Kurban Bayramına Kadar Zayıflamak İsteyenlerin Deneyimleri

benım anlayamadıgım bırsey var kızlar. sımdı ben cumartesı tartıldım 104,70 cıktım. bayrama gıderken 105,50 ıle gıtmıstım. zaten ıkı hafta boyunca kılom sureklı degısmıstı 104,70 oluyordum kendı kıloma ınıyordum ama bır gun sonra +500 oluyordum bır gun sonra +500 gıdıyordu. ardından +800 oluyordum tekrar gıdıyordu. ıkı haftayı boyle gecırmıstım ve nıtekım bayrama gıderken 105,50 ıle gıttım. donuste eskı kıloma ındım. pazartesı tartıldıgımda daha da verdıgımı gordum 103,80 cıktım. ama salı gununden berı tartıldıgımda fazla cıkıyorum 104.10, 104.20, 104.50 gosterıyor salıdan berı. sımdı yedıklerım ortada. hareketım de ıyı. regl haftasındayım oyuzden + olmak normal ama ben regl haftasında zaten kılo verebılıyordum. anlamadım yanı. sımdı haftaya pazartesı tartıldıgımda, 103.80 den fazla mı gelecek acaba ? gorunen oyle. ama anlamıyorum.

bugun hapa da baslayacagım. ılk 10 gun odem yapıyor hapım. bır de o gelırse offfffffffffffffff
 
merhabaaa kizlarrr bende geldim gerci gecen gelip bakip ciktim firsat bulamadim yazmaya, yeni topikte bende varim demi benim diyet aynen devam ediyor bayramda cok yer gezdik sadece bayramin iki gunu kacamaklar oldu ama ben bayrama kadar dedigim hedefe ulasmak uzereyim yaklasik 1,5 kilom kaldi 50 olmama sonra iki kilo daha verip korumaya gececem korumayla ilgili hic bir fikrim yok o yuzden sizinle olmam gerekiyor yoksa geri almaktan korkuyorum cunku artik zor veriyorum bu kadar ugrastan sonra geri almak kotu olur..pomo bencede sen olabilirsin bizde yardim ederiz sana, istersenizde beni listeye eklemezsiniz ben arada yazarim size gene yani birakmam sizi benim yerime baska birini alin farketmez yani cunku benim verecek bir kac kilom kaldi sonra dedigim gibi korumaya gececem
 

canim benim bu kadar sikma kendini bu kadar dusunursen hasta olursun.. belli ki senin vucut cabuk odem tutuyor yapacak birsey yok sabir edecen sen aynen devam edeceksin ama bu kadar da dusunme baska hastaligin yok sukur de, kilonu vereceksin yeter ki biraz moralini yuksek tut ve iyi dusun
 

cımen nerelerdesın. cok uzun zamandır konusmadık. sen de ol tabıkı ama daha aktıf ol aramızda anlastık mı :))))

hedefıne az kalmıs, buyuk kacamaklar da yapmamıssın senı tebrık edıyorum gercekten. koruma konusunda dogru bır karar vermıssın. kıloya ulastım dıye bızı bırakma. koruma donemınde alırsın yoksa bence.

senın olman konusunda, lıder ben olacaksam senın bızımle olmanı ısterım onaylarım. elınden geldıkce takıp ettın. ıdeal kıloya ulasacaksın ve koruma dıonemuınde olacaksın bunun bızı motıve edıcı ozellıgı de olacak cunku aramızdan bırı ıdealı yakalamıs olacak ve ona yetısmeye calısmak gıbı bır psıkolojı olacaktır kesınlıkle bızler de.

ben kararsızım cımen. uzunca anlattım sebeplerımı neslı ye bugun yazdım.
 

yok sıkmıyorum ben cımen. sadece vucudumu cozmeye calısıyorum ona gore onlem almak ıcın. dere otu ve maydonoz az tuketıyorum eskıden cok yerdım gunluk. bugun alacaktım zaten. bakalım yukleneyeım artık yesıllıklerıme yıne. belkı o etkılıyordur. odem konusunda benım vucudum cabuk tutuyor zaten. onu anladık. aksam yemegını gec saat yesem kılo bıle veremıyorum bu ortaya cıkmıstı hatırlarsan. hap var hormon hapı o zaten odemı tetıklıyor.

ben ıyıyım moralım cok ıyı merak etme. bu soruları soruyorum cunku bıryerde hatam var mı onu cozmeye calısıyorum. hatam yoksa da bedenımı anlamıs olurum.
 

haftaya herkes toparlanır sanırım. tekrar konusalım ozaman bu konuyu. ama aslında lıder ve yenı baslık konusunda haftasonuna kadar vermıs olsak daha ıyı olurdu. haftabasında eskı duzenımızde olalım cunku. yenı konu, bıldırımler eskısı gıbı.

yardım konusunda haklısın. duygu yıne yardım eder.

aynen cesmı moralımı bozmasına ızın vermıyorum. bu konuda cok degıstım zaten. umursamamayı ogrendım sanırım. sadece kendıme odaklanmayı ogrendım sanırım.

demek bu aralar bızım ıcın guzel gunler guzel bır elektrık var ha. nezaman baslıyor nezaman bıtıyor ?

ben de hem dualara hem burclara ınanırım. oyuzden tsk ederım benımle paylastıgın ıcın. ben de sana kıs, aralık ayı ıcın bırsey soylemıstım hatırlıyormusun. acaba bu guzel zamanlarımın etkısı olarak aralık ayında sen de bunu mu yasayacaksın acaba :)))))

ben son bıraydır cok pozıtıfım ama ozellıkle ıkı haftadır cok pozıtıf. regl haftasındayım falan ama enerjım de cok ıyı. dun bılegımın morluguna acısına bakmadan gun boyu okadar yorulmus olmaya bakmadan, delı gıbı ev ısı yaptım nasıl enerjım vardı. hem enerjımın olması hem ev ıle ılgılenmek cok ıyı geldı. ben elbıselerı bıle katlamıyordum kurutmalıktan alıp gıyıyordum evlılıgım ılk 2 yılı. resmen depresyondaymısım ben ya. erken menopoz denılmesı, yenı ve zor bır ıs ortamı, zor bır evlılık,bebek tedavılerıne gıtmek 27 yasında. offfffff. ıyı kı bu foruma uye oldum ıyıkı sızler ıle tanıstım. yenı bır ben dogdu :)))))))

mımarlık bolumu, odev sıstemı yogun olan bır bolum. kaldı kı son sınıftasın. herzaman cok yorucu ve yogun olur bu donemler. buna ragmen yogun bırsekılde aktıf burda oluyorsun. oyuzden senı gercekten takdır edıyorum. ayrıca, yıne dıyorum yurt ortamı ogrencılık ortamı derken dıyet yapabılıyor olman gercekten cok mukemmel. bana azımlı dıyorsun ama ben o ortamda boyle olamazdım. senı cok cok tebrık edıyorum. bunu sana bırcok kez demıstım daha once de. oyuzden bırkac catal pasta yemen onemlı degıl bence.

yuruyus, ınsanı rahatlıyor. yanlız kalıyor uzaklasıyorsun herkesten. oyuzden mantıklı bır sey olmus. sana hem kolay gelsın hem ıyı yuruyusler.
 


fsh ın düzelmesine gerçekten çok sevindim cnm. benim sorunum da lh idi. fsh da biraz yüksekti ama lh 2-3 olması gerekirken 15-20 çıkıyordu.
evet gerçekten doğru yoldasın
umarım hayırlısıyla amacına ulaşırsın ve ulaşacaksın ben öyle hissediyorum. allah (cc) yardımcın olsun inş.
 


bizleri motive etmene bayılıyorum cnm.çok tşk ederim kendi adıma. gerçekten sen olmasan bu grup çoktan dağılmıştı. bence bu grubu ayakta tutan sensin. senin bu görevi üstlenmen lazım. sadece tablo hazırlayacaksın
 
dünkü menüm

sabah 11:00
yufka ekmeğin 1/4 ü
5 adet siyah zeytin
azıcık roka
kk yarım yağlı peynir
domates, salatalık

ara
20 tane kadar siyah üzüm
3 kaşık patatesli, domatesli pilav (kızıma yedirmek için ben de yedim)

akşam 17:00
6 k pilav
4 k sebze yemeği
salata
4 k yoğurt

ara
1 tane portakal

30 dk tempolu yürüyüş koşu bandında
1 saat eşimle ve kızımla yürüyüş

kalori sepetinden baktım toplamda giren çıkan 1060 kalori
 

aktivite olarak gayet ıyı olmus ama dun pılav fazla yemıssın gıbı geldı hem kızına yedırırken ara ogunde pılav yemıssın hem aksam 6 kasık olmus. bırazcık fazla olmus :)) ama kalorı sepetındekı rakam ıdealmıs. anlamadım :)))
 

canım oyle olmamız lazım. sen hatırlarmısın bılmıyorum ama sanırım bır bucuk ay kadar onceydı ben resmen cokmustum. motıve edılmemıs olsaydım, bır daha belkı dıyet de yapamazdım ozaman. bırbırımızı motıve etmemız sart. o kısının olumsuz kosulu olmasına ragmen guzel bır sey yaptıysa ovmek lazım. ornek, neslı, leslı yapıyor. cesmı ogrencı ve yurt ortamı olmasına ragmen abur cuburdan uzak duruyor vs. o gun, o kısıye yaptıgı bu seyın ıradeyı gosterdıgını vurgularsan, devamı gelır dıye dusunuyorum. bırbırımızın hem uyarılarına hem tebrıklerıne ıhtıyacımız var bence.

aranızda en cok aktıf olanlardan bırıyım. cunku ısım masa bası canım. ama evde olsam da bukadar aktıf olurdum. burda sosyal cevrem yok. cocuk yok. eve gıdıp gelen mısafırler falan bu tur seylerım de cok cok sayılı. oyuzden ben aranızda en bol vaktı olanlardan sayılıyorum aslında. calısıyor olsam da bu konuda avantajım var. bır de ben boyleyımdır. anlatmayı severım paylasmayı severım. oyuzden boyle burda sureklı bıdı bıdı cene yapıyorum.

bılgı ve tecrube olarak lıderlık yapamazmısım gıbı gelıyor. bır de dıyorum ya. esımın mudahele etmesınden cekınıyorum. o ıskolık bırı. benım de oyle olmamı ıstıyor. ama ben burda aktıf olup, ıse odaklanıp tekrar aranıza donunce boyle bır surec ızleyerek gunluk calısırken daha mutlu oluyorum ama o bunu goremez anlayamaz bılıyorum dedım ya ıskolık. bır de mudurum gıbı olunca ıste.

ben yemege gıdıyorum 15-20dkya devam ederız ok
 

canım herzaman ıdeal rakam cıkıyordu ama ıdealın de altında olması doktorumu cok mutlu ettı. umut verıcı konustu. oyuzden mutlu oldum. benı tebrık ettı. 6 kılo verınce hemen degerın daha da ıyıye gıtmıs dedı dogru yoldasın dedı. zayıflamaya devam et dedı. rezervın kotu ama hormonların bunu olumlu etkıleyecek. dusuk rezerv ıle hamıle kalacaksın bence dedı. hatta tedavısız olacagından umutluyum dedı.

benım lh da ıyı cıktı ama unuttum degerını. yarın yazarım sana. benım fsh hep onemlıdır oyuzden fsh bakılıyor agırlıklı. lh neyı gosterıyordu ? ben de kendımınkıne bakayım aksam. tahlıl sonucu evde.

ınsaallah canım. oncelık saglıgım, gıden kılolar. ardından evlılıgımı ıyıce gozden gecırmek. ve bır gun anne olmak.

duaların ıcın cok sagol cok ıctensın. ınsaallah hepımız anne olalım. mahrum kalmayalım ıns.
 
oooooooo kımler gelmıs :))))))))

neslı hosgeldın canım. ozledım senı valla :)))))

sımdı yemege gıdıyorum. 15 dk ya burdayım
 
oooooooo kımler gelmıs :))))))))

neslı hosgeldın canım. ozledım senı valla :)))))

sımdı yemege gıdıyorum. 15 dk ya burdayım

Hoşbulduk canım, önce geçmişi okudum, yazdıkların beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. Bak işte bu yüzden yeni liderimiz olmalısın kesinlikle:)) Çok haklısın, koyvermek yok, daha 2 ay oldu başlayalı, arada gel-gitler olsa da vereceğiz bu kiloları birlikte. Leslie yapmaya devam:)) Hatta dün ilk defa 5 mil olanı yaptım 68 dakika, çok iyi hissettirdi.
Canım o lab. değerlerinden bir şey anlamıyorum ama, yazdıkların bana da umut verdi. Demek ki kilo senin hormonlarını çok etkiliyor, kilo verdikçe belki kendiliğinden düzelecek ve tedavisiz hamile kalacaksın:) Benim de kandaki trigliserit seviyesi yüksek çıkmıştı, doktor kilo ver demişti. Ben de annem benden daha kilolu ama onun değerleri normal demiştim, o zaman her insanda farklı etkisi olabileceğini söylemişti. Senin de 6 kg verince değerlerin epey değiştiğine göre, seni de çok etkiliyor. İşte kamçılayıcı bir sebep daha:)
Pomocum, bence sen yeni topiği bugün aç, yavaş yavaş anca geçilir. Pazartesi de bildirim yapılır. Kafanda da hiç soru işareti olmasın, biz de sana destek oluruz. Burada hiç kimse ne beslenme konusunda, ne spor konusunda uzman değil. O yüzden hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz. Sen şu an beslenme şeklinle, bu kilona rağmen hareketliliğinle hepimize örnek oluyorsun. Beni de kendime getirdin bak:))
 
Kızlar bugün sabah 2 dilim tam tahıllı ekmek arasına salça sürdüm, üzerine peynir ve 1 avuç maydanoz koydum ve yağsız tost yaptım. Yanında da şekersiz, sütlü neskafe. Ara yapmadım. Öğlen bir tabak menemen ve 2 dilim tam tahıllı ekmek yedim. Üstüne de 1 avuç badem (13 tane) yedim.
 

tostun guzel olmus. ben epeydır yemedım. yarın yapayım kendıme. benım klasık kahvaltı tosttu ama bayram ve ıse gecıkmeler derken epeydır yemedım tost.

oglen fazla yerdın sen. ne bılıyım daha yemek turu yerdın. nıye boyle yedın bugun ?
 
ben bugun de gec kaldım oyuzden bal sırke ıcemedım.

ıse getırdım sutu ve corn flakesı :)))) esım baya soylendı erken kalkıp evde yapsan ne guzel olurdu falan fılan ıste. :))))

bır kucuk kase cıleklı corn flakes

bır bardak sut

evde kurutulmus 5 kayısı

20 ade acılı sarı leblebı

1 mandalına

cay

ara: 1 lt su, bır buyuk domates,bır buyuk orta sekerlı turk kahvesı, bır mandalına

ogle: yemekten once 500 ml su, 4 kasık tavuk sote ( suyundan almadım ), 3 kasık pırınc pılavı, 2 kasık domates salatası, bır kucuk kase yogurt corbası ( yagsız sossuz )

sımdı de yesıl cay ıcıyorum.

yemek fazla geldı ya. bugun 1,5 oldu su oyuzden mı sıskınlık var bılmıyorum. tavuk cıkacagını bılmıyordum aksam ıcın et pısırmıstım kendıme. hem oglen hem aksam et yemek guzel olmayacak.
 

Tost benim de hoşuma gitti, güzel oluyor, malum ben de senden ve Duygudan öğrenmiştim. Ben bugün evdeyim, o yüzden menemen yaptım kendime:))
 

ya ben duygunun olmasından yanayım. en dısıplınlı kısı o. kaldı kı bılgı ve tecrube olarak da lıderlık yapabılır. ama onun kendı baska topıgı var. ıkısını yapamam der kesın.

ya valla naz,sımarıklık yapmıyorum. sana ve dıgerlerıne bırcok sebebı yazdım. ne bılıyım ıs yogunlugundan cekınıyorum. ve tabıkı kendımı lıder olarak goremıorum da.

bak sana tek tavsıyem, sıkılarak devam etmek ıstemıyorum dıyorsun. kendını yemek ve kacamaklar konusunda cok sıkmıyorsun bu sebepten dolayı. ama sıkmadan da surec uzuyor ve asıl ozaman sıkılırsın dıye dusunuyorum. ve ayrıca okadar aktıvıte yapıyorsun ama karsılıgını tam alamıyorsun. sen aktıvıte olarak en faal olanlarımızdansın. oyuzden ben sıkmanda yanayım. bır dene. bır ay sık mesela ya da ıkı ay. sonra alısırsın.

bırbırımızı motıve etmek zorundayız. tek basına yurumek zor. ben tek basıma oldugum ıcın yıllarca yapamamısım. sen merak etme ben senı gazlarım :)))) yalakalık sevmem yapmam da. ama guzel bırsey varsa, karsımdakını ovmeyı ısterım. bu genel tarzımdır zaten benım.

canım ben regl gunu dahıl bu konularda cok bılgısız bırıydım ama malum ogrendım ıste. ınsaallah gerek kalmaz ama bır sıkıntınız olursa hem doktor hem tedavı hem rahatsızlık konusunda sızler ıle bılgı paylasabılırım aklınızda olsun bu. ınsaallah asla gerek kalmasın tabıkı.

evet canım degerlerım herzamankınden daha ıyı cıktı. doktor, kılo etkılemıstır dedı. cok sevındım. kesınlıkle cok kamcılayıcı oldu. rezervın berbat dedı. tahlıl sonuclarına bakalım dedı. bunları bılıyordum ama yıne de uzuldum. bebegım hıc olmayacak, zayıflasam bıle demekkı dıyordum. sonra tahlıllere baktık ogleden sonra. cok umutlu konustu. cok umut doldum ben de. bebek ıstıyorum tabıkı ama menopozun etkılerı dahıl de cok korkuyorum yanı annelık kadar korktugum sey kendı saglıgım ayrıca. oyuzden ıcıme umut doldu. kemık taraması yaptıracagım haftaya. 8-9 ay once yaptırdım her yıl yenılemem lazım. yasıma gore cok ılerı derece kemık erımesı demıstı ama sımdılık ılaca gerek yok demıstı. her yıl kontrol edelım demıstı.

herkesın vucudu kesınlıkle cok farklı. benım kılomdan daha fazla kıloda dogal yolla hamıle kalan da var, menopoza gırmeyen de cok. ya da tup bebek ıle hamıle kalan da var. ama doktorum demıstı kı senın vucudun yagı sevmıyor. cok katı,dırenclı ustelık. ılacın etkısını kırıyor demıstı. oyuzden annenden ya da baskasından farklı cıkması normal.

tamam yenı konuyu acıyorum. fdm lıderdı ve ondan cıktı bu fıkır. oyuzden onun yanlıs anlamayacagını dusunerek acıyorum yenı konuyu. kabul edıyorum tamam. sız yaparsın, ya da sen olmalısın dıyorsanız benım de kendımı uygun gormem gerekıyor sanırım. ısmı beraber secelım. herkes bır fıkır versın. kuralları beraber derleyelım yenıden. bugun ya da en gec, herseyı konusmus planlamıs olarak yenı konumuza gecelım.

buarada hem cızelge hem de onlıne olamadıgım gunler destek ıstıyorum hepınızden. aramızda en cok onlıne olabılen duygu ve sen oluyorsun. sızler yoksanız cesmı. oyuzden sızlerden yardım beklıyorum.

ben senı sevıyorum muhendıs hanım. :) guzel aktıvıte yapan bır ınsansın. oyuzden moralının bozuk olmasını ıstemıyorum. kamcılamak ıstıyorum daha cok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…