı yazdınız. Hala adamdan ümidiniz vardı, anası babası evi yedirseydi siz evli kalmaya devam edecektiniz.
Yapmanız gereken ilk şey hatanızı kabul edip sorumluluğunu almak. Eş ailesi değil siz hatalısınız. Siz bile isteye kalmaya devam edin, tamamen kendi iradenizle şans-şanslar verin ama adam kumarı bırakmayınca suçlu ailesi olsun. Tüm savunmanız yeni evliydim hamileydim, düzelir sandım şans verdim.
Adamı maddi olarak takip ettiniz mi? Maaşı yatar yatmaz alıp ödemeleri kendiniz yaptınız mı? Bankalardan kredi talepleri olmuş mu veya çevreden borç almış mı bunları düzenli kontrol ettiniz mi? Kayınvalidenize sor soruştur kimseden borç aldı mı, almadıysa bile vermeyin diye uyar dediniz mi? Kumar demek zorunda değildi, işleri bozulmuş paraya ihtiyacı olabilir, gerekeni biz yaparız lütfen vermeyin dendi mi?
İnanın veya inanmayın hepimiz sizin tarafınızdayız. Çocuğunuza karşı büyük suçluluk duyuyorsunuz, en çok ona kahroluyorsunuz biliyoruz. Ama lütfen öfkeyle kalkıp zararla oturmayın artık. Yazılanlardan ders çıkarın. Avukatsız kendi başınıza iş yapmayın, yapacaksanız da bu adamdan maddi beklentiniz sıfır olsun.