- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #4.701
Valla kızlar siz sarmayı nasıl yemeyeceğiz diye düşünüyorsunuz, ben de anneme sarma siparişi veriyorum. Uyyy ben adam olmam:)) Ama çok uzun zamandır sarma yapamadım, işler yoğun, o yüzden dedim bari anacığımın sarmasından yiyeyim. Zaten sarma olmazsa, patates böreği yapar annem, ben de maşallah yarım tepsiyi yer kalkarım, sonra da mide fesadı geçiririm, o yüzden sarma daha masum valla:)
Duygucum biz çarşamba yola çıkıyoruz, önce Denizliye annemlere uğrayıp bir gece kalacağız, sonra oradan Antalyaya geçip bir hafta tatil yapacağız. Ama ben tartımı da yanımda götüreceğim, bilgisayarımı da. Tatilden dönüşte de yine annemlere uğrayacağız, yine bir gece kalacağız. İşte ben annemlerde olduğumda diyet kalmaz diye düşünüyorum, porsiyonlara dikkat ederek kurtaracağım, zaten toplam 2 gece kalmış olacağım, çok sorun olmaz. Otelde bolca yüzeceğim ve spor yapacağım için ya kilomu korurum, ya da hedeflediğim gibi veririm.
senı kınıyorum dıyecegım ha :)))))))) ne yaptın ya. sıparıs verılır mı. annem harıka ıclı kofte ve mantı yapar. cok superdır ben anneme gıtmeye korkuyorum dusun. kaldı kı annem cok ıradelıdır dıyetteyım dıye benım canımı cıkarır vermez bana yıyecek :))))) ama dusun ne yap dıyorum kımseye bırsey, yapacak kısıyı de engellıyorum valla.
Canım haklısın ama biliyorsun benim diyet anlayışım ömür boyu devam edecek bir beslenme düzeni oluşturmak. Sarmasız olmaz yani:)) Ayrıca sanki baklavadan söz ediyoruz, sarmanın o kadar korkutucu bir kalorisi falan da yok. Bence bu kadar stres yapmayın. Bir de ben daha önce de denedim, bu haftada oldu, çok kaçırsam bile spor yapınca kilo veriyorum, bu da tabi biraz şımarmama yol açtı, belki ondan sipariş verdim anneme:26: Ben sevdiğim şeyleri yememe düşüncesine bile dayanamıyorum. Biraz öyle düşündüğümde, normalde hiç yemediğim şeyleri bile canım istemeye başlıyor. Sonuç daha beter oluyor. İlk defa bu kadar güzel diyete devam ettim. Bu da, sporla beslenme düzenini bir arada götürmekle oldu. Ve tabi sizin sayenizde
Arada benim "bugünü hiç yazmayayım" dediğim gün oldu, hatırlarsın, o gün yediklerimi yazsam Aksaray'dan İzmir'e koşarak gelirsin valla beni kovalamak için:)) Yine de sporun dozunu artırıp 300 gram verdim:) Bu hafta regl haftası olduğu için sarma falan masum, ben yeter ki tatlılara saldırmayayım
Sen de kayınvalidenin yemeklerinden ye bence ama porsiyonlara dikkat et. Bir de bolca yürümeye çalış, imkanın olursa.
HIM ASLEN ANTALYALI OLSAMDA TÜM AKRABAĞLARIM DENİZLİDE SLMSÖYLE DENİZLİYE:))) SANAŞİMDİDEN İYİ TATİLLER AÇIK BÜFEYE DİKKAT:))) GENELDE SaLATa tarzı beslen tartıyı yanında götürme fikri harikaValla kızlar siz sarmayı nasıl yemeyeceğiz diye düşünüyorsunuz, ben de anneme sarma siparişi veriyorum. Uyyy ben adam olmam:)) Ama çok uzun zamandır sarma yapamadım, işler yoğun, o yüzden dedim bari anacığımın sarmasından yiyeyim. Zaten sarma olmazsa, patates böreği yapar annem, ben de maşallah yarım tepsiyi yer kalkarım, sonra da mide fesadı geçiririm, o yüzden sarma daha masum valla:)
Duygucum biz çarşamba yola çıkıyoruz, önce Denizliye annemlere uğrayıp bir gece kalacağız, sonra oradan Antalyaya geçip bir hafta tatil yapacağız. Ama ben tartımı da yanımda götüreceğim, bilgisayarımı da. Tatilden dönüşte de yine annemlere uğrayacağız, yine bir gece kalacağız. İşte ben annemlerde olduğumda diyet kalmaz diye düşünüyorum, porsiyonlara dikkat ederek kurtaracağım, zaten toplam 2 gece kalmış olacağım, çok sorun olmaz. Otelde bolca yüzeceğim ve spor yapacağım için ya kilomu korurum, ya da hedeflediğim gibi veririm.
cnm bu tip diyetler sıkıcı bezdirci ben iddiayagirdimkardeşimle biliyorsun kurbana kadaro yüzdenyapcam ama 2-3 günlük belki o kadar bile olmaz belkihiç yapmam ben sıkılganbiriyim sen hareketi çoğaltgözümden kaçmıyor eskisi gib hareketyapmıyorsun belki zamanın yetmiyor ama zamanı kendi ayarlıcan seninbenimgibikişiler tek başına diyetle kg veremezsen benım ıcımımı okuyorsun :)))))) tam ılk cumlenı okudum ve duyguya sorayım ben de yapabılır mıyım dıye dıyordum kendı kendıme. daha dusuncem bıtmeden, ozellıkle pomo sana yazmıssın. guldum valla ya :)))))))
hımmmm anladım. +800 atmak ıcın denesem mı dıye soracaktım ama duygu olmaz demıs.
BENİDE TEK SARMA KORKUTUYOR ONUN DIŞINDA ZATEN ETLE TATLIYLa ARAM YOK
Valla kızlar siz sarmayı nasıl yemeyeceğiz diye düşünüyorsunuz, ben de anneme sarma siparişi veriyorum. Uyyy ben adam olmam:)) Ama çok uzun zamandır sarma yapamadım, işler yoğun, o yüzden dedim bari anacığımın sarmasından yiyeyim. Zaten sarma olmazsa, patates böreği yapar annem, ben de maşallah yarım tepsiyi yer kalkarım, sonra da mide fesadı geçiririm, o yüzden sarma daha masum valla:)
ya kızlar bi de bizimkilerin tüm yemekleri böyle bol yağlıdır çok da lezzetlidir elleri.. 1 düdükjlü sarma sararlar ve inanırmısın tencerenin yarısına kadar yağ dökülür..valla dediğiniz gibi porsiyonları küçültücfez..ben kendime baklavadan en fazla 2 dilim yeme hakkı koydum onu da sadece öğle öğününde..inşaşllah irademe sahip olabilirim.. gerçi irade dediğim kimse.. o da benim..Fdm senin işin zor gülüm. Biz eşimin annesine gidiyor olsak yanmıştım ben. Ben dikkat etsem bile, o kadar baskı yapıyorlar ki ye diye, artık baskı yapmasınlar diye zorla yiyorsun. Ben de her seferinde mide-barsak sistemimi bozup geliyorum. Yanında bitki çayı götürmek iyi fikir. Bir de aralarda yemek için kuru kayısı götür. Hem kabızlığı da önler.
canım insan vücudu çok değişken.. ilk diyet yapışımda diyeti bıraktıktan sonra bile kendiliğimden 2 kilo vermiştim düşün.. bazen de yemiyon içmiyon yine veremiyorsun.. buna neyin sebep olduğunu bilemeyiz ki şimdi.. hani yediklernde de sıkıntı yok.. benim mesela soğukta karnım şişer belki sana da olmuştur.. ya da elma beni şişirir böyle küçük şeyler de olmuştur belki.. sana tavsiyem bu son 2 akşamı sadece brokoli ve yoğurtla geçirmen.. tabi 1 dilim ekmek veya 2-3 kaşık makarna yiyebilirsin..evet ben de bayılırım ıclı kofteye. ölurum ölurum. sırf o oyuzden gıtmedım evlerıne valla. 3-5 yerdım kesın. benı gezdır, eve goturme dedım arkadasıma :)))))))
ben regl degılım canım. regl donemınde bıle sısmedım belkı hatırlarsın o hafta bıle 1700 vermıstım. anlamadım bu +800 olayını. yaklasık ıkı haftadır boyleyım. +300 ıle basladım, attım ama gerı geldı.
ah o su böreği yok mu yaaa...pomo yicez ama nefsimi köreltecek kadar gıdım gıdım.. tadımlık yani..yoksa sonra patlama yaşamayalım.. geçen bi arkadaş bi yazı paylaşmış..sana yaklasıyorum canım ben de. cıftlıkozu var ya derbente baglı. ben orda olacagım. esımın aılesıyle gecırırız bu bayramı ve ben de korkuyorum cunku tatlı dıllıdır bır suru yemek yapar yedırmeye calısır. su boregı yapacagım sana yıne dedı. yapma anne dedım, dayanamam dedım. tatlı sureklı yapıyor. kabak ve baklava ama tatlı umrumda degıl. cunku zaten yemıyordum ben tatlıcı degılımdır bılırsınız. ekmegımı yanımda goturecegım. caylarımı da. et severım ama o da bıryere kadar. yanı sureklı et yemek derdıne dusmem. cok hafıf yumurtalı taze fasulye yapar cok guzel yapar. ondan yerım. buzlugunda kesın mantar vardır mantar yerım. ama sarma ben de cok korkuyorum. aynen neslı gıbı yılda bırkac kez yıyorum. evde yapmaya vaktım olmuyor usenıyorum azıcık zaten.
o karın sıslıgı bende de sadece oraya gıttıgımde oluyor. su ve havası carpıyor. usutuyorum hemen.
narin canım sen son zmanlarda çok bıraktın.. ha tabi geliyorsun yzıyorsun ama kendini kötü hissetme lütfen hepimiz bazen kaybolabiliyoruz.. şimdilik listeye talip yok.. senin aklında sürekli çıkma isteği var.. bayramdan sonra da bu isteğin olursa değerlendiriz ama bence kal...merhaba kızlar lütfen kusuruma bakmayın hepinizden özür diliyorum evden nete giremiyorum sürekli kopuyordu ensonunda dün hiç giremedim modemde sanırım bi sorun var.kızım hasta onu doktora götür ilgilen derken hiç ugrayamadım.kilo durumumu hiç sormayın zaten oldugu gibi bu yogunlukta salmış durumdayım
fdm canım ben dogru düzgün paylaşım yapamıyorum ne buradaki arkadaşlara bi faydam var ne kendime eger listeden beni çıkartman gerekiyorsa listeden çıkabilirim başkasına yer açılır böylece daha burada aktif olabilecek bi arkadaş olabilir
Canım, menün gayet güzel, ama tabi bana az geldi yine. Acaba az yediğin için vücut metabolizma hızını düşürmüş olabilir mi? Duymuşsundur daha önce, gerekenden çok az yediğinde vücut kıtlık sinyali gibi bir sinyal yolluyor. Yani normalde 1 saat yürüdüğünde (atıyorum) 100 kalori yakıyorsan, bu durumda vücut 80 kalori yakıyor. Yani yeterli besin girişi yok diye korumaya alıyor. Metabolizmayı yavaşlatıyor yani. O yüzden doktorların, diyetisyenlerin verdikleri listelerde her öğün iki dilim ekmek, aralarda meyve, ceviz, badem falan var. Ben yediklerini biraz artır diyorum. Hareket etmek için de enerji lazım ayrıca. Bu kadar süre ++ olmanı buna bağlıyorum ben, bakalım başka ne yorumlar olacak.
ya kızlar biz bayramın 4 gününde köyde geçircez eşimin annesinin yanında.. tabi diğer 3 eltimler de olacak..köyün havası suyu çok sert beni anında şişiriyor.. kabız oluyorum..
bu sefer ev baklavası yapmayacaklarmış hazır alacaklar ve ben de çok severim onu.. zaten her yemekte pilav ve tatlı eksik olmaz..yaprak sarması da olur..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...kendime hakim olup almamam gerek..
her sabah ılık su içip karnımı yumuşatmalıyım.. bitki çaylarımı da götüreyim bari..
cesmi naz geçmiş olsun canım hala atlatamamışsın sanırım gribi
selam kizlar, fdm canim kusura bakmayin valla firsat bulupta fazla giremiyorum biliyorum bu aralar sadece menu bildirimi icin girebildigimi bende cocuk olsa herhalde basimi kasiyacak vaktim olmaz..nurdan gecmis olsun canim dikkat et kendine, pomo sakin elma diyeti falan yapma boyle diyetler cok kotu saglik acisindan. kizlar bende bayramdan cok korkuyorum hele ilk gun baklava falan sevmem ama o yemekler..
sabah
bir dilim emek
bir kac parca peynir
biber
bir zeytin
ara
2 ceviz
1 kucuk salkim uzum
ogle
tarhana corbasi
yogurt
ara
yarim muz
1 ceviz
aksam
etli turlu yemegi
yogurt
ara
acikirsam meyveli yogurt
kizlar bu aralar ara menulerimi azalttigim icin cok daha rahat kilolar gidiyor ama bol bol bitki caylari normal cay falan tuketiyorum yememek icin iciyorum yani ama bu uygulama cok iyiymis aralari en aza indirmek yani tesekkurler pomocum bu oneriyi soyledigin icin
cesmi mutlaka git canım ihmal etme kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?