Kürtaj sonrası toparlanma süreci

kızlar 2. tüp bebek denememde 2 yolklu kesemde bebek gelişmedi kalp yok haliyle bu geçtiğimiz pazartesi doktor ilaçları bıraktırdı, kan sulandırıcının etkisi cumaya geçer dedi evde ilaç kullan düşük yaparsın dedi, sonra parça kalırsa kürtaj yaparım dedi, şimdi ben yrn düşük yapmak için bu ilaçları alcam ya çok korkuyorum, çok ağrım olcak mı ilk kez düşük yapıcam, sıcak su koysam ayağıma ve ağrı kesici yutsam yeterli olur mu, hastanelik olurmuyum , ne tavsiye edersiniz ilaçları hiç almadan gidip özelde yatış yapsam da hastanede kontrollü düşük mü yapsam

Canim cok gecmis olsun,Allahim tekrarini yasatmasin..
Kac haftalik hamilesin?
Ben 8,5-9haftalik hamileydim ama bebegimin gelisimi 6,5 haftaya uyumluydu.cumartesi gunu yavas atan kalbinin durdugunu ogrendik.hic kanamam yoktu ve dr isterseniz tahliye edelim size uygun zamanda..herseye hazirlikli gitmistim hemen alinsin istedim (
Neye gore operasyona neye gore evde dusuge karar veriyorlar bilmiyorum.
Ama ben kendimi sizin yerinize koyuyorum,gelecek icin herhangi bir risk yoksa dr mudahalesiyle tahliye edilsin isterdim.
Evde dusuk yapma fikri acikcasi bana daha travmatik geliyor

Umarim yazdiklarimda sizi uzen kiran nokta olmamistir
Tekrar tekrat gecms olsun dilerim

cvp için çok saol size de çok geçmiş olsun ne zormuş anne olmaya çalışmak, kadın olmak bu gün baktırdım yine içim rahat olsun die, kesem bugün 5,5 haftaya uyumluydu normalde 8. haftamdayım, tüp bebek dr tam bi açıklama yapmadı neden evde düşük yapcağımla ilgili, bu tedavide çok kan sulandırıcı kullandığım için sadece dediki cumadan önce düşük yapma kanaman çok olur, o gün kalp duyarım hayaliyle gidip gebelik sonlandırma kararı alındığı için şok olmuş ağlıyordum sessizce eşim dinliyordur die ben fazla dinleyemedim, o da ağlamış meğer sessizce içten o da dinlememiş fazla, ama doktorun düşükle atarsın şimdi kürtajı düşünmeyelim gibi bişi dediğini hatırlıyorum, hastaneye falan yatış yapmamı gerektircek mi ki bu ağrı dediğiniz gibi kürtajı anesteziyle olmak parça parça düşürmekten daha kolay geliyor kulağa ama ben ne yapcam şimdi başka doktora gideyim de kürtajla alın mı diyeyim, bilemedim

Canim senin de dedigin gibi evde dusurme fikri beni cok daha fazla uzer,yipratirdi..5gun once operasyon oldum ben,2 gun sonrasinda yine adet sancisina benzer agrim oldu o agri bile bana bebegimi kaybettigimi hatirlatip aglamama neden oluyordur..ben peki evde dusuk yapayim diyecek kadar cesur olamazdim sanirim.
Ekonomik olarak zorlamazsa sizi bi doktorunuza neden operasyon onermedigini ya da teklif etmedigini sorun isterseniz

cahil cesaretimi diyeyim o zamanın kafasının toparlanamaması mı diyeyim ne diyeyim canım bu güne kadar tek düşündüğüm bebek yok bebek gidecek şimdi de can korkusu da sarmaya başladı dank etti bir an ben evde nasıl düşük yapcam yaw die ben giderim yrn hastaneye yok evde yapamam bu işi, okuyorum nette orda burda yazılanları parça falan diyolar, zonklar orası yaw tüp doktorum erkek kadınla empati yapamadı heral düşür yaw dedi heral

Sonucta vucut elimize batan kıymığı bile atmaya calisirken canimizi acitiyor..
Ahhhh su erkek doktorlar..
Ben gebeligimi ogrendigimden beri sorunlu olmamiz nedeniyle her hafta dr gittim.emin olabilmek icin bir keresinde ayni gune 2.drdan da randevu aldim.8.haftadaydik ve ilk defa o gun kalp atisini gorduk,ama yavasti kendi doktorum Sebnem hanim takip etmeye devam yavas atiyor hayrlisi icin dua edelim dedi..oradan ciktik diger dr beye gittik.ben zaten iki gozum iki cesme herif beni muayene ederken"evlilik cuzdaniniz var mi"diye sordu "evet"dedin..
Hmmm guzel,bu tur durumlarda devlet hastaneleri kurtaji bedava yapiyot dedi!!!!
O an duymak istemedigim tek sey bebegimin kalbinin duracagi...
Normal sartlarda o adami parcalardim ama o kadar dermansizdim ki sadece daha cok agladim ((

Allah hepinize sabır versin, ben de cinsiyet tahmini almak umuduyla doktora gittiğim 12. Haftada ilk hamileliğimde bebeğimi kaybettim.

Üzüntüm gözyaşlarım rarif edilmezdi. Korka korka ikinci hamileliğimi geçirdim.

Ama sonra ölü doğum yapanları bebeğinin her şeyini hazır edip sezaryanla ebbeğibi kaybedenleri sütü gelip de emziremeyenleri gördükçe allaha şükrettim. Beterin beteri var, rabbim en doğrusunu iyisini bilir.

Tez vakitte sağlıkla kolaylıkla bebeklerinizi kucağınıza alın inş

Günaydın,

Amin inşallah Allahım dualarımızı kabul etsin mübarek günde..
Tahmin edersiniz ki sorunlu hamilelik geçiren her anne adayı gibi tedirginiz,gerginiz Allah korusun ya yine aynı şeyi yaşarız diye.
Sizi üzmezse eğer kürtaj sonrası süürecinizi bizimle paylaşır mısınız..
Siz bebeğinizi kaybettikten sonra ne zaman tekrar hamile kaldınız?kaç yaşındasınız?

Amin canım...
27 yaşındayken, bebeğim 12. Haftalıkken hiçbir şikayetim yokken dr.a gittim. Bebeğimin kalbi durmuş. Doktor bekletmeden vajinal fitil verdi. Birkaç saat sonra kürtaj oldum. Olmadan önce internette korkunç içerikli yazılar okudum. Alakası yokmuş. O gün bugündür böyle yazılara inanmıyorum, en normal hamilelik ağrısı bile internette hep kötüye yoruluyor. her kapının süslü olduğu doğum katında eşim dışarıda hügür hüngür ağlamış
Bedenen değil ama manevi olarak zordu atlatması.

Ben korunurken hamile kalmıştım. Kürtaj sonrası bebek eşyalarına bakamaz oldum, benimle birlikte hamile kalan arkadaşlarımın çocuklarını görünce içimden ister istemez ağladım.
Derken bir yıl sonra tekrar hamile kaldım.

Hamile kalmadan önce iyi bir doktora gidip tarama testi olduk ve genetik testlerini yaptırdım. Hamileliğim boyunca kan pıhtılaşması bedeniyle iğne vuruldum. Bunu ilk doktorumdan rica etmiştim ailemde var diye ama gerek yok demişti. Keşke ısrar etseymişim

Korka korka, kendimi her iyi hissettiğimde belirtiler gittiğinde veya bebeğin hateketini hissetmeidğimde hep koşa koşa doktora gittik. İlkinde çok erken alışveriş yapmıştım bunda kaybederim korkusuyla alışverişini yapmadım hep ablam almış sağolsın:) bebeği doğurup ilk günü atlatana kadar inanamadık anne baba olacağımıza:)

Çok şükür kızımı kucağıma aldım. Bebeği doğurana kadar insan o korkuyu, üzüntüyü atamıyor. Allahım kimseye yaşatmasın. Doktora her gittiğimizde ilk sorduğumuz kalbi atıyor mu? Oluyordu

Ama bebeğini erken haftalarda kaybetmek de kötünün iyisiymiş. Bebek sağlıklı değil ki tutunamadı diyor insan.. Daha sonra bebeğin hateketlerini hissedip hazırlığını yapıp 7-8-9 ay karnında taşıyıp doğum yaparak kaybetmenin acısı hiç hiç geçmez, memesinden süt gelip de emziremeyen kucağı boş kalan annelere allah sabır güç kuvvet yeni mucizeler versin.

Acı kıyas edilmez, ben de 12 haftalık bebeğimi kaybettiğimde bir daha asla anne olamam diye ağlamıştım ama hastaneden karı koca üzüntüyle çıkmıştık. Bir de bebeğinin cansız bedeniyle çıkanlar var. O yüzden güzel hanımlar güçlü olun, rabbim daha kötüsünden bizleri sakınmış diye düşünün.

Allahım tez vakitte sağlıkla kolaylıkla huzurla mutlulukla önce göbişlerinizi sonra kucağınızı doldursun inş..

Rahim hem naif hem güçlü olduğu için kadınlığın simgesi herhalde. Onu hırpalamayıp doktora teslim etmek de en güzeli bence. diğeri sadece bizi hırpalarmış gibi geliyor..

Çok çok geçmiş olsun
ben de cumartesi günü doğum katında ntsye bağlanmış anne adaylarından gelen bebek kalp atışlarını dinleyerek, kalbi duran bebeğimin tahliye edilmesini bekledim.Ağladım ağladım....
sedye ile operasyona götürülürken "doğumhane"yazan kapıdan girdim ağlamam daha da şiddetlenmişti..
uyutulmadan önce lütfen tekrar kontrol eder misiniz belki atıyordur kalbi dedim (
ben 39 yaşımdayım,18yaşında oğlum var.2.evliliğimi yaptığım ay Allahın hikmeti hamile kaldım.Çok çok istiyorduk ve hep

Allahım eli ayağı düzgün olsun,sağlığı yerinde olsun diye dua ettik eşimle..
Sağlığı yerinde olmadığı için Allah dualarımızı kabul edip gebeliğimi devam ettirmedi belki

1haftadır çok değişken ruh halim
yaşım itibariyle tedirginliğim sizden kat be kat daha fazla (

Kan sulandırıcı iğne hap va alıyorsan kanaman çok placak diye korkmuştur belki ama rahim öyle naif bir organ ki.. Bence güvenebileceğin iyi bir doktora git.. Sizi öyle başıboş bırakmamalıydı doktorun.. Yönlendirmeliydi..
İlk haftalarda düşük yapn arkadaşlarım ağrısı oşmadığını bir parça pamuklu kan gibi bir şey geldiğini söylüyorlar.

Ben hala ikinci bir doktora gözükse miydik, kalbi atıyor muydu diye endişe ediyor üzülüyorum. Çünkü benim ilk doktorum da ilgisizdi. İstediğim tahlili yptırmadı gerek yok dedi. Bebek erkekmiş üzülürüz diye dememişti, kız olsa üzül eyeceğim sanki..

Rahmin bir kere doğurmuş, 39 da çok geç bir yaş değil. Beyin öyle akıllı ki vücudu yönetiyor, lütfen olumlu düşün. Çok şükür evlat nedir biliyorsun, inş ikincisini de tadacaksın, erken kaybetmek inan en güzeLi imiş. Allahın sevdiği kuluymuşuz diyorum.

Ablam 30 haftalık ölü doğum yaptı, bebeğin cnasız bedenini hastaneden alıp gömdüler, saçlarını kıyafetlerini kokladı. Onun acısı nerde benim acım nerdeymiş diyorum şimdi..

Detaylı bir kontrolden sonra cakit kaybetmeden aşılama va ile de hamile kalabilirsin bence ya da rahim röntgeni rahim yollarını açıyor, iyi bir dr kontrolünde ilerle. 39 yaşında herkes ilk çocuğunu kucağına alıyor çok geç bir yaş değil. Korkutma kendini.. Şimdi tüm korkuların üzüntülerin hayal kırıklıkların zirvesindesin ama bebeğini kucğaına alınca bunların gereksiz olduğunu göreceksin:)

Merhaba arkadaşlar hepinize geçmiș olsun 7 ay önce düșük yaptım bol kanamalı sancı lı 5 gün hastanede kaldım bebeği ölen kızları gördűm 28 yașındayım kűrtaj masasında kadınlığın zorluĝunu katkat anladım çok duygusal biriyim bu konuda hassas zaten herkes için ağladįm Rabbime dua ettim verende o alanda bebeĝi büyük olup ölenleri gördükçe onlara daha üzüldüm șùkrettim herșeyin hayırlısı 3 ay korunun dediler bu 5 aydır korunmuyoruzda nasip olmadı bu ay doğacaktı diyip ağlīyorum sonrada kızıyorum kendime insanoğluyuz Rabbim bizlere sağlįklı hayırlı evlatlar verir in$allah

Cok gecmis olsun size de (
Satirlarinizi okurken goguslerim sizladi
Benim yarin 1 hafta olacak...
Hamileligimiz suresince "Allah saglikversin eli ayagi duzgun olsun"seklindeki dualarimizi kabul edip devam ettirmedi hamileligimizi..cunku dogsalar sagliksiz,eksik olacakti yavrularimiz (
Nerede neyi yanlis yaptim diye kendimizi suclayip sorguluyoruz.ya yine ayni acilari yasarsak diye korkuyoruz (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…